Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Nowe fotoradary

Zukow

Recommended Posts

Ostatnio zauważyłem nowe fotoradary.

Są zainstalowane na 5-6 metrowych słupach - skrzynki o połowę mniejsze od starych- tudno je zauważyć - powinni je malować w jaskrawe kolory.

Tak się zastanawiam czy ktoś się orjentuje czy one fotografują tył czy przód samochodu i w jakiej odległości od skrzynki.

Kąt pochylenia mają baaardzo mały i trudno ekstrapolować gdzie szczelają zdjęcie.

e tam najpierw sie zglosisz na pogadanke moralizatorską -ubija Ci pare pkt...potem na ponowny egzamin :lol: ..a potem to bedziesz jezdzil z kawalkiem plastiku na silikonie (tablica rejestracyjna...tą na szybie zaslonisz wycieraczkami ) i bedziesz miał wreszcie swiety ..... :wink:

Tak się zastanawiam czy ktoś się orjentuje czy one fotografują tył czy przód samochodu i w jakiej odległości od skrzynki.

Są wszechstronne, czyli zarówno przód jak i tył. Dla radaru, nie ma różnicy, on bierze wartość bezwzględną.

czekaj, czekaj, chyba ważne jest w która stronę ma obiektyw :roll: Przeciez d..ą nie robi :roll:

Są wszechstronne, czyli zarówno przód jak i tył. Dla radaru, nie ma różnicy, on bierze wartość bezwzględną.

czekaj, czekaj, chyba ważne jest w która stronę ma obiektyw :roll: Przeciez d..ą nie robi :roll:

a skąd wiesz :roll: :roll: :lol: :lol: jak to jakies moze hamerykańskie sa ...

D..pą nie robi, ale Twoją potrafi sfotografować. :lol: Wiem o tym, bo mój znajomy takie zdjęcie otrzymał - właśnie tył samochodu. Także radar działa na obydwa pasy ruchu. :p

Proste, jeżeli jest ustawiony obiektywem w Twoją stronę, to Ci cyknie jak będziesz do niego dojeżdżał, jeżeli jest ustawiony odwrotnie, to wtedy, jak go miniesz.

A w Rumii trza nieźle uważać bo chłopaki ze straży miejskiej wkurzają mocno misiaków stawiając swój fotoradar gdzie się da (nawet co pół godziny w innym miejscu).

A dlaczego ich wkurzają ? Bo własnie owe misiaczki wcześniej stojące z suszarkami w krzakach zarabiały na siebie , a teraz...muszą za friko chodzic po ludziach i ściągac należności jak jacyś komornicy, a cała kasiorka idzie dla miasta.

• 4 months później...
to znaczy ze wymysklili takie co to wiazka nie musi sie odbijac od autka zblizajacego sie z predkoscia rosnaca lub stala przez minimum 3 sekundy bo jesli wpore pusciles pedal dazu to radar fiksowal mmmmmmm a myslalem ze nie mga zrobic zdjecia z tylu moze jak sie mijasz z kierowca ktory do przodu jedzie z wieksza predkoscia i masz peha bo zlapalo ciebie a ktos musi zaplacic za zdjecie

Fotoradary robiąz djecia także z tyłu.

To wersja specjalnie dla motocyklistów (nie mają rejestracji z przodu).

Fotoradar nie musi błyskać światłem widzialnym dla człowieka nawet w nocy.

Ogólnie niezłe z nich bestie.

U nas wsadzają kamerkę do słupa na niecałą godzinkę i już zapełniona.

Antyradary ponoć troszke pomagają ale najlepszy sposób to trik "na liścia"

I nie mylić tego z dawaniem z liścia policjantowi wręczającemu mandat na komisariacie.

Trzeba przylepić liść klonowy do rejestracji :lol:

• 2 weeks później...

U nas na prowincji zwariowali ostatnio z tymi fotoradarami :roll:

Jak kto ciekawy niech się wybierze do Piotrkowa Tryb....bardzo rzadko można zobaczyć jadących szybciej niż 60 km/h.

normalnie wszyscy wolniutko ruszają spod świateł i 50-60 na godz to max.

Już 2 razy mnie capnęli :evil: a jechałam 80. Miły pan w straży miejskiej poinformował mnie, że one są ustawione na pojazdy jadące powyżej 75 km/h. Tyle max może pani jechać 8)