PaWoS 12.04.2013 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2013 Gratuluję, ja utknąłem na etapie podłogi, drzwi, brak pieca centralnego. Na razie brak funduszy które maja pojawić się za kilka miesięcy. Problem pojawił się z dachówką którą będę musiał reklamować. Czeka mnie wymiana pokrycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 15.04.2013 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2013 No to nie ładnie z tą dachówką. U mnie fundusze tez przytrzymały prace na poddaszu. Ale teraz powoli finalizujemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lote2013 01.06.2013 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Witam.Ja też zamierzam wybudowac Lotka. Zaczynam od trochę innej strony. Organizuję własnie drzewo na więźbę. Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś zechciałby przesłac mi wymiary jakie są potrzebne, zeskanowany plan więźby. Z góry dziękuję. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lote2013 01.06.2013 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Nie dodałem, że to ma byc Lote II, z dachem dwuspadowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaWoS 08.06.2013 05:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 No to nie ładnie z tą dachówką. U mnie fundusze tez przytrzymały prace na poddaszu. Ale teraz powoli finalizujemy. Nie ma problemu, sam sobie sprzedałem ta dachówkę bo jestem PH składu budowlanego i wiem co robić. Po za tym problem to zmiana koloru dachówek i na to mam 5 lat gwarancji gdzie wymianę sponsoruje producent, czyli mam jeszcze trzy lata. Co do funduszy to właśnie się mają pokazać więc ruszam z kopyta. Płytkarz już umówiony, ekipa od elewacji za 1,5 tygodnia i mam nadzieję na koniec wakacji że będę mieszkał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 13.06.2013 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Super ze prace ruszą z kopyta. Ja włsnie koncze montaż balustrady na schodach, pokaże niedługo. Lote 2013, Wysłałem ci skan Priojektu, ale nie ma tam chyba dachu, gdzieś mam ale muszę znaleść, może na drugim kompie. Jednak dach i tak przerabiałem pod siebie. A ciebie pewnie interesują wymiary aby naciąć drewna:) POzdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 14.06.2013 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 (edytowane) Schody i balustrada... prawie skończone Edytowane 14 Czerwca 2013 przez Akrimka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula8522 02.10.2013 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2013 witam wszystkich wlasnie kupilam lote 1 troszke zmienionego i mam stan surowy zamkniety juz wszedl elektryk i powoli dzialamy mam pytanie czy ktos moglby mi pokazac jak urzadzil garderobe i wogole miejsce pod schodami bo nie mam koncepcji dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 08.10.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2013 Ja mam schody zabiegowe, betonowe, odzieliłem scianka i wejscie do schowka mam z przodu obok. Za schodami w "garderobie" jest schoway kominek który nie wystaje na salon. Tu masz zdjecia z mojej budowyhttps://plus.google.com/photos/112043615123794018416/albums/5313922700973372017?authkey=COnGt6X49pv1rwE&banner=pwa&gpsrc=pwrd1#photos/112043615123794018416/albums/5313922700973372017?authkey=COnGt6X49pv1rwE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula8522 21.10.2013 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2013 dziekuje za zdiecia wszystko super tylko nie wiem co dalej z ta garderoba ale kuchnia bardzo ladna no i taras tez sie nam podoba pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula8522 09.11.2013 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2013 czesc wszystkim widze za ostatnio cisza w waszych lotkach u mnie w przyszlym tygodniu beda skonczone tynki no i zobaczymy jak dalej beda szly prace nastepnie instalacja gazowa rurki podlogowka no i wlasnie zobaczymy jak z tym wylaniem podlog mam nadzieje ze uda nam sie przed mrozami narazie pogoda dopisuje aby tak dalej a moze ktos podrzuci zdiecia tej garderoby co juz wczesniej sie pytalam bylo by milo;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 17.09.2014 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 (edytowane) Wątek zapomniany, nikt nie buduje już nowych Lote, a ci którzy zamieszkali nie mają o czym pisać. No cóż..My po 4 latach meszkania w koncu mamy kostke. Teraz jeszcze na schody wejściowe pójdzie Paradyż - Semir -Rose.... i koniec. Ogród i roslinki to na bieżaco:) Edytowane 17 Września 2014 przez Akrimka Dodanie zdjęć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ula8522 19.09.2014 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2014 hej no wlasnie widze kazdy zapracowany przy domku nikt nnie ma czasu musze porobic kilka zdiec i tez wstawic ale kostka ladnie sie prezentujepozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaWoS 06.10.2014 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2014 Wątek zapomniany, nikt nie buduje już nowych Lote, a ci którzy zamieszkali nie mają o czym pisać. No cóż..My po 4 latach meszkania w koncu mamy kostke. Teraz jeszcze na schody wejściowe pójdzie Paradyż - Semir -Rose.... i koniec. Ogród i roslinki to na bieżaco:) [ATTACH=CONFIG]280296[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]280297[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]280298[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]280299[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]280300[/ATTACH] Gratuluję kostki. Ja mieszkam na budowie od lutego. Mieszkam i powoli wykańczam. Na początku spałem w salonie bo nie było podłóg w pokojach ale jakoś przetrwałem. Aktualnie jestem po montażu paneli drewnianych oraz mam w końcu kupione i założone futryny z drzwiami. Czeka mnie zabudowa wkładu kominka, dokończenie rozprowadzeń z kominka, wyburzenie ścianki w garderobie i przesuniecie jej w celu zlicowania (moje nie dopatrzenie) i docieplenie poddasza. I najważniejsze co mnie czeka to reklamacyjna wymiana dachu. Prawdopodobnie jeszcze w tym miesiącu w końcu przyjedzie ekipa wynajęta przez creaton. Po ich odejściu będę mógł wykonać docieplenie poddasza z spokojnym sumieniem że a nuż tam nie ma dziur w folii. Jeśli chodzi o nowych nabywców projektu to z uwagi na to że jestem sprzedawcą materiałów budowlanych, widzę że popularne są domy typu Tadeusz G2 (właśnie taki wyceniam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Akrimka 28.04.2015 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2015 Pozdrawiam serdecznie wszytkich, U nas już 5 lat minęło jak mieszkamy. Zaczęły się... pierwsze remonty, pokoje dzieci dostały nowe kolory. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz7924 08.03.2016 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2016 Witaj Akrimka. może temat stary, ale dla mnie aktualny...Mieszkasz już prawie 6 lat w lotku, my z żoną zdecydowaliśmy się wlaśnie na projekt lote z dachem dwuspadowym.w mieszkaniu zaraz nie b edzie miejsca, mamy prawie trójkę dzieci.Dzialka czeka od lat a my już dwa lata walczymy z papierami. Może z perspektywy tych kilku lat zauważyliście jakieś nieprawidłowośći, czy np. coś byśćie zmienili w projekcie. Lub może jakieś rozwiązanie jest nie trafione.Będzie nas tam piątka. Dwoje dorosłych, trójka dzieciaczków i prawie zawsze ktoś u nas jest. A to teście, a to znajomi itp.Więc sześć dorosłych osób można liczyć.teraz wiem na przyklad że oczyszczalnię korzeniową muszę przewymiarować do nowego domku bo dotychczasowa, liczona na cztery do pięciu osób ma ciężko.Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na odp.Mariusz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PaWoS 21.04.2016 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2016 Witaj Akrimka. może temat stary, ale dla mnie aktualny... Mieszkasz już prawie 6 lat w lotku, my z żoną zdecydowaliśmy się wlaśnie na projekt lote z dachem dwuspadowym. w mieszkaniu zaraz nie b edzie miejsca, mamy prawie trójkę dzieci. Dzialka czeka od lat a my już dwa lata walczymy z papierami. Może z perspektywy tych kilku lat zauważyliście jakieś nieprawidłowośći, czy np. coś byśćie zmienili w projekcie. Lub może jakieś rozwiązanie jest nie trafione. Będzie nas tam piątka. Dwoje dorosłych, trójka dzieciaczków i prawie zawsze ktoś u nas jest. A to teście, a to znajomi itp. Więc sześć dorosłych osób można liczyć. teraz wiem na przyklad że oczyszczalnię korzeniową muszę przewymiarować do nowego domku bo dotychczasowa, liczona na cztery do pięciu osób ma ciężko. Pozdrawiam i czekam z niecierpliwością na odp. Mariusz. Co prawda ja mam dach kopertowy ale to co chcę napisać dotyczy obu projektów. Ja układ pomieszczeń mam co do cm jak w projekcie. 1. Na pewno nie wybieraj betonu komórkowego na ścianki działowe, idź w kierunki silki. "Odgłosy" z małego wc słychać do salonu a z wanny do małego pokoju. 2. Oryginalnie mała kotłownia 3. Problem z wentylacjami w salonie i w kuchni. W zimie w salonie wyciąga a w kuchni wciąga. Na środku domu najwyższy komin i szczelne okna powodują taką zwrotkę. 4. Przydały by się drzwi z zewnątrz do garażu. 5. Ściana miedzy garażem a pralnią, wybudowałbym ją w systemie trójwarstwowym: pustak, docieplenie, pustak. Poprawiła by się akustyka oraz zyskałbym ścianę na której coś można powiesić. 6. Styropian w wylewkę o jak najlepszym współczynniku np 0.31 lub zwiększyłbym jego grubość. 7. Okna pakiet 3 szybowy, wyraźnie odczuwalne są drzwi tarasowe w zimie. Ja mam 2 szyby. To tyle co mi na szybkiego do głowy przychodzi . Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz7924 24.08.2016 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Dzięki PaWoS za rady. Tak czekałem te kilka miesięcy z nadzieją że ktoś może się jeszcze odezwie.Niestety, wątek trochę zapomnniany. A szkoda. Ktoś kto już mieszka, mógłby wiele powiedzieć na temattego domku.Może ktoś jeszcze tu zagląda? Może ktoś z Dolnośląskiego?Mieszkamy ok 30 klocków na południe od Wrocławia, może ktoś z posiadaczy lote budował niedaleko?Może ten ktoś pozwoliłby ukraść sobie troszkę swojego cennego czasu i pochwaliłby się swoim lotkiem?Wciąż czekamy na pozwolenie na budowę, i jeszcze nie widzieliśmy lotka na żywo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz7924 30.10.2016 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Października 2016 Panie i panowie- teraz już nawet nie wypada się nie odzywać. W końcu, po prawie dwóch latach starań, mamy pozwolenie na budowę naszego lotka.I pewnie na nowo zacznę studiować ten temat.Na razie jestem troszke zakręcony i chciałbym zacząć naraz milion żeczy. pewnie dam sobie troszkę luzu, i na spokojnie podejdę do tematu za parę dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariusz7924 12.09.2017 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2017 Może ktoś z lotkowiczów jeszcze tu zagląda. Mam pewien problem i liczę po cichu że jakiś właściciel lotka pomoże.Nie wiem jak sobie poradzić z podciągiem między schodami i wejśćiem do domu. W projekcie wystaje on troszkę w dół.Strop Teriva nova. Nie widziałem, lub nie zwróciłem uwagi jak to wyglądało na Waszych fotkach.Następny kłopot to słupy na poddaszu. Widziałem kiedyś Wasze poddasza i w wielu realizacjach nie było żadnych słupów.U mnie, niestety przy adaptacji wrzucono sześć słupów, a pod nimi kilka dodatkowych podciągów. Drogi temat.Jak to u Was wyglądało? Dodam że mam dach dwuspadowy (oryg. proj. 30* a u mnie 35*) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts