Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

KOSA SPALINOWA - jaki model wybrać? Opinie, modele

Recommended Posts

Witam. Kupiłem nowa kose erman bc 430.Przez 10 minut chodziła prawidłowo później po dodaniu gazu zgasła. Teraz chodz odpali to za każdym razem po dodaniu gazu gaśnie.Ma tez problem z odpalaniem raz na 20 razy szarpania odpali.

Iskra na świecy działa prawidłowo. POMOCY!!!

• Odpowiedzi 550
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zastanawiam sie czym kosic swiezo kupiona troche porosnieta dzialke. Na poczatku myslalem nad reczna kosa bo balem sie troche tych traw i ewentualnych malych galazek itp. W castoramie polecono mi kose spalinowa i mysle ze bym moze takie cos kupil. Problem w tym ze nie wiem jaka, jest np NAC za ok 250zl 1KM, na allegro króluja http://allegro.pl/kosa-spalinowa-5-6km-5-6-km-okazja-5-6-km-5-6km-i1657829546.html lub http://allegro.pl/kosa-podkaszarka-spalinowa-expo-bc-4-5km-gratisy-i1664919514.html . Czy w takich cenach da sie kupic cos sensownego bo raczej jak narazie nie widze sensu kupna drogiego sprzetu bedacego jak narazie alternatywa dla pomyslu o recznej kosie. Doradzcie cos bo ten NAc mnie kusi.

Za 250 zeta nie kupisz sprzętu który działa prawidłowo, poszukaj w necie info, jest pełno osób które kupiły taki chiński s...t i mają problem bo nie pali, bo gaśnie, bo sie urwało, bo coś tam. Ja mam kosę Makity i sama tarcza do niej kosztuje 100 zeta, w ofercie z Allegro kosa jest ze wszelkimi dodatkami i ta moc z tej pojemności. Nawet Stihl i Husqa nie osiągają takich parametrów a są w tej dziedzinie liderami. Jeśli trafisz na dobry egzemplarz to trochę nią popracujesz, jeśli nie to pozostaje tylko serwis, o ile taki występuje i naprawa gwarancyja. Wg mnie szkoda kasy i zdrowia, lepiej kupić coś lepszego.

porównaj moc, rodzaj obudowy, czy tylko zyłka czy też tarcza. wygląd ma drugorzędną sprawe - obydwie sa robione w Chinach.

proponowana przeze mnie kosa ma niby moc 3KM, ale pewnie wyciaga 2Km co i tak jest dobrym wynikiem.

Ta sama kosa wystepuje również w ofercie NAC - nie pamietam symbolu, ale widziałem dziś w Makro po 429zł

kosa jest zazwyczaj nożami. Zwykle w przeciwieństwie do podkszarki ma poziome uchwyty do trzymania i zdecydowanie większą moc silnika.

to co to jest dla Ciebie??? http://www.leroymerlin.pl/produkty/kosa-spalinowa-do-trawy-gtch-bc490-gardetech,1140796842,1300118196.html

nie widziałem kosy na noże - jakiś link do takiej kosy z nożami? na noże to kosiarki.

Kosa ma albo tarcze tnącą do grubszych elementów, lub glowicę na żylkę.

Żyłke ma i kosa i podkaszarka ! Kosa ma przede wszystkim inną konstrukcje wałka, dużo większą moc i co za tym idzie wage. Tarcze tnące, trójzęby itp. to tylko dodatkowe "końcówki" do cięcia tego z czym standardowa żyłka sobie nie poradzi (np. krzewy). Standardowo i podkaszarka i kosa jest wyposażona w żyłkę.