Wojtek R 29.05.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Prosimy o uzasadnienie wyboru. plastik bo brak połączeń pod posadzką + kawałek miedzi od płaszcza w kominku do wymiennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Didi 29.05.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 plastik - bo instalator buderusa był przekonywujący Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
totakieproste 30.05.2006 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 plastik. Bo wszyscy na forum tak mówią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosa 30.05.2006 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Rehau bo:- b.dobry- przeprojektowanie było gratis (w tym nowy projekt podłogówki)- czysto- szybko- taniej niż miedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
motyczka 02.06.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 a ja stawiam na miedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joasia 07.06.2006 06:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Miedź. Właściwie to sama nie wiem, czemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 07.06.2006 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Miedź. Zaufałam instalatorowi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciek-MZM 13.06.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2006 Miedz. Poprzednio tez mialem w Miedzi, do plastiku nie mam zaufania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr G 18.06.2006 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2006 Miedź tylko i wyłącznie1. na wieżchu wygląda przyzwoicie, a wręcz ładnie2. pod posadzkami jest przewidywalna zawsze idzie prosto, a PEX należy układać z naturalnym falowaniem (rozszeżalność tworzywa bardzo duża) nigdy nie wiadomo gdzie jest rura a czasem trzeba coś przewiercić listwy ,miska ustępowa lub inne cuda3. przy zachowaniu reżimu technologicznego (odpowiednie prędkości wody w rurach, gratowanie, oczyszczenie nadmiaru pasty po lutowaniu) niezawodna na wiele lat i mogą to potwierdzić wszyscy którzy pracowali przy rozbiórkach lub remontach starych domów na zachodzie tam od dawien dawna sie stosuje miedź po 40 50 latach te instalacje są w idealnym stanie Jako instalator wiem co pisze PozdrPiotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goralandrzej 12.07.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Mam przekonanie do miedzi co metal to metal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barchtek 24.07.2006 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 a teraz dam Państwu do myslenia... prowadzę sklep z hydrauliką i mam doczynienia z "instalatorami" - na co dzień kładą alu-pex i to w dużych ilościach, część z nich kładzie miedź.. oczywiście nie będe się rozpisywał o tym że jedni drugich chca przekonać co lepsze - miedź czy alupex i tu najważniejsze: 80% z tych "instalatorów" gdy sami się budowali, remontowali domy itd kładło u siebie w domach......... tradycyjne rury stalowe ocynkowane w przypadku wody użytkowej a czarną do c.o. dziwne? bardzo... dlaczego? "bo stal w blokach jest po 40 lat", "bo mam pewnośc że nic sie nie stanie" to tylko niektóre z ich wypowiedzi.. a jak pytam dlaczego Klientom zakładają miedź czy alupex mówią że "kasę za punkt biorę tą samą ale nie musze się bawić tydzień i mocować z gwintowaniem, tylko bez wysiłku robię 3 dni - a zarobek ten sam" u mnie w mieszkaniu jest pex i mam nadzieję że już niedługo... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ESKIMOS 25.07.2006 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 Ja mam miedź. jestem bardzo zaskoczony wynikami... Myślałem że plastik jest w odwrocie. Że to tylko chwilowa popularność. Jest chyba dokładnie odwrotnie. W technologii miedzi niewiele da sie już poprawić. i ta cena. W technologii tworzyw sztucznych jestesmy na początku drogi. Juz teraz tworzywa nie ustepuja technologii trdycyjnej. Dlatego plastik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ksieciu 27.07.2006 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2006 W kotlowni instalacja z miedzi do rozdzielacza a od rozdzielacza podlogowka i do grzejnikow z PEX-ów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micmart 06.08.2006 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2006 Miedź tylko i wyłącznie 1... 2. pod posadzkami jest przewidywalna zawsze idzie prosto, a PEX należy układać z naturalnym falowaniem (rozszeżalność tworzywa bardzo duża) nigdy nie wiadomo gdzie jest rura a czasem trzeba coś przewiercić listwy ,miska ustępowa lub inne cuda 3... Jako instalator wiem co pisze Pozdr Piotr to jako instalator powinieneś też wiedzieć, ze nie bez powodu w rurach z tworzyw sztucznych (czy to bedzie pp, czy sieciowany polietylen) stosowana jest stabilizacja z aluminium, co ogranicza rozszerzalność po to by stosować je do instalacji c.o. poza tym plusem instalacji z tworzyw sztucznych (żeby nie pisac z plastiku - bo to wg moich wykładowców jest materiał wybuchowy ) jest obojętnośc tych materiałów na rózne odczynniki, na które miedx nie jest obojetna pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LamiaReno 21.08.2006 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2006 plastik, bo w domu jest ogrzewanie podłogowe (o ile to argument) i jeszcze skłoniła nas do tej decyzji obszerna lektura o właścowościach materiałów i zaufanie do wykonawcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pool 19.09.2006 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 ja jestem za miedzia sam zrobilem instalacie jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikimka 22.09.2006 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2006 Instalacje z plastiku łatwiej wykonać, wystarczy peszel i mozna zalać wylewką. Jest trwała i nic się z niej nie wydziela. Miedż tylko w kotłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 25.09.2006 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2006 Miedz miekka bez laczen pod podlaga. ABY NIE MIEC PROBLEMOW w przyszlosci. Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 27.09.2006 03:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2006 Obecnie będziemy rozbudowywać to co jest, a jest plastikowa klejona i sprawdza się od kilku lat bardzo dobrze, żadnych uwag. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzit 26.10.2006 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2006 Cały dół w podłogówce plus trzy grzejniki dla komfortu cieplnego, góra grzejniki a instalacja w całości z plastyku - dlaczego? bo było taniej, a wydaje się tak samo pewnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts