mybox 25.04.2016 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Czy ktoś z was ma może dobry patent by wymienić samą matę filtracyjną a nie cała kasetę od centrali vents vut 200? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 25.04.2016 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Czy ktoś z was ma może dobry patent by wymienić samą matę filtracyjną a nie cała kasetę od centrali vents vut 200? [ATTACH=CONFIG]353983[/ATTACH] W zasadzie proste. Dorabiasz swoją "ramkę" pod tkaninę i po sprawie korzystając z tej kasety którą masz. Tylko w razie gwarancji ktoś przyczepić się może. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mybox 25.04.2016 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Bez zagięć ? Czy prosta powierzchnia wystarczy do przepływu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 25.04.2016 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 Bez zagięć ? Czy prosta powierzchnia wystarczy do przepływu ? Wystarczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mybox 25.04.2016 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 A warstwę dać jedną czy można dwie? Pytam na "zapas", bo dopiero co kupiłem centralę a całą instalację planuję skończyć do końca maja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 25.04.2016 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 A warstwę dać jedną czy można dwie? Pytam na "zapas", bo dopiero co kupiłem centralę a całą instalację planuję skończyć do końca maja. Jedna filtru g4 wystarczy. Tylko filtr wymieniać co 2 -3 miesiące. Najlepiej sprawdzać jak wygląda i będzie wiadomo jaka częstotliwosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mybox 25.04.2016 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2016 OK dzięki. Zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RychuRychu1 27.04.2016 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 Witam. Planuję zakup sterownika Alres MSR-14 i mam pytanie do osób które go mają. Czy jest w nim funkcja zatrzymania wentylatorów (awaryjnie). W instrukcji na stronie nic nie ma. Funkcja jest mi niestety potrzebna przez wzgląd na kopcących sąsiadów (!). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 27.04.2016 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2016 No z tego co pamiętam to ma.Wciska sie na kilka sekund pierwszy przycisk chyba i przechodzi się na minimalne obroty jakie są ustawione w konfiguracji.. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mr_Mabram 30.04.2016 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2016 No z tego co pamiętam to ma. Wciska sie na kilka sekund pierwszy przycisk chyba i przechodzi się na minimalne obroty jakie są ustawione w konfiguracji.. Fantom Tylko trzeba pamiętać, że minimalne obroty to 10% mocy i niżej się nie da ustawić. Można zrobic sobie mały (włącznik-wyłącznik) w obudowie sterownika i wykorzystać 2 przewody ze skrętki i podpiąć je pod styk przekaźnika w sterowniku, który jest odpowiedzialny za "presostat' i to wejście wysterować że jak zewrzemy styki naszego przełącznika to programowo w funkcji ustawiamy wentylator nawiew-wywiew "STOP", wtedy się całkowicie zatrzymują dopóki nie rozewrzemy styku ponownie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marko222 08.05.2016 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2016 Posiadam do sprzedania nowy, fabrycznie zapakowany wymiennik Klingenburg gs35/450. Zakupiłem kiedyś 3 sztuki, i jeden leży do tej pory niespożytkowany. Gdyby ktoś był chętny to proszę na maila [email protected]. Ps. jestem z Łodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
j_saw 13.05.2016 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2016 Witam. Planuję zakup sterownika Alres MSR-14 i mam pytanie do osób które go mają. Czy jest w nim funkcja zatrzymania wentylatorów (awaryjnie). W instrukcji na stronie nic nie ma. Funkcja jest mi niestety potrzebna przez wzgląd na kopcących sąsiadów (!). Pozdrawiam. "szczukot" ma rację. Należy ustawić w setup'ie MIN na =0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rk80 29.05.2016 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 (edytowane) Witam, zrezygnowałem z budowy reku z braku czasu i kupiłem firmowy. Sprzedałem wentylatory, które kupiłem wcześniej : EBMPAPST DV 6224, 24V, 41W 20 sztuk edit. wentylatory sprzedane Edytowane 22 Marca 2018 przez rk80 wentylatory sprzedane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 29.05.2016 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 Hmmm, co to miało być za reku z 20 wentylatorami ??? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rk80 29.05.2016 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2016 skoro pytasz tzn nie zapoznałeś się z tym wątkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 01.06.2016 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2016 Hmmm, co to miało być za reku z 20 wentylatorami ??? Fantom Ja tez je mam i nawet więcej jak 20szt.i był to bardzo trafny zakup w sumie za jeden wentyl wyszło 8zł chodza juz 8miesięcy bez zarzutu umieściłem je w skrzynkach skrzynki wygłuszyłem wełną i jest naprawde cicho na max.a kupowanie wentyli za prawie 2tys.chyba mija się z celem to już lepiej kupic firmówkę a wczoraj zrobiłem sobie takie coś i zajęło mi to nie całą godzine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzes123 04.06.2016 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2016 te wentyle 6224 mają naprawdę dużo zalet, dla przykładu, nie ma prądu, podłączamy wentyle pod aku z auta i chodzą bez problemu bez żadnych dodatkowych przetwornic itp i pobierają około 12w/1 szt. Bez problemu chodzą też zasilane samym panelem PV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romano78 05.06.2016 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 te wentyle 6224 mają naprawdę dużo zalet, dla przykładu, nie ma prądu, podłączamy wentyle pod aku z auta i chodzą bez problemu bez żadnych dodatkowych przetwornic itp i pobierają około 12w/1 szt. Bez problemu chodzą też zasilane samym panelem PV A gdzie ty mieszkasz ze wyłączaja ci tak często prąd u mnie jeśli się zdarzy cos takiego to raz w roku i przychodzi pismo że wyłączą a nawet jeśli by wyłączali to się chyba nie uduszę taszczyc akumulator na strych dla paru chwil w roku to dla mnie totalny bezsens zresztą na dzien w okresie letnim i tak wyłączam centrale a załączam na noc gdy jest chłodniej, i tu montaz panela PV też mija się z celem bo gdy świeci słońce to chyba lepiej nie wtłaczać gorącego powietrza do domu chyba ze taki panel byłby użyty do ładowania akumulatora ale tu już instalacjia robi się skomplikowana i bardziej awaryjna tymbardziej na strychu gdzie jest wszystko drewniane i większe ryzyko pożaru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzes123 05.06.2016 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2016 A gdzie ty mieszkasz ze wyłączaja ci tak często prąd u mnie jeśli się zdarzy cos takiego to raz w roku i przychodzi pismo że wyłączą a nawet jeśli by wyłączali to się chyba nie uduszę taszczyc akumulator na strych dla paru chwil w roku to dla mnie totalny bezsens zresztą na dzien w okresie letnim i tak wyłączam centrale a załączam na noc gdy jest chłodniej, i tu montaz panela PV też mija się z celem bo gdy świeci słońce to chyba lepiej nie wtłaczać gorącego powietrza do domu chyba ze taki panel byłby użyty do ładowania akumulatora ale tu już instalacjia robi się skomplikowana i bardziej awaryjna tymbardziej na strychu gdzie jest wszystko drewniane i większe ryzyko pożaru. no to fakt, takich awarii prądu są w roku może 1-2 razy po 2h każda i akurat wtedy gdy jestem w pracy z tym wtłaczaniem gorącego powietrza nie do końca bym się zgodził, są dni takie jak teraz - temp. około 20 st i pełne słońce. W mieszkaniu gdzie teraz mieszkam mam otwarte okna i jakbym je zamknął to w mieszkaniu zrobi się około 27st a z oknami otwartymi 24st. A pełne słońce+panel PV gwarantuje prace wentylatorów na pełnej mocy i duże przewietrzanie. To wszystko będę już testował jak zrobię instalację wentylacyjną i zamieszkam w przyszłym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamihi 10.07.2016 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2016 Orientuje się ktoś czy można kupić używane wentyle mocniejzsze niż te po 9.9 zł EBM 6224 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts