Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt LUKRECJA GL304 pracownia ATRIUM

Recommended Posts

• Odpowiedzi 236
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ja mam zmienione schody na dwubiegowe ze spocznikiem, więc spokojnie można otworzyć, zamknąć i umyć okno z drabiny :D

Jak Ci sie to udalo ? Ja powiekszylem otwor na gorze, ale jak nie mierze to mi nie wejda ze spocznikiem. Na dole od sciany do drzwi mam 180 cm, a na gorze do podestu 280 cm. Wysokosc to jakies 300 cm. Odjac spocznik to mam 280+180-80-80 = 3 m na schody. To mi wychodzi, ze kazdy schodek jak ma np dlugosc 30 cm to i wysokosc musi miec 30 cm :(

Fantom

• 4 weeks później...
  • 4 weeks później...

Moja wersja Lukrecji też będzie troszkę zmieniona

*parter

klatka schodowa otwarta na salon

parter podniesiony o pół bloczka

*poddasze

okna nad wykuszem proste ścianka kolankowa podniesiona (3 bloczki) nad garażem również

*garaż

brama garażowa pojedyncza

okna z tyłu garaży dwa ale większe

No i nowe zdjecia. A moze nie nowe bo z pazdziernika (elektryka ze stycznia).

Mimo zlej pogody, ocieplilem troche poddasze i dalo sie pracowac (elektryka) i tynkarza wpuscilem w ubieglym tygodniu.

http://images47.fotosik.pl/260/13e2836fec85f89am.jpg

http://images39.fotosik.pl/256/91b9e10591027c56m.jpg

http://images46.fotosik.pl/259/f14092dcb3eb78d6m.jpg

Z kabalmi masakra. Codziennie przypominal mi sie jakis kabelek (a to do pogodowki, a to sterowanie oknem elektro, a to sterowanie kominka, a to sterowanie reku ... itd

Co do nowosci, to w ostatnim momencie podjalem decyzje : robie rekuperator i do tego chyba GWC glikolowe.

Fantom

Ja niestety jestem na etapie załatwiania papierkowej roboty ( ciężka przeprawa ) ale na 100% Lukrecja . Już na tym etapie planuje budowę i wyposażenie naszego domu tym bardziej że znaczną część prac będę wykonywał sam , mam nadzieję że w ten sposób trochę zaoszczędzę na robociźnie. Ale najważniejsze że są chęci bo umiejętności jakieś tam mam.

Co do nowosci, to w ostatnim momencie podjalem decyzje : robie rekuperator i do tego chyba GWC glikolowe.

Fantom

Też zainstalowałem rekuperator- świetna sprawa. Człowiek zapomina co to zaduch (chyba że odwiedzi np. rodzinę w bloku), skraplająca się woda na szybach, czy potrzeba wietrzenia pomieszczeń. Cały czas świeże powietrze. Szczerze polecam!

Moja wersja Lukrecji też będzie troszkę zmieniona

*parter

klatka schodowa otwarta na salon

parter podniesiony o pół bloczka

*poddasze

okna nad wykuszem proste ścianka kolankowa podniesiona (3 bloczki) nad garażem również

*garaż

brama garażowa pojedyncza

okna z tyłu garaży dwa ale większe

My mamy otwartą klatkę schodową na salon. Fajnie to wygląda i schody można było przeprojektować.