mlepek 01.03.2008 18:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Nie jest gorszy - jest inny, czyli: grubszy, czytałem gdzieś że głośniejszy. Ale nie wymaga pełnego deskowania - a to są koszty. Ekipa też niekoniecznie może lubić robić taki strop. mnie namówił majster, deski były jego. Wysłałem Ci zdjęcie zbrojenia A co do schodów i opisywanej w studioAtrium przez sooundyego belki (półki) nad nimi to twierdzę że jest ona niewykonalna bez wydłużania schodów w kierunku salonu. Miałem położone deski przy ścianie w poprzek schodów na poziomie stropu i albo waliłem łepetyną w w/w deski, albo obsuwałem się ze schodów bo blisko zabiegu stopnie się zwężają . aha i pod schodami nasz majster, na delikatną sugestię żony mojej, wykonał piwniczkę Drzwi do niej będą miały około 1,80 wys. , schodzić się będzie chyba po drabinie, ale jest i wino, ziemniaki i jabłka będzie można trzymać w chłodzie I JESZCZE BARDZO WAżNA RZECZ - POWIęKSZENIE TARASU ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 04.03.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 mlepek- widzę że dach też masz deskowany, robisz może jakąś podbitkę?Ja się zastanawiam czy po prostu nie pomalować desek okapowych jakimś barwnym drewnochronem czy czymś i tak tego nie zostawić... nawet by fajnie wyglądało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlepek 05.03.2008 06:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 heh, nie pomyślałem wcześniej - część desek (wystających) można było zamówić heblowanych - wtedy dewrochron i jest OK. Ale teraz heblować je pod dachem? robię podbitkę, przy elewacji zrobi mi ją ekipa która będzie tynkować (jak będą mieli rusztowania postawione). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 05.03.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 No właśnie... a teraz przyjdzie mi skakać chyba z heblem elektrycznym... no zobaczę jak to wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 08.03.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Niestety tak jak to było do przewidzenia robota nie należy do najlżejszych.Hebel elektryczny sprawdza się... ale już malowanie to pełna porażka. Impregnat leje się po rękach, chlapie na wszystkie strony... Jeżeli ktoś nie chce robić podbitki to niech krokwie i deski przygotuje sobie przed postawieniem konstrukcji dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlepek 09.03.2008 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Robisz to!!! Jestem pod wrażeniem. Stawiałeś rusztowanie? Ja pozostanę przy podbitce - nie zdobędę się na taki wyczyn. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 09.03.2008 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Niestety właśnie to robię... Radzę sobie jednak bez rusztowania- cieśle pozostawiali mi śliczne drewniane drabinki zrobione z łat i desek Wszystkiego jednak malować nie będę. Najbardziej zależy mi na wykończeniu tego nieszczęsnego uskoku między dachami... tak aby po położeniu dachówki (już za 4 dni!) nie trzeba było nic tam robić... Jak skończę to wkleję fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 12.03.2008 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Architekt juz mi powiedzial, ze wejda mi te dwa okna tak jak chcialem meidzy garazem a dachem domu (do lazeinki i pokoju). Jeszcze nie wie dokladnie czy 60 cm czy 90 sie zmieszcza - mam nadzieje, ze te drugie. Dzieki temu usune kolejne polaciowki z dachu. Dochodza mi kolejne zmiany oczywsicei jak patzre na dokladny projekt :\ 1) usuwam przypory 2) zastanawiam sie czy nie uda sie zrobic schodow dwubiegowych - na gorze nie sa one do konca wysuniete, wiec mzoe wysune je dalej i na polpietrze uda sie wygospodarowac spocznik 3) Zastanawiam sie jak dodoac wiecej okien w salonie kolo drzwi balkonowych : osobne okno, potrojne drzwi balkonowe czy tez aktualne drzwi z bocznymi oknami. 4) Poiwekszam wykusz poprzez wysuniecie go z pol metra z budynku. Zrobi sie i wiekszy i balkon urosnie (wtedy bedzie mial jakis sens) Na pewno jeszcze cos wymysle Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlepek 12.03.2008 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 projekt indywidualny taniej by Cię wyniósł niż to co zapłacisz za adaptację. Na schody nie ma wcale za dużo miejsca, moje - zabiegowe, mimo że są wysunięte na górze, ledwo się zmieściły . Może dlatego że podniosłem strop..., ale Ty też podnosisz. Jakie przypory chcesz usunąć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 12.03.2008 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2008 Za calosc z papierologia place 6500 wiec nie jest zle.Co do przypor to chodzi mi te na naroznikach domu na zewnatrz - nie podobaja nam sie Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlepek 14.03.2008 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2008 Większość z budujących lukrecję zlikwidowała przypory. Nawet o nich nie pomyślałem . Ciekaw jestem jak będzie wyglądać Twoja Lukrecja. Jak na razie - prawie każda jest inna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darzmur 15.03.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Większość z budujących lukrecję zlikwidowała przypory. Nawet o nich nie pomyślałem . Ciekaw jestem jak będzie wyglądać Twoja Lukrecja. Jak na razie - prawie każda jest inna . Moja Lukrecja będzie miała przypory ... ale dopiero za kilka miesięcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 16.03.2008 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Czy macie jakis pomysl aby doswietlic salon pod katem okien ? Bo ogolnie mam trzy pomysly 1) dodac okno 2) dodac dwa okienka boczne do balkonowych 3) dodoac trzecie skrzydlo balkonowe. Pierwsze jest najprostsze alnei nie mam gdzie wcisnac tego okna. Dwa kolejne latwiej do wcisniecia, ale nei widze, aby mozna bylo latwo cos takiego typowego kupic. A nie chce potem wydawac majatku na jakies dziwne okna/drzwi na zamowienie Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 16.03.2008 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 1) dodac okno 2) dodac dwa okienka boczne do balkonowych 3) dodoac trzecie skrzydlo balkonowe. Fantom Zdecydowanie punkt 3), jest jeszcze inna możliwość 4) okno balkonowe czteroskrzydłowe (w tym dwa środkowe otwierane). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 16.03.2008 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Ale czy takie 3-4 skrzydlowe balkony sa standardowe ? Czy bede musial kombinowa, szukac firmy, doplacac itd. ? Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ntek 16.03.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Ale czy takie 3-4 skrzydlowe balkony sa standardowe ? Czy bede musial kombinowa, szukac firmy, doplacac itd. ? Fantom Nie wiem. Ale jeżeli rozmiar pojedynczego skrzydła będzie standardowy - nie powinno być moim zdaniem żadnych problemów. Ponieważ dwa skrzydła będą stałe, bez okuć, cena powinna wynieść mniej niż dwukrotność standardowych podwójnych skrzydeł ruchomych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 16.03.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Doświetlać salon?? Do głowy mi to nie przyszło... Dom mam akurat tak usytuowany że słońce w południe pada prosto na wykusz. W salonie jest naprawdę jasno. Fakt że nie mam jeszcze wstawionych okien, ale nie sądzę żeby to miało na tyle duży wpływ żebym chciał jakoś go doświetlać... Jak masz mieć ustawiony domek względem kierunków świata? Może jednak nie będziesz musiał wrzucać tam żadnych dodatkowych okien?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 16.03.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Salon mam dokaldnie na poludniu - wykusz na zachodzie. Czyli w poludnie chcialbym miec super ciepelko i jasny salon Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlepek 25.03.2008 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Może być ciekawie Czym ogrzewacie, bądź zamierzacie ogrzewać swoje lukrecje? Przymierzam się do ekogroszku i zonk za cholerę kotła nie mogę dobrać. Nie uwzględniłem tego przy budowie komina, a teraz musztarda po obiedzie. A żonka uparła się chodzić do garażu przez kotłownie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marchab 25.03.2008 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 Ogrzewanie... ten temat dosłownie ciągle chodzi mi po głowie... My powiększaliśmy garaż specjalnie ze względu na piec który właśnie tam miał stanąć. Nawet miałem już na oku 2 piece: Reco i fajny Zębiec. Wszystko pięknie, ładnie, tylko niestety rozwiązanie z eko-groszkiem nie jest całkowicie bezobsługowe... Dlatego też poważnie zastanawiam się nad jakąś alternatywą. Po głowie mi chodzi ogrzewanie prądem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts