Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt LUKRECJA GL304 pracownia ATRIUM

Recommended Posts

• Odpowiedzi 236
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Lukrecja z przyporami ;-)

Hej.

Mozesz dac wiecej zdjec ? Najbardziej interesuje mnie ten duuuzy daszek nad wejsciem :)

Fantom

Może i duuuzy ... Jak da się jakis ozdobnik to wg. mnie będzie w sam raz ... ale to kwestia gustu.

Tak swoja droga widze, ze na poddaszu masz chyba 2 cegly + wieniec - razem jakies 75 cm - podloga 15 cm = 60 cm docelowo w srodku ? Wystarcza tyle czy "namioty sei porobily" ?

Ja docelowo wlasnie robie okolo 110 cm. W srodku widac, ze jest ok, ale nie wiem czy domek nie bedzie wygladal jak wysoka stodola

Fantom

Ja docelowo wlasnie robie okolo 110 cm. W srodku widac, ze jest ok, ale nie wiem czy domek nie bedzie wygladal jak wysoka stodola

Ja też chciałem uniknąć wyglądu stodoły/domku w czapce i dlatego też wysunąłem okap o ok 20 cm. Zabieg prosty i skuteczny.

A tak swoją drogą to podłoga na poddaszu chyba nie ma mieć 15cm :roll:

Ja też chciałem uniknąć wyglądu stodoły/domku w czapce i dlatego też wysunąłem okap o ok 20 cm. Zabieg prosty i skuteczny.

A tak swoją drogą to podłoga na poddaszu chyba nie ma mieć 15cm :roll:

No w sumie w czesci mieszkalnej to jakis 5-6 cm styro + 4-5 betonu ok 10 cm. W garazu klade styro z 10 cm + beton = ok 15 cm podlogi

Fantom

• 1 month później...
Pytanie do już mieszkających: jak rozplanowaliście kuchnię?

My już kilka wieczorów się nad tym zastanawiamy i jakoś nie potrafimy nic sensownego wykombinować...

Z góry dziękuję za wszelkie podpowiedzi :-)

U mnie zonka jakos to rozrysowala. Nie pamietam dokladnie, ale kuchenka jakos na scianie od schodow (tak jakos posrodku, a z jednego boku naroznikowa a z drugiego jeszcze szafeczka). Zlew prawie centralnie pod oknem trafial - zmywarka jakos od razu obok (nie pamietam z ktorej strony). Jak na pierwszy projekcik to bylem zadowolony.

Fantom

• 2 months później...

Pewnie wszyscy pracują, dlatego nikt nic nie pisze ;-)

Ja jestem na etapie kończenia elektryki.

W między czasie robię wentylację i ocieplam poddasze (nadal).

Wszystko jakoś tak mi wolno idzie....

Aha- jeszcze jedno. Bardzo jestem zadowolony ze strychu. Wyszło naprawdę spore, użyteczne pomieszczenie

http://marchab.republika.pl/images/stryszek.jpg

• 2 months później...