Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Klub rzucających palenie-dla tych przed, po , i w trakcie

Rezi

Recommended Posts

raczej nie

wiem ze z paleniem łatwiej ... czasami mówimy sobie bo ja to lubię

po 3 tygodniach papierosy mi śmierdzą , w płucach mniej charczy ...... budujemy domy za 200-300 tys, zaciągamy kredyty na 20 lat i robimy wszystko by mieszkac w nim jak najkrócej

• Odpowiedzi 215
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a wiecie, ja sie zaczęłąm poważnie bać nowotworu :cry:

może to głupie, ale paląc "na gumę do żucia" na pewno połykałam sporą dawkę toksyn, kilka miesięcy temu na raka żołądka umarł mój wspaniały kumpel (też palacz) i właściwie od tego momentu zaczęłam sie nad tym wszystkim nieco bardziej zastanawiać.....

no właśnie taką argumentację słyszę

będziesz się budować, po co wydajesz kasę na fajki.

Masz dzieci, chyba nie chcesz ich osierocić?

Argumenty jak najbardziej racjonalne, tylko czemu jak zacznie się ssanie to ręka idzie automatycznie do kieszeni?

Rezi, podziwiam determinację:)

no właśnie taką argumentację słyszę

będziesz się budować, po co wydajesz kasę na fajki.

Masz dzieci, chyba nie chcesz ich osierocić?

Argumenty jak najbardziej racjonalne, tylko czemu jak zacznie się ssanie to ręka idzie automatycznie do kieszeni?

Rezi, podziwiam determinację:)

polecma plastry nie NICORETTE a NIQUITIN - lepsze

mozesz kupic jedną sztukę , wystarcza na 24 godziny,

przyklej sobie jak wstaniesz , po 1 godzinie nie będziesz czuc głodu

następnego dnia rano poczujesz się lepiej

najgorzej zacząć

tak właśnie :lol:

ja też byłem dołem :cry:

ale dopiero nie palę 20 lat, a były czasy krótko gdy paliłem sam 60-80 szt. dziennie :evil:

rzucałem też kilka razy i nie paliłem, raz nawet pół roku :lol: , ale głupi zawsze myślałem, nie palisz tak długo, dobry jesteś,:lol: to jak jednego zapalisz to nic się nie stanie i zawsze potem zaczynałem palić znowu :evil: :evil: :evil: ,

dopiero jak chciałem się budować, powiedziałem sobie, jak załatwię działkę to rzucam palenie, :roll:

udało się :lol: :lol: :lol:

ale przestroga dla innych, nie postępować podobnie jak ja

polecma plastry nie NICORETTE a NIQUITIN - lepsze

mozesz kupic jedną sztukę , wystarcza na 24 godziny,

przyklej sobie jak wstaniesz , po 1 godzinie nie będziesz czuc głodu

następnego dnia rano poczujesz się lepiej

najgorzej zacząć

Rezi czy tylko tymi plastrami sie wspierasz?

Od siebie dodam , ze rzucilam juz raz -przed zajsciem w ciaze .Zaraz jak przestalam karmic zaczelam palic .

Kombinuje jakby tak na stale zerwac te uzaleznienie .

Wstydze sie za siebie jak stoje na winklu i pale .W domu tego nie robie na szczescie.Nie mniej moja silna wola jest strasznie slaba :-?

Na kazdym zdjeciu jestem z papierosem :-?

To obrzydliwe.

Zazdroszcze Ci Rezi decyzji i bede Ci kibicowala.

rrmi

To znaczy palisz w pracy a po pracy już nie?

Mam kolegę w pracy, który jak już jest w domu nie pali. Nie potrafię go zrozumieć. Jak już nie pali powiedzmy 16 godz. z 24, to jakim cudem smakują mu te papierosy?

Po tych kilkunastu godzinach niepalenia to i nie smakują i zawroty są.

A co z sytuacjami, gdzie zwykle paliłeś? Np. po porannej kawie, albo po jedzeniu? To już taki nawyk się u mnie zrobił.

Jakieś plastry i gumy są w domu, ale jeszcze nie używane.

Mnie tak bardzo kawa kojarzyła się z papierochem że przez prawie miesiąc nie piłam kawy.

Do tego jeszcze nigdy nie paliłam w mieszkaniu zawsze wychodziłam z kawką i najczęściej gazetą/książką na balkon na 10-cio minutowego papierocha jak łatwo policzyć 10papierosow dziennie *10min to ok. 1,5h.

I tyle nagle czasu mi przybyło przez pierwsze 2 miesiące dom lśnił, a teraz choć nadal nie palę to gdzieś mi te 1,5h uciekło.

Kluczem do sukcesu jest motywacja

rrmi próbowałem wielu dopalaczy łacznie z ZYBANEM

gumy do zucia pozostawiaja smak papierosów - paskudztwo

male drazetki pod język (nowość reklamowana) - czuję się jakbym miąl ząbę w ustach po 10 dziennie maiałem bóle żoładka

po zybanie - byłem za spokojny i problemy z prowadzeniem samochodu , plastry Nicorette - do d...y za słabe i nic nie daja

plastry NIQUITIN - działają rewelacyjnie przez 24 godziny, zakładam rano i nastepnego dnia budzę się bez głodu nikotynowego a wiemy ze od porranego papierosa z kawa wszyscy zaczynaliśmi.

danap Do tego jeszcze nigdy nie paliłam w mieszkaniu zawsze wychodziłam z kawką i najczęściej gazetą/książką na balkon na 10-cio minutowego papierocha
oooo :lol: nie lubie palic w mieszkaniu ( żona nie pali ) więc poranna prasa na kawką i papieroskiem na balkonie, domena wszystkich palaczy ? letem było ok ale przy -20 tyłek przymarzał do krzesełka. teraz jak sasiad pali na balkonie i mam otwarte okno czuje jak te papierochy śmierdzą.

Acidtea

A co z sytuacjami, gdzie zwykle paliłeś? Np. po porannej kawie, albo po jedzeniu? To już taki nawyk się u mnie zrobił.

no cóż ... miło było zapalic po dobrym obiedzie ....... teraz jak ktos pali chce mi się rzy.....ć tak samo papieros przy kawie a dopiero nie palę 3 1/2 tygodnia - kawa smakuje jakoś inaczej - intensywniej :lol:

Rezi

Jakieś plastry i gumy są w domu, ale jeszcze nie używane.

Właśnie w ten sposób ja sie odzwyczaiłem. Nie przez unikanie tylko prowokowanie takich sytuacji. Na zasadzie przekory - napiję się kawy i własnie nie zapalę. W połowie kawy odechciewało mi sie papierosa. Takie same sytuacje np. inni palą ok. ja też z nimi idę pogadam ale własnie nie zapalę. Po miesiącu na trwałe sie oduczyłem palić i mnie nie ciagnie , nie przeszkadza jak inni pala i na spoko mogę się napić kawy czy piwka. Cała sztuka to tylko :wink: wytrzymać ten miesiac.

Pozdrawiam

nie wiem czy dobrze robię ale zaczęłam od ograniczenia palenia(nie palę w pracy)następny etap to niepalenie przy porannej kawie, zdaję sobię sprawę że to będzie trudne(wprowadzam to od niedzieli).szczerze mówiąc jestem teraz bardzo upierdliwa i nerwowa, koleżanki dzielnie to znoszą i wspierają, ale są też tacy co prowokują (choć na dymka.he he he) :evil:

nie wiem czy dobrze robię ale zaczęłam od ograniczenia palenia(nie palę w pracy)następny etap to niepalenie przy porannej kawie, zdaję sobię sprawę że to będzie trudne(wprowadzam to od niedzieli).szczerze mówiąc jestem teraz bardzo upierdliwa i nerwowa, koleżanki dzielnie to znoszą i wspierają, ale są też tacy co prowokują (choć na dymka.he he he) :evil:

dla twoich płuc nie ma znaczenia czy jest to jeden papieros czy pięć dziennie,

ma to znaczenia dla twojgo samopoczucia im więcej palisz tym więcej toksyn masz we krwi i wiecej toksyn w organiźmie - jak za dużó to później boli cie głowa :-?

więc lepiej wcale ............... od czegoś trzeba zacząć :lol:

Ja rzuciłam palenie z dnia na dzień i nie pale juz prawie 3 lata. zginął nam pies i obiecałam sobie ze jak sie znajdzie to rzucę papierosy a byłam nałogowcem bo czasem i półtora paczki dziennie szło. Mam spokój teraz z bólami głowy i ogólnie lepiej sie czuję tylko trochję przytyłam ale to nic w porównaniu z samopoczuciem