Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Arcobaleno

Recommended Posts

No to teraz parę fotek :D Widać kto jest oczkiem w głowie fotografa :wink:

http://img368.imageshack.us/img368/1048/77434444zn4.jpg

http://img234.imageshack.us/img234/8607/30631701gz2.jpg

http://img154.imageshack.us/img154/2116/79816968li3.jpg

Julka pomaga tacie budować garaż :wink:

http://img154.imageshack.us/img154/1051/57196217hz1.jpg

A tak obecnie wygląda nasz przyszły taras.

http://img154.imageshack.us/img154/174/47076449zg8.jpg

m.orzech - na ścianie w kuchni mamy płytę meblową - taką samą jak meble - użytkuje się super - utrzymanie w czystości jest bardzo łatwe.

79mirka - okap jest rzadko używany - wisi głównie dla ozdoby :wink: Inox czyści się wkurzająco - jak to inox a z szybą nie ma większych problemów - wystarczy od czasy do czasu przetrzeć z kurzu zwykłym płynem do szyb.

Deszczownica w prysznicu też się super sprawdza - ma dość dużą średnicę i fajne uczucie jak się pod nią stoi :wink: Choć czasem są sytuację, gdy myślę, zę przedałaby się ruchoma słuchawka - np przy myciu kabiny.

madziai - kafle w kuchni mam jakieś hiszpańskie ale nazwy już niestety nie pamiętam - kupowane w Komforcie - nie są całkiem gładkie ani nie mają jednoliteho koloru tylko są takie jakby cieniowane, lekko jakby perłowe i chropowate więc nie widać na nich każdej plami i czyści się też w miarę dobrze - chyba,że brud wejdzie w te "pory" w niektórych miejscach to się trzeba trochę naszorować.

Ania i Heniu - drzwi są tej samej firmy co okna, musiałabym spytać męża ale nie wiem czy będzie pamiętał - ceny też nie podam bo płaciliśmy za całosć a wycena już dawno pewnie w koszu. Otwierają się dwa skrzydła - środkowe i lewe - tak,że otwój jest bez słupka.

Pozdrawiam !

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Arcobaleno czy obłożenie kominka nie brudzi ci się bardzo przy paleniu w nim? :roll:

Jak widać na razie wcale się nie brudzi - choć może to dlatego, ze nie palimy często - może do tej pory z jakieś 10 razy.

pytam ..bo mi się podoba tylko boję się, że pojawi się taka ciemna smuga nad szybką :-? i co wtedy? :roll:

Arcobaleno czy obłożenie kominka nie brudzi ci się bardzo przy paleniu w nim? :roll:

Jak widać na razie wcale się nie brudzi - choć może to dlatego, ze nie palimy często - może do tej pory z jakieś 10 razy.

pytam ..bo mi się podoba tylko boję się, że pojawi się taka ciemna smuga nad szybką :-? i co wtedy? :roll:

wtedy...mam nadzieję, że nie będzie problemu z umyciem :wink:

Impregnowaliśmy te płytki więc może nie będzie tak źle :wink:

wtedy...mam nadzieję, że nie będzie problemu z umyciem :wink:

Impregnowaliśmy te płytki więc może nie będzie tak źle :wink:

no to jak tak mówisz...to robię taki sam :oops: ..mogę ?:D

mikopiko - schody zewn. są z gotowych elementów - betonowe z gęsto zatapianymi malutkimi kamyczkami - są rózne kolory.

mohag - oj leci, leci :roll: a fotele z ikei do opalania jak w sam raz :wink:

m.orzech - meble mamy z tego samego co płyta :wink: zwykła oklejona wiórówka.

Ania i Heniu - ogród sobie rośnie powoli :wink: Trawa trochę lichawa bo u nas glina straszna, ale z dnia na dzień coraz lepiej.

Garaż się robi na równi z tarasem. Wczoraj mąż szlifował belki a deski mają robić w sobotę chyba...w tym roku zrobimy tylko "patelnię" a z zadaszeniem poczekamy do przyszłego.

Hamak sobie wisi między jabłonkami i zaprasza w ich cień na odpoczynek :D

Z tyłu za domem ma być plac zabaw dla Julci ale nie obmyśliłam jeszcze nic dokładnie.

Jak już stanie garaż to wtedy zobaczę dokładnie jakie jeszcze krzaczki będę chciała mieć w ogrodzie.

Na pewno posadzę akację - szubciutko rośnie i bardzo mi się podoba - mamy strasznie nasłonecznioną działkę więc troche cienia bardzo się przyda.

Chyba zrobię dziś kilka fotek mojej zieleni :D

http://img234.imageshack.us/img234/8607/30631701gz2.jpg

arcobaleno, Interesują mnie te schody. Czy to jest z takich gotowych bloczków? Taka kostka jakby? można sobie wybrać kształty i dopasować?

No i przede wszystkim jak się użytkuje? Bo ze tańsze niż betonowe to jestem pewna na 100 %. Mój wykonawca i architekt namawiają mnie na takie, twierdząc, że dużo tańsze i lepsze niż płytki.

Córunia to rośnie jak na drożdżach :D

wiolasz - schody są z gotowych elementów - my mamy akurat trzy - można mniej, można więcej - zależy jaką masz wysokość. Były jeszcze okrągłe. Z tego co pamiętam nie były za tanie, spytam poźniej męża ile dokładnie. Są chyba betonowe (ciężkie jak diabli - wołaliśmy do pomocy sąsiadów i w sumie po jednym elemencie układali w 6-ciu, na pasach) z wierzchnią warstwą z kamyczków. Z tego wzgledu się własnie na nie zdecydowaliśmy bo nie chcieliśmy płytek, które łatwo się brudzą, ciężko czyszczą a w zimę o "orła" nie trudno :wink: Te użytkuje się super - piasku w ogóle nie widać, raz na jakiś czas zamiote i jest ok. W ciepłę dni kamyczki przyjemnie się nagrzewają :D a w mrozy nie są oblodzone. Mają wbudowaną wycieraczkę - opcjonalnie.