arcobaleno 08.06.2007 11:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 No to teraz parę fotek Widać kto jest oczkiem w głowie fotografa http://img368.imageshack.us/img368/1048/77434444zn4.jpg http://img234.imageshack.us/img234/8607/30631701gz2.jpg http://img154.imageshack.us/img154/2116/79816968li3.jpg Julka pomaga tacie budować garaż http://img154.imageshack.us/img154/1051/57196217hz1.jpg A tak obecnie wygląda nasz przyszły taras. http://img154.imageshack.us/img154/174/47076449zg8.jpg m.orzech - na ścianie w kuchni mamy płytę meblową - taką samą jak meble - użytkuje się super - utrzymanie w czystości jest bardzo łatwe. 79mirka - okap jest rzadko używany - wisi głównie dla ozdoby Inox czyści się wkurzająco - jak to inox a z szybą nie ma większych problemów - wystarczy od czasy do czasu przetrzeć z kurzu zwykłym płynem do szyb. Deszczownica w prysznicu też się super sprawdza - ma dość dużą średnicę i fajne uczucie jak się pod nią stoi Choć czasem są sytuację, gdy myślę, zę przedałaby się ruchoma słuchawka - np przy myciu kabiny. madziai - kafle w kuchni mam jakieś hiszpańskie ale nazwy już niestety nie pamiętam - kupowane w Komforcie - nie są całkiem gładkie ani nie mają jednoliteho koloru tylko są takie jakby cieniowane, lekko jakby perłowe i chropowate więc nie widać na nich każdej plami i czyści się też w miarę dobrze - chyba,że brud wejdzie w te "pory" w niektórych miejscach to się trzeba trochę naszorować. Ania i Heniu - drzwi są tej samej firmy co okna, musiałabym spytać męża ale nie wiem czy będzie pamiętał - ceny też nie podam bo płaciliśmy za całosć a wycena już dawno pewnie w koszu. Otwierają się dwa skrzydła - środkowe i lewe - tak,że otwój jest bez słupka. Pozdrawiam ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 08.06.2007 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Arcobaleno czy obłożenie kominka nie brudzi ci się bardzo przy paleniu w nim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 08.06.2007 13:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Arcobaleno czy obłożenie kominka nie brudzi ci się bardzo przy paleniu w nim? Jak widać na razie wcale się nie brudzi - choć może to dlatego, ze nie palimy często - może do tej pory z jakieś 10 razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 08.06.2007 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Arcobaleno czy obłożenie kominka nie brudzi ci się bardzo przy paleniu w nim? Jak widać na razie wcale się nie brudzi - choć może to dlatego, ze nie palimy często - może do tej pory z jakieś 10 razy. pytam ..bo mi się podoba tylko boję się, że pojawi się taka ciemna smuga nad szybką i co wtedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 08.06.2007 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Arcobaleno czy obłożenie kominka nie brudzi ci się bardzo przy paleniu w nim? Jak widać na razie wcale się nie brudzi - choć może to dlatego, ze nie palimy często - może do tej pory z jakieś 10 razy. pytam ..bo mi się podoba tylko boję się, że pojawi się taka ciemna smuga nad szybką i co wtedy? wtedy...mam nadzieję, że nie będzie problemu z umyciem Impregnowaliśmy te płytki więc może nie będzie tak źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 08.06.2007 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Arcobaleno czy obłożenie kominka nie brudzi ci się bardzo przy paleniu w nim? Jak widać na razie wcale się nie brudzi - choć może to dlatego, ze nie palimy często - może do tej pory z jakieś 10 razy. pytam ..bo mi się podoba tylko boję się, że pojawi się taka ciemna smuga nad szybką i co wtedy? wtedy...mam nadzieję, że nie będzie problemu z umyciem Impregnowaliśmy te płytki więc może nie będzie tak źle no to jak tak mówisz...to robię taki sam ..mogę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 08.06.2007 14:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 a....niech Ci będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikopiko 08.06.2007 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 to jeszcze jedno ...co wy macie na schodach zewnętrznych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mohag 08.06.2007 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 kurna ale piekne masz te ala lezaczko-krzesla na "tarasie" normalnie klapa mi opadla Z Julki duza panienka sie robi... bosh jak ten czas szybko leci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.orzech 08.06.2007 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 m.orzech - na ścianie w kuchni mamy płytę meblową - taką samą jak meble - użytkuje się super - utrzymanie w czystości jest bardzo łatwe. Pozdrawiam ! A z jakiego materiału macie meble? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 08.06.2007 16:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 mikopiko - schody zewn. są z gotowych elementów - betonowe z gęsto zatapianymi malutkimi kamyczkami - są rózne kolory. mohag - oj leci, leci a fotele z ikei do opalania jak w sam raz m.orzech - meble mamy z tego samego co płyta zwykła oklejona wiórówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madziai 08.06.2007 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Te schody zewnętrzne macie piękne Schody, jak schody ale Julka rośnie jak na drożdżach Oj niedługo przez ten płotek niejeden kawaler przeskoczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 08.06.2007 21:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2007 Te schody zewnętrzne macie piękne Schody, jak schody ale Julka rośnie jak na drożdżach Oj niedługo przez ten płotek niejeden kawaler przeskoczy Taaa...a tatuś już zapowiada, ze z grabiami będzie stał przy bramce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bastus2 13.06.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 Fajny domek, ale mam pytanko dotyczące płytek wokół kominka... Co to takiego, mysle o takich na jedna ścianę w kuchni, ale zalezy mi na tym, aby nie były zbyt ostre.. I jaka jest cena oczywiscie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 13.06.2007 20:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2007 bastus - ta okładzina to takie płytki imitujące piaskowiec. Kupowane w castoramie. Nazywają się.....mexicana czy jakoś tak...ceny nie pamiętam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ania i Heniu 14.06.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 arcobaleno a jak tam ogród? Macie jakieś pomysły na coś ciekawego przed( lub za) domem? Oprócz tego oczywiście, że stawiacie garaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 14.06.2007 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 Ania i Heniu - ogród sobie rośnie powoli Trawa trochę lichawa bo u nas glina straszna, ale z dnia na dzień coraz lepiej. Garaż się robi na równi z tarasem. Wczoraj mąż szlifował belki a deski mają robić w sobotę chyba...w tym roku zrobimy tylko "patelnię" a z zadaszeniem poczekamy do przyszłego. Hamak sobie wisi między jabłonkami i zaprasza w ich cień na odpoczynek Z tyłu za domem ma być plac zabaw dla Julci ale nie obmyśliłam jeszcze nic dokładnie. Jak już stanie garaż to wtedy zobaczę dokładnie jakie jeszcze krzaczki będę chciała mieć w ogrodzie. Na pewno posadzę akację - szubciutko rośnie i bardzo mi się podoba - mamy strasznie nasłonecznioną działkę więc troche cienia bardzo się przyda. Chyba zrobię dziś kilka fotek mojej zieleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 14.06.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 http://img234.imageshack.us/img234/8607/30631701gz2.jpg arcobaleno, Interesują mnie te schody. Czy to jest z takich gotowych bloczków? Taka kostka jakby? można sobie wybrać kształty i dopasować? No i przede wszystkim jak się użytkuje? Bo ze tańsze niż betonowe to jestem pewna na 100 %. Mój wykonawca i architekt namawiają mnie na takie, twierdząc, że dużo tańsze i lepsze niż płytki. Córunia to rośnie jak na drożdżach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arcobaleno 14.06.2007 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 wiolasz - schody są z gotowych elementów - my mamy akurat trzy - można mniej, można więcej - zależy jaką masz wysokość. Były jeszcze okrągłe. Z tego co pamiętam nie były za tanie, spytam poźniej męża ile dokładnie. Są chyba betonowe (ciężkie jak diabli - wołaliśmy do pomocy sąsiadów i w sumie po jednym elemencie układali w 6-ciu, na pasach) z wierzchnią warstwą z kamyczków. Z tego wzgledu się własnie na nie zdecydowaliśmy bo nie chcieliśmy płytek, które łatwo się brudzą, ciężko czyszczą a w zimę o "orła" nie trudno Te użytkuje się super - piasku w ogóle nie widać, raz na jakiś czas zamiote i jest ok. W ciepłę dni kamyczki przyjemnie się nagrzewają a w mrozy nie są oblodzone. Mają wbudowaną wycieraczkę - opcjonalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiolasz 14.06.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2007 arcobaleno dzięki ogromniaste. Jakbyś jeszcze powiedziała, gdzie kupowaliście- czy w jakimś małym składzie czy gdzieś indziej to wiedziałabym gdzie szukać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts