Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Domek Arcobaleno

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kochani !

Piszę z doskoku, więc nie mam możliwości wymieniać kazdego z Was z osobna, ale dziękuje wszystkim za słowa otuchy i wsparcia (i kubusiowych przyjaciół oczywiście :D ) !

Nastawiałam się dziś na wypis a tu jeszcze zlecili następne badania bo w osłuchu płuc ciągle coś nie gra :-?

Jula czuje się już lepiej, mniej kaszle, nie goraczkuje ale psychcznie bardzo juz tu cierpi :( zdarza się, ze jest wesoła i dokazuje, ale coraz częściej wtula sie z płaczem, ze chce już do swojego domku.... jak ja ją rozumiem..

Jesteśmy już tu 5-ty dzień zamknięte w 4-ech scianach, na korytarz nie wolno wychodzić bo tam rotawirusy i inne cuda :roll: Julka zaczyna powoli rozrabiać i pokazywaźć różki a ja dostaję już kota...nic to - byle tylko była zdrowa !

Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam !

Życzę powodzenia, tez przez to przechodziłam :-?

Z młodszą córką byłam w szpitalu przez cały tydzień równo rok temu, miała wtedy 5 m-cy, Okropność

A ze starszą leżałyśmy 2,5 tygodnia (całe Boże Narodzenie, Sylwester) jak miała 1 m-c, bo dopadło ją zapalenie płuc.

Trzymam kciuki za jak najszybsze wyjście i oczywiście DUżO ZDRÓWKA!!!

A to dla Julci

http://www.jazzybaby.pl/miniaturki/1269.jpg

Witajcie !

Od tygodnia jesteśmy w domu - w miniony czwartek dostałyśmy przepustkę a ostateczny wypis we wtorek po codziennych kontrolach.

Zdiagnozowali odoskrzelowe zapalenie płuc - jak zaczęło się poprawiac puscili nas do domu z przykazaniem częstych inhalacji.

Ja ledwo żyję bo tygodniowe zaległości w pracy dają mi się we znaki, wiec siedzę po nocach i nadrabiam bo w dzień Jula nie bardzo daje mi pracować - przynajmniej do końca roku nie puszczę jej do żłobka..

Do tego jestem też na antybiotykach bo mam tak zawalone zatoki i uszy ze cały czas na przeciwbólowych jadę..w poniedziałek czeka mnie laryngolog..

Do tego (kuźźźźźźźźwa) nie mam czasu nic w domu zrobić, Daniel po pracy sprząta w domu, nic nie czuję atmosfery świąt i w ogóle jestem osłabiona, rozdrażniowa - no dno po prostu - dziś sie już z tego wszystkiego poryczałam..

eehh szkoda gadać..

arcobaleno porzadkami sie nie przejmuj, zdrowko najwazniejsze, cieszyc sie musisz ze Julka juz jest zdrowa, a posprzatac mozesz po Nowym Roku. Zreszta jak sie sprzata na biezaco to na swieta nie potrzeba robic generalnych porzadkow, zreszta u Ciebie zawsze jest blysk co widac na zdjeciach.

arcobaleno porzadkami sie nie przejmuj, zdrowko najwazniejsze, cieszyc sie musisz ze Julka juz jest zdrowa, a posprzatac mozesz po Nowym Roku. Zreszta jak sie sprzata na biezaco to na swieta nie potrzeba robic generalnych porzadkow, zreszta u Ciebie zawsze jest blysk co widac na zdjeciach.

Mag ma rację, ważne, że już Julcia jest zdrowa i w domku jesteście.

A to, że święta idą nie oznacza, że trzeba tak skrupulatnie wszędzie porządki robić :wink:

Dobrze będzie, miną gorsze dni i żyje się dalej :wink:

arcobaleno ciesze się że już w domku jesteście :D to jest najważniejsze, resztą sie nie martw. Święta i tak bedą piękne bo zdrowie i atmsfera są najważniejsze a nie chałupa wypucowana na błysk. Jest jeszcze trochę czasu więc pewnie nadrobisz zaległości.Teraz zdrowie najważniejsze Twoje i Julki!

ps. gdzie leżałyście? jak warunki?

Hejjjj :D

Dziś już humorek lepszy, bo : :D

- lepiej się czuję - jestem na drugim antybiotyku - tym razem chyba trafiony :D

- zaległosci w pracy wyrobione (ufff!!! codzienne siedzenie do 4 nad ranem dało efekty nie tylko w postaci podkrążonych oczu :roll: :wink: )

- firany na cały dom uszyte i wyprane

- wszystkie dywaniki, pokrowce, pościele,poszewki na poduszki poprane

- Mąż pomył mi wszystkie okna, podłogi, wysprzątał w szafkach w kuchni i w szafie w wiatrołapie, w łazience, pomógł wieszać firany...w nagrodę kupił sobie nowy telewizor , który zajmuje pół salonu :roll: :lol:

- prezenty dla wszystkich mam kupione (zaczęłam wcześniej w tym roku)- czekają na zapakowanie - muszę jeszcze podrukować świąteczne bileciki :D

- pozostało mi wiec zrobienie ostatecznych zakupów (bo większość mam już kupione wcześniej) a takzę ostateczne porzadki i wprowadzenie swiątecznej atmosfery....achhhh :D

A dzisiaj w nagrodę za pracowity tydzień zrobię sobie goracą i aromatyczną kąpiel z mleczno-miodową solą i olejkami cynamonowo-rozmarynowaymi...

A w ogóle to od poniedziałku jesteśmy z mężem na diecie i tak mamy zamiar do wigilii - ja , żeby ładnie wyglądać w nowej koronkowej kiecce na Sylwestra 8) a mąż bo odkąd rzucił palenie, dorobił się śmiesznego brzuszka i nie może się wcisnać w żadne spodnie :lol:

Cieszę się, że wróciłam do "żywych" choć czuję się jeszcze trochę "przydżumiona" ta małą iloscią snu, dodatkowo pogoda nie chce nastrajać optymistycznie - za oknem bardziej listopad niź koniec grudnia, ale trudno... :wink:

Pozdrawiam wszystkich goraco i dziękuję za odwiedziny :D

My tez sie cieszymy, ze wrocilas do zywych :p !

Teraz tylko pozostalo udekorowac domek swiatecznie i pokazac zdjecia w Swojej galerii. Pisze to, bo mam nadzieje, ze wkleisz fotki dekoracji, wiem ze masz zdolnosci w tym kierunku i chetnie poogladam co stworzylas (moze cos odgapie :wink: ).

Arcobaleno miło czytać, że jesteś w lepszej formie :)

A tu dodaje cos malutkiego dla ciebie i Julki tak zeby was choć troszeczke w świąteczny nastrój wprowadzic (przepraszam za bałagan w tle :oops: )

http://lh3.ggpht.com/_XawdS2UxV-E/SUu3VYmy6vI/AAAAAAAAA-4/aSi4_-u1ypU/s720/SP_A0219.jpg

Pozdrawiam

Niech się spełnią świąteczne życzenia,

te łatwe i ...te trudne do spełnienia.

Niech się spełnią te duże i małe,

te mówione głośno lub wcale.

Niech się spełnią te wszystkie

krok po kroku,

tego życzy CI ew-ka .....w ŚWIETA

oraz w Nowym 2009 Roku

http://lilas3.free.fr/LiensNoel/ImagesNoel/Fenetre6.gif