agnes72 31.05.2006 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Proszę o radę w sprawie kanadyjek. Myślę poważnie o postawieniu takiego domu ale wiecie jak to jest- i chciałabym i się boję Może ktoś jest posiadaczem takiego domu ?Czekam na opinie a może zdjęcia,może znacie jakąś fajną firmę,która takie domki stawia?Czym najlepiej ogrzewać taki dom?itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
menago3 31.05.2006 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Wydaje mi się , że warto choć wbrew pozorom nie jest to wcale łatwiejsze i tańsze od typowej murowanej technologii. Ogrzewanie jakie wybierzesz bedzie zależeeć przede wszystkim od wielkości domu. Niektóre da sie ogrzać z kominka ale przy wiekszych powierzchniach to może nie wystarczyć. W necie jest bardzo dużo informacji i opinii , w tym także zdjęć o kanadyjczykach ( domy budowane w technologii szkieletowej) , najlepiej tam szukaj... menago3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 31.05.2006 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Poczytaj ten wątek - http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=12551&start=2040 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 31.05.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Na tym Forum jest osobny wštek o szkielecie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 31.05.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Link do tego "wątku o szkielecie" podałem w poprzednim moim poście. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 31.05.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=217&w=36918103&v=2&s=0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojciech Nitka 31.05.2006 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Proszę o radę w sprawie kanadyjek. Myślę poważnie o postawieniu takiego domu ale wiecie jak to jest- i chciałabym i się boję Może ktoś jest posiadaczem takiego domu ?Czekam na opinie a może zdjęcia,może znacie jakąś fajną firmę,która takie domki stawia?Czym najlepiej ogrzewać taki dom?itp Możesz też zapoznać się ze prowadzonym przeze mnie serwisem Budownictwo Drewniane - http://www.szkielet.com.pl Tam też zapraszam na Forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 31.05.2006 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Miałem przez wiele lat szkieletowca drewnianego. Rozwaliłem i postawiłem prawdziwy dom. Jakosc drewna była bardzo dobra. Kantówki z rozbiórki były znacznie lepsze od nowego drewna na wieźbę. Kiedyś sie wachałem czy rozbudowywać czy rozwalać . Teraz nie zastanawiałbym się ani skundy rozwaliłbym tekturowca bez mrugnięcia okiem. Amerykanie niech sobie buduja tandetę. Oni ciagle sie przeprowadaja jak cyganie i im wisi czy mieszkają w domu czy w szkieletowcu, czy w przyczepie campingowej czy w podrasowanej szopie. W polsce nie musimy naśladowac cyganów ani amerykanów możemy praktycznie w tej samej cenie wybudować prawdziwy dom a nie tekturowca. Owszem będzie to trwało dłużej ale czym jest rok w porównaniu do nieporównywalnej jakości i dziesiecioleci uzytkowania. Jeśli komuś sie spieszy, nie buduje domu docelowego tylko na przeczekanie, ma nadmiar kasy i zadowoli sie byle czym ale nie koniecznie tańszym to własnie dla niego jest budownictwo tekturowe czyli szkielet drewniany. Kochani to ostatnie chwile kiedy w tej samej cenie mozna miec prawdziwy dom i tekturową szopkę za praktycznie te same pieniadze taka okazja niedługo sie skończy. Juz teraz toważystwa ubezpieczeniowe nie daja się zbałamucić propagandzie Prezesa Nitki i jego reklamowym organiacjom i wiedza że za byle g....no szkieletowe które może spleśnieć, spalić się, rozmoknąć na deszczu trzeba brać 3 razy wyższe składki za ubezpieczenie podstawowe tzw. od zdarzeń losowych czyli pożar, wichura itp. cos chyba w tym jest czyż nie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 31.05.2006 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Moim zdaniem , nie warto w Polsce budowac szkieletowca , skoro technologia dominujaca jest murowa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.06.2006 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Wszystko jest pojęciem względnym. Dla jednych nie warto dla innych warto. Ta technologia ma plusy i minusy jak każda, a jest przeznaczona dla tych co widzš w niej same plusy. Mówienie, że co się spali czy zamoknie to czysta demagogia! Oczywicie na tym Forum powinny być uwagi krytyczne i przestrogi przed rzekomo łatwym i prostym budowaniem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 01.06.2006 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 AndrzejNo to jaki jest Twoj punkt widzenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.06.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 A w jakiej sprawie? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 01.06.2006 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Myslalem , ze wypowiadamy sie w temacie watka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.06.2006 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Oczywicie jestem za budowaniem w tej technologii ale tylko prostych, parterowych domów. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 01.06.2006 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 A mozesz to uzasadnic ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.06.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Wypowiadałem się wiele razy na tym forum a uzasadnienie jak wyżej. Po prostu kto chce niech buduje. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 01.06.2006 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Wszystko jest pojęciem względnym. Dla jednych nie warto dla innych warto. Ta technologia ma plusy i minusy jak każda, a jest przeznaczona dla tych co widzš w niej same plusy. Mówienie, że co się spali czy zamoknie to czysta demagogia! Oczywicie na tym Forum powinny być uwagi krytyczne i przestrogi przed rzekomo łatwym i prostym budowaniem. Pozdrawiam. Pewnie jakby Trabanta produkowali teraz to też bym go wybrał zamiast VW mniej wiecej jest taka różnica - na murowany dom nie stać bardzo ale to bardzo wielu amerykanów w9ięc budują sobie te budki nie z wyboru tylko z przymusu. Naprawdę nie widzę żadnych racjonalnych przesłanek za szkieletowcami - chyba,że ktoś koniecznie musi mieć dom w 2 miesiące ale to raczej sporadyczne przypadki. Gdyby chociaz cena była o 40% np. niższa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 01.06.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Oczywicie jestem za budowaniem w tej technologii ale tylko prostych, parterowych domów. Chyba sie nie rozumiemy . Ja pytalem dlaczego tylko proste , parterowe domy . Andrzej ! Nie daj sie prosic . Odpowiedz calym zdaniem . Prosze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 01.06.2006 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Wypowiadałem się wiele razy na tym forum a uzasadnienie jak wyżej. Po prostu kto chce niech buduje. Pozdrawiam. to PRAWIE jak wypowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 01.06.2006 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Czyli mamy sytuacje patowa . Andrzej wie , ale nie chce powiedziec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts