jaboo 21.06.2011 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2011 no właśnie, jedni piszą że dobrze budują inni że źle... tak jest nie tylko z tą firmą, ale ze wszystkimi o których mowa jest na tym forum. Najlepiej jest chyba pojeździć po budowach, jeżeli jest taka możliwość porozmawiać z inwestorami... zawsze jest tak że nie da się każdemu dogodzić, bo jak ktoś się chce doczepić to na pewno znajdzie powód. My na 100% będziemy chcieli budować z firmą, jeszcze nie mamy wybranej, ale jeździmy na pierwsze spotkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-Damian-1719502863 12.09.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Witam serdecznie, Pragnę wszystkich zainteresowanych ostrzec przez firmą BM-System Lech Karpowicz, Karakule 100 (woj. podlaskie), NIP 9660229759, Regon 050055634. Człowiek na początku sprawia wrażenie bardzo mądrego, obiecuje złote góry, itd... ...po 10 miesiącach nie udało mu się wykończyć mojego domu w stanie surowym zamkniętym, za wszystkie roboty kazał płacić sobie z góry (a ja głupi płaciłem). "Fachowiec" zawsze bez pieniędzy, nie posiada nawet 50 PLN na paliwo... Nie płaci swoim podwykonawcom (tynkarzom, pomocnikom, itd..) Budowa w wykonaniu tego fachowca to jeden wielki "syf". W koło walają się butelki, paczki po papierosach, stare opony, które nie wiadomo po co fachowiec przywozi. W sumie wyrzuciłem już trzy kontenery odpadów komunalnych. Człowiek nie szanuje narzędzi (po co ma szanować, kiedy wszystkie kupuje za kasę inwestora na bieżąco, a po rozstaniu zabiera je ze sobą - bo są przecież jego włansością), materiałów budowlanych, ani też roboty (ani swojej własnej, ani też czyjejś). ...w sobotę nie wytrzymałem i wyrzuciłem go z roboty. Dzisiaj sam wziąłem tydzień urlopu i od rana spędzam czas poprawiając partaninę w.w Pana. Począwszy od poddasza, gdzie miał wykonać izolację wełną, zamocować płytę GK, okna i podłogę... odkręcam dzisiaj karton-gips, a tam między krokwiami zero wełny Profile same "tańczą" Podłoga skrzypi Prąd niewyprowadzony - po prostu masakra. Pierwsze piętro to istna żenada Pralnia dramat, podwieszane sufity nierówne, ściany bardzo niestarannie poszpachlowane, posadzki krzywe (największe nierówności to około 1,5 cm). Parter to również dramat. Wiecznie odpadający sufit w sypialni, porozwalane jarzeniówki, nieskończona elektryka, w nowych tynkach i gładziach wyryte dziury - młotem pod przewody elektryczne, które miały być wcześniej zatynkowane 1. Posadzki na pierwszym piętrze są krzywe. 2. CO, wod-kan, elektryka nieskończona 3. Tynk z sufitu w salonie odpada 4. W koło domu tragedia 5. Klamki w oknach pourywane 6. Schody na poddasze nie skończone 7. i wiele, wiele innych "Fachowiec" wyciągnął ode mnie kupę pieniędzy, praktycznie nic z założonych rzeczy nie skończył. Na szczęście podpisał ze mną umowę cywilno-prawną o wykonanie robót budowlanych, więc sprawy na bank tak nie zostawię i spotkamy się w Sądzie. Dla wszystkich zainteresowanych usługami w.w "Pana" mogę pokazać własną budowę oraz pokazać zdjęcia, które sukcesywnie wykonuję. Największy żal mam sam do siebie, że dałem się zrobić w konia przez Pana "Złotoustego". Zamiast płacić mu po wykonanej robocie dostawał kasę przed. Jeszcze raz wszystkich przestrzegam przed firmą BM-System Lech Karpowicz, Karakule 100 (woj. podlaskie), NIP 9660229759, Regon 050055634. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotreeek5 13.09.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 witam damian jak mozesz to podeslij kilka fotek z tej " roboty " tego pana na maila [email protected] i jakis tel kontaktowy do siebie a o tym panu to slyszalem tez duzo ilu on ludziom pieniedzy nie poplacil to szkoda slow oszust naciagacz partacz w dodatku , bo kto kladzie tynki a pozniej robi bruzdy na przewody malo tego swoim pracownikom podaje inne nazwisko dla zmylenia by przy niewyplaceniu mogli szukac ale wiatru w polu he wiec jak mozesz podeslij filka fotek i jakis tel do siebie dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
annd 13.09.2011 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Witam,mam nadzieję, że na dobry wątek trafiłam, bo wielkość tego forum trochę mnie przeraża. Przymierzamy się właśnie do budowy domu i szukamy firmy, która zbuduje w całości. O kilku, z którymi rozmawiamy znalazłam jakieś wątki na forum, o innych nie. Zapytam więc zbiorowo o doświadczenia z Arkadą (tego trochę jest), z Wellmade (też jest), Dach-mur (znalazłam jeden wątek), Espiro (tu wyszukiwarka nic nie pokazuje) i AAG-Bud (też nie znalazłam). Będę wdzięczna za wszelkie opinie. Wyceny dostałam też od firm Cupriak, Złotniccy i Joda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-Damian-1719502863 15.09.2011 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Września 2011 (edytowane) witam damian jak mozesz to podeslij kilka fotek z tej " roboty " tego pana na maila [email protected] i jakis tel kontaktowy do siebie a o tym panu to slyszalem tez duzo ilu on ludziom pieniedzy nie poplacil to szkoda slow oszust naciagacz partacz w dodatku , bo kto kladzie tynki a pozniej robi bruzdy na przewody malo tego swoim pracownikom podaje inne nazwisko dla zmylenia by przy niewyplaceniu mogli szukac ale wiatru w polu he wiec jak mozesz podeslij filka fotek i jakis tel do siebie dziekuje Na prośbę Piotra i żeby nie być gołosłownym wklejam parę fotek prezentując obraz tego co zastałem po tym "wspaniałym" fachowcu. Edytowane 18 Września 2011 przez -=Damian=- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaboo 19.09.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 o Boziu... Współczuję... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-Damian-1719502863 19.09.2011 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2011 o Boziu... Współczuję... W sumie to moja wina... ...ale tak to już jest kiedy zbyt mocno ufa się ludziom. W życiu nikogo nie naciągnąłem, nie oszukałem i dlatego ufam ludziom. Dla budowlańców to już nigdy nie zaufam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaboo 21.09.2011 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2011 Życzę Ci aby dalsze prace przebiegły już bezboleśnie... trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
-Damian-1719502863 28.09.2011 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2011 Ciąg dalszych wydarzeń z firmą BM-System Lech Karpowicz. Dzisiaj dostałem ze sklepu, z którego mój wspaniały "fachowiec" brał materiały budowlane, faktury wystawione na moje nazwisko. Wszystko byłoby OK (bo 10.09.2011 zakazałem wydawania towaru dla tego Pana), gdyby fakt, że nim napisałem maila do sklepu, to powyższy Pan tam się pojawił i dobrał sobie na moje konto na parę stówek materiałów i narzędzi. Dział sprzedaży rozkłada ręce, gdyż dopiero po zaistniałym fakcie zakazałem wydania towaru. Moim skromnym zdaniem to kradzież, wyłudzenie, itp. bo skoro go zwolniłem z roboty, a on pojechał do sklepu i nabrał sobie na zaś materiałów......co na ten temat sądzicie?? Zgłosić to organom ścigania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elted 27.10.2011 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2011 Czy ktos zna te Firme Budowlana?Inter-Bis Przedsiębiorstwo Prywatne ul. Wyb. M. J. Piłsudskiego 21/7 37-700 Przemyśl Biuro Techniczne ul. Swojczycka 38/213 51-501 Wrocław Nigdzie nie moge znalezc opinni o tej firmie. Ta Firma jest chetna do podjecia sie dla mnie budowy domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 05.09.2012 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2012 Witam.Chciałbym odświeżyć wątek dotyczący firmy Wellmade. Interesuje mnie kontakt z klientami, którzy wypowiadają się niezwykle pochlebnie o firmie Wellmade na jej stronach. Poszukuję również opinii osób, które wypowiadały się w tym wątku i innych a byli/są klientami Wellmade. Jakie wnioski i czy wszelkie problemy zostały rozwiązane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13Jarek13 19.09.2012 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 UWAGA na firmę JOKER. Pan Juliusz Słowikowski z Mysłowic w 2012 roku wykonywał na moje zlecenie wykończenie wnętrza domu. oto moje obserwacje: jakość - słaba (nierówno położone płytki, gładzie mało "gładkie", kilkakrotne wykonywanie tych samych prac), terminowość - gdyby nie potrzeba wykonywania tych samych prac kilkakrotnie, to kto wie może by się wyrobili, po wykonaniu około 90% prac zniknęli - niestety z kasą. Musiałem brać następną firmę do wykończenie. Teraz próbuję wyegzekwować poprawki (żle zmontowane geberity) ale kontakt z Panem Słowikowskim jest niemożliwy (widząc kto dzwoni nie odbiera lub traci zasięg). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bluenet 19.09.2012 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Czy ktoś miał kontakt z firmą BON-TON? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dortann 27.06.2013 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Witam, Szukam dobrej, zaufanej ekipy - trafiłem z poleceń na Wellmade/ New House i AAG. Jest jeszcze pieruńsko droga WAND. Czy ktoś może się wypowiedzieć w temacie tych firm? Może są inne godne polecenia? Pozdrawiam,Dortann Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kramvipa 09.09.2013 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 Jeśsli będziecie mieli jakikolwiek kontakt z firmą Instalmiro ktorej szefem jest p. Bialachowski to uciekajcie jak najszybciej. Nie dosyć że stracicie pieniądze, to w dodatku zostaniecie z robotą zleconą skonczoną w polowie. Tylko same klopoty przez tego czlowieka. Są problemy z odzyskaniem pieniędzy i unika nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 09.09.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2013 wpisujcie się na czarne listy do konkretnych województw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czlowiek11 10.10.2013 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2013 Witaj, budowalem z ta firma, okradli mnie na okolo 80tys zl. Wlasciciel Pana Bartek Matysiak to cwaniacsek i oszust. Oszukal w łodzi prawie kazdy wiekeszy skald budowlany i wiele ludzi. Mamosa z ul mokrej , budowal tez hotel na bodajze Beskidzkiej, tez okradl. Trocka z izabelina. Sprawa jest na prokuraturze na łódz, górna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jeru 18.07.2015 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2015 (edytowane) . Edytowane 22 Lipca 2015 przez jeru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeczekldz 02.09.2015 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2015 Z czystym sumieniem polecam firmę "Expansionem". Świadczą usługi remontowe i wykończeniowe kompleksowo. Mają swojego elektryka i hydraulika z uprawnieniami. Solidni, dokładni, terminowi i co najważniejsze wykonali remont w przystępnych cenach. Gładzie, zabudowy z karton gipsu, glazura i terakota i inne wykonali bez zastrzeżeń. Firma "Expanisonem": 791-102-660 https://www.facebook.com/pages/Expansionem/887052424650241?sk=timeline Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adddd 19.02.2016 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2016 Niestety nie polecam współpracy z firmą Szulbud z Nasielska a wręcz stanowczo odradzam!!!. Mieliśmy to nieszczęście i daliśmy się nabrać na dobre wrażenie wstępnych rozmów i ustaleń realizacyjnych przez p. Szulińskich. Budują aby skasować pieniądze i zapomnieć. Żadnych przemyśleń na temat jak coś zrobić lepiej, mnóstwo błędów i generalnie należy ich unikać. Wady i usterki wykonawcze, a przede wszystkim liczne niezgodności z projektem, ważące na istotnych elementach budynku. Oczywiście w każdej chwili służę dowodami potwierdzającymi wszystko co mam do powiedzenia na temat Szulbud-u. Po przyznaniu się do ewidentnej fuszerki budowlanej, Pani Jolanta umawia się na poprawienie swojej pracy i oczywiście nie pojawia się w umówionym terminie. PARTACTWO, NIEODPOWIEDZIALNOŚĆ, NIEKOMPETENCJA, KŁAMSTWA to jest w mojej ocenie obraz współpracy z p.Szulińskimi z Nasielska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts