Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi do garderoby

Luśka

Recommended Posts

Ciekawe pytanie. Ja osobiście będę miała drzwi takie same jak do innych pomieszczeń. Do garderoby będzie wchdziło się z korytarza znajdującego się w części nocnej domu,

ale,

marzyły mi się kiedyś drzwi lustro..

Takie wielkie lustro w ciężkiej ramie rzeźbionej montowane jak komandor.

Koleżanka wejście do pokoju pracy - takiego za sypialnią małego gabineciku ma zrobione z nowoczesnego obrazu. Obraz jest na 2 metry wysoki, zamontowany do drzwi przesuwanych. Takie tajemne przejście za obrazem. Ciekawe rozwiązanie.

Może kogoś natchnie ;)

• Odpowiedzi 137
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale drzwi z koralikow czy takie saloonowe- pomijajac watpliwa jak dla mnie etstetyke- nie spelnia raczej swojej funkcji. Nie boisz sie, ze rzeczy w garderobach bez solidnych drzwi beda sie bardziej kurzyc?

Pomijając estetykę :wink:

Garderoba powinna być wentylowana - bo albo się będzie kurzyć, albo będzie tęchnąć :roll: :-?

U mnie koraliki (tymczasowo miały być :wink: ) odpadły ze względu na kota :lol: Już widzę, jaką miałaby frajdę moja kocica, jakbym jej taką koralikową zasłonkę fundnęła :lol: Ona na bank by była szczęśliwa :lol: :lol: :lol:

Stanęło na łamanych - sama je sobie zmontuję :wink:

Hhhhmm, a co powiecie na temat zasłony ze sznurków.

Są takie gotowe tańsze produkowane przez Wisan, albo droższe firmy ADO. I ten sam materiał można by zastosować w oknie na zasadzie firanki, albo zasłony (jak kto woli).

Pojedyńczo albo podwójnie (w zależności od preferowanego efektu przysłonięcia).

Tylko zastanawiam się czy wtedy powieszenie takiej zasłony sznurkowej byłoby na karniszu, czy może w inny sposób ...

W IKEA jest system zasłon panelowych:

Zasłony wiesza się na prowadnicach, jak drzwi przesuwne.

Poza tym prostym rozwiązaniem jest roleta (najtansza - bambusowa).

W ostatniej "Dekoratorni" wykonywano drzwiczki do spizarni z fragmentów parawanu. Ale użyli drewnaniego, ażurowego parawanu indyjskiego, więc to tanie nie było :)

• 1 year później...
ja chce miec drzwi ukryte: taki tajny pokoj za regalami z ksiazkami ,niestety nie wiem jaki mechanizm trzeba miec, zeby mozna bylo taki regal z przesunac.

Moze ktos widzial cos takiego?

No pewnie że tak - w masie filmów o starych zamkach z ukrytymi korytarzami :lol:

A na serio - nie mam pojęcia, myślę że trzeba byłoby zapytać jakiegoś sprytnego stolarza, bo taki ciężar to musi być niezły mechanizm, żeby łatwo się przesuwało :o

Anetka82, podobają mi się te drzwi. Gdzie zamawiałaś? Możesz zdradzić koszt?

zamawialam drzwi do szafy z serii walencja (bfm) takie mamy tez lozko,ceny nie pamietam, ale mozna sprawdzic na stronie.mechanizm to salice i kosztowal ok. 160zl. drzwi zamontowal pan ktory robil nam garderobe bez zednego problemu.

Anetka82, podobają mi się te drzwi. Gdzie zamawiałaś? Możesz zdradzić koszt?

zamawialam drzwi do szafy z serii walencja (bfm) takie mamy tez lozko,ceny nie pamietam, ale mozna sprawdzic na stronie.mechanizm to salice i kosztowal ok. 160zl. drzwi zamontowal pan ktory robil nam garderobe bez zednego problemu.

dzięki, na pewno wykorzystam ten patent :)

• 2 months później...