Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi do garderoby

Luśka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 137
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 4 months później...
fajny pomysł, z tymi drzwiami ala lustro. widziałam coś takiego we wrześniowym numerze "werandy". Tam były akurat stylowe drzwi, ale zamiast wypełnienia drewnem lub skłem byłowłasnie lustro, to były chyba akurat drzwi do łazienki, pomyślałam sobie wtedy, ze fajnie to wygląda i może gdzieś podpatrzę.. Ale faktycznie można by je tak zrobić ze w ogóle nie będzie widać, że to drzwi (a ja właśnie chciałabym ukryć drzwi do garderoby - tez mam z sypialni. Czekam na zdjęcia.

• 1 month później...

Witam,

szukam pomocy w rozwiązaniu problemu drzwi wejściowych do gardoreby. Garderoba będzie przy sypialni. Ma mieć ok. 7 m2. Nie wiem czy zrobić dwoje drzwi wejściowych i podzielić garderobę na dwie, niezależne strefy (moją i męża), czy zrobić jedno wejście. Poradźcie, proszę.

Zrobiłabym jedno wejście, bo łatwiej będzie Ci rozsądnie zaplanować pomieszczenie o pow. 7m2 niż 2 malutkie - nie wrzuciłaś układu tego pomieszczenia, ale podejrzewam, że przy podziale na 2 możliwa może być zabudowa tylko jednej ściany. A nawet we wspólnej garderobie bez problemu zrobisz podział na strefę swoją i męża. Może wrzuć jakiś projekt, można się wtedy odnieść do konkretnego układu i wymiarów.

Ponieważ jest to projekt indywidualny dysponuję wyłącznie projektem "na papierze"... i nie mogę go bez zgody projektanta udostępniać :roll: podam Ci chociaż wymiary tego pomieszczenia. Głębokość to 170 cm a szerokość 380 cm. Drzwi mają znaleźć się na ścianie, która ma 380 cm oczywiście.

Wstajemy o tej samej porze, razem wchodzimy do łazienki, razem pijemy kawę i razem wychodzimy do pracy (wykonujemy ten sam zawód i prowadzimy wspólną działalność). Także szanse na wspólne korzystanie z garderoby są ogromne :p Chyba sama odpowiedziałam sobie na swoje pytanie :wink: Ale oczywiście chętnie skorzystam z Waszych rad.

• 8 months później...
Witam, będę mieć garderobę z wejściem z mojej sypialni. Garderoba bez okna. W rachubę wchodzą albo drzwi przesuwne w ścianie, bo najwygodniejsze i nie zajmują miejsca, ale drogie. A może wcale bez drzwi, tylko coś innego, nie wiem jakieś sznurki, zasłony itp. Jak znam życie to i tak te drzwi będą wiecznie otwarte, więc szkoda kasy na przesuwne. Macie jakieś inspiracje w tym temacie? ;)

Może zasłony panelowe? Wzorów, kolorów, faktur od groma :)

http://www.ventana-rolety.com/images/oferta/big/panelowa.jpg

http://www.dobrzewiedziec.pl/wp-content/uploads/2007/07/zaluzja6.jpg

http://www.anwis.pl/images/carnivalmix_main_1d.jpg

http://www.lema.com.pl/img/products/zalpanel4.jpg

Na razie mam czysty otynkowany otwór do garderoby, dużej z oknami, docelowo będą drzwi przesuwane ze szkła - dlatego, że garderoba jest b. jasna i wpuszcza dodatkowe światło do sypialni.

Znalazłam fajny system drzwi przesuwanych, który można zamontować później i jak zrobię już inne potrzebniejsze rzeczy (ogrodzenie, ogród) to wtedy zajmę się tymi drzwiami.

sdp1ab.jpg

Na razie mam czysty otynkowany otwór do garderoby, dużej z oknami, docelowo będą drzwi przesuwane ze szkła - dlatego, że garderoba jest b. jasna i wpuszcza dodatkowe światło do sypialni.

Znalazłam fajny system drzwi przesuwanych, który można zamontować później i jak zrobię już inne potrzebniejsze rzeczy (ogrodzenie, ogród) to wtedy zajmę się tymi drzwiami.

A co to za system?