Artc 09.03.2003 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2003 Mam problem. Mam domek letniskowy przy lesie. Niedawno energetyka postawiła w odległości 15-20m od mojego płotu transformator wysokiego napięcia. Jestem bardzo zmartwiona z tego powodu. Czy transformator nie wytwarza jakiegoś szkodliwego pola? Czy nie będzie ściągł piorunów? A w ogóle zasłonił mi piękny widok na wioskę. Niech mnie ktoś pocieszy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bela 09.03.2003 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2003 Domek letniskowy - więc nie musisz patrzeć na transformator cały rok...A może masz ładny widok po innej stronie działki...A niektórzy (szczególnie Ci z forumowiczów, którzy walczą z elektrownią) dużo by dali za taki transformator...B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 09.03.2003 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2003 IwonciaCzy to trafo jest na słupie czy w budyneczku ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Osówka 09.03.2003 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2003 O ile dobrze pamiętam bezpieczna i przepisowa odległość od transformatora do zamieszkiwania na stałe wynosi 16m. Co do estetyki widoku trudno polemizować. Może posadzisz sobie drzewko, które z kolei zasłoni widok transformatora? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marek200 09.03.2003 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2003 Bohatera? Prądem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 10.03.2003 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 A co z zachowaniem 4m od granicy działki? Energetyki nie obowiązuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artc 10.03.2003 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Dziekuję za wypowiedzi. Trochę pocieszyliście mnie. Transformator jest na podwójnym słupie, a nie w dubynku. Oczywiście mam jeszcze inne ładne strony do patrzenia. Z dwóch stron mam las. Ale ta strona gdzie stoi transformator jeste od południa. Dorze że cztery lata temu posadziłam z tej strony przy płocie modrzewie i teraz czekam żeby jak najszybciej wyrosły. Mają już po ok. 2m. Boję sie że będzie na mnie coś promieniować. I ta świadowność odbiera mi radość przebywania w naprawdę cudownym miejscu. Znajduję sie ona w lasach pod Częstochową.Pozdrawiam wszystkich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 10.03.2003 11:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Iwoncia 15 metrów od Twojego płotu to całkiem daleko. Szkoda że trafo nie jest w budyneczku bo jak brzęczy to wtedy nie słychać. A poza tym to przecież transformatory są całkiem ładne Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 10.03.2003 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 od strony zdrowotnej nie masz cię czego obawiac, co do estetyki to cóż musisz się z tym pogodzić..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 10.03.2003 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Sory zrozumiałem, że 1,5-2m. 20m - to może sobie postawić nawet elektrownie ;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts