Luc Skywalker 16.06.2006 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Bo jak atakuje Lewakk , to jest political correct . A jak atakuja Lewakka , to wbrew regulaminowi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 16.06.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Tytułem sprostowania: książka pod tytułem "Der Paedosexuelle Komplex" jest autorstwa Angelo Leopardi, a wydana przez F. Verlag. Jednym z artykułów jest ten autorstwa Becka, w którym pisze on między innymi: "Celem etapowym [na drodze do legalizacji pedofilii] może być doprowadzenie do rzeczowej dyskusji na temat pedofilii. W kwestii karalności perspektywą byłaby np. nowelizacja "wieku ochronnego" na 14 lat albo możliwość odstąpienia od karania w wypadku udowodnienia przed sądem, że dziecko nie poniosło krzywdy." "Ten, kto chce coś osiągnąć dla poprawy sytuacji życiowej ludzi o skłonnościach pedofilskich, musi poprzedzić dyskusję wyjaśnieniami i odmitologizowaniem." "W sytuacji bezwzględnej kryminalizacji pedofilnej seksualności natychmiast niezbędna jest jej dekryminalizacja." "Tylko mobilizacja ruchu homoseksualistów dla osiągnięcia z punktu widzenia prawa bezproblemowego (w przeciwieństwie do pedofilii) równouprawnienia homo- i hetero-seksualności [...] może zapobiec scementowaniu seksualno-represyjnego klimatu - warunek niezbędny, aby pewnego dnia można było podjąć walkę o przynajmniej częściową dekryminalizację pedofilii." Pan Beck, po tym jako koledzy stwierdzili, że trochę za bardzo pojechał, zaczął się wycofywać z autorstwa tego artykułu. Dodajmy, że to ważna postać w ruchu gejowskim, deputowany do Bundestagu z ramienia Zielonych, pełniący różne ważne funkcje przez wiele lat. - sprawa ewolucji w liczbę mnoga dotyczy zapewne Claudii Roth, obecnie szefowej Zielonych, także deputowanej, która kolejny raz odwiedziła paradę równości w Warszawie. Roth będać członkiem rady nadzorczej w stowarzyszeniu Humanistische Union e.V., które zajmuje się propagowaniem praw obywatelskich nie reaguje na to, że organizacja ta współpracuje np. z AHS - stowarzyszeniem uznawanym za lobby pedofilskie, które jest ściagane i jej członkowie byli aresztowani pod zarzutami pedofilii oraz posiadania zdjęć pedofliskich. Organizacja ta jawnie domaga się legalizcji stosunków pomiędzy dorosłymi i dziećmi w myśl zasady, że jeśli za zgodą dziecka, to nie są szkodliwe. Kiedy w końcu telewizja ARD spytała wiceszofową HU o współpracę z jawnymi pedofilami, Rosemarie Will powiedziała, że "nadal zamierzamy współpracować z tym stowarzyszeniem. Walcząc o prawa obywatelskie często mamy zbieźne poglądy z ludźmi czy organizacjami, z którymi nie zgadzamy się we wszystkich punktach, ale to nie może być przeszkodą we wspólnym działaniu". Problem w tym, że dla C. Roth współpraca z kimś takim nie jest problemem. Problem to ona ma w Polsce, bo musi walczyć z tutejszą homofobią. Volker Beck - bo tylko o nim mowa w linku http://www.kidprotect.pl/newsy/?cat=0&item=1158 [nawiasem mówiąc w ogóle JEDEN Beck, więc nie wiem skąd wyewoluował w liczbę mnogą] nie jest propagatorem pedofilii. . mtom i luc macie całkowicie racje!!!! Oficjalnie PRZEPRASZAM, moje zachowanie było nie na miejscu i calkowicie niezgodne z regulaminem forum, muszę się uczyć od was mistrzów kultury, zawsze rozmawiacie na temat, nie o ludziach, zawsze zgodnie z regulaminem... dziekuje za naukę.. Ponury przepraszam, wystarczyło bez komentarza zostawić... p.s. proszę o niezaspamowanie tego ważnego wątku, kolejną dyskusją o osobach a nie na temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 16.06.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Alez prosze uprzejmie .Zawsze do uslug .Twoj Luc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 16.06.2006 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Lucek to może już wrócisz do tematu???? Dasz radę? Co sądzisz o wypowiedzi w wyborczej (a wiadomo dla niektórych gazeta opiniotwórcza) Pani Środy że homofobia występuje tylko w Polsce, cytuję "Jest to notabene utrapienie wyłącznie polskie." Jesteś czlowiek światowy, na pewno wiesz więcej ode mnie, podziel się spostrzeżeniami..., bo ja kurcze własnie widziałem w tv relacje z Francji, gdzie kulturalnie ubrani ludzie krzyczeli coś o biciu "homoseksualistów".... po francusku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 16.06.2006 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Po pierwsze , na Lucka to moglbym zareplikowac : Gregmenda . To taka gra w dostawianie literek do nicka , ktora Ty zaczales ( dla mnie to szalenie wazne ) .Po drugie , oto moja opinia w temacie : Od niepamietnych czasow , byli na swiecie homoseksualisci . Trudno wiec sie oburzac , ze komu innemu podoba sie to co innego niz nam . Stanowczo uwazam , ze powinno sie karac wiezieniem ludzi , ktorzy wykorzystuja niedojrzalosc dzieci do zaspokajania wlasnych fantazji erotycznych . Jest kwestia do ustalenia , czy dorosly liczy sie od 18 , 21 , a moze wiecej lat . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 16.06.2006 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Lucek gdybyś jednak chcial na temat a nie o osobach.... to proszę przeczytaj co piszą inni, zapytałem Cię co sądzisz o wypowiedzi Pani Środy w wyborczej że tylko w Polsce występują homofoby???? nie pytałem Cię co sądzisz o homoseksualistach czy o wieku od kiedy jest się dorosłym....., ale się bardzo zgadzam z twoim zdaniem!!!! czytaj i pisz na temat a będzie mniej czczej gadaniny o gregmendach (tylko proszę w tym temacie nie zaczynaj o Inkwizycji) Prosiłbym Cię jeszcze raz o skomentowanie słów z opiniotwórczej wyborczej, czy to prawda że homofobia: "Jest to notabene utrapienie wyłącznie polskie.", Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 16.06.2006 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Nie interesuje mnie Sroda . Moze i Pani . Moje zainteresowanie , a raczej podejrzenia , wzbudzaja ludzie interesujacy sie zagadnieniami homoseksualizmu , homofilii , zoofilii , pedofilii , itd . W sposob przesladowczy , oczywiscie . Moim zdaniem To nadaje sie do wizyty u specjalisty . I co ? Dalem rade ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 16.06.2006 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 opowiedz jak było... Pozdrawiam Cię LUC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 16.06.2006 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Luc, sorry że się włączę. NIe wiem, czy dobrze Cię zrozumiałem. Jeśli nie to mnie popraw. Twoja powyższa wypowiedź sugeruje, że twoje podejrzenia wzbudzają osoby, które w sposób prześladowczy interesują się zagadnieniami homoseksualizmu , homofilii , zoofilii , pedofilii , itd Do tego stopnia, że podejrzewasz iż powinni się udać do specjalisty.Więc wyjaśnij mi, do jakiego specjalisty ma udać się policjant aresztując pedofila?? Być może chciałeś powiedzieć, że Twoje podejrzenia wzbudzają osoby chore na jedną z powyższych zboczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 16.06.2006 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 Fizyk Od kilku tygodni , prawie wszystkie tematy poruszajace sprawy : pedofilii , homoseksualizmu , zoofilii , nekrofilii , sa zakladane przez tego samego czlowieka . O wielu nickach . Moja diagnoza : O k.....wa , jakie to straszne !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 16.06.2006 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2006 No i LUC sam sobie pokazałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 17.06.2006 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Typowo polska paranoja : panika, bo może homoseksualizm przekształcić się w pedofilię...czy jest na sali lekarz? Przeciw gejom nic nie mam, nie widzę tez powodu dla którego miałby ktoś ich jakoś specjalnie traktować. Fakt - sa zdecydowanie gnębieni przez "prawdziwych katolików" słynacych z tolerancji (w końcu w naszym kraju jest ich niby 96% więc chyba nie te pozostałe 4% to robią) i z tym warto by coś zrobić. Co do pedofili to jest zboczenie wymagające najsurowszej kary. I tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 17.06.2006 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Mały - przeczytaj uważnie powyższe posty. Tam nikt nie pisze , że homoseksualizm może przerodzić się w pedofilię!! Jeśłi szukasz tu lekarza, to skocz najpierw do okulisty lub polonisty . Geje to nikły promil całej populacji ludzkiej. Podobnie jak ci, których określasz jako "prawdziwi katolicy" są nikłym procentem w KK. Z tym, że i jedni i drudzy potrafią być medialni i dobrze nagłośnieni. To tyle. I jeszcze jedno - kilkanaście lat temu homoseksualizm był traktowany jako zboczenie, podobnie jak pedofilia, zoofilia i inne. Dziś jest traktowany jako orientacja seksualna. Kto wie, cz za kolejne kilkanascie lat inne filie też będą traktowane jako orientacja? Według mnie, homo, pedo, zoo - filie są to ludzkie ułomności. Coś się komuś popieprzyło w genach. I tak to traktuję. Natomiast ja też osobiście nic nie mam do gejów. To ich wybór. Ale to nie znaczy , że mam ich związek traktować jako normalny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość M@riusz_Radom 17.06.2006 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Musisz, bo inaczej będziesz homofobem Nie wiem czemu nazywają homofobem kogoś, kto w żaden sposób homosiów się nie obawia, za to nie podoba mu się ich sposób publicznego obnoszenia się z upodobaniami sexualnymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 17.06.2006 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Typowo polska paranoja : panika, bo może homoseksualizm przekształcić się w pedofilię...czy jest na sali lekarz? Przeciw gejom nic nie mam, nie widzę tez powodu dla którego miałby ktoś ich jakoś specjalnie traktować. Fakt - sa zdecydowanie gnębieni przez "prawdziwych katolików" słynacych z tolerancji (w końcu w naszym kraju jest ich niby 96% więc chyba nie te pozostałe 4% to robią) i z tym warto by coś zrobić. Co do pedofili to jest zboczenie wymagające najsurowszej kary. I tyle. MAły statystycznie pedofilia występuje w takim samym stopniu wśród hetero co i homo, jest więc możliwe że homo będzie także pedofilem.... Przeciw gejom nie mam nic i jakoś nie widzę by ktoś w tej dyskusji miał coś przeciwko nim, dyskusja dotyczy tylko żądania praw przez homo... Podaj te fakty gnębienia gejów przez "prawdziwych katolików" (przy okazji wskaż definicję co to jest prawdziwy katolik).... wskaż fakty.... Ja osobiście mam kolegę geja, pijam z nim normalnie piwo, facet jak facet, nie sprawdzam z kim sypia, jego sprawa, ale ciekawostką jest to że u niego także budzą niesmak te parady i udział pedofilii w tych paradach... Budzi we mnie niesmak kłamstwa i manipulacje w piśmie których niektórych zwalnia z myślenia Homofobia, czyli "lęk przed człowiekiem" lub też "lęk o męskość" wyrażany przede wszystkim w nienawiści do homoseksualizmu, rozprzestrzenia niczym grypa hiszpanka. O ile wzajemne proporcje homoseksualistów i heteroseksualistów pozostają od tysiącleci te same, o tyle rośnie grupa osób zarażonych homofobią. Jest to notabene utrapienie wyłącznie polskie. http://serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34591,3406675.html NAprawdę w USA, Francji, Australii, Srilance nie ma homofobii??? Parlament Europejski zwariował 2006.06.16 22:17 W specjalnej uchwale Parlament Europejski uznał Polskę za kraj, w którym nastąpił "wzrost nietolerancji powodowanej rasizmem, ksenofobią, antysemityzmem i homofobią". Czy ktoś może wskazać konkretne przykłady nasilającego się antysemityzmu i rasizmu w Polsce? Co to znaczy homofobia? Przedstawiciele środowisk homoseksualnych nigdy nie organizowali w Polsce tylu zgromadzeń, nigdy tak często nie występowali w telewizji, nie było tylu publicznych dyskusji, nigdy nie było tylu klubów dla członków tych środowisk. Teraz problem homoseksualistów stał się tematem publicznym, co wcześniej nigdy nie miał miejsca. Nie twierdzę, że homoseksualiści mieli w Polsce łatwe życie. Ale mam wrażenie, że dziś jest z tym o wiele lepiej. Nie twierdzę, że problem antysemityzmu w Polsce nie istnieje. Istnieje, zawsze istniał, ale mam wrażenie, że dziś jest on o niebo mniejszy niż był kiedyś. I nie jest on większy niż w Niemczech, Francji czy Stanach Zjednoczonych. W Europie zapanował jakaś obłędna poprawność polityczna, a środowiska mniejszości seksualnych nie tyle chronione przed represjami są wprost promowane. Przerażenie na Zachodzie wzbudziło najpierw tworzenie rzadu przez PiS, potem wejście do kolaicji LPR (choć mnie też, przyznaję, ministrowie Giertcy i Lepper nie cieszą), ale wszyscy jakoś byli zadowoleni, kiedy w Polsce rządzili postkomuniści, spadkobiercy a nierzadko członkowie rządów, które odpowiadały za wsadzanie ludzi do więzień za przekonanie, za bicie i mordowanie członków opozycji demokratycznej. Skąd tak zła opinia na temat Polski? Poza ogólnoeuropejską histeria poprawności politycznej, która prowadzi do zafałszowania znaczeń podstawowych pojęć, w moim przekonaniu w dużej mierze zawdzięczamy to dość nieprawdziwemu obrazowi budowanemu przez moich kolegów - zachodnich dziennikarzy. Ileż histerii było w tekstach poświęconych Polsce w okresie kampanii wyborczej, a zwłaszcza już po wyborach. Ile razy zdarzało się podawanie nieprawdziwych informacji. To było dość smutne, a przyczyny tego są wielorakie. Ignorancja korespondentów, którzy głównie bazowali na opiniach jednego środowiska, ale też ignorancja zwycięzców, czyli PiS w polityce zagranicznej i mała dbałość o wizerunek poza Polską. Kiedy czytam niektóre opisy, czy opinie na temat Polski, mam wrażenie, że dotyczą one jakiegoś innego kraju. http://wiadomosci.onet.pl/1052078382251785,11,itemblog.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 17.06.2006 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Jakoś sobie to wodolejstwo (m.in.kolegi Lewakka - polityk chyba jakiś?) przeczytałem i wniosek nasuwa się jeden: jeśli ktoś jest homoseksualistą to prędzej czy później będzie pedofilem, a może nawet innym -filem. Powtórzę jeszcze raz - homoseksualizm nie jest chorobą, to że ktoś ma pop... geny to nie jego wina. Ale jeśli bryka ze sobą dwóch facetów czy dwie kobiety DOROSŁE - to ich sprawa robią to za obopólną zgodą. Jeśli ktoś jest pedofilem to jest to zboczenie i przestępstwo, ponieważ dorosły wykorzystuje nieletniego (to chyba oczywiste?). I tyle - nie widzę sensu dopisywania tu dłuuuugich filozofii. Fakt faktem nie widzę też sensu jakiegoś specjalnego traktowania tego czy owego. A co do gorszego traktowania homoseksualistów... ciekawe czy jakbyście się w miejscu zamieszkania czy tez pracy tym pochwalili traktowano by Was tak samo jak dotychczas? Wątpię. Zaraz oczywiście zostanę zasypany "gazetowatymi argumentami" z różnych wybiórczych czy też opokowych źródeł. Ja nie musze czytac gazet ani oglądać tv bo to jedna wielka ściema (sam byłem świadkiem nie raz manipulacji w tzw "mediach") - oceniam to co widzę i przeżywam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 17.06.2006 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 To ja jeszcze raz powtórze swoja opinię: zrównywanie pedofilii /nawet w warstwie jezykowej/ z homoseksualizmem to , uwazam, działanie na rzecz pedofilów, bo relatywizuje i poddaje pod dyskusje ich kryminnalne wszak działania. Oswaja je, poddaje dyskusji itp.. I chyba o to chodzi pedofilom??Dlatego jesli ktos tak robi /zrównuje/ powinien się głeboko zastanowić czy aby na pewno o taki efekt mu chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 17.06.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Jakoś sobie to wodolejstwo (m.in.kolegi Lewakka - polityk chyba jakiś?) przeczytałem i wniosek nasuwa się jeden: jeśli ktoś jest homoseksualistą to prędzej czy później będzie pedofilem, a może nawet innym -filem. MAły a ty czytasz co piszą inni??? Gdybyś czytał choćby mój ostatni post to pisze wyraźnie że pedofile są i w hetero i w homo.... to oczywiste, jakieś karkołomne wnioski wyciągasz... ale odpowiedz co robili pedofile na paradzie...???? A co do gorszego traktowania homoseksualistów... ciekawe czy jakbyście się w miejscu zamieszkania czy tez pracy tym pochwalili traktowano by Was tak samo jak dotychczas? Wątpię. jak w poniedziałek pójde do pracy z pryszczem na nosie, zostane obsypany żartami, uśmiechami, paluchami i na pewno się tym nie pochwale...., ale nie widzę powodu by z tego powodu pryszczaci mieli organizować parady....mtom dał świetny przykład impotentów.... to też nie powód do chwały w pracy, ale jakoś nie ma ich parad np by otrzymali specjalne prawa adopcji.... Dropsiak możesz mieć dużo racji i to by było przerażające...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 17.06.2006 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Zaraz, zaraz to był jeden pedofil czy więcej? Zresztą tu akurat sie zgadzam że głupota było dopuszczenie do parady kogokolwiek z zapedami pedofilskimi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 17.06.2006 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2006 Zresztą tu akurat sie zgadzam że głupota było dopuszczenie do parady kogokolwiek z zapedami pedofilskimi. i ja się z Tobą całkowicie zgadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts