ponury63 19.06.2006 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 3. dyskusja na temat równości pedofili i zoofilii - no sory, ale nikt nie podjął ze względu na idiotycznośc porównania. dla mnie szukanie takich korelacji jest nienormalne. Chyba że sie nie znam Takie tezy są równie odkrywcze jak sterotypowe teksty w rodzaju: "faceci to świnie", "policja kradnie", "Cyganie to złodzieje", "Rumuni to brudasy" itp. Oskarżenia o pedofilię, molestowanie seksualne przylepiły się do znanego dyrygenta, znanego psychologa, takoż i niektórych księży, arcybiskupa itp. Czy ktoś o zdrowym umyśle zaryzykuje twierdzenie, że wobec tych ujawnionych faktów wszyscy przedstawiciele wymienionych grup zawodowych to pedofile, seksoholicy, homoseksualiści ? A homoseksualistę lepi się z pedofilem i zoofilem nadzwyczaj chętnie, oczywiście natychmiast zaznaczając przy tym, że się wie, że on będzie eskalował swoje dążenia. No bo tak dzieje się w jakimś kraju, który notabene, mimo wielu "zbrodni" legislacyjnych (zalegalizowania eutanazji, małżeństw osób jednej płci, adopcji przez nich dzieci) nie zawalił się, nie jest objęty restrykcjami i - podejrzewam - prawdopodobnie jest nadal w świecie postrzegany jako kraj bardziej cywilizowany niż RP. Moja propozycja - kontynuując ten tok myślenia można, częstując kogoś wódką, mówić mu per "ty moczymordo". Logika ta sama. A smaczek szczególny tkwi w tym, że jako sprawca pedofili nader często objawia się osobnik tzw. 'normalny', żonaty [bo większość aktów pedofilskich jest dziełem mężczyzn], heteroseksualny do bólu... często do bólu gwałconej wielokrotnie nieletniej córki... A różnica polega tylko na tym kto w jaką - za przeproszeniem - dziurę wklada no tak jest, bo "zdrowa, 'normalna' większość" wkłada wyłacznie w te inne dziury a spora część tej "zdrowej" takich "chorych" dziur nie uznaje czasem mi się zdaje, że uznaje zamiast tego swoje prawo do bycia ważniejszym przez sam fakt wkładania do odpowiedniej dziury/dziur, a przede wszystkim do przynależności do "lepszej" większości ["normalnej", "zdrowej", "nie zboczonej" itp.] Ciekawe, czy ktoś ma takie doświadczenia: przychodzi do pracy, zaraz przybiega szef, jego zastepcy i wypytują go co robił wczoraj z małżonkiem/małżonką - jak, o której, ile razy i jak było. Czy zachowania seksualne tak bardzo determinują życie niektórych, że stanowią główny pryzmat patrzenia na człowieka ? Jeszcze jedno: w USA od lat na osoby niepełnosprawne mówi się "osoby z niepełnosprawnością", traktując niepełnosprawność jako jedną z cech, ani nie pomniejszajacą człowieczeństwa takiej osoby, ani nie kwalifikującą jej do żadnej gorszej kategorii ludzkości Toż "Inteligent" Polski ogłosił (niektórych pismo to zwalnia z myślenia i cokolwiek tam napiszą uważa za prawdę) że, UWAGA cytat.: Homofobia, czyli "lęk przed człowiekiem" lub też "lęk o męskość" wyrażany przede wszystkim w nienawiści do homoseksualizmu, rozprzestrzenia niczym grypa hiszpanka. O ile wzajemne proporcje homoseksualistów i heteroseksualistów pozostają od tysiącleci te same, o tyle rośnie grupa osób zarażonych homofobią. Jest to notabene utrapienie wyłącznie polskie. UWAGA na całym świecie nie ma żadnego homofoba tylko w Polsce dlatego z Holandii i Niemiec przyjeżdzają nas oglądać z perspektywy parad... No tak już jest, że inteligentne pismo jest dla inteligentnego czytelnika Zdanie, które zaczyna sie od słów "Jest to" musi mieć odniesienie do zdania poprzedniego. Jak do tego zawarte jest tam słówko notabene, to odniesienie jest tym bardziej ewidentne. linka do oryginału wkleję Homofob polski Opiniotwórczy dziennik ogólnopolski zamieścił relację z "leczenia" homoseksualizmu. W paru miejscach widzę tam świetną pożywkę dla świrów w rodzaju tych z NVD >>> Ja cię, synu, naprawię Nie wiem czemu nazywają homofobem kogoś, kto w żaden sposób homosiów się nie obawia, za to nie podoba mu się ich sposób publicznego obnoszenia się z upodobaniami sexualnymi Choćby z wypowiedzi w tym wątku widać lęk [czy jest on dominujący, a więc w związku czy jest to już fobia, to sprawa dla psychologa] przed przypisywaną homoseksualistom hipotetyczną eskalacją ich żądań aż do legalizacji czynów zabronionych, nie mających nic specjalnie wspólnego z orientacją seksualną. I to, owszem, może być postrzegane jako homofobia >>> http://pl.wikipedia.org/wiki/Homofobia Na podobnej zasadzie można się panicznie bać sąsiada, "bo mu jakoś tak źle z oczu patrzy". a tak wogle to jestem kowbojem i nie podobają mi sie geje Uważaj, żebyś nie trafił na western Brokeback Mountain Dodam, że w niektórych przypadkach chorobą uleczalną. Na pierwszej stronie tego wątku w moim poście jest wypowiedź seksuologa [Postawy się zmieniają], który dementuje informacje o "wyleczeniach" jako nieprawdziwe z racji nieudokumentowania ich poważnymi badaniami reakcji genitalnej. Ponury a możesz to udowodnić??? Oczywiście. Otwierasz stronę pierwszą tego wątku, masz tu linka, będzie prościej. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=73179 Z klawiatury wybierasz Ctrl+F i wpisujesz 'postawy się' Tam jest link do wypowiedzi seksuologa, o której mówiłem. Ponury czy Ty w tym wątku wiesz co piszesz??? nadal podtrzymujesz swoje zdanie?? Doskonale wiem, co piszę. Mam tylko wątpliwości, czy inni też wiedzą, co piszą Czy jednak przeszkadza ci coś....., słońce, alkohol, mundial...??? ..rachunek za czyszczenie basenu... Sokrates forum Fajna ksywa, nie ? Też mi się podoba Ponury przepraszam, wystarczyło bez komentarza zostawić... Eee tam.. odebrałbyś sobie całą radość istnienia w dniu pisania tamtego postu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.06.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Organizacja ta jawnie domaga się legalizcji stosunków pomiędzy dorosłymi i dziećmi w myśl zasady, że jeśli za zgodą dziecka, to nie są szkodliwe. Kiedy w końcu telewizja ARD spytała wiceszofową HU o współpracę z jawnymi pedofilami, Rosemarie Will powiedziała, że "nadal zamierzamy współpracować z tym stowarzyszeniem. Walcząc o prawa obywatelskie często mamy zbieźne poglądy z ludźmi czy organizacjami, z którymi nie zgadzamy się we wszystkich punktach, ale to nie może być przeszkodą we wspólnym działaniu". No właśnie - współpraca w kontekście "wspólnej sprawy", o czym już pisałem. Po zrealizowaniu części swych wspólnych celów się podzielą, pedofile zostaną sami, w małej grupie. Zawsze tak jest, cele ogólne jednoczą, po czym MUSI nastąpić rozłam. Nie wiem dlaczego wiadomo, że musi nastąpić rozłam, jeśli organizacje mimo takich kontrowersji współdziałają. Dość zastanawiające jest dlaczego z taką konsekwencją organizacje gejowskie nie potępiają pedofilów, mimo, że deklarują potępienie, ale jednak wspólnie z nimi walczą o prawa obywatelskie. Pytanie dla kogo te prawa mają w takim razie być? Jeśli tylko dla gejów, to po co im wsparcie pedofilów? Co może im dać to wsparcie? Powstaje też pytanie podstawowe, co to ma być za rodzaj praw obywatelskich dla pedofilów, o które muszą walczyć? Jakie to wspólne cele z pedofilami mogą mieć geje? Myślenie, że ludzie walczący o prawa obywatelskie w takim państwie jak Niemcy, którego raczej nie można podejrzewać, że te prawa szczególnie łamie, ogranicza, przypadkiem się spotkali walce o prawa dla kolorowych i sytuacja ich zmusza aż do współpracy z pedofilami jest albo naiwne albo naciągane. Zauważmy, jakże szerokie uprawnienia te prawa obywatelskie niosą, jeśli dają możliwość organizowania się i tworzenia lobby na rzecz tak ohydnej zbrodni jaką jest pedofilia. No..chyba, że właśnie nie jest. Nie mylmy uczestników parady - czyli tych którzy się dołączyli i se szli niezależnie od orientacji od gości zaproszonych przez organizatorów. To jest zasadnicza różnica. Nie mylmy uczestnictwa w Paradzie popierających ją ludzi z niejasnym - naszym zdaniem - stosunkiem do pedofilii z oficjalnym zaproszeniem organizacji czy ludzi popierajacych pedofilię. Stosunek ten jest o tyle jasny, że nie jest jednoznacznie negatywny, choć być powinien. A ponieważ nie jest, to stanowi dość poważną informację i sygnał dla społeczeństwa, które ma być uświadamione także w takich paradach. Pani z cytatu powiedziała wyraźnie, że jeśli przy okazji pedofile coś tam uszczkną, to jej to nie przeszkadza, dla dobra sprawy. Przepraszam, Sprawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.06.2006 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Czy zachowania seksualne tak bardzo determinują życie niektórych, że stanowią główny pryzmat patrzenia na człowieka ? Tak. Jest odsetek społeczeństwa, niewielki, który wychodzi na ulicę, robi demonstracje w celu zwrócenia uwagi na rodzaj swojej seksualności. Ma widać głęboką potrzebę podzielenia się tą wiadomością, a przede wszystkim pragnie uzyskać drogą fromalną, oficjalną i prawną nakaz akcpetacji tego faktu. W tym celu też tworzy się organizacje, w tym międzynarodowe, wydawane są nawet rezolucje organizacji międzynarodowych wobec krajów w których wystąpiły haniebne akty wyrażenia braku akceptacji, szkolenia, seminaria, wydziały uniwersyteckie, ba powstaje nawet odzielna gałąź kultury, a nawet specjalne hotele, knajpy i kluby. A wszystko to tylko i wyłącznie po to, aby NIE patrzeć na tę grupę przez pryzmat jej zachowań seksualnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 19.06.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 no wreszcie dyskusja wróciła na wlasciwe tory, a nie poszła w zdartą płytę debat ad personam mtoma i dropsiaka... (Dropsiak po prostu czytaj, a nie wycinaj, nie manipuluj, to byś zobaczyla że podpisane Robert MAzurek, a jak nie wiesz kim on jest to współczuję), pozostawiam wywody państwa bez komentarza, Dropsiak masz racje pokazujesz że zawsze zanim napiszesz o kimś zaczynasz od siebie ..., no ale niektórzy chcą na temat rozmawiać a nie o lewakkach, dropsiakach i mtomach...... Toż "Inteligent" Polski ogłosił (niektórych pismo to zwalnia z myślenia i cokolwiek tam napiszą uważa za prawdę) że, UWAGA cytat.: Homofobia, czyli "lęk przed człowiekiem" lub też "lęk o męskość" wyrażany przede wszystkim w nienawiści do homoseksualizmu, rozprzestrzenia niczym grypa hiszpanka. O ile wzajemne proporcje homoseksualistów i heteroseksualistów pozostają od tysiącleci te same, o tyle rośnie grupa osób zarażonych homofobią. Jest to notabene utrapienie wyłącznie polskie. UWAGA na całym świecie nie ma żadnego homofoba tylko w Polsce dlatego z Holandii i Niemiec przyjeżdzają nas oglądać z perspektywy parad... No tak już jest, że inteligentne pismo jest dla inteligentnego czytelnika Zdanie, które zaczyna sie od słów "Jest to" musi mieć odniesienie do zdania poprzedniego. Jak do tego zawarte jest tam słówko notabene, to odniesienie jest tym bardziej ewidentne. linka do oryginału wkleję Homofob polski masz racje, notabene to inteligentne pismo uważa że tylko w Polsce jest rasizm, antysemityzm, że rządzi Rydzyk (choć to Michnik w czołówce najbardziej wpływowych dziennikarzy świata - za Ponurym)......, ot inteligent się na tym zatrzymał i już dalej nie pójdzie.. Dodam, że w niektórych przypadkach chorobą uleczalną. Na pierwszej stronie tego wątku w moim poście jest wypowiedź seksuologa [Postawy się zmieniają], który dementuje informacje o "wyleczeniach" jako nieprawdziwe z racji nieudokumentowania ich poważnymi badaniami reakcji genitalnej. Ponury a możesz to udowodnić??? Oczywiście. Otwierasz stronę pierwszą tego wątku, masz tu linka, będzie prościej. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=73179 Z klawiatury wybierasz Ctrl+F i wpisujesz 'postawy się' Tam jest link do wypowiedzi seksuologa, o której mówiłem. Ponury czy Ty w tym wątku wiesz co piszesz??? nadal podtrzymujesz swoje zdanie?? Doskonale wiem, co piszę. Mam tylko wątpliwości, czy inni też wiedzą, co piszą no i??? i już na tym seksuologu świat się kończy??? Nietórzy uważali że pewnych praw Einsteina nie da się podważyć, a ja wkleję dziesiątki linków o udowodnionych wyleczeniach, sposobach leczenia, metodach leczenia, dałem już wczesniej oświadczenie lekarzy amerykańskich (katolickich) którzy uważają inaczej, ale są także ośrodki leczenia homoseksualizmu nie związane z religią...., zresztą chyba nie chcesz komuś zabronić się leczyć z homoseksualizmu?????? Czy jednak przeszkadza ci coś....., słońce, alkohol, mundial...??? ..rachunek za czyszczenie basenu... czym tak zabrudziłeś basen , oj przepraszam że poruszyłem Twoje problemy....., Sokrates forum Fajna ksywa, nie ? Też mi się podoba mi się też podoba, taki skromny jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 19.06.2006 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 parady w Polsce to tylko przedsmak, wkrótce dyskusja o tym czy moga chodzić czy nie, będzie nic nie warta wobec dyskusja czy dwóch panów małżonków może sobie zaadoptować kilku np 12 letnich chłopców, oczywiście dla ich dobra, bo przecież jeden z nich się przebierze za mamę, a może i dla dobra dzieci niektórzy z chłopczyków też bedą przebrani za dziewczynkę????? chamskie science fiction??? http://wiadomosci.onet.pl/1342198,12,item.html zauważcie swoistą nowomowe inteligentów (podobnie Środa w wyborczej)Francja musi jeszcze wiele uczynić, aby zapewnić sprawiedliwe traktowanie homoseksualistów. "Jest ważne, aby wszyscy mieli równe prawa i godność oraz szansę swobodnego wyrażania siebie" a jednocześnie"tzw. burżuazyjna instytucja", jaką jest małżeństwo, znajduje się w samym sercu kontrowersji. no i jak miło równe prawa dla homo, a hetero to burżuazyjne kułaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 20.06.2006 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 no wreszcie dyskusja wróciła na wlasciwe tory, a nie poszła w zdartą płytę debat ad personam mtoma i dropsiaka... (Dropsiak po prostu czytaj, a nie wycinaj, nie manipuluj, to byś zobaczyla że podpisane Robert MAzurek, a jak nie wiesz kim on jest to współczuję), pozostawiam wywody państwa bez komentarza, Dropsiak masz racje pokazujesz że zawsze zanim napiszesz o kimś zaczynasz od siebie ..., no ale niektórzy chcą na temat rozmawiać a nie o lewakkach, dropsiakach i mtomach...... (...) ale ty jak widać do tych ostatnich jak widac w powyżej nie nalezysz. Nie odpowiedziałeś ani na jedno zadane pytanie i wciąz personalnie. Dziękuję za współczucie, jakoś zyję dotychczas i to dosyć dobrze. Ale odwdzięczam się równie szczerym współczuciem :):) ps. (...)no i jak miło równe prawa dla homo, a hetero to burżuazyjne kułaki jakze cenny głos w dyskusji, majacy na celu............no? co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 20.06.2006 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 lewakk, dlaczego wycinasz z kontekstu moje posty (nie było jeszcze "przepraszam")? Widzę, że tym razem Dropsiak Ci bardziej zalazła...? "Niezależnie od tego, czy partnerzy w związku są homoseksualistami czy heteroseksualistami, adopcja to przede wszystkim projekt rodzinny. Od momentu, kiedy para tej samej płci zostaje uznana za rodzinę, ta rodzina ma prawo myśleć o rodzinnych planach i projektach" - powiedziała dla "Tetu" Segolene Royal, prowadząca od kilku miesięcy w sondażach socjalistyczna kandydatka na prezydenta Francji w wyborach 2007 roku. To jest właśnie granica mojej tolerancji. Para homo może sobie tworzyć związek zgodnie z prawem. W żadnym wypadku nie jest i nie może on być jednak nazwany rodziną. Myślenie, że ludzie walczący o prawa obywatelskie w takim państwie jak Niemcy, którego raczej nie można podejrzewać, że te prawa szczególnie łamie, ogranicza, przypadkiem się spotkali walce o prawa dla kolorowych i sytuacja ich zmusza aż do współpracy z pedofilami jest albo naiwne albo naciągane. Zauważmy, jakże szerokie uprawnienia te prawa obywatelskie niosą, jeśli dają możliwość organizowania się i tworzenia lobby na rzecz tak ohydnej zbrodni jaką jest pedofilia. Ano właśne. Tym bardziej nie rozumiem dlaczego niektórzy na tym forum z uporem maniaka w jednym rzędzie stawiają pedofilię z homoseksualizmem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 20.06.2006 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 (...) To jest właśnie granica mojej tolerancji. Para homo może sobie tworzyć związek zgodnie z prawem. W żadnym wypadku nie jest i nie może on być jednak nazwany rodziną. Mojej też. Moim zdaniem mogliby zawierać kontrakty cywilne, na mocy których moga dziedziczyć czy odwiedzać w szpitalach itp, ale bez np. ulg podatkowych, które w moim odczuciu/moze się mylę/ państwo stosuje by wspierać zwiazek majacy lub potencjalnie nakierowany na dzieci. Ale niech to się nie nazywa małzeństwo ani rodzina. Bo niby dlaczego? (...) Tym bardziej nie rozumiem dlaczego niektórzy na tym forum z uporem maniaka w jednym rzędzie stawiają pedofilię z homoseksualizmem. własnie, ale nie tylko na forum, opal cytowała teksty z których wynika, że o to własnie tym srodowiskom chodzi (...)"Celem etapowym [na drodze do legalizacji pedofilii] może być doprowadzenie do rzeczowej dyskusji na temat pedofilii. W kwestii karalności perspektywą byłaby np. nowelizacja "wieku ochronnego" na 14 lat albo możliwość odstąpienia od karania w wypadku udowodnienia przed sądem, że dziecko nie poniosło krzywdy." "Ten, kto chce coś osiągnąć dla poprawy sytuacji życiowej ludzi o skłonnościach pedofilskich, musi poprzedzić dyskusję wyjaśnieniami i odmitologizowaniem."(...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 20.06.2006 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 (...) To jest właśnie granica mojej tolerancji. Para homo może sobie tworzyć związek zgodnie z prawem. W żadnym wypadku nie jest i nie może on być jednak nazwany rodziną. Mojej też. Moim zdaniem mogliby zawierać kontrakty cywilne, na mocy których moga dziedziczyć czy odwiedzać w szpitalach itp, ale bez np. ulg podatkowych, które w moim odczuciu/moze się mylę/ państwo stosuje by wspierać zwiazek majacy lub potencjalnie nakierowany na dzieci. Ale niech to się nie nazywa małzeństwo ani rodzina. Bo niby dlaczego? A moim zdaniem nie powinno się powoływać do isnienia jakiegoś sztucznego twora pod tytułem "związek homoseksualny, partnerski, na kocia łapę itp". I niby co ma regulować zasady prawne w takim związku może Kodeks Rodzinny (KR) jak sie to proponuje . Prosta sprawa robimy se upgrade KR i wychodzi nastepny potworek Jeśli nie to trzeba powołać nową ustawę np. "Kodeks Kocia Łapa (KKŁ)" I wtedy może rozwodnicy, bez rozwodu się na niego załapią, może tacy co to tylko na niby albo na aby aby albo byle jak (tak jak w bajce Brzechwy) Ale myśle że powołanie takiego KKŁ nadal nie rozwiąże problemu bo dalej beda równi i równiejsi dalej będą płacze i jęki że jedni to sa gorsi bo KKŁ ich związkiem rządzi a inni lepsi bo KR. I pederaści zaraz krzyk podniosa że ich do jednego worka wrzucono co rozwodników i tych co na aby aby. Dalej będzie impas i wymyślanie nowych terminów jak np. homofobia. Dalej będą jedni dalej będą drudzy. Kochani czy nie lepiej zostawić tego wszystkiego tak jak jest. Przecież taki ład kulturowy, prawny, moralny kształtował sie od wieków. Niech jeden drugiemu do łózka nie zagląda a ten drugi sie nie obnosi z tym co inni toleruja ale nie akceptują . Niech będzie toleracja w dwie strony. Jak ktos chce byc homofobem i zagryzać paznokcie ze złości bo za ścianą mieszkaja dwie lesbijki niech se zagryza, ale te lesbijki tez powinny uszanować ład moralny i sie publicznie do siebie nie ślinić .Wszystkie narzędzia prawne są : pełnomocnictwa, testamenty, itp. zamiast bić piane to homoseksualiści powinni z nich korzystać. (...) Tym bardziej nie rozumiem dlaczego niektórzy na tym forum z uporem maniaka w jednym rzędzie stawiają pedofilię z homoseksualizmem. własnie, ale nie tylko na forum, opal cytowała teksty z których wynika, że o to własnie tym srodowiskom chodzi Ja stawiam ale heteroseksualistę, pedofila, homoseksualiste, itd. w jednym rzędzie ale nie ich czyny. Bo jedne czyny sa karalne a inne nie. Jak ktos złamie prawo powinien ponieść karę. Sa tez tacy co uważają że zamiast ponieść karę trzeba zmienić prawo. (...)"Celem etapowym [na drodze do legalizacji pedofilii] może być doprowadzenie do rzeczowej dyskusji na temat pedofilii. W kwestii karalności perspektywą byłaby np. nowelizacja "wieku ochronnego" na 14 lat albo możliwość odstąpienia od karania w wypadku udowodnienia przed sądem, że dziecko nie poniosło krzywdy." "Ten, kto chce coś osiągnąć dla poprawy sytuacji życiowej ludzi o skłonnościach pedofilskich, musi poprzedzić dyskusję wyjaśnieniami i odmitologizowaniem."(...) Kurde jakiej poprawy sytuacji życiowej pedofili. A co to im źle gorzej niz innym . Znowu zaczyna sie manipulacja i bezpodstawne twierdzenie że ktos ma gorzej. W morde ja też chce opieki i poprawy mojej sytuacji. A tak na marginesie to pamiętajmy że żądanie od kogoś deklaracji o wyznaniu, skłonnościach, przekonaniach itp. jest zabronione to sa tzw. dobra osobiste których nie wolno naruszać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 20.06.2006 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Moim zdaniem mogliby zawierać kontrakty cywilne, na mocy których moga dziedziczyć czy odwiedzać w szpitalach itp, ale bez np. ulg podatkowych, które w moim odczuciu/moze się mylę/ państwo stosuje by wspierać zwiazek majacy lub potencjalnie nakierowany na dzieci. Ale niech to się nie nazywa małzeństwo ani rodzina. Bo niby dlaczego? a w czym problem??? przecież wystarczy testament (czyli kontrakt cywilny jak kto woli) i już....., reszta racja!!! Zresztą dlaczego chcą zawierać małżeństwa a jednocześnie nazywają to burżuazyjną instytucją???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.06.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 To pytanie powyższ to chyba retoryczne. Od testamentu musieliby podatek odprowadzić. Jak nie wiadomo o co lata to lata o piniondze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 20.06.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Poza tym testament można zakwestionować, nie?A co z odwiedzaniem w szpitalach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.06.2006 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 A swoją drogą to się ludziskom od tej demokracyi i dobrobytu w dupach poprzewracało. Kiedyś walczyli o wolność, teraz mają PiS, to chcom mieć & love. I zamiast manifestować znowu walczą. A dać im zezwolenie w połowie sierpnia, przy Matce Boskiej Zielnej. Warszawka piknie wygrzana to na oko ze 40 stopni w cieniu to im sięparadować i manifestować odechce. A i ludziska na długi weekend wyjadom. Tylko czemu potencjalnie bezpieczny seks, czyli bez prokreacji. Bo mając dzieciaty trzeba się narobić na dzieciaty i z dzieciaty. A tak to se jedna z drugom albo jeden z drugim odchowanego z domu dziecka wezmą. Zaraz wyskoczy ktoś dojrzały, albo niedojrzały emocjonalnie, że znowu mniejszości uciskam. A za chwilę będziemy pedofilów wyzwalać. Już w Niderlandach chcom się młodym mienskiem, takim 12-letnim, zajmować w zgodzie z prawem. Bo do Tajlandii latać to za daleko i za drogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 20.06.2006 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 HIV - to chyba sie w pedalskich dupach sie urodził ??? chciałbym byc bardziej tolerancyjnym , ale nie moge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.06.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 seluś ty niedouczony jesteś. To France jedne w Kongu se szczepionke dla ludzi w latach 60. na małpach hodowali i powoli wycieka że takie tego skutki. Zaszczepili tym połowę Afryki żeby taniej było no i trzeba jeszcze z 20-30 lat odczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.06.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 A poza tym czytałem ostatnio fajną taką babską książkę. Tam było napisane, że jak się chce dobrą pracę w dużej firmie złapać to trzeba pisać i krzyczeć, że jest się gejszą ("żeńska odmiana geja"), to wtedy przyjmują bo im becikowe i opieka nad dziecmi nie grozi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 20.06.2006 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 to od spadku nie ma podatku, a od testamentu jest?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 20.06.2006 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Krojuś , Ty chiba nie tych Gumisiow co trza czytasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.06.2006 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 W telewizji powiedzieli, a co w Tv powiedzą to rzecz święta. Podobno na polio dla Murzynów France szczepiopnkę na człekokształnych chodowali i z tąd ta HIVa, jak Bozie kocham. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 20.06.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 lewak ty se prawa doczytaj.Jak od spadku nie ma, a podatek od spadku i darowizn o takiej nazwie słyszałeś?A jak nie jest się rodziną to pełne 20% od darowizny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts