Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Porada nieRownosci

nipiesniwydra

Recommended Posts

Gość M@riusz_Radom
To drzwi biura poselskiego. Mówi to panu coś ? ;)

[

Tak proszę pana, to oznacza mniej więcej tyle, że jak nie będę zadowolony z tego jak mnie tam przyjęli, to mam prawo nie głosować zarówno na człowieka, który w tym biurze przyjmuje ludzi, ani na partię, z której owy człowiek się wywodzi.

A tego zapisu o zabranianiu tego innym nie rozumiem. Przecież tam jest wyraźnie napisane, że umieścił ten napis na drzwiach SWOJEGO biura poselskiego..

Ach, gdzieżeś był właśnie wtedy ? No gdzie ??

W domu z ciężarną żoną - wystacza taka odpowiedź ?

• Odpowiedzi 497
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Różnica jest taka, że za najmniejsze podejrzenie faszyzmu, już za samą nazwę reakcja jest natychmiastowa.

Z pedofilami natomiast, jak sam piszesz, można działać jawnie, bo są potrzebni do zagęszczania demonstracji.

Chyba żyjemy w innych światach... Akurat trwa właśnie medialna dyskusja na temat powrotu "brunatnej fali".

Nie trwa żadna dyskusja medialna, tylko grupy lewicowe i lewackie, które chcą coś ugrać, wprowadzają histerię, że w Polsce jest faszyzm.

Pomijam, że nie znają chyba definicji tego pojęcia, ale niech będzie.

Wyprowadzają dzieci z hasełkami kryjąc się za nimi, mają nadzieję, że może coś ugrają i powstaną z martwych - jak np. panie z Demokraci. pl. :lol:

Co do pedofilów - oni nie mają nic do stracenia, są przegranym odpadem społecznym, więc zupełnie nic nie ryzykują i podczepią się pod każdego, kto im cokolwiek obieca czy choćby nie odrzuci. Nie można zapominać, że to nie nasza parada i nie nam ustalać listę gości; ale i tak NIE MA potwierdzeń o oficjalnej bytności i oficjalnym głoszeniu pedofilskich haseł na Paradzie w Warszawie.

Odpadem to raczej nie są. Jak mogą zakładać partie, to jaki to opad?

Poza tym jak pisałem - to w odwecie postawom homofobicznym rodzi się taki radykalizm postaw, na zasadzie "my was zaszokujemy, przecież i tak mamy przechlapane".

Tu się zgadzam. Postawy narzucania tolerancji, agresji, wymuszania i homoteroru powodują, że siłą rzeczy będzie się tworzyć ruch opozycyjny przeciw temu.

Domniemane poparcie nie tworzy prawa, a przecież tego się najbardziej boisz.

Dorozumiane, a nie domniemane, to takie które nie musi się objawiać manifestowaniem, a przez przystąpienie do wspólnych działań, co ma miejsce w tym przypadku.

I jest ono w jakimś celu, w tym przypadku właśnie w celu tworzenia prawa i jego zmian.

Taki jest sens działani tych organizacji. I cel statutowy.

Co do pieniędzy podatników, to policja osłania także mecze, manifestacje górników, wylewanie gnojowicy przez "Samoobronę" itp. Co do oficjalnych organizacji - raz, że teraz dostanie druga strona, a tamta jest be [więc się wyrówna], a dwa - to nie ma chyba wydawania pieniędzy na promocję pedofilii ?

Zresztą, co to za słowo "promocja"... to jakaś "emwuklatura" ;)

Promocja, jak promocja.

Szkoda, że za pieniądze podatników. Mecze i manifestacje są częścią porządku demokratycznego, natomiast szkolenie dzieci w przedszkolach o homoseksualistach już niekoniecznie.

Oczywiście do czasu, bo przyjdzie może taki moment, że jeszcze trzeba będzie przymusowo karnety opłacać.

ponury masz w tym art. przypisy do setek książek, czasopism i itd i itp nawet adresy ...., jak chcesz dziesiątki to sobie wpisz na google, to chya nie miejsce na smiecenia....

natomiast wybacz podawanie jako dowodu jakiegos jednego seksuologa :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: że niby to jest dowód na nieuleczalność..., zaczynam Cię doceniać skromny i rozśmieszający

[...]

A wszystko to tylko i wyłącznie po to, aby NIE patrzeć na tę grupę przez pryzmat jej zachowań seksualnych.

A no właśnie :)

Jest to bardzo przekonujące.

I oczywiście wcale nie stara się obrazić inteligencji ludzi, którzy są odbiorcami tych przekazów. Dodajmy, że przymusowymi.

Kurde. Gdyby nie chore ambicje Giertycha, Wierzejskiego i Bosaka, 70% ludzi by nie zwróciło na Paradę uwagi. Jak w kiosku leży sobie "Trybuna" pospołu z "Naszym Dziennikiem", to czy ja MUSZĘ być tego odbiorcą ? No żarty jakieś...

Moją inteligencję obrażają jedynie panowie z MW i LPR. Nawet Samoobrona jest mądrzejsza i się pierdołami nie zajmuje w stopniu większym niż na to zasługują.

Co to za kraj homofobów, gdzie 70 % nawet nie zauważa parady gejowskiej.

Raptem można doliczyć się 3 sztuki i larum na całą Europę albo i dalej.

Co to znaczy Polska? Kto niby jest winny i za co??

Polska została wymieniona jako kraj ksenofobiczny, homofobiczny i antysemicki obok krajów, gdzie popełnbiono zbrodnie na tle rasowym.

Ale nie jako kraj "gdzie popełniono zbrodnie na tle rasowym", tylko jako "kraj ksenofobiczny, homofobiczny i antysemicki". Widac tak nas widzą.

Kto winny ? Rządy są winne. Za co ? Za opinię, jaką ma o nas świat. Dlaczego ? Bo zamiast dbać o wizerunek kraju cywilizowanego, słyszy się takie teksty:

Kazimierza Marcinkiewicza: "jeżeli [osoba homoseksualna] próbuje swoim homoseksualizmem "zarażać" innych, to państwo w takie naruszenie wolności musi wkraczać",
    Kazimierza Michała Ujazdowskiego, który zapowiedział, że rządy PiS będą dla osób LGBT "czarną nocą",
    Wojciecha Wierzejskiego, który nawoływał: "Zero tolerancji dla zboczeńców i homoseksualistów!"
    http://pl.wikipedia.org/wiki/Homofobia

"Zarażać homoseksualizmem"... i to jest wypowiedź szefa rządu.

Wierzejski jest znanym przeciwnikiem homoseksualizmu. Na swojej stronie internetowej zamieścił "listę gejów i lesbijek", odmówił podania ręki "ze względów higienicznych" Szymonowi Niemcowi, działaczowi środowisk gejowskich, na drzwiach swojego biura powiesił kartkę z napisem "Homoseksualistom i dziennikarzom "Gazety Wyborczej" wstęp wzbroniony". Protestował także przeciw zorganizowaniu Parady Równości. Wierzejski jest najbardziej zaufanym współpracownikiem Romana Giertycha.
    http://ludzie.wprost.pl/sylwetka/?O=81587

Jak to było ? "Psom i Żydom wstęp wzbroniony" ? Dawno temu tak było ?

Berlin, 70 lat temu. Dalej nie widzisz tu problemu ?

Nie rozumiem czegoś, poprzednio pisałeś o nieograniczaniu wolności słowa, teraz Cię bulwersuje, że ktoś może mieć swoje zdanie na temat homoseksualizmu i i jego przyczyn. Ośmiela się myśleć inaczej niż oficjalnie podane przez środowiska homoseksualne definicje.

Czy jak ktoś się nie zgadza z tymi teoriami, to znaczy, że jest nazistą i hitlerowcem sprzed 70 lat? Że nienawidzi, chce eskterminować i zabić?

No to ja dziękuję za taką tolerancję i wolność słowa.

:lol:

Powodem była głupawa wypowiedź Wierzejskiego, której on zaprzecza, stwierdzi to sąd, oraz incydent z Schudrichem, który .....ujawniony został w dniu wizyty papieża w Oświęcimiu i wszystkie korespondencje jakie ukazały się na zachodze z opisem tego wydarzenia pochodziły z ......Oświęcimia.

Pomijając zbiegi okoliczności i pecha jaki Polsce przypada w udziale, to jednak wymienienie jej w towarzystwie krajów, gdzie zabito ludzi jest przegięciem.

I przykre, że zostało to przyklepane przez niektórych polskich europosłów, warto pamiętać te nazwiska. ;)

Wizerunek jest dostarczany.

Przez rządzących i ich folgowanie dla nastrojów anty, na które są wyczulone srodowiska na Zachodzie, o których to nastrojów zmianę walczą ostro i bezpardonowo.

Tak, bardzo bezpardonowo, tyle, że selektywnie.

Wizerunek jest dostarczany przez usłużnych, ktorzy się dwoją i troją, aby ten wizerunek taki był.

Ile to bedzie można na tym ugrać, hoho...

Tak, Polska ma pecha.

Do nieudaczników i maniaków ma tego pecha wyjątkowego.

Nazwiska - tak, pamiętaj, przydadzą się podczas wyborów :D

Może Tobie.

A smaczek szczególny tkwi w tym, że jako sprawca pedofili nader często objawia się osobnik tzw. 'normalny', żonaty [bo większość aktów pedofilskich jest dziełem mężczyzn], heteroseksualny do bólu... często do bólu gwałconej wielokrotnie nieletniej córki...

.... nie jakiekolwiek skojarzenie pedofilii z homoseksualizmem jest natychmiast zakrzyczane..., ale jakże swobodnie niektórzy łączą pedofilię z heteroseksualizmem....

przecież dla ponurego wiadomo jak tatuś ma córke "nader często"...., ale jak dwoch tatusiów zaadoptuje 2 chłopczyków i jeden z tatusiów będzie przebrany za kobiete, podobnie jak jeden z zaadoptowanych chłopców to przecież nigdy.....

GAzeta wyborcza doniosła że skutecznie można zaprzestać być gejem

http://www.ekumenizm.pl/article.php?story=20031029183204200&query=homoseksual*

Tylko dlaczego "ekumenikom" mało kto wierzy...?

To tak jakby kobiecie wcisnąć kit, że jest facetem...hormonów się nie oszuka.

a kto powiedział że ktoś wierzy ekumenikom????

ja się powłuję na wyborczą która jak sama podkreśliła, wreszcie ktoś przeprowadził badania, na największej grupie statystycznej i te badania przeprowadził ktoś jak sama wyborcza pisze przyjazny gejom i wyszło że homoseksualizm jest wyleczalny...

ale to że to można leczyć.. komuś przeszkadza??? to coś złego?? chyba tylko się cieszyć, chyba nie można homosiowi zabronić się leczyć???? ma do tego prawo!!!

mały napisałeś "Fakt - sa zdecydowanie gnębieni przez "prawdziwych katolików" słynacych z tolerancji"

mógłbyś podać przykłady tych "zdecydowanych zgnębień" oraz co to jest "prawdziwy katolik"???

ja słyszałem że w Polsce są najlepsze gej parady, najbezpieczniejsze, wesołe, europejskie... aż miło, oj jedna partia PO zabroniła definitywnie w swoim mieście parad, a tu w Warszawie można sobie paradować....

a kto powiedział że ktoś wierzy ekumenikom????

ja się powłuję na wyborczą która jak sama podkreśliła, wreszcie ktoś przeprowadził badania, na największej grupie statystycznej i te badania przeprowadził ktoś jak sama wyborcza pisze przyjazny gejom i wyszło że homoseksualizm jest wyleczalny...

ale to że to można leczyć.. komuś przeszkadza??? to coś złego?? chyba tylko się cieszyć, chyba nie można homosiowi zabronić się leczyć???? ma do tego prawo!!!

mały napisałeś "Fakt - sa zdecydowanie gnębieni przez "prawdziwych katolików" słynacych z tolerancji"

mógłbyś podać przykłady tych "zdecydowanych zgnębień" oraz co to jest "prawdziwy katolik"???

ja słyszałem że w Polsce są najlepsze gej parady, najbezpieczniejsze, wesołe, europejskie... aż miło, oj jedna partia PO zabroniła definitywnie w swoim mieście parad, a tu w Warszawie można sobie paradować....

Tia...jasne- spróbuj w małej miejscowości się przyznać do odmiennej orientacji...zaraz będziesz "pedzio, zboczek" itp( nie wspominając o przypadkowych napadach"rabunkowych"). To jest piętno nadane przez "prawdziwych katolików", którzy co niedziela w pierwszych ławkach w kościele z oczami wzniesionymi ku górze śpiewaja najgłośniej. I temu zaprzeczyć nie możesz.

A dowody? Kpisz czy o drogę pytasz? A kto z nawet tzw "władzy" będzie chronił "zboczka"? Albo świadczył za nim? I tu masz swoje "dowody".To tak samo jakbyś lekarzowi próbował udowodnic "błąd w sztuce"- jakoś wciąż mimo ewidentnych uchybień i okaleczeń nie słychac za bardzo żeby któryś siedział czy też poniósł karę. A ludzie pokaleczeni są i cierpią.A może nie?

Aha co do "badań" pogadaj z Nefer - ona jest z branży i coś wie n/t badań jako takich (nie negując oczywiście jej pracy).

Swoją drogą proszę o wyniki badań które mówiły że w Polsce jest 96% katolików? Takie jakieś prawdziwe chyba czy co? 8)

Co do leczenia jesli ktoś sie urodził z "przekonaniem", że woli facetów (tzn jest homoseksualistą) to nie sądzę żeby jakiekolwiek leczenie dało jakis rezultat (tu znów przypomina mi się "naukowe" udowadnianie co jest zdrowsze masło czy margaryna - pokazywane w TV publicznej i osmieszające naukę jako taką). Powtarzam- to tak jakby kobietę wyleczyć z tego że jest kobietą i nakazać jej bycie facetem.

Zresztą wcześniej powiedziałem wyraźnie przeciw gejom i lesbijkom nie mam nic. Peofilia natomiast zasługuje na całkowite potępienie. A o to chyba przede wszystkim Tobie chodzi prawda?

Mały mieszkam w małym mieście, na prowincji no może blisko zachodu, ale mam kolege geja i ludzie o tym wiedzą i nic....., nie widzę nic..., grali u nas nawet kod da vinci widzisz ja w kinie nie byłem a był proboszcz z KSM-em, skąd bierzesz ciągle te 96% katolików???? SZOK!!! Praktykujących co wychodzi z liczenia oecności jest góra 30-40% co ja osobiście uważam za mocno przesadzone..?? podaj dane skąd masz te 96%, poza tym miałes poda fakty a nie jakieś dywagacje co sie gdzieś dzieje, bo wiesz w ilu miejscowościach są wyśmiewani ludzie z pryszczem na nosie??? i co w Polsce mamy pryszczofobie????

mały ja wiem że masz swoje zdane, ale ja tylko piszę co mówią badania (nawet przychylnych gejom badaczy) co mówią lekarze że można wyleczyć kogoś z homoseksualizmu, a skoro są chętni do tego leczenia to ja nic przeciwko nim nie mam

Przeciw gejom nic nie mam, nie widzę tez powodu dla którego miałby ktoś ich jakoś specjalnie traktować. Fakt - sa zdecydowanie gnębieni przez "prawdziwych katolików" słynacych z tolerancji (w końcu w naszym kraju jest ich niby 96% więc chyba nie te pozostałe 4% to robią) i z tym warto by coś zrobić.

skoro tak dokładnie operujesz cyframi, podaj skąd masz te 96%?? i podaj fakty co do "zdecydowanych zgnębień" no chyba skoro to tak zdecydowane gnebienia łatwo będzie ci podac przykłady...

proszę podaj także definicję "prawdziwego katolika" umieram z ciekawości...

Mały mieszkam w małym mieście, na prowincji no może blisko zachodu, ale mam kolege geja i ludzie o tym wiedzą i nic....., nie widzę nic..., grali u nas nawet kod da vinci widzisz ja w kinie nie byłem a był proboszcz z KSM-em, skąd bierzesz ciągle te 96% katolików???? SZOK!!! Praktykujących co wychodzi z liczenia oecności jest góra 30-40% co ja osobiście uważam za mocno przesadzone..?? podaj dane skąd masz te 96%, poza tym miałes poda fakty a nie jakieś dywagacje co sie gdzieś dzieje, bo wiesz w ilu miejscowościach są wyśmiewani ludzie z pryszczem na nosie??? i co w Polsce mamy pryszczofobie????

mały ja wiem że masz swoje zdane, ale ja tylko piszę co mówią badania (nawet przychylnych gejom badaczy) co mówią lekarze że można wyleczyć kogoś z homoseksualizmu, a skoro są chętni do tego leczenia to ja nic przeciwko nim nie mam

Aha...badania...pamiętasz przed wyborami jak to było z badaniami? 8)

Bez komentarza...

A co do faktów...jestes policjantem który widząc że mu kradna pod nosem twierdzi że nie ma dowodów bo nie zdążył złapać za rękę?

Trudno to zrozumieć? Może wróć do wybiórczej np i czytaj "dowody i fakty" dalej...radzę jednak czasem rozejrzec się dookoła i pogadac z innymi ludźmi jednocześnie ich nie objeżdżając "faky! fakty!". Sporo można sie dowiedzieć. Naprawdę.

Zreszta zajrzyj do wątku "szpitale, lekarze" i powiedz jakie tam są "fakty" a może "dowody"? A może wszyscy kłamią licząc na poklask? a może powiedz w jaki pewny sposób zrobi z tym porządek? Naprawdę warto posłuchac i pomyśleć...

Opal - ty nie musisz byś określony w sensie postawy względem pokazywania gołej d... lub rzymskiej nagiej dłoni na ulicy.

Problem w tym że ekstremalne ugrupowania próbują wciągnąć w swój reżyserowany konflikt ogół społeczeństwa i w ten sposób wypłynąć na szerokie wody popularności i uniknąć marginalizacji w kraju zdominowanym sprytnie przez PO i PiS. W tym kursie jest podobieństwo do sytuacji hitlerowskich niemiec, które w końcu w strachu przed komuną padły w ramiona nazi.

Jak już ludzie potraktują sprawę na serio to łatwiej będzie wymusić na nich określone postawy w innych ważniejszych kwestiach, w imię już raz zakceptowanej opcji. Myślę, że wszechmocni są na razie bardziej sprawni w maskowaniu, a ofensywny wizerunek jest im po myśli. W końcu siła musi poharatać tu i tam jeśli ma działać. Lewa strona jest już tradycyjnie ciemiężona i wyraża swój bunt chętnie nadstawiając policzek i takie tam podobne.

Polityka i tyle.

W Szwecji komuniści mieli bardzo dobre wyniki gdy do władz powróciła uzależniona od alkoholu Gudrun, i nie przeszkodził nawet fakt, że podczas bardzo oficjalnej premiery (w teatrze lub w operze, politycy, gwiazdy etc.) nie mogąc się doczekać swojej kolejki do WC postawiła klocki na środku korytarza. Dla wyborców było to zabawne i wzbudziło uwagę, bo nie ważne jak, byle o tobie gadali.

Czym tu się ekscytować?

Zawsze zdarzały się przypadki homoseksualizmu i będą zdarzać i jakoś nie jest to powód, żeby kogoś napiętnować z tego powodu.

Ludzie się różnią na wielu płaszczyznach i bywa, że jest to problem, powód do dyskryminacji, ale stwierdzenie, że Polacy w większości gnębią homoseksualistów jest nieprawdziwe.

te bajki o gnębieniu homoseksualistów są śmieszne..., raz że chyba lepszych parad jak u nas, bezpieczniejszych to chyba nie ma..., dwa wystarczy poczytać ponurego a można odnieść wrażenia że hetero są gnębieni tymi opowiastkami jak to gwałcą swoje córki, biją żony, i inne bajki pewnych pań ala Środa...., no przecież homoś homosia nigdy by nie uderzył, rodziny nie rozbił, dziecka nie zgwałcił

mały operujesz mocnymi słowami... że niby 96% prawdziwych katolików GNĘBI biednych homosi i nie potrafisz tego uzasadnić, tylko takie bajki o policjantach??? :lol: :lol: :lol:

No tak bajki... szkoda że co nieco przeżyłem, ale żem głupi więc tego nie nagrałem na kamerę-miałbym jakiś dowód...a tak to bajki...

Wróć do gazet - tam sama czysta prawda.

PS swego czasu widziałem "rzetelność i prawdomówność" polskich mediów, tak że nie zamydlisz mi oczu "dowodami " czy innymi "faktami".

Poza tym gdzie napisałem że 96% katoli gnębi biednych homosi? No tak jak brak argumentów to trzeba zaatakować i pisać bzdety. A łapanie za słówka! Uhm! cymesik nie?

Jeszcze raz radzę: rozejrzyj się wokoło, a może wyjdź czasem z domu. Powaga. Tylko się nie przestrasz że świat nie jest tak idealny jak to piszą w gazetach.

Na dziś już kończę, bo rano trzeba wstać do pracy i nie tylko.

Dobrej nocy.