frosch 11.06.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 nie mam nic przeciwko gejom..........no chyba ,ze mi meza podrywaja ,lecz takie same mam podejscie do pan,ktore czynia anonsy do mego pana nie mam okreslonego stosunku do tego tematu,jestem tolerancyjna wobec osob o innej orientacji seksualnej (kolezankuje sie nawet z jednym takim panem i bardzo go lubie),jednakze w chwili ,kiedy patrze na swoje dzieci,wolalabym zeby mnie nigdy nigdy zaskoczyli swoja odmiennoscia. ........wiec chyba lipa z ta moja tolerancja parady tych ludzi mi nie przeszkadzaja,po prostu w nich nie uczestnicze ,poniewaz mnie nie dotycza ..........z drugiej kiedy patrze na dzieci..hmmmmm.....gdybym kiedys musiala, wzielabym udzial w antyparadzie .....chyba jednak nie mam w sobie szczerej tolerancji a ludzie roznie afiszuja sie swoimi ideologiami,sa grupy ,ktore bardziej mnie wkurzaja,np.kibole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 11.06.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 froschMylisz dwie sprawy tolerancja nie oznacza przyzwolenia. Tolerancja to cierpliwe znoszenie czegoś z czym się nie zgadzasz. Bez obrażania bez atakowania, bez nienawiści. To jest własnie tolerancja. Więc to co opisujesz oznacza że jesteś jak najbardziej tolerancyjna i to szczerze tolerancyjna. Wydaje mi się że mylisz tolerancję z aprobatą , lub poparciem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
frosch 11.06.2006 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 inwestor ....kamien z serca.. ..kiboli jednak nie toleruje i nie aprobuje dziekuje panu za rozwianie moich watpliwosci wszystko sie zgadza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aggi 11.06.2006 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Najbardziej mnie zawsze zastanawia dlaczego heteroseksualni krzykacze i potępiacze odmiennosci nie popilnuja własnych majtek i genitaliów, tylko koniecznie bulwersują ich cudze . Może by tak zamiast wygrażac gejom i lesbijkom zatroszczyć sie o własną higienę i to nie tylko moralną i umysłową, ale także ta zwykłą - kąpielowo/mydlaną. Byłoby mniej czasu na obrabianie cudzych tyłków, które nikogo (poza włascicielami) nie powinny interesować, a ponadto kąpiele działaja odprężająco więc spięci heterycy mieliby okazje sie nieco rozluźnić.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 11.06.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 slowa Inwestora: "Homoseksualizm obok pedofilji jest wymieniony jako zboczenie". Straszne, ze niektorzy wierza w te brednie. Nie wiem jaka ksiazke przegladales, ale ja stanowczo mowie moim dzieciom (7 i 10 lat), ze homoseksualizm to nie to samo co pedofilia, homoseksualizm to nie zboczenie, tylko inna orientacja seksualna. I nie mozna stwierdzic jakim kto jest czlowiekiem tylko dlatego czy jest gejem czy nie. W latach 50 tych w US ludzi o czarnym kolorze skory tez okreslalo sie mianem gorszych. Potrzeba nam tolerancji i stanowczo nie mozemy operowac stereotypami, bo to jest bardzo szkoldliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 11.06.2006 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 slowa Inwestora: "Homoseksualizm obok pedofilji jest wymieniony jako zboczenie". Straszne, ze niektorzy wierza w te brednie. Nie wiem jaka ksiazke przegladales, ale ja stanowczo mowie moim dzieciom (7 i 10 lat), ze homoseksualizm to nie to samo co pedofilia, homoseksualizm to nie zboczenie, tylko inna orientacja seksualna. I nie mozna stwierdzic jakim kto jest czlowiekiem tylko dlatego czy jest gejem czy nie. W latach 50 tych w US ludzi o czarnym kolorze skory tez okreslalo sie mianem gorszych. Potrzeba nam tolerancji i stanowczo nie mozemy operowac stereotypami, bo to jest bardzo szkoldliwe. Ozzie nie ja to wymyśliłem. Kiedyś mnie tak uczono w szkole i nadal tak samo wymienia się w podrecznikach naszych dzieci homoseksualizm obok, pedofilji, zoofili i nekrofilji. Na ten temat nie dyskutuje bo sie na tym nie znam. Autorytety nie mogą dojść do zgodnego poglądu czy homoseksualizm nie jest zboczeniem czy też jest. Więc ja mały żuczek nie bedę sie porywać na podważanie tego co piszą dzieciom w ksiązkach. To tyle w kwestiach naukowych. Poza tym nikt tu nie mówi jakim kto jest człowiekiem. Natomiast to czy tego człowieka należy traktować jako chorego czy nie. Wybacz ale nie nam to rozstrzygać. Zresztą jeśli przyjąć że nie ma to znaczenia czy jest to choroba czy nie, to problem nadal pozostanie nierozstrzygniety tylko przejdzie ze sfery medycznej do swiatopoglądowej. Nadal to nic nie zmieni bo zawsze będa ludzie którzy będą to aprobować, tolerować i krytykować. I w takich poglądach będa wychowywać swoje dzieci. I każdy będzie miał do tego prawo. Wszyscy powinniśmy szanować poglądy innych i chyba w tym jest sedno sprawy. Ozzie jest dokładnie tak jak napisałeś potrzeba nam tolerancji. Tylko zacznijmy rozumieć co oznacza słowo tolerancja i nie żadajmy przyzwolenia badź aprobaty bo to zupełnie co innego. Poprzestańmy po prostu na samej tolerancji. Pozdrawiam P.S. Ozzie skąd wiesz czy to co pisza w podręcznikach są brednie czy nie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.06.2006 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Po piersze: zmień tytuł, bo chyba chodzi Ci o pAradę a nie pOradę. Po drugie: nie kocham inaczej więc nie uczestniczę. Po trzecie: parada równości przeszkadza mi mniej niż burdy uliczne (np. górników) Po czwarte: nie wiem o co chodzi z tą NIErównością w tytule - czy to błąd czy miałeś coś na myśli? (Np. nie wpuścili Cię i stąd ta nierówność?) No nieladnie ,lider FORUM a tylu rzeczy nie rozumie NIe widzę związku.... cóż ... może jestem nierozumna, dale nie jażę co ma pOrada do pAraday i jeszcze do tego NIErówności.... może tak to dobierasz .... osobiście ...nick też coś o tym mówi .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.06.2006 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Ozzie nie ja to wymyśliłem. Kiedyś mnie tak uczono w szkole i nadal tak samo wymienia się w podrecznikach naszych dzieci homoseksualizm obok, pedofilji, zoofili i nekrofilji. Na ten temat nie dyskutuje bo sie na tym nie znam. Autorytety nie mogą dojść do zgodnego poglądu czy homoseksualizm nie jest zboczeniem czy też jest. Więc ja mały żuczek nie bedę sie porywać na podważanie tego co piszą dzieciom w ksiązkach. To tyle w kwestiach naukowych. Poza tym nikt tu nie mówi jakim kto jest człowiekiem. Ozzie skąd wiesz czy to co pisza w podręcznikach są brednie czy nie ??? PIerwsze słyszę o takich podręcznika ... możesz podać tytuł i autora ? Może moje dzieci jeszcze tego nie przerabiały...Ja to już stara jestem, więc za "moich czasów" to o takich rzeczach w ogóle nie uczyli - ale nie wiem do jakiej szkoły chodziłeś Inwestorze...:):) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 11.06.2006 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Witam P.S. Ozzie skąd wiesz czy to co pisza w podręcznikach są brednie czy nie ??? No przecież napisałeś: Autorytety nie mogą dojść do zgodnego poglądu czy homoseksualizm nie jest zboczeniem czy też jest. To jest ktoś lepszy od autorytetów, kto nie czekał na ich decyzję i sam ogłosił czym jest "homo"? To niezłe są te autorytety . A jeszcze lepszy jest autor tej ksiązki. Pewnie pracuje w ministerstwie oświaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danap 11.06.2006 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Jeśli ktoś np. ma w jakimś stopniu pociąg do płci tej samej to poprzez sugerowanie mu że jest to ok. zrobimy mu wielka krzywdę bo byc może z pomoca seksuologa badź psychologa poradziłby sobie z tym problemem i wyrósł na normalnego człowieka. A tak dowie sie on/ona że jest wszystko ok i co ???? Będzie się miotać być może zaprzepaści swoje życie w związku z osoba tej samej płci zamiast załozyc normalna rodzinę. ... homoseksualizm to nie choroba tego nie da się wyleczyć. taki "wyleczony" homoseksualista w końcu porzuci swoją normalną rodzinę... zaprzepaści życie swoje, swojej "normalnej" rodziny w imię akceptacji społecznej. Kto będzie szczęśliwy On, jego porzucona rodzina, czy ludzie nawołujący do nawrócenia grzesznych kochających inaczej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 11.06.2006 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Nefer jak moje dziecko wróci z wakacji to podam Ci podręcznik o który prosisz. Ja chodziłem do normalnej państwowej szkoły podstawowej i był taki przedmiot przygotowanie do życia w rodzinie w 8-ej klasie to własnie wtedy się dowiedziałem że chomoseksualizm to zboczenie. Jak moje dziecko doszło do tego samego wieku równiez miało zajęcia i pogadanki na ten temat postanowiłem sprawdzić czy coś sie w tym względzie zmieniło od moich czasów, tyle się w telewizji nagłasnia te tematy. I co w ksiązce mojego dziecka dokładnie to samo czego mnie uczono. Być może ten sam podręcznik co mój.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 11.06.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 A jeszcze lepszy jest autor tej ksiązki. Pewnie pracuje w ministerstwie oświaty. Poczekajcie, jakie fajoskie podręczniki napiszą [a my z 19-to/30-to/40-to-sięciny sfinansujemy ] kolesie Romusia A w temacie - bidny ten kraj, gdzie dzieci muszą się szkolić z nieaktualnych podręczników Wg WHO i ICD-10 "opracowanej w 1991 roku przez Światową Organizację Zdrowia, żadna orientacja seksualna sama w sobie nie powinna być traktowana jako zaburzenie. Z orientacją seksualną mogą się wiązać rozmaite zaburzenia, głównie wynikające z problemów rozwojowych i akceptacji własnej seksualności" http://pl.wikipedia.org/wiki/Homoseksualizm http://pl.wikipedia.org/wiki/Orientacja_seksualna A tu http://encyklopedia.korba.pl/page/Homoseksualizm znalazłem takie coś [w 2.2.4 Ponowoczesność] >> Amerykański antropolog Clifford Geertz definiuje ponowoczesność (ew. postmodernizm) jako epokę, w której zarzucono wszelkiego fabrykowania jedności na rzecz wielości, różnorodności. Dzięki temu procesowi społeczeństwa Zachodu przestały homoseksualistów "leczyć" i przywracać do "normy", a zaczęły przyznawać im równorzędne prawa, uznając, że żaden styl życia nie ma prawa sobie rościć pretensji do uniwersalności. Socjolog Richard Florida ustalił nawet, że stopień akceptacji dla homoseksualistów idzie w parze ze stopniem dynamiki rozwoju gospodarczego społeczności. Jednak w tych społeczeństwach i społecznościach, które wyczuwają, że nie są równorzędnym partnerem w procesach globalizacji, że się na nią nie "załapują", występują radykalne tendencje homofobiczne.<< To by pasowało do paru spraw w tym kraju, nieprawdaż ? Postawy się zmieniają http://www.homoseksualizm.pl/czernikiewicz.html A ten strach o dzieci to normalna rzecz. W końcu to MOJE dziecko, jak MOJA żona, MÓJ dom, MÓJ samochód, MOJE spodnie czy skarpetki. To jakim prawem MOJE dziecko ma decydowac, z kim chce spędzić SWOJE WŁASNE dorosłe życie ? http://www.homoseksualizm.pl/basialindenberg.html [aha, ja też lubię, jak spodnie i skarpetki są czyste , ale mogą być kolorowe ] Ku [normalnej] przyszłości >>> http://www.bezgiertycha.rp4.pl >>> http://www.edukacja.rp4.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.06.2006 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Nefer jak moje dziecko wróci z wakacji to podam Ci podręcznik o który prosisz. Ja chodziłem do normalnej państwowej szkoły podstawowej i był taki przedmiot przygotowanie do życia w rodzinie w 8-ej klasie to własnie wtedy się dowiedziałem że chomoseksualizm to zboczenie. Jak moje dziecko doszło do tego samego wieku równiez miało zajęcia i pogadanki na ten temat postanowiłem sprawdzić czy coś sie w tym względzie zmieniło od moich czasów, tyle się w telewizji nagłasnia te tematy. I co w ksiązce mojego dziecka dokładnie to samo czego mnie uczono. Być może ten sam podręcznik co mój. Pozdrawiam A to moje powinno mieć w tym ( a nie miało) albo w przyszłym roku. Wolałabym, żeby nie uczono go że homoseksualizm to zboczenie. Dlaczego? Dlatego, że pracowałam z kilkoma ludźmi "kochającymi inaczej" i z całą pewnością nie uważam ich za zboczeńców. Nawet czasem pozwalałam sobie na żarciki "w temacie", ale dopóki wykonywali swoją robotę i i ch "preferencje" nie wpływały na stosunki w zespole a co za tym idzie - na ich pracę - to mi nic do tego. O wiele groźniejsze ( przynajmniej w pracy zawodowej) wydaje mi się molestowanie seksualne - i to bardziej zakrawa na określenie "zboczenie" niż homoseksualizm... I taki pogląd wyznaję - dopóki nie śpią w moim łóżku - nie rusza mnie to. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 11.06.2006 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 A i żeby nie było:) Mam dwóch synów. Jeśli zdecydują "kochać inaczej " to mnie również nic do tego Choć póki co się nie zanosi.... ale nigdy nie wiadomo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 11.06.2006 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Witam P.S. Ozzie skąd wiesz czy to co pisza w podręcznikach są brednie czy nie ??? No przecież napisałeś: Autorytety nie mogą dojść do zgodnego poglądu czy homoseksualizm nie jest zboczeniem czy też jest. To jest ktoś lepszy od autorytetów, kto nie czekał na ich decyzję i sam ogłosił czym jest "homo"? To niezłe są te autorytety . A jeszcze lepszy jest autor tej ksiązki. Pewnie pracuje w ministerstwie oświaty. Ozzie przecież tu o Tobie była mowa że to własnie Ty wiesz jak to jest naprawdę Napisałem że naukowcy dyskutuja i nie mogą dojśc do wspolnego stanowiska ale to Ty wiesz lepiej. Tak samo lepiej od wszystkich wie danap. Danap proponuję czytaj tak jak to napisałem a nie dopisuj swoich interpretacji. Nie nawołuję do "nawracania" Toleruję i wymagam tolerancji i to wszystko. Jeśli napisałem że należy zapewnić pomoc to nie oznacza zmuszania kogoś na siłę, tylko to że ktoś ma do tego prawo. Proponuję przeczytajcie spokojnie bez podtekstów to co napisałem. To czy homoseksualizm jest zboczeniem, chorobą, odchyleniem czy też nie, tak naprawdę ma niewielkie znaczenie. Danap co się zmieni jeśli przyjmiemy twoją opinię że to nie choroba - dokładnie nic ponad to że państwo nie będzie pokrywać pomocy psychologa, seksuologa itp. dla osób które chca sie leczyc i na tym koniec. Problem zachowań homoseksualnych przeniesie się (dla niektórych juz tak sie stało) do sfery indywidualnego światopoglądu każdego człowieka. Światopoglądu nie można nikomu narzucić. Dyskusja o nim jest taka sama jak o gustach ludzkich. Jeden lubi zieleony samochód a drugi będzie uważal że zielonym jeżdzą tylko ogrodnicy a on jest biznesmenem i dla niego odpowiednie jest tylko czarne BMW . W krajach arabskich normalnym światopoglądem jest wielożeństwo a u nas nie. No i niech teraz jeden drugiego przekona kto marację . Więc tolerujmy się nawzajem jedni drugich. Nie narzucajmy innym swojego światopoglądu i nie nawołujmy do zmiany bo to już nie jest tolerancja tylko arogancja. Niech każdy sobie robi w łózku co chce i z kim chce jesli go nie krzywdzi ale nie musi tego zaraz narzucać innym i demonstrować że to jest dobre. A problem nieprzystosowania do zakładania rodzin nie dotyczy tylko homoseksualistów. Jak ktoś sie nie nadaje do tego to nie powinien zakładać rodziny. Ale kto jak kto ale homoseksualista nie ma takiej mozliwości bo rodzina to kobieta i mężczyzna a nie 2 facetów albo 2 babki. No chyba że zmienimy znaczenie słów. Tak jak zamiast przestępstwo skarbowe powiemy - kreatywna księgowość. Zamiast oszóst powiemy, operatywny handlowiec itd. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 11.06.2006 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 W uzupełnieniu lektur Ponurego... Gej twój brat Zaklęty krąg niechęci niestety "Ludzki los w rękach Kościoła" już jest w Rzepie niedostępny. Polecam też:Dziś jestem gejem, nie zróbcie mnie jutro Wszechpolakiem Pozdrawiam,gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 11.06.2006 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Art. 32.1. Wszyscy są wobec prawa równi. Wszyscy mają prawo do równego traktowania przez władze publiczne.2. Nikt nie może być dyskryminowany w życiu politycznym, społecznym lub gospodarczym z jakiejkolwiek przyczyny. Konstytucja RP Rozdzial II . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 11.06.2006 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 nie ja to wymyśliłem. Kiedyś mnie tak uczono w szkole i nadal tak samo wymienia się w podrecznikach naszych dzieci homoseksualizm obok, pedofilji, zoofili i nekrofilji. P.S. Ozzie skąd wiesz czy to co pisza w podręcznikach są brednie czy nie ??? Inwewstorze. To sa brednie! Homoseksualizm juz dawano został skreslony z listy chorób. To nie jedyne błedy. W dzisiejszych podręcznikach dla dzieci jest tyle byków, że włosy się jezą na głowie. Zastanawia mnie co to za podręcznik - dołączam sie więc do prośby, bys podał tytuł i autora. I cytat najlepiej. Zastanawia mnie też, czy nasze dzieci muszą byc uczone o zoofilli i nekrofili ?? Do czego im niby ta wiedza potrzebna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ozzie 11.06.2006 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 Inwestor, ja sie tylko obawiam jakie podreczniki beda mialy w szkole moje dzieci jak dak dalej bedzie ministrem p. Roman. Moje dzieci sa wychowywane w rodzinie gdzie otwarcie nazywa sie rzeczy po imieniu, gdzie mozna otwarcie porozmawiac. I dlaczego geje nie moga miec parady? Czy mamy sie ich bac, przeciez to normalni ludzie (o ile istnieje ogolne pojecie normalnosci) Czy uwazasz, ze wszechpolacy sa lepsi od gejow, a poglady wszechpolakow jakies bardziej 'normalne' ? Wole spoleczenstwo gdzie geje i lespijki nie beda musieli sie ukrywac, zawierac fikcyjnych malzenstw, bac sie oceny tzw 'normalnego spoleczenstwa'. Kiedy mieszkalismy w UK mielismy sasiadow gejow i nikt nie robil z tego afery. To byli mili ludzie, a nie jacys nienormalni pedofile Byli lubiani w swoim sasiedztwie i nikt sie ich nie bal. Moja corka codzila do klasy, gdzie byla dziewcznka, ktorej mama lesbijka, zyla w szczesliwym zwiazku z inna kobieta. I nie balam sie kiedy moja corcia odwiedzala kolezanke, bo to byla szczesliwa rodzina. Nie musimy bac sie gejow i lesbijek, homoseksualizm nie jest zarazliwa choroba, nie jest przeciez choroba. Kiedy ma sie dzieci, trzeba byc w stosunku do nich szczerym i duzo z dzieciakami rozmawiac. Moja corcia zwrocila koledze uwage, ze slowo 'pedal' jest obrazliwe, powinno sie mowic gej, a bycie gejem nie jest zboczeniem. Chcialabym aby niektorzy dorosli ludzie. podchodzac do tych spraw mieli przynajmniej polowe 'rozumu' co moja dziesieciolatka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaga2 11.06.2006 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2006 W uzupełnieniu cd...znalazłam jeszcze coś takiego:homoseksualizm: niedojrzałość, nie chorobaczy homoseksualizm jest chorobą pozdrawiam,gaga2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts