Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Porada nieRownosci

nipiesniwydra

Recommended Posts

• Odpowiedzi 497
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

opal to tylko skorupa z tym 13 rokiem, plwaj na nią i zstąp do głębi.

Przyczułęk 13 lat w ramach nieposłuszeństwa rozszerza się później do pełnej zdolności prawnej i....

mamy legalną pedofilię, co prawda ze starszakami, ale od czegoś trzeba zacząć. :evil:

Podałam przykład 13 lat jako granicy od ktorej ma się już ograniczoną zdolność do czynności prawnych, jako jeden z elementów poważnego traktowania dzieci. Prawa dzieci i nacisk na to, że są podmiotem praw, jest bardzo rozległy i szczególnie chroniony, dlatego jak ktoś pisze, żeby dzieci mogły wypowiadać posłuszeństwo rodzicom, to znaczy, że krytykuje fakt iż dzieci do uzyskania pełnoletności pozostają pod władzą rodzicielską i winne są rodzicom posłuszeństwo. I to nie tylko w ciemnej Polsce, a w cywilizowanych krajach Europy. Co więcej kraje te ustalając prawa dzieci uznały, że bycie pod opieką rodziców jest sprawą pierwszorzędną dla nich i jest najbardziej chronionym dobrem, a nie przykrym obowiązkiem.

Po to chronionym, aby dzieci mogły nabyć dojrzałość i wejść w życie dorosłe, w warunkach jak najbardziej korzystnych, czyli we własnej rodzinie.

No i oczywiście rzecz ważna przy całej tej dyskusji, warta przypomnienia,

penalizacja współżycia z osobą małoletnią dotyczy osób, które nie przekroczyły 15 roku życia.

Poza tym np. kobieta może stać się pełnoletnia, w przypadku, gdy sąd zezwoli jej na zawarcie małżeństwa po ukończeniu lat 16 (czyli z powodu ciąży mowiąc praktycznie.

Dodając do tego swobodę, świadomość współczesnych nastolatków, ochronę ich praw oraz świadomość rodziców nie wiem doprawdy, co jeszcze można i należy zrobić, jak należy obniżyć wiek, aby oswobodzić ich z opieki dorosłych.

Problemem zaczyna być zbytnia liberalizacja uprawnień dla dzieci, bo wymierzona jest przede wszystkim w nie same, jako istoty jednak niedojrzałe.[/b][/i]

Wracając do tematu:

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8389599&rfbawp=1152642935.382&ticaid=11f1c

dalej uważacie, że w katolandzie nie ma homofobii?

Czy uważasz, że emitowanie cytuję ( artykuł z twojego linka) "Przypomniała też, że "pokazywanie jakichkolwiek zachowań, które mogą mieć negatywny wpływ, nie tylko na widzów małoletnich (...), " tego typu szkodliwych programów jest homofobią :o ?

Eliminowanie z anteny szkodliwych programów jest chyba racjonalnym zachowaniem a nie jakąś fobią :o !!!

Pozdrawiam

Tia...i to jest właśnie to - "szkodliwe programy" Jakież to proste powiedzieć, że 150 (sto pięćdziesiąt )osób na kilkudziesięciomilionowy kraj powiedziało "nam się to nie podoba!".

Żenada...

Poubierać w słówka a najlepiej podeprzec się czyimś "autorytetem"... pięknie nie?

Eeeee tam Mały nie przesadzaj z tą żenadą. Organ który to wstrzymał został wyłoniony w demokratycznej walce o stołki i dostał mandat od społeczeństwa aby oceniać co jest szkodliwe a co nie. Nie kwestionujmy tego bo legnie w gruzach cała nasza z trudem osiagnieta demokracja. Mozesz się wnerwiać na decyzje takie czy inne ale jesli jesteś prawdziwym obywatelem RP 4 to nie pozaostaje Ci nic innego jak uszanować te decyzje. Najwyżej w następnych wyborach będziesz mógł zaprotestować swoja katrka do głosowania. Wynik wyborów jaki jest taki jest i obśmiewanie tego wystawia tylko obsmiewajacym ocenę negatywna z demokracji.

Pozdrawiam

Eeeee tam Mały nie przesadzaj z tą żenadą. Organ który to wstrzymał został wyłoniony w demokratycznej walce o stołki i dostał mandat od społeczeństwa aby oceniać co jest szkodliwe a co nie. Nie kwestionujmy tego bo legnie w gruzach cała nasza z trudem osiagnieta demokracja. Mozesz się wnerwiać na decyzje takie czy inne ale jesli jesteś prawdziwym obywatelem RP 4 to nie pozaostaje Ci nic innego jak uszanować te decyzje. Najwyżej w następnych wyborach będziesz mógł zaprotestować swoja katrka do głosowania. Wynik wyborów jaki jest taki jest i obśmiewanie tego wystawia tylko obsmiewajacym ocenę negatywna z demokracji.

Pozdrawiam

Dla mnie cały ten "rzont" to parodia...zwłaszca poostatnich "przesunięciach" .

A co do prawdziwego obywatela 4rp...sorki, ale pojęcie takie jak "patriotyzm" czy też "umiłowanie ojczyzny" gdzieś od dłuższego czasu umyka. Ciekawe czemu?

A zresztą(jak już wspomniałem) cóż my szraczki możemy zrobić? ponarzekac i tyle. Więc ponarzekajmy, napijmy się piwka (na te upały schłodzony żuberek - polecam) i róbmy dalej swoje.

Ale KRRiT nie zakazała emisji, tylko powiedziała, że będzie monitorować program, czyli działać zgodnie ze swoim konstytucyjnym obowiązkiem.

Jasne - tyle tylko, że to oni sami oceniają co jest "cacy", a co "be"... a swoje wytyczne ( z Torunia?) mają i już.

Ale KRRiT nie zakazała emisji, tylko powiedziała, że będzie monitorować program, czyli działać zgodnie ze swoim konstytucyjnym obowiązkiem.

Jasne - tyle tylko, że to oni sami oceniają co jest "cacy", a co "be"... a swoje wytyczne ( z Torunia?) mają i już.

Do tego są właśnie powołani.

A jeśli chodzi o Toruń, to cóż, kwestia własnego spojrzenia i jakiegoś szczególnego pochylenia się nad tym akurat miastem.

Co kto lubi.

To tv polsat podjęła decyzję.

A jeśli chodzi o Toruń, to cóż, kwestia własnego spojrzenia i jakiegoś szczególnego pochylenia się nad tym akurat miastem.

Co kto lubi.

Jasne na podstawie "150" listów...a tu się kilkadziesiąt tysięcy ludzi buntuje przeciw "drobiowatemu rzontowi" i nic...fajnie.

Co kto lubi.

Jasne na podstawie "150" listów...a tu się kilkadziesiąt tysięcy ludzi buntuje przeciw "drobiowatemu rzontowi" i nic...fajnie.

Czy potrafisz rozróżnić organy konstytucyjne, czy masz jakiś problem z tym?

Pozdrawiam

Dla mnie cały ten "rzont" to parodia...zwłaszca poostatnich "przesunięciach" .

A co do prawdziwego obywatela 4rp...sorki, ale pojęcie takie jak "patriotyzm" czy też "umiłowanie ojczyzny" gdzieś od dłuższego czasu umyka. Ciekawe czemu?

A zresztą(jak już wspomniałem) cóż my szraczki możemy zrobić? ponarzekac i tyle. Więc ponarzekajmy, napijmy się piwka (na te upały schłodzony żuberek - polecam) i róbmy dalej swoje.

O ooo ooooj Żuberek na upałek oj tio tio 8) . A jak za dużo Żuberka to i jaki buntowniczy pościk się wyklika :D :D

Pozdrawiam

.....

inwestusiu, nie o taki bronz chodzi. :oops:

Niby staruch, a z kontekstu nie wyciąga. :p :lol: :p

Łooo ja cie pierd....kam tekiego posta żem przegapił. W mordkę "INWESTUŚ" na mnie napisali azem się obcerwienił :oops:

A co do bronza to sie wie że nie o taki chidziło :wink: no ale trza casem jakiego podpucha wyklikać coby się gadka krenciła :wink: 8) 8) .

A ze tym bronzem co to Rynkowski spiwół to takom świnskom zagadkem zem słysał (wraźliwe niech nie cytajom bo to łobleśne niemiłośiernie)

: "Cy wicie cemu dziewcyny nosom majtki na lewom stronę ??? Nie ??? bo dziewcyny lubiom ......???"

Gupie i oblesne co nie 8)

Pozdrawiam

Wracając do tematu:

http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8389599&rfbawp=1152642935.382&ticaid=11f1c

dalej uważacie, że w katolandzie nie ma homofobii?

Mały rozumiem że albo sam jesteś homofobem, albo w swoim najbliższym otoczeniu masz masę homofobów katolików.... bo chyba z jakis obserwacji tak mówisz...???

No chyba że uważasz że polska kultura i naród wiele straci bez kolejnego reality show?????

Co do "drobiowego rzontu" to wyobraż sobie to efekt demokracji i głosowania, chyba że Ci się to nie podoba i tęsknisz za innymi metodami rządzenia..??? No np przeciwnicy ministra edukacji namawiają do wybijania szyb banków i mcdonaldów w nocy...., wybacz nie przyłącze się....

Żubr to moje ulubione piwo, niestety mam obawy że chyba bardzo szkodzi niektórym, a szkoda.....

Fizyk - mam. I?

Lewakk - ja nie jestem homofobem - ale tyle się o tym mówi ostatnio a wg mnie ten artykuł pokazuje że znów ktos się buntuje "bo to pedały"...

Inwestor - a co Tobie? Za duzo wziąłeś?

Opall - a co tu maja do rzeczy organy konstytucyjne?

Swoją droga uważam że te wybory były po pierwsze nieźle zmanipulowane, po drugie są efektem zniechęcenia Polaków do polityki jako takiej.

A teraz mnie kamieniujcie. 8)

Mały a co to jest "katoland" i czy występuje w Polsce???

Co do wyborów czy chodzi i ich zmanipulowaniu, chodzi Ci o fatalne sondaże które spowodowały że Tusk, PO czuli się już zwycięzcami i pozwalali sobie na butę i pychę (np. Tusk wobec słuchaczy Radia Maryja za co potem przepraszał) a Rokita czuł sie już premierem, przyznaje masz racje....

Co do postawy poszukującej kamieniowania, może masz jakies problemy, kompleksy, może szukasz roli bohatera (najlepiej ukamieniowanego????) nie za bardzo rozumie, od dłuższego czasu przypisujesz różne rzeczy katolikom i nagle takie odwrócenie roli????