lewakk 20.07.2006 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Czy Marek Jurek jest kobietą? A Lewakk manipulatorem? Długo chłop mylał nad odpowiedziš i znów chce nas zasypać polityczno urzędowym bełkotem... mały w jakiej Ty partii operujesz, bo od dłuższego czasu nie powiedziałeś nic merytorycznego tylko jakiś rodem przepisane tekścidła z "fakty i mity"... może potraktuj poważnie co piszesz, pisałeś o 20 milionach na Swiątynie, może zaposaj Dziennik Ustaw bym zobaczył że prawdę mówisz...., czy znów coś z "Faktów..." przepisałeś???? na razie najwięcej pięniędzy na kościół idzie dzięki Platformie Obywatelskiej, wybacz trudno o to oskarać rząd, mamy demokrację.... a PO musi wykonać swoje obietniece (przynajmniej te, bo o innych zapomniala), masz pretensje że kasa idzie na kościół, miej do wyborców platformy..., podałem Ci Dz. U. i linki kto był projektantem tych ustaw... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 20.07.2006 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Fizyku , nie obrazilam sie i nie poirytowalam . Po prostu nie chce dalej ciagnac tego tematu . Jestem ogolnie wkurzona , bo czytalam wiadomosci wlasnie . Rece mi opadly . Pozdrawiam Rrmi - cieszę się. Przecież znamy się nie od wczoraj na tym forum Jak jak czytam wiadomości, to opadają mi nie tylko ręce . Dla poprawienia humoru: Ukraińscy budowlani dokonali nie lada wyczynu - przez pomyłkę zamurowali dźwig wewnątrz sześciopiętrowego budynku, który pracowicie wznoszą - doniosły w środę ukraińskie media z miasta Iwano-Frankowska. Wydobycie zamurowanego dźwigu będzie kosztowne i skomplikowane. Rozważa się użycie jeszcze większego dźwigu, albo wielkiego śmigłowca. Firma budowlana najchętniej pozostawiłaby wszystko tak, jak jest - "dom z dźwigiem" stał się już niemałą atrakcją turystyczną, reklamowaną nieco ironicznie jako "najnowszy krzyk ukraińskiej architektury". Przebili naszych. NIe ma co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 20.07.2006 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Lewakk ja nie optuje absolutnie żadnej partii, a piszę to co widzę dookoła. I nie potrzeba mi żadnych "prawd" naszych polityków. Co do FiM faktycznie ciekawa gazetka.Czytałe jš czy proboszcz powiedział żeby tego nie robił? Ale jest jeszcze sporo innych. Urbana nie czytam bo z lekka razi mnie () ichni cięto-wulgarny język. A ustawy? zmieniaja się co i rusz raz zgodnie z przepisami i konstytucjš innym razem nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 20.07.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 poza tym jakże do Ciebie pasuje ocenianie innych, widać że często to robisz i naprawde jesteś mocny w tym a skoro wiadomo , ze prawo do sadzenia przysluguje wylacznie Bogu , to czy to oznacza , ze jestem Bogiem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 20.07.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=32794&wid=8400582&rfbawp=1153394194.143&ticaid=11fed Cos dla ciebie mój Lewaczku...i to nie z żadnego bezbożnego nie czi fim... - pozdrawiam w te diabelne upały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 20.07.2006 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Lewakk jesteś całkowicie niereformowalny... co do katolandu...pamiętasz niejaką "świątynię opaczności"? I jakieś tam drobne 20 mln złociszy? Ja nie życzyłem sobie żeby jakiś politykier za mnie podjął decyzję (moje podatki jakby nie było) żeby z budżetu wywalać kasę na taką kosmiczną bzdurę...albo jak sądzisz ile krk wziął w ramach tzw "odszkodowań"? 100% strat? Mały ale chyba traktujesz siebie poważnie i jak przepisujesz coś z "Faktów i mitów" to chyba to sprawdasz, podaj Dziennik Ustaw gdzie jest te 20 milionów na Świątynie z budżetu.... Jak nie życzysz sobie by jakis "politykier" podejmował za Ciebie decyzje to miej pretensje do D. Tuska, PO i ich wyborców że dają na katolickie uczelnie kase... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 20.07.2006 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Lewakk Kilka tygodni temu sam czytalem w kilku gazetach , ze podjeto uchwale doinwestowania 20milionami Swiatyni Opatrznosci Bozej . To nie plotki . Kasa miala isc z funduszy Warszawy lub wojewodztwa mazowieckiego , juz nie pamietam , bo to margines . Gdyby kuria warszawska podjela uchwale o dofinansowaniu Swiatyni , to bylaby to ich sprawa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 20.07.2006 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 "Fakty i mity" "Nie" to poważne gazety.... nie pamiętasz...., nie wiesz...., więc o jakich 20 milionach mówicie..?? o jakiś plotkach...???? Mały i Luc jesteście poważni jak prawdziwi Jedi.... W tym roku prawdziwe pieniądze wywalczyła Platforma Obywatelstwa, patrz podany obowiązujący w Polsce Dziennik Ustaw bedący źródłem prawa (a nie plotkami i pogłoskami) i chwała Donaldowi i PO za tą pomoc dla katolickich uczelni, ja popieram choć nie jestem wyborcą PO, jak mały ma wąty do "politykierów" niech pyta wyborców PO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 20.07.2006 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 Ja to czytalem na Onecie , Interii , WP , Gazecie Wyborczej i innych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 20.07.2006 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2006 "Fakty i mity" "Nie" to poważne gazety.... nie pamiętasz...., nie wiesz...., więc o jakich 20 milionach mówicie..?? o jakiś plotkach...???? Mały i Luc jesteście poważni jak prawdziwi Jedi.... W tym roku prawdziwe pieniądze wywalczyła Platforma Obywatelstwa, patrz podany obowiązujący w Polsce Dziennik Ustaw bedący źródłem prawa (a nie plotkami i pogłoskami) i chwała Donaldowi i PO za tą pomoc dla katolickich uczelni, ja popieram choć nie jestem wyborcą PO, jak mały ma wąty do "politykierów" niech pyta wyborców PO Wiesz Lewakk , sam nie wiem po co to robie , ale masz : http://szukaj.onet.pl/query.html?qt=dofinansowanie+swiatyni+opatrznosci+bozej http://www.google.com/search?hl=en&q=dofinansowanie+swiatyni+opatrznosci+bozej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 21.07.2006 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Lewakk jeśli masz czas szukać wszelakie uchwały to sobie szukaj. Mi wystarczy to co przeczytam czy też usłyszę w różnorakich mediach.Ale oczywiście nic nie słyszałes o tym w sumie głośnym problemie z owymi 20 milionami? Zreszta podałem to jako jeden z przykładów. Jakbym podał jakikolwiek inny to zaraz też być pytał "ale podaj DzU!" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 21.07.2006 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Te chłopaki, ale wyście se urzązdili paradę nierówności. Nic tylko lewakk i lewakk weźcie zejdźcie na chwilę z chłopaka (fuj ), bo znowu nodno będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 21.07.2006 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Ja to czytalem na Onecie , Interii , WP , Gazecie Wyborczej i innych . Luc nie ośmieszaj się do końca... I co to Twoje Źródła prawdy i wiedzy nigdy nie omylne??? przykładowo: http://serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34317,3492554.html http://wiadomosci.onet.pl/1359191,11,1,1,,item.html doniesienia o dotacjach na Świątynię słychać od ponad 200 lat i wciąć jej nie ma... Ale na poważnie Mały napisał o wydatkach budżetu, wydatki budżetu muszą być ogłoszone w Dzienniku Ustaw, wszelkie pogłoski, doniesienia internetowe, plotki, informacje w "Faktach i mitach" nie są wydatkami budżetu dopóki nie zostaną uchwalone przez parlament i nie trafią do Dz. U.... jeśli mały wie co mówi to podałby już źródło swojej informacji...., jedynymi ostatnio znanymi mi wydatkami budżetu na kościół katolicki, konkretnie na uczelnie katolickie to uchwalone przez parlament projekty ustaw Platformy Obywatelskiej i chwała Tuskowi za to i jak Mały i Luc chcą przykładu dotacji na kaściół z naszych podatków to to jest świetny przykład bo prawdziwy.... no chyba że jak to mały ujął: "Mi wystarczy to co przeczytam czy też usłyszę w różnorakich mediach.Ale oczywiście nic nie słyszałes o tym w sumie głośnym problemie z owymi 20 milionami" informacje medialne to prawda, a Dz. U. nie... ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 21.07.2006 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Co do Świątyni Opatrzności - jestem przeciwnikiem wydawani milionów na przepych i świecidełka. Sama świątynia mogłaby być o wiele skromniejsza. JA osobiście do kościoła idę się pomodlić, uczestniczyć we Mszy Św. lub nabożeństwie a nie napawać się jej przepychem. Co innego stare kościoły - zabytki, któe pachną historią, ale to coś innego niż sławna Świątynia Opatrzności. Nawet JP2, jako człowiek bardzo skromny - nie był zwolennikiem jej budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 21.07.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Fizyk A czy moglbys , ale bez odjazdow w strone wlasnego wydawania sie , stwierdzic , co z tymi 20 mln dofinansowania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 21.07.2006 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Przeczytałem Twojego linka. Jeżeli sejm zatwierdził ten preojekt wydatkowania 20 mln na cel "muzeum" przy Świątyni Opatrzności - to (bez odjazdów i owijania w bawełnę - bo o to Ci chyba chodzi) - jest to nadużycie. I jestem temu przeciwny. Te pieniądze (o ile stać nasze Państwo na takie wydatki) - powinny zostać przeznaczony na inny cel.Jeżeli Państwo chciałoby "dofinansować" inwestycję - to - owszem mogło dołożyć cegiełkę, ale ZNACZNIE mniejszą - np porównywalną do kosztów poniesionych na organizację kilku parad równości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 21.07.2006 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 Luc od ponad 200 lat słychać o sfinansowaniu przez naród tejże świątyni... ale to 20 milionów i póki co nie jest to wydatek z naszych podatków, a tylko dyskusja...., jeśli Mały i LUC chcecie przykładu na finansowanie kościoła to dowodem nie są jakieś linki z google a Dz. U. Nr 94 z tego roku i kwota większa niż 20 milionów z naszych podatków na rzecz kościoła czyli uczelnie katolickie za co jestem bardzo wdzięczny PO i Donaldowi Tuskowi ale to nie ma nic wspólnego z katolandem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 22.07.2006 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Lewakk, a znajdź mi proszę DzU (jesteś w tym najlepszy), w którym jest napisane ile kler płaci zusu i podatków...a jesli płaci mniej niz zwykły Kowalski mający działalność gospodarczą to kto dopłaca do tego całego biznesu? Bo przeciez państwo biedne jest i nie może odrzucać jakichkolwiek datków w sensie podatków i dodatków od nikogokolwiek nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 22.07.2006 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Jeszcze coś o owej "opaczności" http://www.rnw.pl/swiatynia_opatrznosci_bozej,1,112,327,2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 22.07.2006 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 MAły podajesz jakieś linki i niby co one mają udowadniać????Mały wydatki budżetu państwa musza być ogłoszone w Dz. U. a nie w internecie. Chcesz dowodu na sponsorowanie kościoła przez budzet patrz Dz. U Nr 94, i jestem bardzo wdzięczny Platformie i Tuskowi za dotacje na uczelnie kościelne, a Ty popierasz te dotacje....?? Platforma bardzo mądrze to wymyśliła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts