Mały 22.07.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Niby tak, ale uważasz, że nie ma innych metod na wycięcie tej kasy z budżetu? Swoją drogą w/g Twojej oceny każdy jeden dziennikarz to kłamca...no nieźle, nieźle. Piszą bzdety te wstretne pismaki nie? Ojojoj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 22.07.2006 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Mały dlaczego tak źle oceniasz dziennikarzy....??? MAły masz racje budżet wydaje kasę na kościół, tak jak wydaje na miliony innych spraw i instytucji (całkiem niedawno na socjalistyczną młodzież), co ciekawe Caritas wydaje pieniądze na to co powinno byc obowiązkiem państwa... zauważyłeś to???? Ja popieram te wydatki, szczególnie ostatniehttp://www.abc.com.pl/serwis/du/2006/spis94.htmChwała Tuskowi i PO za spełnienie obietnic wyborczych, jesteś przeciwko dotowaniu uczelni katolickich??? Ja uważam że ta inicjatywa Platformy to świetny pomysł, a TY?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 22.07.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Mały dlaczego tak źle oceniasz dziennikarzy....??? MAły masz racje budżet wydaje kasę na kościół, tak jak wydaje na miliony innych spraw i instytucji (całkiem niedawno na socjalistyczną młodzież), co ciekawe Caritas wydaje pieniądze na to co powinno byc obowiązkiem państwa... zauważyłeś to???? Ja popieram te wydatki, szczególnie ostatnie http://www.abc.com.pl/serwis/du/2006/spis94.htm Chwała Tuskowi i PO za spełnienie obietnic wyborczych, jesteś przeciwko dotowaniu uczelni katolickich??? Ja uważam że ta inicjatywa Platformy to świetny pomysł, a TY?? Ale to przecież Twoja ocena, a nie moja...? Ja po prostu podałem jakieś źródło, a ty podałeś w wątpliwość jego treść...sygerowałeś kłamstwo czy ...manipulowałeś? Co do wydatków na uczelnie katolickie zwłaszcza teologiczne - one kształcą urzędników państwa Watykan więc niby dlaczego mamy je dotować??? A może lepiej dotować nasze biedne skądinąd szkoły? Zamiast tamtych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 22.07.2006 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Popatrz wyżej i zobacz kto napisał że dziennikarze kłamią??? A ja popieram dotacje na uczelnie katolickie i dziękuję wyborcom Platformy Obywatelskiej i Tuskowi za inicjatywę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 22.07.2006 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2006 Popatrz wyżej i zobacz kto napisał że dziennikarze kłamią??? A ja popieram dotacje na uczelnie katolickie i dziękuję wyborcom Platformy Obywatelskiej i Tuskowi za inicjatywę. Ja się pytam kto sugerował? Wątpliwościami i pytaniami o Dz.U.? Zresztą nasza dyskusja nie prowadzi do niczego, bo ani ja ani Ty do swoich racji siebie nie przekonamy.W sumie doszło do tego, że sobie nabijamy posty. Ale czy warto? I po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 23.07.2006 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2006 .... Co do wydatków na uczelnie katolickie zwłaszcza teologiczne - one kształcą urzędników państwa Watykan więc niby dlaczego mamy je dotować???.... Tu się Mały z Toba nie zgodzę. Jestem z Lublina i mam na miejscu KUL. Powiem szczerze, że zdecydowana mniejszość studentów to księża i zakonnice, które potem mogą zająć stanowiska w Watykanie. Być może myślisz o wydziałach typowo teologicznych. Natomiast (piszę na przykłądzie KULa) teologia to jest jeden z wydziałów. Równolegle studenty studiują psychologię, socjologię, ekonomię, Informatykę, Ochronę Środowiska i jeszcze parę innych. Wejdź na stronę takiej uczelni i zobacz na kierunki kształcenia. Takim uczelniom dofinansowanie ze strony PAństwa się należy jak psu miska. Jeszcze jedno - na KULu - nie trzeba było być nawet ochrzczonym, żeby studiować (niektórzy roznoszą plotki, że tak jest lub było). Inofrmacjęmam z pierwszej ręki, bo żona kończyła tę szacowną uczelnię (psychologię). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 24.07.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Zgadza sie Fizyku - ale zwróć uwagę, że napisałem o uczelniach zwłaszcza teologicznych. Paradoksalnie zwróć uwagę, że nie ma uczelni żydowskich czytez muzułmańskich. Albo inaczej to napiszę - jestem po prostu zdecydowanym zwolennikiem rozdziału kocioła od państwa i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 24.07.2006 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Mały - widzę, że przynajmniej my dwaj uzyskujemy pewne kompromisy . Zgadzam się z Tobą, że uczelnie teologiczne, które są dostępne tylko dla księży i sióstr, np seminaria nie powinny być finansowane przez wszystkich podatników. Ale tu wraca temat podatków. Wolałbym sam decydować, czy moje pieniądze mają pójść na sfinansowanie takiej uczelni, czy na sfinansowanie parady (jak w temacie). Ale to już inna bajka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 24.07.2006 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Mały - widzę, że przynajmniej my dwaj uzyskujemy pewne kompromisy . Zgadzam się z Tobą, że uczelnie teologiczne, które są dostępne tylko dla księży i sióstr, np seminaria nie powinny być finansowane przez wszystkich podatników. Ale tu wraca temat podatków. Wolałbym sam decydować, czy moje pieniądze mają pójść na sfinansowanie takiej uczelni, czy na sfinansowanie parady (jak w temacie). Ale to już inna bajka. A ja bym wolał żeby np na szpitale, drogi, likwidację bezrobocia i kupę, kupę innych potrzebniejszych rzeczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 24.07.2006 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2006 Mały - piszę o części pieniędzy. Co do dróg - to płacę podatek drogowy w paliwie, akcyzę i inne opłaty, a drogi robi się nie z tych pieniędzy, tylko z dotacji unijnych. I szlag mnie w związku z tym trafia!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 25.07.2006 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 JA popieram Tuska i PO za przepchnięcie dotacji na uczelnie katolickie, na takim KULU uczy się także wielu świeckich.... Mały a co powiesz że taki Caritas pomaga biednym, że u mnie ksiądz daje darmowe obiady dla kilkudziesięciu biednych, a podobno pomoc społeczna to zadanie państwa świeckiego....?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 25.07.2006 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 JA popieram Tuska i PO za przepchnięcie dotacji na uczelnie katolickie, na takim KULU uczy się także wielu świeckich.... Mały a co powiesz że taki Caritas pomaga biednym, że u mnie ksiądz daje darmowe obiady dla kilkudziesięciu biednych, a podobno pomoc społeczna to zadanie państwa świeckiego....?? Wyjštek potwierdza regułę...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 25.07.2006 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 jak sobie pomyślę że w katolandzie są najlepiej w Europie (za moje i małego podatki) ochraniane parady nierówności (no ostatnio jeden prezydent z PO zakazał)...., toż skandal państwo religijne a wszystko tu można wbrew religii... i to za kase podatnika.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 25.07.2006 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 jak sobie pomyślę że w katolandzie są najlepiej w Europie (za moje i małego podatki) ochraniane parady nierówności (no ostatnio jeden prezydent z PO zakazał)...., toż skandal państwo religijne a wszystko tu można wbrew religii... i to za kase podatnika.... Chyba jestes w bledzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lewakk 25.07.2006 23:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 no tak skoro w katolandzie nie ma rozdziału państwa od kościoła, to rzeczywiście parada była za kase kościoła... W sumie to Grobelny z PO to ma odwage... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Luc Skywalker 25.07.2006 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2006 no tak skoro w katolandzie nie ma rozdziału państwa od kościoła, to rzeczywiście parada była za kase kościoła... W sumie to Grobelny z PO to ma odwage... To chyba prowokacja z twojej strony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asiula7771 08.09.2006 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Pora odgrzebać temat! Może ktoś się ze mną nie zgodzi i pokłóce się konstruktywnie Przynajmniej się obudzę z lekkiej depresji... Prawo do wyrażenia opinii dają mi liczne znajomości w srodowiskach gejowskich. Jakoś nie mam znajomości w środowiskach lesbijskich - nie wiem czemu może się ich boję? Jeszcze się którejś spodobam... A co do parad rowności - moi koledzy - geje twierdzą, że jest to niepotrzebne wkurzanie innych bo tak naprawdę jak poznajesz człowieka to się nie zastanawiasz co robi w łożku i z kim. Interesuje Cię jego osobowość i tyle. Nikt tak naprawdę w Polsce krzywdy gejom nie robi ale afiszowanie się z tym a przede wszystkich propagowanie tego jest - chore. Obojętnie czy to tolerujemy czy nie z definicji jest to coś co odbiega od norm społecznych - dlatego - niech sobie będa niech się kochaja, niech bezpiecznie idą za rączkę po ulicy a nawet niech rejestrują swoje związki choć to bez sensu bo nigdzie nie ma takich roszad w związkach jak w tym środowisku. Najdłuższy związek jaki znam trwał 3 lata. Ale ok - ich prawo - najwyżej potem się rozwiodą. Ale nigdy - powtarzam nigdy nie dałabym im prawa do adopcji dzieci. I nie dlatego żebym uważała, że gej=pedofil bo byłoby to niesprawiedliwe i obraźliwe ale dlatego , że musza być jakieś granicę rozsądku i dlatego, że dziecko musi mieć normale wzorce czyli czynnik męski i żeński - ot tyle. I nie piszcie mi prosze, że są rodziny patologiczne - heteroseksualne - bo wiem o tym ale nie o takiej patologii teraz mówię. pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 08.09.2006 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2006 Pora odgrzebać temat! Może ktoś się ze mną nie zgodzi i pokłóce się konstruktywnie Przynajmniej się obudzę z lekkiej depresji... Prawo do wyrażenia opinii dają mi liczne znajomości w srodowiskach gejowskich. Jakoś nie mam znajomości w środowiskach lesbijskich - nie wiem czemu może się ich boję? Jeszcze się którejś spodobam...A co do parad rowności - moi koledzy - geje twierdzą, że jest to niepotrzebne wkurzanie innych bo tak naprawdę jak poznajesz człowieka to się nie zastanawiasz co robi w łożku i z kim. Interesuje Cię jego osobowość i tyle. Nikt tak naprawdę w Polsce krzywdy gejom nie robi ale afiszowanie się z tym a przede wszystkich propagowanie tego jest - chore. Obojętnie czy to tolerujemy czy nie z definicji jest to coś co odbiega od norm społecznych - dlatego - niech sobie będa niech się kochaja, niech bezpiecznie idą za rączkę po ulicy a nawet niech rejestrują swoje związki choć to bez sensu bo nigdzie nie ma takich roszad w związkach jak w tym środowisku. Najdłuższy związek jaki znam trwał 3 lata. Ale ok - ich prawo - najwyżej potem się rozwiodą. Ale nigdy - powtarzam nigdy nie dałabym im prawa do adopcji dzieci. I nie dlatego żebym uważała, że gej=pedofil bo byłoby to niesprawiedliwe i obraźliwe ale dlatego , że musza być jakieś granicę rozsądku i dlatego, że dziecko musi mieć normale wzorce czyli czynnik męski i żeński - ot tyle. I nie piszcie mi prosze, że są rodziny patologiczne - heteroseksualne - bo wiem o tym ale nie o takiej patologii teraz mówię. pozdrawiam Asia Włanie tu jest różnica pomiędzy po prostu homoseksualizmem, a zboczeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts