Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Porada nieRownosci

nipiesniwydra

Recommended Posts

• Odpowiedzi 497
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mały dlaczego tak źle oceniasz dziennikarzy....???

MAły masz racje budżet wydaje kasę na kościół, tak jak wydaje na miliony innych spraw i instytucji (całkiem niedawno na socjalistyczną młodzież), co ciekawe Caritas wydaje pieniądze na to co powinno byc obowiązkiem państwa... zauważyłeś to????

Ja popieram te wydatki, szczególnie ostatnie

http://www.abc.com.pl/serwis/du/2006/spis94.htm

Chwała Tuskowi i PO za spełnienie obietnic wyborczych, jesteś przeciwko dotowaniu uczelni katolickich??? Ja uważam że ta inicjatywa Platformy to świetny pomysł, a TY??

Mały dlaczego tak źle oceniasz dziennikarzy....???

MAły masz racje budżet wydaje kasę na kościół, tak jak wydaje na miliony innych spraw i instytucji (całkiem niedawno na socjalistyczną młodzież), co ciekawe Caritas wydaje pieniądze na to co powinno byc obowiązkiem państwa... zauważyłeś to????

Ja popieram te wydatki, szczególnie ostatnie

http://www.abc.com.pl/serwis/du/2006/spis94.htm

Chwała Tuskowi i PO za spełnienie obietnic wyborczych, jesteś przeciwko dotowaniu uczelni katolickich??? Ja uważam że ta inicjatywa Platformy to świetny pomysł, a TY??

Ale to przecież Twoja ocena, a nie moja...? Ja po prostu podałem jakieś źródło, a ty podałeś w wątpliwość jego treść...sygerowałeś kłamstwo czy ...manipulowałeś?

Co do wydatków na uczelnie katolickie zwłaszcza teologiczne - one kształcą urzędników państwa Watykan więc niby dlaczego mamy je dotować??? A może lepiej dotować nasze biedne skądinąd szkoły? Zamiast tamtych?

Popatrz wyżej i zobacz kto napisał że dziennikarze kłamią???

A ja popieram dotacje na uczelnie katolickie i dziękuję wyborcom Platformy Obywatelskiej i Tuskowi za inicjatywę.

Ja się pytam kto sugerował? Wątpliwościami i pytaniami o Dz.U.?

Zresztą nasza dyskusja nie prowadzi do niczego, bo ani ja ani Ty do swoich racji siebie nie przekonamy.W sumie doszło do tego, że sobie nabijamy posty. Ale czy warto? I po co?

.... Co do wydatków na uczelnie katolickie zwłaszcza teologiczne - one kształcą urzędników państwa Watykan więc niby dlaczego mamy je dotować???....

Tu się Mały z Toba nie zgodzę. Jestem z Lublina i mam na miejscu KUL. Powiem szczerze, że zdecydowana mniejszość studentów to księża i zakonnice, które potem mogą zająć stanowiska w Watykanie. Być może myślisz o wydziałach typowo teologicznych. Natomiast (piszę na przykłądzie KULa) teologia to jest jeden z wydziałów. Równolegle studenty studiują psychologię, socjologię, ekonomię, Informatykę, Ochronę Środowiska i jeszcze parę innych. Wejdź na stronę takiej uczelni i zobacz na kierunki kształcenia. Takim uczelniom dofinansowanie ze strony PAństwa się należy jak psu miska.

Jeszcze jedno - na KULu - nie trzeba było być nawet ochrzczonym, żeby studiować (niektórzy roznoszą plotki, że tak jest lub było).

Inofrmacjęmam z pierwszej ręki, bo żona kończyła tę szacowną uczelnię (psychologię).

Zgadza sie Fizyku - ale zwróć uwagę, że napisałem o uczelniach zwłaszcza teologicznych. Paradoksalnie zwróć uwagę, że nie ma uczelni żydowskich czytez muzułmańskich.

Albo inaczej to napiszę - jestem po prostu zdecydowanym zwolennikiem rozdziału koœcioła od państwa i tyle.

Mały - widzę, że przynajmniej my dwaj uzyskujemy pewne kompromisy :D :wink: .

Zgadzam się z Tobą, że uczelnie teologiczne, które są dostępne tylko dla księży i sióstr, np seminaria nie powinny być finansowane przez wszystkich podatników. Ale tu wraca temat podatków. Wolałbym sam decydować, czy moje pieniądze mają pójść na sfinansowanie takiej uczelni, czy na sfinansowanie parady (jak w temacie). Ale to już inna bajka.

Mały - widzę, że przynajmniej my dwaj uzyskujemy pewne kompromisy :D :wink: .

Zgadzam się z Tobą, że uczelnie teologiczne, które są dostępne tylko dla księży i sióstr, np seminaria nie powinny być finansowane przez wszystkich podatników. Ale tu wraca temat podatków. Wolałbym sam decydować, czy moje pieniądze mają pójść na sfinansowanie takiej uczelni, czy na sfinansowanie parady (jak w temacie). Ale to już inna bajka.

A ja bym wolał żeby np na szpitale, drogi, likwidację bezrobocia i kupę, kupę innych potrzebniejszych rzeczy...

JA popieram Tuska i PO za przepchnięcie dotacji na uczelnie katolickie, na takim KULU uczy się także wielu świeckich....

Mały a co powiesz że taki Caritas pomaga biednym, że u mnie ksiądz daje darmowe obiady dla kilkudziesięciu biednych, a podobno pomoc społeczna to zadanie państwa świeckiego....??

JA popieram Tuska i PO za przepchnięcie dotacji na uczelnie katolickie, na takim KULU uczy się także wielu świeckich....

Mały a co powiesz że taki Caritas pomaga biednym, że u mnie ksiądz daje darmowe obiady dla kilkudziesięciu biednych, a podobno pomoc społeczna to zadanie państwa świeckiego....??

Wyjštek potwierdza regułę...? ;-)

jak sobie pomyślę że w katolandzie są najlepiej w Europie (za moje i małego podatki) ochraniane parady nierówności (no ostatnio jeden prezydent z PO zakazał)...., toż skandal państwo religijne a wszystko tu można wbrew religii... i to za kase podatnika....

Chyba jestes w bledzie .

• 1 month później...

Pora odgrzebać temat!

Może ktoś się ze mną nie zgodzi i pokłóce się konstruktywnie :wink: Przynajmniej się obudzę z lekkiej depresji...

Prawo do wyrażenia opinii dają mi liczne znajomości w srodowiskach gejowskich. Jakoś nie mam znajomości w środowiskach lesbijskich - nie wiem czemu może się ich boję?

Jeszcze się którejś spodobam...

A co do parad rowności - moi koledzy - geje twierdzą, że jest to niepotrzebne wkurzanie innych bo tak naprawdę jak poznajesz człowieka to się nie zastanawiasz co robi w łożku i z kim.

Interesuje Cię jego osobowość i tyle. Nikt tak naprawdę w Polsce krzywdy gejom nie robi ale afiszowanie się z tym a przede wszystkich propagowanie tego jest - chore.

Obojętnie czy to tolerujemy czy nie z definicji jest to coś co odbiega od norm społecznych - dlatego - niech sobie będa niech się kochaja, niech bezpiecznie idą za rączkę po ulicy a nawet niech rejestrują swoje związki choć to bez sensu bo nigdzie nie ma takich roszad w związkach jak w tym środowisku. Najdłuższy związek jaki znam trwał 3 lata. Ale ok - ich prawo - najwyżej potem się rozwiodą. Ale nigdy - powtarzam nigdy nie dałabym im prawa do adopcji dzieci. I nie dlatego żebym uważała, że gej=pedofil bo byłoby to niesprawiedliwe i obraźliwe ale dlatego , że musza być jakieś granicę rozsądku i dlatego, że dziecko musi mieć normale wzorce czyli czynnik męski i żeński - ot tyle. I nie piszcie mi prosze, że są rodziny patologiczne - heteroseksualne - bo wiem o tym ale nie o takiej patologii teraz mówię.

pozdrawiam

Asia

Pora odgrzebać temat!

Może ktoś się ze mną nie zgodzi i pokłóce się konstruktywnie :wink: Przynajmniej się obudzę z lekkiej depresji...

Prawo do wyrażenia opinii dają mi liczne znajomości w srodowiskach gejowskich. Jakoś nie mam znajomości w środowiskach lesbijskich - nie wiem czemu może się ich boję?

Jeszcze się którejś spodobam...A co do parad rowności - moi koledzy - geje twierdzą, że jest to niepotrzebne wkurzanie innych bo tak naprawdę jak poznajesz człowieka to się nie zastanawiasz co robi w łożku i z kim.

Interesuje Cię jego osobowość i tyle. Nikt tak naprawdę w Polsce krzywdy gejom nie robi ale afiszowanie się z tym a przede wszystkich propagowanie tego jest - chore.

Obojętnie czy to tolerujemy czy nie z definicji jest to coś co odbiega od norm społecznych - dlatego - niech sobie będa niech się kochaja, niech bezpiecznie idą za rączkę po ulicy a nawet niech rejestrują swoje związki choć to bez sensu bo nigdzie nie ma takich roszad w związkach jak w tym środowisku. Najdłuższy związek jaki znam trwał 3 lata. Ale ok - ich prawo - najwyżej potem się rozwiodą. Ale nigdy - powtarzam nigdy nie dałabym im prawa do adopcji dzieci. I nie dlatego żebym uważała, że gej=pedofil bo byłoby to niesprawiedliwe i obraźliwe ale dlatego , że musza być jakieś granicę rozsądku i dlatego, że dziecko musi mieć normale wzorce czyli czynnik męski i żeński - ot tyle. I nie piszcie mi prosze, że są rodziny patologiczne - heteroseksualne - bo wiem o tym ale nie o takiej patologii teraz mówię.

pozdrawiam

Asia

Właœnie tu jest różnica pomiędzy po prostu homoseksualizmem, a zboczeniem.