Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Porada nieRownosci

nipiesniwydra

Recommended Posts

Gość M@riusz_Radom
Nie musisz. Nic nie musisz. Ale przy takich wyborach, konsekwencje bywają dramatyczne. Mógłbyś więcej córki nie zobaczyć.

A gdyby ta hipotetyczna homopartnerka byłaby przyjaciółką Twojej córki, którą znasz i lubisz od lat...tylko nie wiedziałeś, że one są więcej niż koleżankami...???

Skreśliłbyś tą dziewczynę tylko dlatego, że jest lesbijką?

Miałbym pretensje, że mnie przez X lat okłamywały. Ja jestem prosty człowiek i wolę jak mi się mówi nawet najgorszą prawdę prosto w oczęta.

Ponadto tolerancja nigdy nie jest bezgraniczna. A ja swoje granice w temacie zrówność par homo z parami hetero dość jasno nakreśliłem w tym wątku.

PS: Dziękuję za życzenia. Ale masz to jak w banku, że od najmłodszych lat będę jej wpajał, że rodzina to tatuś i mamusia, a nie dwóch tatusiów czy dwie mamusie ;)[/url]

• Odpowiedzi 497
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Zapomniałeś o samotnych rodzicach ( mamach i tatach) ich tez można niepochwalać :) i w ogóle te ludzi to do d.py są....

Nie, samotnych rodziców należy wspierać, przeważnie ta ich "samotność" jest uwarunkowana ich doświadczeniami życiowymi. Nie zawsze dobrymi. Ale to że stali się "rodzicami" na bank nie jest wynikiem związku homo.

PS : Dryfujesz i prowokujesz ale ja się nie dam :)

:):):)

O mój Drogi - to znaczy, że zaczynasz stopniować ZŁE DECYZJE na bardziej złe i mniej złe.

Jaka jest różnica pomiędzy zakochaniem sie panienki w panience- i stworzeniu "nieodpowiedniego" związku- bez przyszłości,

a zakochaniem się panienki w "nieodpowiednim" facecie, który chlał, tłukł ją od początku ( nawet często są ofiary w dzieciach, bo jak wiadomo stan ciąży jest dość delikatny i bicia nie lubi) Przecież ta panna podjęła z gruntu złą decyzję !!! mogła się 5 razy zastanowić.., nie ? Nie należy jej potępić, że była głupią ci...pą i popełniła życiowy błąd? A któż inny za to odpowiada ? I jeszcze ja za to muszę łacić ze swoich podatków - za jej nieodpowiednie decyzję - np. rozmnażanie nieodpowiedniego kodu genetycznego i produkcę kolejnych bandytów.

Panna z panną przynajmniej nie będą miały dzieci więc nie będę do tego interesu dpłacać....

A teraz proponuję - przestańmy dywagować na temat rzeczy, które (mam nadzieję) bezpośrednio nas nie dotyczą i zróbmy coś dobrego dla realnego dziecka :

http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=73212&highlight=

Dobranocki - jutro trzeba wstać...:)

Od razu odpieram zarzuty, że piętnuję singli - jakie to popularne określenie na łosia co nie potrafi sobie znaleźć drugiej połówki i dorabia do tego ideologię, ktora pozwoli mu się lepiej poczuć - i bezdzietne rodziny hetero. Nie piętnuję. Ale i nie pochwalam jednocześnie. A co, mam do tego prawo;)

masz , ale chyba niewiele jeszcze o zyciu wiesz..

jezeli wiedza wynika z doswiadczen - to wypada mi zyczyc

zebys juz lepiej pozostal taki "niewiele wiedzacy" :)

Gratuluje coreczki :D

Gość M@riusz_Radom
Ja tylko chcę powiedzieć : więcej tolerancji !!! Bo spotkanie z murem może boleć.

Z murem ? Póki co to "oni" chcą przeforsować mój mur, nie ja ich. To nie ja wkraczam w ich świat z demonstracjami i manifestacjami swoich poglądów sexualnych ;) Czemu to oni w imię tolerancji nie przyjmą do wiadomości, że ludzie są do nich uprzedzeni i nie zaakceptują ich "inności", bez względu na ilość zorganizowanych parad, w stosunku :) do reszty społeczeństwa. Wreszcie czemu tolerancja ma działać tylko w jedną stronę ? :)

A teraz idę grzecznie lulu bo jutro wczesnie rano udaje się do pracy. Dobranoc szanownemu gronu :)

PS: Przeciwko murzynom też nic nie mam. Ba ! Sam bym sobie kupił ze dwóch :lol:

Gość M@riusz_Radom
Jaka jest różnica pomiędzy zakochaniem sie panienki w panience- i stworzeniu "nieodpowiedniego" związku- bez przyszłości,

a zakochaniem się panienki w "nieodpowiednim" facecie, który chlał, tłukł ją od początku ( nawet często są ofiary w dzieciach, bo jak wiadomo stan ciąży jest dość delikatny i bicia nie lubi)

Z góry zakładasz , że homosie to nieagresywne, pokojowe nastawione do świata i ludzi istoty ? :) A co jeśli homoś okaże się wyjątkowo agresywnym osobnikiem ? :)

Znowu dryfujesz a ja niestety nie mogę odpisywać, muszę już iść bo żona wzywa ;)

Od razu odpieram zarzuty, że piętnuję singli - jakie to popularne określenie na łosia co nie potrafi sobie znaleźć drugiej połówki i dorabia do tego ideologię, ktora pozwoli mu się lepiej poczuć - i bezdzietne rodziny hetero. Nie piętnuję. Ale i nie pochwalam jednocześnie. A co, mam do tego prawo;)

masz , ale chyba niewiele jeszcze o zyciu wiesz..

jezeli wiedza wynika z doswiadczen - to wypada mi zyczyc

zebys juz lepiej pozostal taki "niewiele wiedzacy" :)

Gratuluje coreczki :D

niepochwalana ;) bezdzietna.

Luzik - Mariusz się troszku zagalopował .... takie są efekty zapętlenia. Młody z niego chłopak, to jeszcze mało wie.

KAŻDY MA PRAWO DO TAKIEGO ŻYCIA JAKIE SOBIE CHCE - i nigdzie nie jest napisane, że wszyscy muszą mieć dzieci (czasem się zastanawiam czy to nie jest nawet mądrzejsze - szczególnie po wywiadówkach)

Pochwalana Matka-Polka - dzietność powyżej średniej

Powtórzę jeszcze raz: Seksuologia, medycyna jaki i psychologia wyróżniają TYLKO dwie orientacje seksualne.

Heteroseksualizm i homoseksualizm. Koniec kropka.

Nie wrzucajmy wszystkich (...)filii do jednego wora, bo faktycznie daleko nie zajdziemy.

A co kurcze nam szkodzi :o to tylko kwestia definicji i nazwenictwa. Czy sposób definicji lub nazewnictwo ma być kryterium normalności. Więc pozostaje propozycja nie do odrzucenia nekrofile, zoofile i pedofile zmieńcie nazwę na nekroseksualiści, zooseksualiści, i pedoseksualiści i juz zostaniecie zaliczeni do normy. Miałkie to argumenty czyż nie, gdzież są te prawdziwe kryteria normalności ???

Pozdrawiam

Oj, no nie będę przywoływać kolejnych argumentów, bo to nie ma sensu, inwestorze. Jesteś pewien swoich racji, prawda? Sęk w tym, że ja też. Obawiam się więc że nie dojdziemy do porozumienia, tylko będziemy się przerzucać mniej lub bardziej celnymi argumentami.

Dla mnie to tak dziwne, jakbym musiała komuś udowodnić, że śnieg jest biały...

mam tylko nadzieję, że nie należysz do tych, którzy na takich marszach wrzeszczą "śmierć pedałom", tylko zachowujesz swoje poglądy dla siebie.

Mam nadzieję, że zyjesz po swojemu ale też dajesz żyć innym...

Pozdrawiam

Dokładnie tak nie ma sensu wytaczanie argumentów gdyż pod burzliwej dyskusji dojdziemy do miejsca gdzie kończy sie medycyna, psychologia, polityka, a zaczyna się moralność, system wartości, przekonania religijne itp. czyli wartosci gdzie dyskusja i argumenty się kończa, tak jak aksjomaty w matematyce. I tylko każdy sam w swoim sumieniu może to rozstrzygnąć.

Ostatnim akapitem czuję sie nieco dotknięty gdyż nie dawałem jak sądzę powodu do takich przypuszczeń. :-? Poza tym jestem za stary na takie ekscesy. :wink:

Pozdrawiam

a zakochaniem się panienki w "nieodpowiednim" facecie, który chlał, tłukł ją od początku ( nawet często są ofiary w dzieciach, bo jak wiadomo stan ciąży jest dość delikatny i bicia nie lubi)

Z góry zakładasz , że homosie to nieagresywne, pokojowe nastawione do świata i ludzi istoty ? :) A co jeśli homoś okaże się wyjątkowo agresywnym osobnikiem ? :)

Znowu dryfujesz a ja niestety nie mogę odpisywać, muszę już iść bo żona wzywa ;)

Ja nie dryfuję - ja po prostu spotkałam takich ludzi w swoim życiu - nie oglądałam ich przez szkło telewizora. To zwykli, normalni ludzie - często cenieni fachowcy, ludzie udzielający się charytatywnie, pomocni, ciepli i po prostu NORMALNI :) Sorry, pewnie nie zdajesz sobie sprawy, że Ty ich też znasz...

Znam wielu hetero , których należałoby powiesić na haku i to nie za szyję - pewni są tacy sami homo - po prostu to z kim śpisz nie wpływa na to jakim człowiekiem jesteś (wyłączamy owce z rozważań :):))

Pozdrówki dla żony raz jeszcze :)

Gość M@riusz_Radom
Luzik - Mariusz się troszku zagalopował .... takie są efekty zapętlenia. Młody z niego chłopak, to jeszcze mało wie.

Psik : w ktorym miejscu ? Z tymi singlami ? A to, za przeproszeniem, trzeba mieć XXX lat żeby mieć własne poglądy ? No drogie Panie ....

O singlach możemy podskutować w osobnym wątku.

Dziękuję za życzenia. Ale masz to jak w banku, że od najmłodszych lat będę jej wpajał, że rodzina to tatuś i mamusia, a nie dwóch tatusiów czy dwie mamusie ;)[/url]

Od najmłodszych lat to Ty ją kochaj, rozpieszczaj (w granicach rozsądku), chroń i daj poczucie, że bez względu na wszystko będziesz z nią ZAWSZE

:D

I będzie dobrze :wink:

Psik : w ktorym miejscu ? Z tymi singlami ? A to, za przeproszeniem, trzeba mieć XXX lat żeby mieć własne poglądy ? No drogie Panie ....

O singlach możemy podskutować w osobnym wątku.

I nie trzeba miec XXX lat, żeby uważać co się pisze, bo można kogoś na serio i bardzo gęboko urazić ...

U niektórych przychodzi to z wiekiem, dla innych nie ma nadzieji...

[

Ostatnim akapitem czuję sie nieco dotknięty gdyż nie dawałem jak sądzę powodu do takich przypuszczeń. :-? Poza tym jestem za stary na takie ekscesy. :wink:

Pozdrawiam

Nie oskarżałam, nadzieję tylko wyraziłam i ciesze się, że się nie pomyliłam :wink:

Jako że wszyscy pogodzeni i przeproszeni, można ze spokojnym sumieniem iść spać.

A kto, z kim i jak... nie wnikamy :wink:

Dobrej nocy życzę wszystkim!

Gość M@riusz_Radom
Ja nie dryfuję - ja po prostu spotkałam takich ludzi w swoim życiu - nie oglądałam ich przez szkło telewizora. To zwykli, normalni ludzie - często cenieni fachowcy, ludzie udzielający się charytatywnie, pomocni, ciepli i po prostu NORMALNI :) Sorry, pewnie nie zdajesz sobie sprawy, że Ty ich też znasz...

Aneta mnie zabije ;)

Ech, zapomniały drogie Panie, że dyskutujemy nad paradami RÓWNOŚCI a nie nad oceną czy homoś jest mniej lub bardziej wartościowym człowiekiem. Wszystkie moje posty dążą do tego, żeby wykazać fakt, iż takie założenie homosiów jest z góry błędne, choćby dlatego, że nie mogą w swoich związkach płodzić dzieci ;) I o tym ciągle pisze.

PS: Pewnie w środowiku gdzie ja się obracam są jacyś homosie, podobno to ostatnio modne ;) Niemniej muszą się dobrze ukrywać bo żaden z nich otwarcie się nie deklaruje ..

KAŻDY MA PRAWO DO TAKIEGO ŻYCIA JAKIE SOBIE CHCE - i nigdzie nie jest napisane, że wszyscy muszą mieć dzieci (czasem się zastanawiam czy to nie jest nawet mądrzejsze - szczególnie po wywiadówkach)

Pochwalana Matka-Polka - dzietność powyżej średniej

pewnie , ze nie musza.

W tym przypadku chodzi raczej o "moga" - a wlasciwie " nie moga" ..

Ale to temat na zdecydowanie inny watek ;)

Pozdrawiam Matke Polke i Rodzinke :)

Aneta mnie zabije ;)

Ech, zapomniały drogie Panie, że dyskutujemy nad paradami RÓWNOŚCI a nie nad oceną czy homoś jest mniej lub bardziej wartościowym człowiekiem. Wszystkie moje posty dążą do tego, żeby wykazać fakt, iż takie założenie homosiów jest z góry błędne, choćby dlatego, że nie mogą w swoich związkach płodzić dzieci ;) I o tym ciągle pisze.

PS: Pewnie w środowiku gdzie ja się obracam są jacyś homosie, podobno to ostatnio modne ;) Niemniej muszą się dobrze ukrywać bo żaden z nich otwarcie się nie deklaruje ..

No to leć do Anety, bo zaczynasz zaprzeczać sam sobie ( post o agresji) :):):) a w ogóle to Ci wszystko myszy w domu zjedzą :):) jak nie polecisz...:)

A ja uważam że preferencje seksualne należa własnie do sfery światopoglądowej tak samo jak np. wielożeństwo. Czym różni sie zwiazek faceta i kilku kobiet od zwiazku dwóch facetów lub dwóch babek. To co piszesz to wciskanie ludziom kitu. WHO niech się zajmie problemami zdrowotnymi a nie moralnymi i światopogladowymi.

Pozdrawiam

Wróć sorry :oops: mam na mysli zwiazki miedzy ludzkie a nie same preferencje.

A uważaj sobie co chcesz, tylko mógłbyś z łaski swojej nie pisać, że "oficjalna wersja homoseksualizmu to dewijacja seksualna". W tej kwestii spunktowało Cię kilka osób w tym wątku.

Nie widzę żeby ktos mnie wypunktował. Każdy kto chciał przedstawił swoje lub zacytowal cudze poglady i to wszystko. Samo przedstawienie poglądów nie jest jeszcze rozstrzygnieciem. Ty wiesz nie masz watpliwości Ok. Inni mają

Ja nie wciskam żadnego kitu; żeby np. określić chorobę psa, trzeba zdefiniować psa jako gatunek i rasę, dopiero potem chorobę. Stąd WHO się wypowiada co do orientacji i taką kodyfikację przez WHO wprowadzoną wiele krajów uznaje za obowiązującą.

Jedni uznaja inni nie każdy ma zarówno prawo uznać jak i nie uznać.WHO nie zajmuje się ani związkami dwojga osób, ani sytuacją uczuciową między nimi. W odróżnieniu od części ludzi [i niektórych instytucji], których to okropnie interesuje.

A wiadomo nie od dzisiaj że przecietny pederasta zmienia kilkadziesiat razy partnera.

A to bardzo ciekawe. Wynikałoby, że znasz reprezentatywną dla środowiska grupę homoseksualistów.

Bo nie podejrzewam Cię, że mówisz to z własnego doświadczenia ;). Oczywiście że nie taką informacje w TV kilka miesięcy temu podal w debacie publicznej przedstawiciel homoseksualistów.

Doczytałem w międzyczasie Twój ostatni post. Mówi wszystko.

Szkoda czasu na taką "dyskusję". Dokładnie tak samo uważam o czym już nieomieszkałem napisać

Pozdrawiam

[

Pozdrawiam

Nie oskarżałam, nadzieję tylko wyraziłam i ciesze się, że się nie pomyliłam :wink:

Jako że wszyscy pogodzeni i przeproszeni, można ze spokojnym sumieniem iść spać.

A kto, z kim i jak... nie wnikamy :wink:

Dobrej nocy życzę wszystkim!

No to luu luu

Bez odbioru miłych snów i pozdrawiam.

Gość M@riusz_Radom
No to leć do Anety, bo zaczynasz zaprzeczać sam sobie ( post o agresji) :):):) a w ogóle to Ci wszystko myszy w domu zjedzą :):) jak nie polecisz...:)

Wróciłem !! ;))

Jakie zaprzeczanie ? Nie wiem skąd u Ciebie założenie, że fakt bycia homosiem automatycznie likwiduje u każdego z nich agresję ;)

Dałem taką ripostę kiedy próbowałaś mi uświadomić, że lepszy partner homoś niż bydlę znęcające się nad rodziną. A co jeśli okaże się, że ten partner nie dość, że homoś to jeszcze skończony łajdak ? :) :)