Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Porada nieRownosci

nipiesniwydra

Recommended Posts

No to leć do Anety, bo zaczynasz zaprzeczać sam sobie ( post o agresji) :):):) a w ogóle to Ci wszystko myszy w domu zjedzą :):) jak nie polecisz...:)

Wróciłem !! ;))

Jakie zaprzeczanie ? Nie wiem skąd u Ciebie założenie, że fakt bycia homosiem automatycznie likwiduje u każdego z nich agresję ;)

Dałem taką ripostę kiedy próbowałaś mi uświadomić, że lepszy partner homoś niż bydlę znęcające się nad rodziną. A co jeśli okaże się, że ten partner nie dość, że homoś to jeszcze skończony łajdak ? :) :)

A nie czytamy, nie czytamy ... no to zacytuję :

Ja nie dryfuję - ja po prostu spotkałam takich ludzi w swoim życiu - nie oglądałam ich przez szkło telewizora. To zwykli, normalni ludzie - często cenieni fachowcy, ludzie udzielający się charytatywnie, pomocni, ciepli i po prostu NORMALNI Sorry, pewnie nie zdajesz sobie sprawy, że Ty ich też znasz...

Znam wielu hetero , których należałoby powiesić na haku i to nie za szyję - pewni są tacy sami homo - po prostu to z kim śpisz nie wpływa na to jakim człowiekiem jesteś (wyłączamy owce z rozważań )

Pozdrówki dla żony raz jeszcze

:)

• Odpowiedzi 497
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam :)

A ja proponuję porozmawiać na temat czy "homo" może mieć takie same prawa jak "hetero".

I dlaczego nie?

Wot i problem.

Moja tolerancja kończy się w momencie adopcji dzieci. Uważam, że to lekka przesada :) chyba jestem homofobem :oops: :oops:

Gość M@riusz_Radom
Znam wielu hetero , których należałoby powiesić na haku i to nie za szyję - pewni są tacy sami homo - po prostu to z kim śpisz nie wpływa na to jakim człowiekiem jesteś (wyłączamy owce z rozważań )

Pozdrówki dla żony raz jeszcze

:)

Mea culpa mea maxima culpa, umknęlo mi to zdanie, a w sumie było najważniejsze. Ale na dobrą sprawę, po tym co napisałaś, to na czym stanęła nasza dyskusja ? Że hetero i homo są w gruncie rzeczy tacy sami z tym małym wyjątkiem, że z ich związków nie powstają dzieci ?

No jesli zgodzisz się z tym co napisałem, to jednocześnie sama sobie zaprzeczysz bo znak RÓWNOŚCI nie toletuje żadnych, nawet najmniejszych różnic. Czyli tak jakbyś była trochę w ciąży :)

A przypomnę raz jeszcze, że nie dyskutujemy nad tym, czy homoś jest tak samo wartościowym człowiekiem jak hetero - cały czas nalegam aby trzymać się wątku głownego traktującego o sexualnej równości. Odczepmy się od oceniania poszczególnych jednostek...

Pozdrawiam - wczoraj ledwo co ocalałem - piszę dość szybko na klawiaturze a Aneta nie mogła usnąć przez "stukające" klawisze ;) Przez Was mogłem mieć mały kryzysik w swoim związku z kobietą :lol:

Witam :)

A ja proponuję porozmawiać na temat czy "homo" może mieć takie same prawa jak "hetero".

I dlaczego nie?

Wot i problem.

Moja tolerancja kończy się w momencie adopcji dzieci. Uważam, że to lekka przesada :) chyba jestem homofobem :oops: :oops:

No co ty przecież moga adoptować dzieci ??? Nikt im tego nie broni .Niech spełnia tylko wszystkie wymagane w tym celu warunki takie jak dla wszystkich i dostaną dzieci do adopcji. Problem w tym że oni chcą jakichś specjalnych warunków dla siebie.

Nefer homofobia to uprczywy lęk przed homoseksualistami. Czy boisz się lesbijek badź pederastów ?

Pozdrawiam

Moja tolerancja kończy się dokładnie w tym samym miejscu.

Nie wiem także jak np. zmusić prywatnego pracodawcę, by ten zatrudnił człowieka epatującego swoim homoseksualizmem, jeżeli pracodawca nie ma na to ochoty?

A tu bym nie walczyła. Pracodawca - uważam - może też nie zatrudnić zielonoświątkowca, samotnej matki, osoby niepełnosprawnej itp. Nie zgadzam się z tym ZUPEŁNIE , ale wydaje mi się, że pracodawca sam dobiera swój personel i sam decyduje z jakimi ludźmi chce współpracować. To powinno leżeć w kwesti jego moralności, światopoglądu i mniej lub bardziej tolerancyjnego podejścia do ludzi.

I myślę, że nie można zmuszać do przyjęcia do pracy kogokolwiek, bo to się mija z celem.

Inna sprawa to zwolnienie docenianego pracownika, bo okazał się gejem... to mi zakrawa na homofobię.

Paulka

Czy homofobia to coś złego ???

Czy zaczniemy teraz nowe polwanie na czarownice - homofobów??

Moim zdaniem jak ktoś chce być homofobem to ma do tego prawo takie samo jak homoseksualista do bycia homoseksualistą. Kurcze niech se każdy będzie jaki chce !!

Pozdrawiam

Paulka

Czy homofobia to coś złego ???

Czy zaczniemy teraz nowe polwanie na czarownice - homofobów??

Moim zdaniem jak ktoś chce być homofobem to ma do tego prawo takie samo jak homoseksualista do bycia homoseksualistą. Kurcze niech se każdy będzie jaki chce !!

Pozdrawiam

Owszem, każdy ma prawo do bycia homofobem.

Co nie zmienia faktu, że w moim mniemaniu zjawisko to jest złe.

Piszę teraz pracę o szkołach integracyjnych (w których uczą się dzieci zdrowe i niepełnosprawne) i wiele tez bardzo mi się kojarzy z tą dyskusją.

Tak jak nie rozumiem agresji wobec homoseksualistów, tak nie rozumiem niechęci wobec niepełnosprawnych (a niechęć ta, to zjawisko na olbrzymią skalę, wierzcie mi).

Wiesz, każdy ma prawo nie lubić gejów, liliputów i nielubić niepełnosprawnych, obawiać sie ich. ALe ja uwazam, że to złe.

Tak jak złe jest nietolerowanie jakiejkolwiek inności (pomijam oczywiście różnego rodzaju dewiacje)

Ja wiem, że to inna bajka, ale pewne kwestie są tożsame. Niepełnosprawni kiedyś byli zabijani jako źli, brudni, skażeni grzechem, wyrzutki społeczeństwa. Potem okzaywano im łaskę i darowano życie, ale zamykano w swoistych gettach. Od niedawna wychodza na "światło dzienne" i domagają sie swoich praw. A jeszcze w wielu środowiskach niepełnosprawność postrzegana jest jak kara za grzechy i itym podobne bzdury.

I też ktoś mógły powiedzieć, że niepełnosprawny nigdy nie będzie mu równy, bo jak nie ma nóg, to w przeciwieństwie do "normalnego" nigdy chodzić nie będzie. Znaku równości nei postawimy, co?

czy nie przesadzacie z tą walką o uciesnionych homoseksualistów :o

czy ja jakoś demonstruję, że jestem hetero?

Całe szczęscie, że większość manifestacji odbywa się w stolicy 8)

Ja nie uważam ich za ucieśnionych homoseksualistów, ale nie zgadzam sie na agresję i nieposznanowanie ludzkiej godności.

Bo uważam, ze każdy ma prawo do szacunku.

Nie wiem jak wam, ale mi bardzo sie nie podoba, że facet dosteje w pier...l tylko dlatego, ze kocha innego faceta.

Nie postuluje specjalne prawa dla nich. Tylko prawo do równego "normalnym" życia.

A demonstracje? Pewnie to jakiś ich sposób na przełamanie niechęci społęczeństwa. Niestety mało skuteczny jak widzę :-?

Ktos inny uwaza, ze szerzenie sie (a moze powinnam powiedziec ujawnianie sie) homoseksualizmu jest zjawiskiem zlym. I pewno tez ma prawo tak sadzic.

Tak jak nie rozumiem agresji wobec homoseksualistów, tak nie rozumiem niechęci wobec niepełnosprawnych (a niechęć ta, to zjawisko na olbrzymią skalę, wierzcie mi).

Co do niepelnosprawnych to ci wierze. Jesli zas chodzi o agresje . Naprawde zadko zdaza sie agresja samoistna, nie wywolana zadnymi zaczepkami. No przepraszam, ale czy masz prawo od wszystkich wymagac opanowania w sytuacji, kiedy grupa ludzi mowi "my teraz bedziemy sie ostentacyjnie lansowac a Wam sie to musi podobac, bo jak nie to jestescie nietolerancyjni".

Ktos inny uwaza, ze szerzenie sie (a moze powinnam powiedziec ujawnianie sie) homoseksualizmu jest zjawiskiem zlym. I pewno tez ma prawo tak sadzic.

Co do niepelnosprawnych to ci wierze. Jesli zas chodzi o agresje . Naprawde zadko zdaza sie agresja samoistna, nie wywolana zadnymi zaczepkami. No przepraszam, ale czy masz prawo od wszystkich wymagac opanowania w sytuacji, kiedy grupa ludzi mowi "my teraz bedziemy sie ostentacyjnie lansowac a Wam sie to musi podobac, bo jak nie to jestescie nietolerancyjni".

Najczęstsze zdania na tym forum to "Mam prawo do..." Nie ma prawa do..." Strasznei wszyscy przewrażliwieni na punkcie tych swoich i cudzych praw :D

Joshi ja nic od nikogo nie wymagam. Niech sobie każdy żyje jak chce, jak lubi i jak uwaza za słuszne.

Ja tylko wyrażam swoje zdanie i stanowisko w tej sprawie, nic nikomu (chyba :o ) nie narzucając. Mogę?? :lol:

Nikomu nie napisałam: "jesteś zły, bo nie tolerujesz gejów"

Nie twierdzę, że znam prawdę jedyną i absolutną. Ile ludzi tyle opini. Ale ja nie z wszystkimi muszę sie zgadzać.

Przecież to forum służy wymianie zdań, dlaczego wiec nie pozwolisz mi wyrażać własnego :D

Mam prawo do własnego zdania :lol:

Jak wszyscy inni.

Najczęstsze zdania na tym forum to "Mam prawo do..." Nie ma prawa do..." Strasznei wszyscy przewrażliwieni na punkcie tych swoich i cudzych praw :D

No widzisz, nie tylko homoseksualisci musza walczyc o swoje prawa ;) A tak na marginesie. Nigdzie w mojej wypowiedzi nie napisalam, ze ktos nie ma do czegos prawa, wiec prosze mi nie imputowac.

Joshi ja nic od nikogo nie wymagam. Niech sobie każdy żyje jak chce, jak lubi i jak uwaza za słuszne.

Ja to bym tak chciala, ale nie bardzo moge jak mi sie na widoku dwuch facetow slimaczy na trawniku. No jakos nie moge...

Ani ja Ci takiej wypowiedzi nie przypisalam.

Przecież to forum służy wymianie zdań, dlaczego wiec nie pozwolisz mi wyrażać własnego :D

A gdzie napisalam, ze nie pozwalam. Napisalam wylacznie, ze sie z Twoim zdaniem nie w pelni zgadzam.

Trzeba czytac to co jest napisane a nie to co rzekomo miedzy wierszami ;)

No widzisz, nie tylko homoseksualisci musza walczyc o swoje prawa ;) A tak na marginesie. Nigdzie w mojej wypowiedzi nie napisalam, ze ktos nie ma do czegos prawa, wiec prosze mi nie imputowac.

Ja to bym tak chciala, ale nie bardzo moge jak mi sie na widoku dwuch facetow slimaczy na trawniku. No jakos nie moge...

Ani ja Ci takiej wypowiedzi nie przypisalam.

A gdzie napisalam, ze nie pozwalam. Napisalam wylacznie, ze sie z Twoim zdaniem nie w pelni zgadzam.

Trzeba czytac to co jest napisane a nie to co rzekomo miedzy wierszami ;)

Nie wkładałam Ci słów w usta. Pisałam do ciebie, ale miałam na myśli ogólnie uczestników tej i podobnych dyskusji. Bez konkretów.

ajm sory :wink:

Ps. Ja "slimaków" tez nie lubie. Bez względu na płeć.