Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Porada nieRownosci

nipiesniwydra

Recommended Posts

O jakich prawach do bycia równym piszesz Paulka cytuję

"Tylko prawo do równego "normalnym" życia. "

Przecież homoseksualiści maja dokładnie takie same prawa jak wszyscy inni obywatele. Pokaz mi jakis przepis prawny gdzie jest napisane że pederasta albo lesbijka ma do czegos ograniczone prawo bo jest homoseksualistą :o

Te sprawy o których napisałaś to sa problemy natury moralnej i światopogladowej - nie podlegajace regulacjom prawnym.

Domaganie się jednych środowisk przywilejów oznacza ograniczenie praw innym. Np. jakim prawem homoseksualista może domagać sie akceptacji swoich zachowań seksualnych od katolika ? Moim zdaniem takie żadanie jest bezpodstawne i aroganckie. Co innego oczekiwanie tolerancji ok. niech se ktoś będzie pederastą, lesbijka itd. Oczekiwanie natomiast akceptacji to ograniaczanie prawa do własnych poglądów itp. Powtarzam tolerancja i nic ponadto. A tolerancja to cierpliwe znoszenie czegoś co mi się nie podoba. Nie akceptuję tego, nie popieram, niepodoba mi się ale pomimo mojego negatywnego stosunku nie obrażam, nie wyszydzam, nie atakuję. Znoszę takie zachowania w spokoju.

Pozdrawiam

• Odpowiedzi 497
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przecież homoseksualiści maja dokładnie takie same prawa jak wszyscy inni obywatele. Pokaz mi jakis przepis prawny gdzie jest napisane że pederasta albo lesbijka ma do czegos ograniczone prawo bo jest homoseksualistą :o

Te sprawy o których napisałaś to sa problemy natury moralnej i światopogladowej - nie podlegajace regulacjom prawnym.

Domaganie się jednych środowisk przywilejów oznacza ograniczenie praw innym. Np. jakim prawem homoseksualista może domagać sie akceptacji swoich zachowań seksualnych od katolika ? Moim zdaniem takie żadanie jest bezpodstawne i aroganckie.

Arogancja to slowo, ktorego w tej dyskusji mi brakowalo.

czy nie przesadzacie z tą walką o uciesnionych homoseksualistów :o

czy ja jakoś demonstruję, że jestem hetero?

Całe szczęscie, że większość manifestacji odbywa się w stolicy 8)

Ja nie uważam ich za ucieśnionych homoseksualistów, ale nie zgadzam sie na agresję i nieposznanowanie ludzkiej godności.

Bo uważam, ze każdy ma prawo do szacunku.

Nie wiem jak wam, ale mi bardzo sie nie podoba, że facet dosteje w pier...l tylko dlatego, ze kocha innego faceta.

Nie postuluje specjalne prawa dla nich. Tylko prawo do równego "normalnym" życia.

A demonstracje? Pewnie to jakiś ich sposób na przełamanie niechęci społęczeństwa. Niestety mało skuteczny jak widzę :-?

Wpier..l to dostają:

- okularnicy

- ci bez okularów ale z krzywą grzywką

- za wysocy i Ci nie wyrośli

- idący za pewnie i przestraszeni

- smagli i za biali

ale czy oni urzadzają jakieś pary poszkodowanych? Pomału zbliżamy się do absurdu :roll:

Gość M@riusz_Radom

Wpier..l to dostają:

- za wysocy i Ci nie wyrośli

Potwierdzam, sam za młodu jadąc na dyskotekę musiałem mieć oczy z tyłu głowy, bo zazwyczaj jak nie było komu przyp.. to się myślało - a komu by tu przy... - o temu wystaje głowa ponad tłum.

I przeważnie kurcze bylem najwyższy (199cm) :lol:

1. Najfajniejsze z gejami jest to, że ich parad, obnoszenia sie, tekstów Biedronia (np. jakiś czas temu , zastanawiał sie dlaczego wzrosło niezrozumienie Polaków dla sprawy "innych")nie popierają geje, którzy w zyciu odnieśli sukces, ustabilizowali się - zarówno w życiu osobistym jak i zawodowym. Nie obnoszą sie, choć środowisko "wie" itp, itp. Generalnie wielu z nich uważa, że parady szkodzą, o czym raz publicznie jeden z nich powiedział Biedroniowi -- niestety wypowiedź poszła raz jeden w radiu i częśc - zniknęła.

2. Drażni mnie nawoływanie do toleancji, wmawianie, ze jesteśmy nietolerancyjni. Dajemy się (znaczy media i osobniki wpływowe, żądne szybkiej kariery - np. moja ulubienica Kazia S.) ponieść, zapominając, ze na Zachodzi, Wschodzie, Północy i Południu sa takie same klimaty, w USA dalej nie kochają Murzynów, w Niemczech Turków i nas, w Anglii Hindusów, itp, itp, itp.

Tolerancją nazywa się uwielbienie. Ja od zawsze miałem w <....> kto z kim, czy to żyd czy taternik. Ale moja agresja wzrasta od czasu rozpoczęcia brutalnej ofensywy, promocji pewnych zachowań.

3. Drażni mnie tez niezwykle powszechne oburzenie na ministra oświaty. Akurat znaczni egorszym klientem wydaje mi się Lepper, co juz powoli zaczyna się objawiać. A pare lat temu jasnie panujacym od oświaty został niejaki Wiatr, czołowy ideolog byłego systemu, książki za niego przyjęte mają takie piekne kwiatki, że w zasadzi epowiniśmy od razu paść u stóp Moskwy. I nikogo to nie raziło. Młodziezy pasował miły starszy Pan, z wąsem o ile pamietam. Może w swojej "ślepocie" pomylili go z Lechem i sentymenty odżyły:(??

4. Tak samo drażnią mnie uliczne zachowania erotyczne par hereto jak i homo, choc przyznaję, ze wolę chłopaka z dziewczyną za ręke niż dwóch facetów.

Zblizamy sie do społeczeństwa bez norm. Już to było....

"Niech ta parada uzdrowi oblicze, tej ziemi" Krzyczała Joanna Seneszyn....

komentarze:

Mam tylko jedno zdanie do powiedzenia na ten temat, to zwykłe chamstwo

Jarosław Gowin Senator PO (przypomnijmy Platforma jako jedyna partia skutecznie zapobiegła paradzie w Poznaniu!!!!)

NAwet:

"To było niefortunne"

Robert Biedroń

"To nie jest niefortunne czy śmieszne, to po prostu żałosne"

ks. Boniecki

Co na to Seneszyn:

Chciała tylko podkreślić że to walka o wolność którą zapoczątkował JAn Paweł II....

A ja bym im dał paradować - w te i we wte. Określic opłatę za uzytkowanie dróg publicznych i niech łażą:)

Tylk jedno - ochronę niech sobie zaatwią za własne, a policja niech lata i szuka zbirów i innych meneli.

Gdyby dac im tych parad do woli, to po pewnym czasie wszyscy o nich zapomną. I olac te krzyszące posłanki, krytykantki z najsłabszych ogniw i inne matki - polki.

Nic tak nie uspokaja, jak brak zainteresowania.

I tylko pobłażliwy uśmiech

wypadam z dyskusji, to tylko bicie piany

przeciwnicy są przeciwko, zwolennicy za i to się pewnie długo nie zmieni.

jeszcze tylko ostatnie słowo:

jestem za tolerancją i jestem tolerancyjna: płeć, kolor skóry, orientacja seksualna nie ma dla mnie znaczenia każdego akceptuję i uważam że powinniśmy mieć wszystcy równe prawa

pozdrawiam

Tylk jedno - ochronę niech sobie zaatwią za własne, a policja niech lata i szuka zbirów i innych meneli.

Dokładnie.

Ponoć 3000 manifestujących chroniło 2000 policjantów :lol:

A gdyby nie chore od nienawiści wypowiedzi Wierzejskiego i Giertycha, to i sympatyków byłoby znacznie, znacznie mniej. Tych dwóch ........ działa na mnie jak płachta na byka :lol:. Głównie z powodu relatywizmu głoszonych poglądów, trochę mniej z powodu ich śmieszności, no i trochę ze wstydu, że ten kraj ma takich reprezentantów.

Słusznie zauważono, że w Polsce każdy człowiek ma takie same prawa.

Skoro ma takie same prawa, to skąd te zakazy zorganizowania parady ?

Witajcie.

Dorzucę dwa grosze od siebie.

Wydaje mi się, że to forum jak każde inne służy do dzielenia się, przedstawiania poglądów itp. Uważam, że przekonywanie się wzajemnie, że homo jest be a hetero - cacy - nie ma po prostu sensu. Każdy z nas ma prawo mieć pogląd zgodny ze swoim sumieniem. Każdy może swoje poglądy wiązać ze swoją etyką, moralnością lub po prostu wiarą. To tyle tytułem dyskusji.

Osobiście (nie jest to żadna prowokacja i nie będę z nikim o tym dyskutował) uważam, że homoseksualizm jest po prostu chorobą (dla mnie nie ma w tym momencie znaczenia opinia WHO). Dodam, że w niektórych przypadkach chorobą uleczalną. Każdego człowieka należy szanować i tolerować, stąd nie zionę nienawiścią wobec nich. Ale to wcale nie przeszkadza mi nie akceptować ich nazwijmy to skłonności.

Według mnie, ostatnio dużo mówi się o homoseksualistach, ale jest to po prostu szum medialny. W rzeczywistości jest to znaczna mniejszość populacji. Wydaje mi się, że odstek jest bardzo znikomy (oczywiście co nie oznacza że ich nie ma). Jeżeli każda mniejszość chciałaby dyktować prawa "pod siebie" to zaraz pedofilia też byłaby zalegalizowana !!!!

W przyrodzie też zdarzają się takie zachowania, ale tam również jest to śladowy procent. Jaki z tego wniosek? Natura sama dyktuje jak zachować gatunek. Dwóch gejów czy lesbijek - niestety potomstwa mieć nie będzie.

Nie można tu tez zapomnieć to wierze i Bogu. Osobiście jestem osobą wierzącą i wytyczne zawarte w Piśmie Świętym są dla mnie życiowym fundamentem. Nie chcę, żeby ktoś mnie ocenił że jestem zacofanym Katolikiem ze średniowiecza, bo świat się zmienia i jednak okazało się, że Ziemia jest okrągła a Kościół twierdził, że jest inaczej, itd ...

To tyle w temacie homoseksualistów.

Zwróćcie uwagę, kto towarzyszył paradzie. Jako goście zostali zaproszeni pedofile. Z własnymi pomysłami. Nie będę się tu rozpisywał bo każdy wie. Może ktoś jutro powie, że pedofil to też orientacja seksualna, bo wytyczne z WHO się zmieniły. Dla mnie parada równości, chociażby z tego powodu jest NIEDOZAAKCEPTOWANIA. Bo jeżeli ktoś zaprasza pedofila, tzn, że akceptuje jego zachowania. Osobiście uważam, że miejsce pedofili jest w więzieniu. Przynajmniej w Polsce.

Żeby nie było niejasności. Ja nie stawiam znaku równości pomiędzy pedofilem a homoseksualistą. Ale organizatorzy parady ten znak właśnie postawili.

I jeszcze na koniec - aby przeprowadzić paradę, w której uczestniczyło 3000 osób, zaangażono siły porządkowe w liczbie .... 2000 osób :wink: Więc na 3 homoseksualistów(lub pedofili) przypadału dwóch policjantów. Dodam tylko, że troche to kosztowało Państwo. I kto za to zapłacił?? Podatnicy, czyli w 98% heteroseksualni. gdzie sens i logika??

Gość M@riusz_Radom
A gdyby nie chore od nienawiści wypowiedzi Wierzejskiego i Giertycha, to i sympatyków byłoby znacznie, znacznie mniej. Tych dwóch ........ działa na mnie jak płachta na byka :lol:.

Czyli coś na zasadzie "na złość mamie odmrożę sobie uszy" ? Jesteś w stanie podać przyblizone dane ilu ludzi manifestowało ZA czymś a ilu PRZECIW komuś ? ;) Bo na dobrą sprawę równie dobrze mogło być tak, że ludzie nie manifestowali za homosiami tylko przeciwki tym dwóm Panom.[/url]

Czyli coś na zasadzie "na złość mamie odmrożę sobie uszy" ?

:o jakie uszy ?

Jesteś w stanie podać przyblizone dane ilu ludzi manifestowało ZA czymś a ilu PRZECIW komuś ? ;) Bo na dobrą sprawę równie dobrze mogło być tak, że ludzie nie manifestowali za homosiami tylko przeciwki tym dwóm Panom.

Nie byłem [i nigdy nie będę, podobnie jak na pochodzie, manifestacji czy mszy papieskiej - nie lubię tłumów], ale pisz do organizatorów, może każdy wypełniał delarację uczestnictwa "w celu" :lol:

Nie buduj na moim zdaniu jakichś cudacznych teorii :lol:

Gość M@riusz_Radom

Żadne tam uszy. Przenośnia taka. Chodziło mi o to, że ludzie, zgodnie z tym co napisałeś, nie demonstrowali za homosiami tylko przeciw wypowiedziom Giertycha & spółka zoo :)

Spójrz też na inny apekt tej manifestacji. Mało która grupa społeczna ma zagwarantowane tak bezpieczne manifestacje ;)