Gość 10.03.2003 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Do zalania kolumn jako formę użyłem rur PCVProszę o poradę, czy lepiej rury zerwać czy pozostawić.Jeżeli pozostawić,to czym najlepiej pomalować,aby nie mieć problemów z ewentualnymi odpryskami lub by nie przebijał ciemny kolor.(rury są brązowe)Z góry Dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 11.03.2003 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2003 Ja do wylewania kolumn używałem rur katonowych. Po zalaniu i wyschnięciu karton zerwałem. Kolumny najpierw zagruntowałem unigruntem, a następnie pomalowałem emulsją zewnętrzną. Po jednym sezonie jest OK. Nie ma żadnych odprysków.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 28.03.2003 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 Czym pomalować? Nie mam pojęcia. To zależy m in. od całej koncepcji wizualnej budynku.Radziłbym tylko przed malowaniem "zmatowić" powłokę rur np. papierem ściernym co pomoże ziększyć przyczepność nanoszonej powłoki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzegorz63 28.03.2003 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 Moim zdaniem lepiej te rury z PCV zerwać. Nie wierzę w skuteczne malowanie PCV narażonego na działanie czynników zewnętrznych. Poza tym estetyka takich malowanych kolumn z PCV na pewno nie będzie najlepsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ma 28.03.2003 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 Ale jesli np caly dom jest pokryty sajdingiem, to to moze pasowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.05.2003 06:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2003 Sidingu nie malujesz. Należy rury zerwać, powierzchnię wyszpachlować i pomalować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts