Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto według Was jest BOGATY ?

GREG.M

Recommended Posts

zielonooka - Ci z dochodem wg Twojego kryterium bogactwa :) czesto wlasnie tankuja w supermarketach , lataja tanimi liniami , jezdza na " all inclusive" i jak wspolne piwo - to tylko skladkowe ..:)

Moze to jest jakis klucz to bogactwa ;)

mój mąż twierdzi że własnie z tego co napisałaś powyżej tworzą się fortuny :lol:

nawet nie macie pojęcia jak w sklepie taka bogata kobita potrafi targować się o 5 zł ( mam naoczne - naręczne przypadki) , wzdycha ,że strasznie wysokie ceny itd........ a taka średnio zamożna nigdy nie prosi o rabat , nie komentuje cen , nie patrzy ostentacyjnie na metki itd..............

z moich obserwacji wynika że im większe bogactwo tym większe udawanie na zewnatrz ,że się jest bardzo biednym , tylko nie bardzo rozumiem czemu takie zachowanie ma służyć, bo kobita robi z siebie głupa wobec tych którzy doskonale wiedzą jak duże jest jej bogactwo,

a wsiada do samochodu za tyle kasy .że śrubka tam droższa od mojej niejednej torebki czy bluzki

• Odpowiedzi 92
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A ja znam taki dowcip(chyba juz tu na forum go gdzieś mówiłam - ale musicie mi wybaczyć bo to jeden z 2-ch które jestem w stanie zapamietać :wink: )

"Słyszales że Marian kupił sobie nowe Porshe i tydzień później nie żył?

- Nie mów?!?!?! :o Jakis wypadek?! :o :o :o

-Eeee... nieeee... umarł z głodu "

:wink:

Moze ta pani w supermarkecie też musi oszczedzać na swoje śrubki z samochodu :wink:

:D

Bogaty czlowiek ( rozumiem ze o kase chodzi bo tak wynika z postu autora) to ten, ktorego jak zapytasz ile ma kasy w portfelu , potrafi ci odpowiedziec z dokladnascia do tysiaca ,w zwykly dzien, kiedy nie ma do zalatwienia specjalnych zakupow :)

to o mnie ... ja potrafie zawsze powiedziec ile mam w portfelu z dokladnoscia do tysiaca :lol: :lol: :lol: :wink:

Się tak zastanawiam...

Od jakiej kwoty dochodów lub oszczędności można powiedzieć, że ktoś jest BOGATY w Polsce?

Co do wynagrodzeń to ciężko wyczuć - gdy się pracuje w W-wie to człowiek trochę traci proporcje do reszty kraju.... :o

Gdybym miał na lokacie w banku np. 1.000.000 zł to samych odsetek miałbym ok. 4000 zł miesięcznie, czyli w miarę OK, minus podatek Belki, wystarczy żeby przeżyc.

Jak myślicie...?

Fajna żona... dwójka pociech...dom...firma (mała) autko...praca inna...zainteresowania(turystyczne)...a cóż mi więcej trzeba?

Wow! Jestem bogaty...choć czasem trza na jedzeniu oszczędzać...

...a życie zap...dalej...i to z dużą prędkością.

zielonooka - Ci z dochodem wg Twojego kryterium bogactwa :) czesto wlasnie tankuja w supermarketach , lataja tanimi liniami , jezdza na " all inclusive" i jak wspolne piwo - to tylko skladkowe ..:)

Moze to jest jakis klucz to bogactwa ;)

mój mąż twierdzi że własnie z tego co napisałaś powyżej tworzą się fortuny :lol:

nawet nie macie pojęcia jak w sklepie taka bogata kobita potrafi targować się o 5 zł ( mam naoczne - naręczne przypadki) , wzdycha ,że strasznie wysokie ceny itd........ a taka średnio zamożna nigdy nie prosi o rabat , nie komentuje cen , nie patrzy ostentacyjnie na metki itd..............

z moich obserwacji wynika że im większe bogactwo tym większe udawanie na zewnatrz ,że się jest bardzo biednym , tylko nie bardzo rozumiem czemu takie zachowanie ma służyć, bo kobita robi z siebie głupa wobec tych którzy doskonale wiedzą jak duże jest jej bogactwo,

a wsiada do samochodu za tyle kasy .że śrubka tam droższa od mojej niejednej torebki czy bluzki

dzieje się tak dlatego, że w Polsce nie wypada być bogatym :D

Znam czlowieka , ktory ma kilkanascie baniek na kontach - jego wydatki na jedzenie nie przekraczaja 30 zl tygodniowo , wg jego wyliczen.

smutne :(

miec $ i ...sie ograniczac .... :-?

4,20 dziennie na jedzenie - juz w wiezieniu daja chyba po 5 zl :wink:

Smutne tez nie umiec sie cieszyc wydajac na prawo i lewo :wink:

ja umiem wydawac pieniadze genialnie :lol: moze ten "taki jeden" potrzebuje kogos do pomocy?

kto by mu pokazał jak sie to robi i ile radosci sprawia? :wink: :D

:lol:

Znam czlowieka , ktory ma kilkanascie baniek na kontach - jego wydatki na jedzenie nie przekraczaja 30 zl tygodniowo , wg jego wyliczen.

smutne :(

miec $ i ...sie ograniczac .... :-?

4,20 dziennie na jedzenie - juz w wiezieniu daja chyba po 5 zl :wink:

Smutne tez nie umiec sie cieszyc wydajac na prawo i lewo :wink:

ja umiem wydawac pieniadze genialnie :lol: moze ten "taki jeden" potrzebuje kogos do pomocy?

kto by mu pokazał jak sie to robi i ile radosci sprawia? :wink: :D

:lol:

zielonooka może i mnie nauczysz wydawać? ;)

wiem, że to przyjemne :D

Jak wiesz ze przyjemne to ja nie mam czego Cie uczyć :wink: :D

Inna sprawa ze do szerokiego gestu w wydawaniu trzeba baaardzo szerokiego wachlarza banktnotów :( :lol: -( i tu ja czasami mam pewne ograniczenia w oddawaniu sie swojej pasji) :D :lol:

Mam propozycje :D - w towarzystwie wydaje sie razniej :wink: - nauczymy tego Pana od 30 złotych wspolnie , co? :wink: :lol:

Jak wiesz ze przyjemne to ja nie mam czego Cie uczyć :wink: :D

Inna sprawa ze do szerokiego gestu w wydawaniu trzeba baaardzo szerokiego wachlarza banktnotów :( :lol: -( i tu ja czasami mam pewne ograniczenia w oddawaniu sie swojej pasji) :D :lol:

Mam propozycje :D - w towarzystwie wydaje sie razniej :wink: - nauczymy tego Pana od 30 złotych wspolnie , co? :wink: :lol:

wiem, że przyjemne z opowiadań :D:D:D:D

super pomysł z tym PANEM!!!!

jestem ZA :D

kiedy zaczynamy?

A ja odwrotnie - udam się do tego kogoś na lekcje, jak tak mało forsy wydawać na jedzenie. Bardzo bym chciała umieć oszczędzać. Ale oszczędności miałam ostatnio w podstawówce.

Musiałam się liczyć z każdym groszem przez wiele lat.

Teraz nie patrzę na ceny - czy to oznacza, że jestem bogata - nieeee. bo nie stac mnie na Corvette :):) ALe czy jestem przez to mniej szcześliwa - nieeee - wystarcza mi popatrzec na moje śpiące dzieci :):)

Co to znaczy że tankuje na hipermarketowej stacji. Bogaty to chyba raczej nie wie który kierowca i którą limuzyną dzisiaj będzie go odwoził na prywatne lotnisko i który jego odrzutowiec dzisiaj podstawią. No przeca sam se nie będzie takimi bzdetami głowy nabijać.

Pozdrawiam