Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kto według Was jest BOGATY ?

GREG.M

Recommended Posts

w US - takie co mnie się podobają to od 70k $ + sprowadzenie :):)

Chyba kupię sobie kiedy indziej :wink: :wink:

łeeeeeeee taniocha :D

hmmm a może nie kiedy indziej ale GDZIE indziej

u zachodnich sąsiadów można liczyć na jakieś lepsze rabaty :D

no i wycieczkę można sobie od razu poczynić ;)

tyle to mi wyjdzie chłupa pod dach na surowo :):) chyba troszke poczekam :):) Jakoś się przetelepię ta moją hondziną :)

• Odpowiedzi 92
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

milion by wystarczył, jakby go dobrze zainwestowac i żyć z samych odsetek, nie pracując oczywiście( jak długo mozna być czyimś jelonkiem :roll: )..starczyłoby wreszcie na przyjemności, których czasem trzeba sobie odmawiać... Ale apetyt ponoć rośnie w miare jedzenia, jak się ma milion chciałoby się mieć dwa.. :wink:

Duży pieniądz, duży kłopot.

Mały pieniądz, mały kłopot.

uważam, że trochę spłaszczasz tą kwestię

dlaczego sądzisz, że duży pieniądz to duży kłopot??

uzasadnij proszę

z drugiej strony dlaczego mały pieniądz, mały kłopot???

sądzisz, że jak komuś brakuje od 1 do 1 to jest mały kłopot??

zupełnie się z Tobą nie zgadzam w obydwu przypadkach

zielonooka - Ci z dochodem wg Twojego kryterium bogactwa :) czesto wlasnie tankuja w supermarketach , lataja tanimi liniami , jezdza na " all inclusive" i jak wspolne piwo - to tylko skladkowe ..:)

Moze to jest jakis klucz to bogactwa ;)

Przeciez juz od dawna wiadomo,ze im czlowiek bogatszy,tym gardziej oszczedza,co z czasem przechodzi w sknerostwo. :D

A tak w ogole to bogaty to jest ktos taki kto zarabia wiecej niz jego zona potrafi wydac. :p

Wiem,wiem,w tym momencie narazilem sie na tym forum plci piekniejszej, :lol: ale co tam.

Duży pieniądz, duży kłopot.

Mały pieniądz, mały kłopot.

uważam, że trochę spłaszczasz tą kwestię

dlaczego sądzisz, że duży pieniądz to duży kłopot??

uzasadnij proszę

z drugiej strony dlaczego mały pieniądz, mały kłopot???

sądzisz, że jak komuś brakuje od 1 do 1 to jest mały kłopot??

zupełnie się z Tobą nie zgadzam w obydwu przypadkach

Zaopserwowałem, że ludzie majętni ciągle gdzieś gonią, o coś walczą, nie potrafią usiedzieć na miejscu, zachowuja się tak, jakby pieniądze stanowiły cel ich życia.

Znam też osoby, dla których posiadanie fortuny nie jest wyznacznikiem wartości człowieka.

Znam osoby bardzo dobrze zarabiające, którym "nie wystarcza" od 1 do 1. Kwestia gospodarowania posiadanymi zasobami.

Duży pieniądz rodzi duże potrzeby, zazwyczaj podpierane kredytami (drożej).

Mały pieniądz nie musi oznaczać byle jakiego życia.

(...) kiedy człowiek jest bogaty....

ano wtedy, gdy nie budzi się sam,

gdy ma dla kogo zrobić zakupy,

gdy ma do kogo zadzwonić jak mu źle

gdy ktoś dzwoni do niego jak komuś źle,

gdy ma kogoś, kto co miesiąc wyrasta z butów.....

A gdy masz 1.000.000 to tylko kombinujesz jak go ulokować, czy dobrze tu czy tam, a jak Ci ktoś ukradnie, a jak stracisz na giełdzie, a czy ten samochód to warty tyle czy nie... i takie tam pierdoły...i słóńce za oknem nie jest już takie fajne :):)

Nefer - popieram :D

i ja się pod tym podpisuję

Czyli wychodzi na to , ze bogactwo to rzecz wzgledna .

Ja ciagle nie moge zapomniec wypracowan z j.polskiego , pisanych w latach '80-tych , na temat : "byc czy miec" . Zupelnie jakby bycie biednym uszlachetnialo , bogactwo zas powodowalo nasza degrengolade , w sensie oczywiscie ponadfinansowym . Wiadomo bylo od razu , ze bogacz nie potrafi odroznic widelca do mies , od wiedelca do ciast . No i w teatrze obowiazkowo zasypia . Biedak tymczasem , w wylenialej jesionce , ale usmiechniety w duchu .

Napisalem wtedy , ze lepiej miec .

Ja przerabiałem czasy kiedy wszyscy obowiazkowo musieli "pragnąć" być kosmonawtom, a ideałem dla dziewczyn była Frosja kambajnistka. :D Ohhhh to byli casy 8) 8) A tera co każdy auto, dom, itp. A kiedyś na wersalkę trza było polować kolejki, listy społeczne, talony, asygnaty .... To było zycie nie to co teraz- łatwizna wszystko na półkach lezy i czeka ino tylko kasa nużna ...

Pozdrawiam

andre,

duży pieniądz rodzi ZACHCIANKI a nie potrzeby

a to ogromna różnica

No nie wiem, człowiek bogaty musi swoje bogactwo pokazać inaczej chyba czuje się źle.

Ale wracając do tytułu wątku.

Przypadkiem koło sklepu słyszałem takie słowa starszej kobiety do jej znajomej (obie nie wyglądały na zamożne):

- Patrz pani, kupiłam chleb, mleko, papierosy i pieniędzy nie ma... drożyzna..

Bogata kobieta skoro stać ją na puszczanie pieniędzy z dymem.

Te paierosy kosztowały dwa albo trzy razy więcej niż chleb i mleko!!!

Ciekawe, że w środowiskach gdzie najczęściej brakuje od 1 do 1 na papierosy i alkohol zawsze są pieniądze.

Od 20 lat nie palę, przez ten czas nie puściłem z dymem ok. 40 tysięcy złotych.

Czy ktoś przy zdrowych zmysłach podpalił by stertę banknotów wartości 40 tysięcy złotych? albo chociaż banknot 200-u złotowy (chyba tyle mniej więcej przeciętny palacz wydaje miesięcznie na papierosy)?

zielonooka - Ci z dochodem wg Twojego kryterium bogactwa :) czesto wlasnie tankuja w supermarketach , lataja tanimi liniami , jezdza na " all inclusive" i jak wspolne piwo - to tylko skladkowe ..:)

Moze to jest jakis klucz to bogactwa ;)

Przeciez juz od dawna wiadomo,ze im czlowiek bogatszy,tym gardziej oszczedza,co z czasem przechodzi w sknerostwo. :D

A tak w ogole to bogaty to jest ktos taki kto zarabia wiecej niz jego zona potrafi wydac. :p

Wiem,wiem,w tym momencie narazilem sie na tym forum plci piekniejszej, :lol: ale co tam.

Zgadzam sie w 100 % ( jako żona, która mało nie może :):))

andre,

duży pieniądz rodzi ZACHCIANKI a nie potrzeby

a to ogromna różnica

No nie wiem, człowiek bogaty musi swoje bogactwo pokazać inaczej chyba czuje się źle.

Ale wracając do tytułu wątku.

Przypadkiem koło sklepu słyszałem takie słowa starszej kobiety do jej znajomej (obie nie wyglądały na zamożne):

- Patrz pani, kupiłam chleb, mleko, papierosy i pieniędzy nie ma... drożyzna..

Bogata kobieta skoro stać ją na puszczanie pieniędzy z dymem.

Te paierosy kosztowały dwa albo trzy razy więcej niż chleb i mleko!!!

Ciekawe, że w środowiskach gdzie najczęściej brakuje od 1 do 1 na papierosy i alkohol zawsze są pieniądze.

Od 20 lat nie palę, przez ten czas nie puściłem z dymem ok. 40 tysięcy złotych.

Czy ktoś przy zdrowych zmysłach podpalił by stertę banknotów wartości 40 tysięcy złotych? albo chociaż banknot 200-u złotowy (chyba tyle mniej więcej przeciętny palacz wydaje miesięcznie na papierosy)?

też zawsze mnie to zastanawiało że biednego a nawet bezrobotnego zawsze stać na pety:o