Slygado 11.01.2008 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Jureklo, filary Ci ukradli O dziwno dach jeszcze nie poleciał, więc rozwiązanie się sprawdziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yelcyn 11.01.2008 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Jako, że zdecydowałem się, iż słupki w moim Barwnym będą wykonane z klinkierówki, jak grom z jasnego nieba przyszła mi myśl: a może cała elewacja też? Zrobiłem dwa ruchy palcami na kalkulatorku i wyszło mi 16 800 zł... i zamiast nieba pojawiło się piekło... Czy ktoś z Was myślał (i policzył) o elewacji z klinkieru??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yelcyn 11.01.2008 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Jureklo, filary Ci ukradli O dziwno dach jeszcze nie poleciał, więc rozwiązanie się sprawdziło Nie poleciał bo folia jeszcze nie założona P.S. Sly... nie wiem jak inni to widzą, ale Twój podpis na moim monitorze zajmuje jakieś metr na metr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 11.01.2008 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Mój kumpel planuje/wróć planował trzy-warstwowy domek z klinkierem, jak sobie podliczył to i owo to się mu zemdlało i już chce dwuwarstwową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 11.01.2008 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Jureklo, filary Ci ukradli O dziwno dach jeszcze nie poleciał, więc rozwiązanie się sprawdziło Nie poleciał bo folia jeszcze nie założona P.S. Sly... nie wiem jak inni to widzą, ale Twój podpis na moim monitorze zajmuje jakieś metr na metr... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 11.01.2008 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 Niestety nie dosyć, że klinkier drogi to i murowanie nie najtańsze, pewnie coś w okolicach 2 pln za sztukę. Chociaż są i plusy takiej elewacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 12.01.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Sly... nie wiem jak inni to widzą, ale Twój podpis na moim monitorze zajmuje jakieś metr na metr... Już zmieniam link do obrazka, bo jest z forum (które chyba nie za dobrze się ma ) , tam czasem zostaje podmienione na reklamę - sorki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 12.01.2008 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Sly... nie wiem jak inni to widzą, ale Twój podpis na moim monitorze zajmuje jakieś metr na metr... Już zmieniam link do obrazka, bo jest z forum (które chyba nie za dobrze się ma ) , tam czasem zostaje podmienione na reklamę - sorki... Spokojnie, przyjdzie wiosna, ruszy sezon budowlany to i forum się rozkręci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yelcyn 12.01.2008 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 Mój kumpel planuje/wróć planował trzy-warstwowy domek z klinkierem, jak sobie podliczył to i owo to się mu zemdlało i już chce dwuwarstwową Zahir, od dziś identycznie jak o swoim kumplu możesz pisać o mnie . Jak oprzytomniałem to chcę tylko Was zapytać o "wnękę". Przeciez nawet zgodnie z projektem wnęke mamy "klinkierową". Czy ktoś z Was policzył ilość sztuk??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 12.01.2008 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 U mnie cała elewacja bedzie jednobarwna czytaj jasna nawet bardzo jasna. Zero klinkieru i drewnianych dodatków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mike87 13.01.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 witam, ile cegiel Wam poszlo na sciany zewnetrzne i ile na wewentrzne oraz jakie to byly pustaki ? najbardziej interesuje mnie sytuacja kiedy podniesliscie scianke o 2 pustaki. Kolejna sprawa dotyczy cementu i styropianu, jaki i ile ? dzieki za odp. ';] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yelcyn 13.01.2008 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 witam, ile cegiel Wam poszlo na sciany zewnetrzne i ile na wewentrzne oraz jakie to byly pustaki ? najbardziej interesuje mnie sytuacja kiedy podniesliscie scianke o 2 pustaki. Kolejna sprawa dotyczy cementu i styropianu, jaki i ile ? dzieki za odp. ';] W marcu zeszłego roku kupiłem 1500 sztuk Poromuru 25 Jopka. Dlaczego Poromur? Wtedy kupowało się co się trafiło i na drzewo nie uciekało Koleżanka 3 miesiące wcześniej kupiła po 3,20 zł/szt., ja płaciłem 6,30 zł a w maju kolega płacił już 8,50 zł. Na Allegro widziałem rekordową cenę 12, 50 zł. Wewnętrznych oraz styropianu jeszcze nie kupiłem co mnie martwi... Cement - w moim przypadku to drobiazg, używam Górażdży, ale na Opilszczyźnie ciężko inaczej Co innego beton, za B-20 płaciłem 185 zł plus oczywiście transport wraz z pompą (ok. 600 zł razem). W betonie byłem hurtownikiem, gdyż tylko na fundament (płyta) potrzebowałęm 50m3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yelcyn 13.01.2008 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Drodzy Barwniacy, Czy ktoś z Was zmieniał rozmiar okien dachowych np. na 78x140? Czy te dwa okna, które są obok siebie potrzebują kołnierzy tzw. zespolonych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yelcyn 13.01.2008 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 bo jest z forum (które chyba nie za dobrze się ma ) Sly, ma się cudownie Zadałem pytanie tutaj nt. okien, a okazało się, że już wcześniej jest odpowiedź np. Moni na forum Barwnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 13.01.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 bo jest z forum (które chyba nie za dobrze się ma ) Sly, ma się cudownie Zadałem pytanie tutaj nt. okien, a okazało się, że już wcześniej jest odpowiedź np. Moni na forum Barwnym No właśnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yelcyn 13.01.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 poddasze: Fakro 3 okna kombi FTS 78x140 1 łazienkowe 78x140 1 78x118 (nad schodami) wyłaz 45x75 Cena: 8500 Monia, Dlaczego wyrzuciłaś jedno okno z łazienki? Czy zmniejszenie rozmiaru okna nie wpłynie negatywnie na oświetlenie pomieszczeń? Podobno (podaję za jakimś kolorowym czasopismem lub innym Zbuduj sam : 1 m2 okna naświetla dobrze max 10 m2 powierzchni. Dwa okna 78x140 to 1,44 tzw. powierzchni przeszklonej, a więc nadają się max do 15m2. Nasze Barwne pomieszczenia mają więcej... I drugie pytanie: czy warto dodać +- 250 zł/szt. na okno FTS ale typu V, które posiada nawiewnik??? I trzecie pytanko: okna kombi to jakieś specjalne podwójne czy po prostu dwa obok siebie? Na stronie Fakro nie mogę znaleźć oznaczenia kombi... Pozdrawiam i oczywiście proszę Wszystkich o odpowiedź i swoje komentarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 13.01.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 1. Wyrzuciłam jedno okno z łazienki bo mam ją od strony płn-zach. Od północy nie ma sensu montować okna a od zachodu wchodzi tylko jedno. 2. U mnie będzie wentylacja mechaniczna więc wszelkie nawiewniki są zbędne. Jeśli nie miałabym rekuperatora napewno wzięłabym okna z nawiewnikami. 3. Tak, kombi to specjalny podwójny kołnierz. Z tego co się orientuję to 2 osobnych okien nie zamontujesz tak blisko siebie. W przypadku kombi masz tylko przerwę na krokiew. Na stronie fakro mogą być nazwane jako kołnierze zespolone. Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BJ 13.01.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Witamy !! od dawna śledzimy forum ,,Barwnego,, - my właśnie zakończyliśmy stan surowy zamknięty. okna dachowe mamy3razy kombi 78x1601 łazienkowe plastikowe 78x1601nad schodami 78x140 okna kombi są to pojedyńcze okna tylko razem obrobione wspolnym kołnierzem http://images30.fotosik.pl/140/0954981d812becf2.jpg na pytania chetnie odpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 13.01.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 A ładnie to tyle czasu siedzieć w ukryciu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BJ 13.01.2008 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2008 Sory-nadrobimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts