hefalumpy 13.05.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Witajcie Sezon budowniczy rozpoczęty Pogoda dopisuje.U nas wszystko do przodu,zaczynamy od piwnic (rzut na zdjęciu)...Zamieszczamy również zdjęcie z placu budowy (sprzed tygodnia),w następnym tygodniu wylewamy strop...Powodzenia dla wszystkich !! http://images25.fotosik.pl/211/36aba6852792f0e7.jpg http://images24.fotosik.pl/213/2de345358748cc78.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yelcyn 13.05.2008 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Hej, Drążę temat wizualizacji Tym razem łazienka na "górze" http://images24.fotosik.pl/214/a244951d4d90988b.jpg http://images30.fotosik.pl/213/4dd8d2838b7e1919.jpg Nie chcieliście mi odpowiedzieć dlaczego mam się bać elektryka, to odpowiedzcie proszę, czy mam się bać instalatora P.S. Zmniejszyłem zdjęcia, gdyż "rozwalały" układ forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 14.05.2008 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 To ja w takim razie mam pytanie, jak udało Ci się rozwiązać problem kanalizacji, że umieściłeś kibelek w "drugim" końcu łazienki. Czy masz pion kanalizacyjny w gabinecie? Bo jeśli nie tam, tylko w pom. gosp. to przy zachowaniu potrzebnego spadku rura kanalizacyjna musiałaby biec Ci pod sufitem w gabinecie a w samym pom. gosp. to chyba by wychodziła na wysokości głowy Pewnie więc jakoś ciekawie to rozwiązałeś, więc przyznaj się jak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 14.05.2008 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Acha, i gdzie się podział komin w tej wizualizacji?! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 14.05.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Yelcyn Co to za program do wizualizacji :?: Acha, i gdzie się podział komin w tej wizualizacji?!Komina można się pozbyć, robiąc go w "formacie" 1x4 zamiast 2x2, ale co do kibelka to pojęcia nie mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yelcyn 14.05.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Cześć Barwniacy Tomku: problem kanalizacji rozwiązałem w dość specyficzny sposób, a mianowicie totalnie przeprojektowałem parter. Garaż wywaliłem na zewnątrz zamieniając go w wiatę. Mój gabinet jest z "przodu" - tam gdzie był garaż. Rozwiązanie to spowodowało, iż łazienka na dole jest już przyzwoicie duża, a żona w "swojej" pralnio-suszarnio-prasowalni ma miejsce, by w sposób tańczący prasować moje koszule i jej bluzeczki. Sly: program to Arch Cad - mam koleżankę, która pozwala mi się pobawić, swoim oprogramowaniem również . Dodatkowo należy Ci się nagroda: bezbłędnie rozszyfrowałeś układ 1x 4 mego komina (który nota bene jest dokładnie za grzejnikiem drabinkowym). Największy problem to wanna, mimo że podniosłem (jak większość z Was) ściankę o jeden pustak, to za Chiny ludowe nie chce się zmieścić bliżej ściany i trochę mnie martwi tem straszny, wielki podest... A teraz czekam na Wasze odpowiedzi w kwestii ilości punktów oświetleniowych. Z elektrykiem rozmowa się przeciągneła na przyszły tydzień, gdyż za pieniądze kolegi ( u którego wcześniej pracował) wyjechał sobie na tydzień do Egiptu. ehh... dlaczego mi były durne studia w głowie, zamiast wyuczyć się porządnego fachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 14.05.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Yelcyn ten podest idealnie nadaje się na kwiaty, ja tak właśnie planuje wykorzystać całą półkę wokół wanny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 14.05.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Dodatkowo należy Ci się nagroda: bezbłędnie rozszyfrowałeś układ 1x 4 mego komina (który nota bene jest dokładnie za grzejnikiem drabinkowym). W sobotę lecę do Polski - odbiorę osobiście ehh... dlaczego mi były durne studia w głowie, zamiast wyuczyć się porządnego fachu? Przy takim stwierdzeniu należałoby się też zastanowić w jakim kraju się urodziliśmy Ale faktycznie, gdyby człowiek to wiedział to po podstawówce by się na jakąś budowę załapał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 14.05.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Sly: program to Arch Cad -Czy dokładnie taka jest nazwa :?: Bo wydaje mi się, że ArchiCAD :?: Bo jeśli tak to już "kupuję" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yelcyn 14.05.2008 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Sly: program to Arch Cad -Czy dokładnie taka jest nazwa :?: Bo wydaje mi się, że ArchiCAD :?: Bo jeśli tak to już "kupuję" Masz rację. Kupuj, kupuj, tylko zrezygnuj z jednej łazienki A jak jesteś w miarę oszczędny w planowanych "wodotryskach", to za równowartość ArchiCada możesz mieć nawet dwie P.S. Mam rzut poddasza w pdf'ie - czy wiecie jak przerobić to na np. jpega, aby wrzucić na forum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 14.05.2008 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2008 Program kosztuje 4tys $ - tak jakby ktoś chciał kupić Ja już "zamówiłem" - zobaczymy co ten programik potrafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika2222223 15.05.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2008 Bardzo dobrym programem do wizualizacji wnętrz oraz całego domu i ogrodu jest program "Sam zaprojektuj: Dom, Wnętrze i Ogród". Można go kupić do 90,-.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 16.05.2008 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 a ile płacicie za czas, w którym można sobie tak poprojektować dowoli? Ja wczoraj do 24tej układałem sytropian i teraz wszędzie widzę te cholerne rurki, przez które pomieszczenie 3,5m2 układa się 2 godziny.. A jeszcze żeby było weselej, to o 21szej zadzwonił gość od wylewek, że jednak się nie wyrobi i że jutro nie przyjedzie.. On w sobotę może być.. To ja się pytam, po co ja brałem ten urlop?!?! I tak z każdym budowlanym dniem przybywa mi rok życia. Powinnismy pod koniec budowy zamieszczać na forum nasze zdjęcia porównawcze z przed i po Coś jak przy kuracji odchudzającej Ja w każdym razie osiwieję chyba jeszcze tym miesiącu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 16.05.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Nie martw się, są ponoć dobre farby do włosów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 16.05.2008 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Nie martw się, są ponoć dobre farby do włosów He, he moze Dulux?! Na pewno najpierw dobrze zagruntuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 16.05.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 A jak Wam poukładali rurki od CO i wody. U mnie goście od rurek powiedzieli, że rurki najlepiej kłaść przed tynkami zaraz po chudziaku, a podłogówka po styropianie (z tym się zgodzę). No i poukładali rurki od CO i CWU bezpośrednio na chudziaku. Po czasie doszedłem do wniosku, że przez to będą duże straty ciepła (ciepła woda na cyrkulacji i grzejniki), bo przecież taki peszel, czy też otulina z gąbki (ma chyba 5mm) prawie wcale nie chroni przed stratami ciepła i będzie to uciekało w chudziak.Tak więc pod wszystkie rurki będe tera kładł folie i styropian. Pewnie pomieszczenie 3,5 metra będę kładł pół dnia.A Wy jak macie?PozdrawiamSly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 16.05.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Ja jestem właśnie po instalacji i kazałem położyć na 5cm styropianie. Położyli co pare metrów pod rury, póżniej uzupełnię o folie i resztę styropianu, muszę to teraz dobrze zabezpieczyć, bo od wtorku tynkowanie się zacznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 16.05.2008 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 W czas się zorientowałem i kazałem podnosić rurki przy ścianach, bo tam po tynkach będą juz zamocowane na stałe. A na podłodze musze pousuwac wszystkie kotwy, którymi teraz mocowali rurki i też bawić się w podkładanie folii i styro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravo77 16.05.2008 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 A ja się zgapiłem i mam teraz rury cwu na chudziaku I teraz zastanawiam się, bo lada moment kładę folię i styropian, czy wyjąć te klamry przytrzymujące te rury do chudziaka (są co 3m, więc nie jest ich dużo) unieść wszystko i włożyć pod spód folię i 5cm styropianu? Warto poświęcić na to czas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 16.05.2008 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2008 Mi się wydaje że warto. Jak CWU będzie z cyrkulacją to mogą być duże straty energii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts