Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

My też jesteśmy na etapie fundamentowym, zatem proszę przepisać nas na liście :D

Rafał, Ania, Renatarzez jak wygląda Wasz kalendarz budowalny, tzn. kiedy zamierzacie mieć stan surowy otwarty i czy zostawiacie budynek w takim stanie na zimę, czy ciągniecie budowę non stop?

Koniec sierpnia planujemy miec już dach, wstawiamy okna dachowe, natomiast na dole deskujemy i czekamy do marca. Mimo, że materiały są całkiem dobrej jakości zamierzamy poczekac żeby budynek trochę odstał.

- fundamenty - 2 tyg musi odstac

- bloczki + hudziak - 1 tydz. (aktualnie)

- ok 20 czerwca - wynoszą budynek w górę

- 10 lipiec - strop

- 20 lipiec wieniec

- koniec lipca - więźba i kominy

- sierpień - dach.

A jak to wygląda u was?

Wasza wersja, jest naszą optymistyczną :D Umowę z firmą mamy podpisaną w ten sposób, że muszą skończyć do tego stanu do końca października. Lipiec zazwyczaj jest najbardziej deszczowym miesiącem, w związku z tym może być różnie. Początkowo planowaliśmy zrobić dół na gotowo i do końca roku się wprowadzić, ale niestety papierologia nas pochłonęła i zamiast zacząć w kwietniu, wszystko sie przesunęło o 2 miesiące.

• Odpowiedzi 3,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

czesc

Po dłuższej nieobecności wróciłem na forum i oczom nie wierzę ile już ludzi buduje barwnego.

Tak przegladam zdjecia i wpadło mi to

http://images34.fotosik.pl/212/7b9666c4d571cd99.jpg

Czy wiekszość z Was doświetla schody oknem?

pzdr Kali

Z tego co się czyta to raczej większość.

U mnie tez jest nad schodami okno. Świetnie doswietla dół, schody i poddasze. Bez tego okna byłoby ciemno przez cały dzień.

czesc

Po dłuższej nieobecności wróciłem na forum i oczom nie wierzę ile już ludzi buduje barwnego.

Tak przegladam zdjecia i wpadło mi to

http://images34.fotosik.pl/212/7b9666c4d571cd99.jpg

Czy wiekszość z Was doświetla schody oknem?

pzdr Kali

ja doświetlam, ale nie mam tej półki. Troche będzie trudniej myć okno, ale pomieszczenie wykorzystane będzie na pralke i naczynie wzbiorcze do kominka.

Co do rozmiaru okna to 118 jest na styk. U mnie większe by się nie zmieściło - ścianka kolankowa podwyższana o 1 pustak.