Rom 19.12.2006 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Witam Barwniaków, Jesteśmy na etapie szukania wykonawców. Czy już robiliście wycenę ile za stan surowy otwarty: robocizna i matriały? Wykonawcy za murarkę + więźba dachowa od 23 do 35 tys, pokusiliśmy się o wycenę na generalne wykonawtwo pod klucz, ale cena zwaliła nas z nóg - 650tys, po odrzuceniu bajerów typu brama na pilota itp wyszło 550 tys. Ale daliśmy też do innej firmy za stan developerski wyszło 280 tys (bez c.o.), Ja piep..... 650tys??? swiat powariował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 19.12.2006 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 dostałem wycene na strop terriwa ,bloczki fundamentowe i nadproża belki teriva +pustak =5845 +vat (nie liczony był beton) nadproża =702+vat bloczek fundamentowy =4200 +vat (1500 szt.) cena obowiązuje do końca roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 19.12.2006 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 jeszcze policzyli mi płyty żerańskie4013+vat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 19.12.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Witam Barwniaków, Jesteśmy na etapie szukania wykonawców. Czy już robiliście wycenę ile za stan surowy otwarty: robocizna i matriały? Wykonawcy za murarkę + więźba dachowa od 23 do 35 tys, pokusiliśmy się o wycenę na generalne wykonawtwo pod klucz, ale cena zwaliła nas z nóg - 650tys, po odrzuceniu bajerów typu brama na pilota itp wyszło 550 tys. Ale daliśmy też do innej firmy za stan developerski wyszło 280 tys (bez c.o.), Te 650 tys. to lekka przesada chyba. jak dla mnie kosmos!!! Ale to 280tys. za stan developerski to tradycyjną metodą? Bo mi za Barwnego z keramzytu (dom w trzy miesiące!!!) za stan developerski (czyli bez białego montażu, podłóg i malowania ścian) krzyknęli bardzo podobnie - 270tys. Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kozik 19.12.2006 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Witam Barwniaków, Jesteśmy na etapie szukania wykonawców. Czy już robiliście wycenę ile za stan surowy otwarty: robocizna i matriały? Wykonawcy za murarkę + więźba dachowa od 23 do 35 tys, pokusiliśmy się o wycenę na generalne wykonawtwo pod klucz, ale cena zwaliła nas z nóg - 650tys, po odrzuceniu bajerów typu brama na pilota itp wyszło 550 tys. Ale daliśmy też do innej firmy za stan developerski wyszło 280 tys (bez c.o.), daj mi namiar na tą firmę to chętnie z nimi porizmawiam na temat tej kalkulacji bo oni sięchyba z nie powiem czym lub kim na mózgi pozamieniali... jeśli wycena barwnego to 650..no 550 tyś to ludziska chyba z gliny stawiają swoje domy że im wychodzi 300 tyś za stan deweloperski... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 19.12.2006 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Uczę się wklejać img. Tak widzę mojego Barwnego. Góra będzie później, na razie dół. To coś okrągłe w garażu to OC a kominów dwóch nie ma bo planuje rekuperator jednak, chyba żeby miało się coś jeszcze zmienić http://images21.fotosik.pl/258/e78ca89f6f0a8b30.jpg A te zielone w salonie to nie krowie placki tylko kwiatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 19.12.2006 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Janusz jestem pod wrażeniem, to taki większy Skrzacik po Twoich przeróbkach... A mnie i tak najbardziej podobają się... rybki... Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 19.12.2006 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2006 Janusz jestem pod wrażeniem, to taki większy Skrzacik po Twoich przeróbkach... A mnie i tak najbardziej podobają się... rybki... Pozdrawiam kasia Dobrze że rozpoznałaś że to rybki bo się martwiłem że są niewidoczne To fakt że taki mix Barwnego i Skrzata wyszedł. Inaczej spuchnięty Skrzat Na górze minimalne zmiany planuję. "Projekt" jest właśnie w przygotowaniu i na dniach będzie jego premiera na Forum. Zapraszam. Gwarantuje darmowy wirtualny popcorn !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 20.12.2006 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 to nie są zwykłe rybki to KARPIE jak sądzę na przyszły rok ;p zdjęcie z wczoraj - z relacji sąsiada wynika, że już murują http://images3.fotosik.pl/300/175814e754a4aa37m.jpg dzisiaj pada - ale po południu ma się wypogodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Janson 20.12.2006 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Zahir1000 - mam identyczny uklad domu wzgledem kierunkow swiata:) Bardzo ciekawy uklad pomieszczen Tobie wyszedl. Ja cchcialem dolna lazienke przerobic na mini gabinet (+ przesueniecie sciany w strone pom. gosp) - niestety zonie pomysle sie nie spodobal:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 20.12.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2006 Zahir1000 - mam identyczny uklad domu wzgledem kierunkow swiata:) Bardzo ciekawy uklad pomieszczen Tobie wyszedl. Ja cchcialem dolna lazienke przerobic na mini gabinet (+ przesueniecie sciany w strone pom. gosp) - niestety zonie pomysle sie nie spodobal:) dolną łazienkę na gabinet ???...........aha zapomniałem że masz Skrzata na myśli bo u nas to by Ci za duży gabinet nie wyszedł układ względem kierunków mamy chyba idealny, na tarasie i w salonie słonce od wschodu do zachodu , rzadko kiedy tak się udaje nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 21.12.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2006 No i góra :http://images14.fotosik.pl/36/25d083a3a888e1af.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 22.12.2006 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 22.12.2006 piątek godzina 08:00 http://images2.fotosik.pl/303/5f3c08889f21e887m.jpg http://images4.fotosik.pl/258/dbea84c43a02ee3fm.jpg http://images1.fotosik.pl/312/60e855761562b07em.jpg przy okazji WESOŁYCH, SPOKOJNYCH RODZINNYCH ŚWIĄT wszystkim barwniakom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 22.12.2006 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Raffyxx bardzo miło się patrzy jak twój domek pnie się w górę Pozdrówka kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 22.12.2006 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 Wesołych świąt i szczęśliwego Nowego Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 22.12.2006 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2006 WESOłYCH śWIąT I BARWNEGO NOWEGO ROKU !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yelcyn 26.12.2006 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2006 Witam serdecznie wszystkich sympatyków Barwnego! Mam na imię Grzegorz, na razie jestem szczęśliwym właścicielem projektu (i adaptacji) Barwnego, lada moment mam być szczęśliwym posiadaczem działki i zezwolenia na budowę. Później (aż do wprowadzki) to chybę będę nieszczęśliwym budującym..... przeraża mnie ilość problemów jak i to, że zupełnie się nie znam na budownictwie.... Np. ostatnio mój kierownik budowy zadał mi pytanie czy mam jakieś preferencje w temacie ścian... Jedyną odpowiedzią jaka mi się cisnęła na usta, to to że mają być proste i dobrze by było jak byłyby ciepłe... A tak na poważnie: jak radzicie z czego wybudować te ściany??? P.S. Jak wrzuciłem w wyszukiwarkę takie zapytanie wyskoczyło mi milion odpowiedzi, natomiast mnie zależy na odpowiedziach Waszych tzn. Barwniaków Czy można zawęzić wyszukiwanie do tego tylko forum? Niechciałbym zadawać pytań, na które już wielokrotnie odpowiadaliście. Pozdrawiam serdecznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 26.12.2006 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2006 Witaj Yelcyn !!! Widzę że pojawiłeś się tu i w Grupie Opolskiej zarazem, no i fajnie bo w końcu następny opolanin się zdecydował na Barwnego . Razem pójdzie rażniej Co do materiałów na ściany to dominuje tu beton komórkowy + styropian, ja mam jeszcze trochę czasu na decyzję, ale raczej ceramika mi w głowie na 90% . porotherm lub poroton. Popatrz w czym się specjalizuje twoja ekipa i kierownik budowy oraz sprawdź ceny u dostawców w twoim terenie. Jeśli na budownictwie znasz się tak dobrze jak ja czyli wcale to serfowanie po forum jest bardzo wskazane.Ten link pomoże Tobie w wyborze typu ściany mam nadzieję http://www.republika.pl/mieszkaj_lepiej/przegrody_zewnetrzne.htm no i oczywiście przestudiuj naszą Grupę od początku by nie zadawać powtarzających się pytań jeśli można tego uniknąć, jak kolwiek czasem warto temat odświeżyć Powodzenia Barwniaku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
groszeq 28.12.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Witam wszystkich forumowiczow. Przymierzam sie do "Barwnego". Do niedawna bylem zwolennikiem projektu c77 " Zreczny". Wydaje nam sie jednak, ze "Barwny" jest lepiej rozplanowany. Nie posiadam jeszcze projektu, ale mamy zamiar ruszyc z kopyta pod koniec lata. Na razie pillnie studiuje forum ( naprawde sporo sie mozna dowiedziec!). Nie planujemy wiekszych zmian w projekcie ( jak sie naucze to wkleje img ze zmianami). Mam jeszcze prosbe ( tu usmiech do posiadaczy projektu) - czy moglby ktos podac mi wymiary kuchni i salonu? Z gory dziekuje Pozdrawiam i zycze Szczesliwego Nowego Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 28.12.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2006 Cześć groszeq! Wysłałam na maila Pozdrawiam kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts