zahir1000 27.05.2007 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Zmęczenie po dniówce na budowie potrafi być zabójcze http://images20.fotosik.pl/394/4fc376b1d982bb9d.jpg http://images20.fotosik.pl/394/334ad1e44b20ded9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misia i Krzysiek 27.05.2007 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Chrońmy się przed takimi budowlańcami hi, hi Zbyszki dajcie jeszcze jakieś inne fotki z poddasza z pokoi i łazienki. Tempo macie imponujące Pozazdrościć tylko My szykujemy się do stropu. A jak tam Rafyxxx. Odezwij się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pomasia 27.05.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 andrzejek.ch cześć zaczynam pomału budować barwnego czy mógłbyś mi przesłac zdjęcia z budowy od zbyszków [email protected] z góry dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pomasia 27.05.2007 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 misia i krzyś przeglądam te zdjęcie na poddaszu u Zbyszków i zastanawiam sie czemu obok tej garderoby w pokoju jest taka niska ścianka kolankowa, wy już budujecie to macie rozeznanie - podpowiedźcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszki 28.05.2007 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Jest duza różnica między sianą kolankową w pokojach nad kuchnią i nad garażem - kuchnia jest cofnięta (po przez ganek) i sciana kolankowa wychodzi wyzsza - ok 1,5 m. Ta sama różnica między łazienką i pokojemi nad pok.dziennym. Nie podnosilismy sicianki kolankowej, tylko o 12 cm - technologicznie, z powodu wysokości tego jedynego porothermu pod wieńcem. W projekcie jest 34 cm od wylewki. 1 porotherm (25 cm) + wieniec (22 cm) to 47 cm - 13 cm więcej, niz w projekcie. http://img403.imageshack.us/img403/7430/lazienkafp5.jpg Jedyna siana działowa, jaką postawiliśmy i na tym koniec, to działowka w łazience, żeby można było postawić wanne. Za działówką schowek. Musi tam byc też dojście, do zrobienia ocieplenia. Skosy prawie do podłogi mają swój urok.Drzewo: Krokwie 7x184x8,5 8x7,5 8x6,5 8x5,5 8x4,5 8x3,5 8x2,5 4x2,0 Narożne 4 x 1060x18x22 Jętki 7x18 8x5,5 Murłata 12x12 8 x 600 łaty 6x4cm 700 mb najlepiej 5metroweKontrłaty 5x2,5cm 400 mbDeska okapowa 200 mm x 32 mm 12szt x 5 mdeska pod pas 150 mm x 25 mm 12 szt po 5 m Belki pod taras i ganek 20x25cm1x6m1x8m łat było na styk, kontrłat troche zostało powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tonyk 29.05.2007 05:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 zbyszki bardzo proszę o zdjęcia pokoi na dole ,garażu i przedpokoju.POZDRAWIAM I PODZIWIAM tonyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misia i Krzysiek 29.05.2007 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Zbyszki poprosimy o więcej zdjęć z poddasza Mam do was zbyszki pytanko, dlaczego stawialiście tę ściankę w łazience dla tej wanny teraz a nie po ociepleniu poddasza? Czy będzie ona w tym samym miejscu co w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 29.05.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Jest duza różnica między sianą kolankową w pokojach nad kuchnią i nad garażem - kuchnia jest cofnięta (po przez ganek) i sciana kolankowa wychodzi wyzsza - ok 1,5 m. Ta sama różnica między łazienką i pokojemi nad pok.dziennym. Nie podnosilismy sicianki kolankowej, tylko o 12 cm - technologicznie, z powodu wysokości tego jedynego porothermu pod wieńcem. W projekcie jest 34 cm od wylewki. 1 porotherm (25 cm) + wieniec (22 cm) to 47 cm - 13 cm więcej, niz w projekcie. /ciach/ no to u nas będzie identycznie tylko moim wyszło 14 cm więcej niż w projekcie http://images22.fotosik.pl/113/0e36501a8a1b62aam.jpg u nas strop... od poniedziałku jedziemy dalej .... dachówka już czeka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszki 29.05.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Dach dachówki z okuciami+membrana+rynny+okna połaciowe=32.175zł Same okna - 8gł. +1 dodatkowe + wyłaz kominowy 0koło 13.500cana bez drzewa. Sciana w łazience docelowa. za nią będzie schowek na dobytek - miednice, wanienki, itp. Sciana 1 m od kolankowej, ale to jak komu pasuje. U nas tak, aby nie przeszkadzała w ocieplaniu. Po za tym żadnych działówek pod skosami - szkoda powierzchni. Czy ktoś z forum namierzył już, gdzie jest najtańsza wełna minerałna - potrzebuje to do nast. transzy kredytu. http://img46.imageshack.us/img46/4950/pokojdziennyfr6.jpghttp://img519.imageshack.us/img519/2430/nadpokdziennymgy2.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 29.05.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Zbyszki, super !!! Ja już bym się wprowadzał !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 29.05.2007 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 heheheh zahir ja tez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 29.05.2007 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 u mnie juz niedlugo strop teraz kominy i chudziak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misia i Krzysiek 29.05.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2007 Witajcie budowniczy Barwnego Ale nam się produkcja Barwnych domków rozwinęła piszmy, piszmy , każde spostrzeżenie przy budowie jest na wage złota ! My czekamy na strop, ma byc w poniedziałek, ściany pomurowane, kominy też, dziś murowali słupy, bo my robimy murowane a nie wylewane. Niestety dopiero jutro wizja lokalna na budowie, dziś nie mogliśmy pojechać Zbyszki pięknie ten wsz domek juz wygląda. Czekamy na więcej zdjęć Rafyxxx iZbyszki mam pytanko jakie długie śruby dawaliście te od wieńca w stropie aż przez ściankę kolankową tę niższa? I czy śruby w słupkach kotwione były od wieńca stropu czy od ścianki kolankowej- tej wyższej? pozdrawiamy Misia i Krzyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbyszki 30.05.2007 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2007 Sruby - w sklepie mają pręty 1m. Ciąć na poł i zakrzywic na końcu do wieńca. Osadzone tylko w wieńcu na ścianie kolankowej. U mnie było 40 srób, więc 20 prentów na poł + 40 nakrętek i podkładek (tych większych). Muszą wystawac na tyle aby chwycić murłate i pare cm zapasu. Jutro wstawiają okna na dole. I elektrycy. brama może na pocz. przyszłego tygodnia. mam 2 tyg. na zamkniecie. Potrzebuje wełne do nast. transzy . Czy ktoś sie orientował gdzie tania? Acha, warto zrezygnowac ze spiżarki - i tak jest za mała. Działówki na górze ustawiajcie, jak wam pasuje, bo na planie te wnęki za kominami są bez sensu. Powiększenie łazienki na dole kosztem kotłowni to w zasadzie standard. Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 31.05.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 śruby... hmm....chyba 100 cm ale nie jestem pewien... sprawdzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 31.05.2007 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Cześć - odzywam się w koncu po dłuższej kredytowej przerwie. Chciałem się zapytać, czy w ramach "pierwszej łopaty" uznajemy też pierwszego spychacza, jako warunek wpisania na listę? Jeśli tak to bardzo proszę uwzględnić mnie w wykazie BB (Budujących Barwniaków)!!! W końcu się i u mnie zaczęło. Musze przyznac że to niesamowite uczucie zobaczyć jak pan ze spychokoparką zaiwania w tę i nazat po mojej działeczce Naprawde super - czuję że moj sen zaczął sie spełniać (mam nadzieję że to nie będzie koszmar). Jutro szalunki, geodeta i przygotowania pod ławy. A od poniedziałku fundamenty. W kazdym razie wszystko wygląda... Budująco!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pomasia 31.05.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Zbyszki dzięki za odpowiedż- fajny będzie ten wasz domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejek.ch 31.05.2007 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 witama u mnie tragedia na budowie,musze rozbierac jedna ze scian i fundamenty.pisek ktory byl wsypany do srodka wypchnal fundament,jestem zalamany a juz zaczeli przygotowania do szalowania stropu.pozdrawiam i jade zaraz po maximusa 0,7 L Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misia i Krzysiek 31.05.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Andrzejek bardzo nam przykro że spotkało cię coś takiego !!! Faktycznie nic tylko ukoić ból zaznajamiając się z jakimś mocnym trunkiem. Na każdej budowie zdarzają się różne przypadki, tylko dlaczego nas nie omijają !!! Oby to był ostatni raz kiedy czytamy takie wieści, czego życzę Wam i Nam drodzy Barwni Budowniczy. My stoimy z pracami i czekamy na strop, w poniedziałek ma przyjechać jego część. Nie możemy sie już doczekać aby mieć ten strop z głowy i tylko go sobie grzecznie pielęgnować podlewajac. Dziś rozwaliła mnie wiadomość odnosnie ceny za pracę pompy do betonu, dojazd 200 zł, plus godz pracy pompy 240 zł i tylko się modlić oby się w godz zmieścić i zalać strop. Beton B20 u nas kosztuje 274 zł brutto na m3.To cena z dziś. Dziś szalelismy w tartaku i wybieraliśmy dechy na wieniec, kupiliśmy ok 0,7 m3 desek 25(tj ok 270mb o różnych szer od 10-15 cm) i 1m3 desek 40. Takie dostaliśmy wytyczne od naszych murarzy. Ceny w tartaku też bardzo ciekawe... Piszcie czasem ile co u was kosztuje, porównamy sobie jak to jest w Polsce z cenami. W poniedziałek stal, też podam ceny od nas. Pytanko do Zbyszków i Rafyxxxa na żebra rozdzielcze dawaliście stal fi 16 czy 12 tak jak to jest w projekcie? Bo nasi murarze obstają przy 16. Pozdrawiamy i życzymy udanego wolnego, Andrzejek Trzymaj się , teraz moze być już tylko lepiej, nie takie rzeczy się poprawia na budowach, tylko wiadomo wszystko to KOSZTY Napisz co i jak u ciebie , trzymamy kciuki. Misia i Krzyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Misia i Krzysiek 31.05.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 A zapomniałam spytać tych co mają już dach jakiego rodzaju i jakiej firmy membranę macie na swoim dachu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts