lahore 19.09.2007 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Myśleliśmy podobnie jak sly123 i doszliśmy do tych samych wniosków - komin jest tam gdzie projektant zaproponował. Też będziemy mieć kuchenkę gazową. Sly123 jak doprowadzasz gaz do kuchni? My nie chcąc ciągnąć przewodu z gazem przez dom zdecydowaliśmy się na jeszcze jedno wejście z gazem do kuchni.Mam pytanie do tych co ocieplają i wykańczają poddasze: ile to kosztowało (materiały i robocizna). Nam za robociznę zaśpiewano 35 zł/m2, dużo? mało?Podobne pytanie mam co do ocieplenia i wykończenia z zewnątrz? Z szacunków wychodzi mi około 10 tys?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 19.09.2007 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Też tak chciałem zrobić, ale projektant przyłącza mnie odwiódł od tej decyzji. Szafkę z gazomierzem mam na granicy posesji, a dodatkowo przed wejściem gazu do domu muszę mieć dodatkowa szafkę z kurkiem gazowym. W takim rozwiązaniu wyszłyby więc dwie szafki z kurkiem gazowym na domu i większe koszty związane też ze średnicami rury. Tak więc projekt instalacji gazowej pozostał taki jak jest w projekcie Barwnego. rury gazowe do kuchni jakoś sie ukryje.Pozdrawiam,Sly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomikiczi 19.09.2007 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 No u nas jest taka sytuacja, że w miejscu w którym budujemy dom nie ma przyłącza gazowego, więc będzie płyta elektryczna, a co za tym idzie bez wydzielania szkodliwych gazów, więc takie rozwiązanie wydaje się dla mnie optymalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 19.09.2007 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Zgadza się. Nie powinieneś mieć z tym problemu. Musisz jednak wymyślić jakieś rozwiązanie by obejść murłatę, jeżeli chcesz mieć ten komin ponad dachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 19.09.2007 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Witam,czy ktoś kładł na dach dachówke ceramiczna RuppCeramika Sirius13 brązowa angoba. Jesli tak to czy mógłbym prosić o informację ile zapłaciliście za dachówki (ile czego poszło i w jakich dostaliście cenach) oraz zdjęcie dachu z tą dachówką.Pozdrawiam,Sly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 19.09.2007 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 ja też mam mieć gaz ale zrezygnowałem jednak z komina w kuchni.Wentylację zamierzam wyciągnąć sufitem, potem rurą do dachu i tam wysoko, gdzieś blisko kalenicy do dachówki wentylacyjnej. Konsultowałem to z doradcą budowlanym, twierdzi że przy zastosowaniu jakiegoś tam rozwiązania z trójnikiem (nie jestem w tej chwili w stanie dokładnie tego wyjaśnić) nie będzie najmniejszego problemu. Natomiast wywiew od okapu wyjdzie przez ściane na zewnątrz. Konieczna jest tylko specjalna zastawka, żeby zimno nie przenikało do środka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomikiczi 19.09.2007 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Otrzymałem dzisiaj kompletną wycenę materiałów na pokrycie dachowe wraz z oknami i orynnowaniem. No wszystko na tip top. W skład tego wchodzą okna 140/74, kołnierze zespolone - okna wraz z roletami przeciwsłonecznymi. I jak myślicie, jak cenowo się to prezentuje? http://images23.fotosik.pl/84/03ec8e83efe19b4c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomikiczi 19.09.2007 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Otrzymałem dzisiaj kompletną wycenę materiałów na pokrycie dachowe wraz z oknami i orynnowaniem. No wszystko na tip top. W skład tego wchodzą okna 140/74, kołnierze zespolone - okna wraz z roletami przeciwsłonecznymi. I jak myślicie, jak cenowo się to prezentuje? http://images23.fotosik.pl/84/03ec8e83efe19b4c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomikiczi 19.09.2007 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Otrzymałem dzisiaj kompletną wycenę materiałów na pokrycie dachowe wraz z oknami i orynnowaniem. No wszystko na tip top. W skład tego wchodzą okna 140/74, kołnierze zespolone - okna wraz z roletami przeciwsłonecznymi. I jak myślicie, jak cenowo się to prezentuje? http://images23.fotosik.pl/84/03ec8e83efe19b4c.jpg a jakby co to napiszcie gdzie można jeszcze w trakcie negocjacji coś urwać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 19.09.2007 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Tomikiczi, jak dla mnie to te zestawienie jest niekompletne, ale może sie mylę. Dla mnie brakuje:- dachówek wentylacyjnych- spinki gąsiora - blachy do obróbek (chyba, że nie obrabiasz blachą)- wkrętów farmerskich- kleju do dachówki- wyłazu dachowego - okno w łazience dajesz standardowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomikiczi 19.09.2007 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Akurat w łazience daje jedno okno, a drugie chce wykorzystać w korytarzu u góry. Natomiast jeżeli chodzi o dachówki went. to faktycznie ich nie ma, a reszta z rzeczy które wymieniłaś to już kosmetyka. Dzięki za wskazówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 19.09.2007 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Akurat w łazience daje jedno okno, a drugie chce wykorzystać w korytarzu u góry. Natomiast jeżeli chodzi o dachówki went. to faktycznie ich nie ma, a reszta z rzeczy które wymieniłaś to już kosmetyka. Dzięki za wskazówkę. Tylko, że ta kosmetyka może kosztować grubo ponad 1000 pln. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomikiczi 19.09.2007 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 no ale w porównaniu do całości kosztów to naprawdę kosmetyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mgrkosa 19.09.2007 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2007 Cześć to znowu ja. Czy ma ktoś z Was zdjęcia "barwnego" tuż przed ukończeniem lub po. Jestem mocno zainteresownym budową tego domu ale chciabym zobaczyć go na żywo lub na zdjęciach. Jestem z Tarnowa, woj. Małopolskie. Z góry dziekuję. [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 20.09.2007 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Okna.Widze że dostałeś ciekawą cenę na okna dachowe. czy rzeczywiście sa one z roletą (czy może z markiza) i czy ta roleta jest gratis? 735 to okno wysokościowe 78/140. A jakie okna pozostali wybierają tez 140 czy może 160. czy na pewno przy oknie 140 (nawet wysokościowym) nie będzie zmniejszony komfort przy uzytkowaniu?Pozdrawiam,SlyA tak w ogóle to jaki max upust mozna dostac na okna (w końcu jest ich u mnie 9 szt + wyłaz) w przypadku ROTO, VELUX i FAKRO. PS.tomikiczi skąd dostałeś tą wycenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 20.09.2007 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 U mnie upust 25% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 20.09.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 jakie okna i w jakiej firmie je brałaś. Czy dodatkowo brałaś coś jeszcze u tego sprzedawcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 20.09.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 Fakro, kupowałam je razem z dachówką. Sprzedawcę znalazłam przez allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 20.09.2007 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 u tego: http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3054526 tylko ceny już nie te Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sly123 20.09.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2007 ooo to ciekawe. Jaki nick ma gościu na allegro i jak zostały dostarczone okna i dachówki?Jesteś zadowolona z jego usługi?Czy policzył vat 7% czy 22%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts