Slygado 14.11.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 A ja tek jeszcze jedno pytanie: - Gdzie zrobiliście pralnię i (jeśli macie ) suszarnie :?: Tomasz podaj linka do firmy z allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 14.11.2007 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Ja na dole zamiast małego pokoju, dorobiłem też drzwi z pralni (suszarni) do ogrodu. suszarnia nad wanną która będzie też z prysznicem. Z góry z łazienki wrzutnia z brudną odzieżą prosto ( prawie ) do pralki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 14.11.2007 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Ja na dole zamiast małego pokoju, dorobiłem też drzwi z pralni (suszarni) do ogrodu. suszarnia nad wanną która będzie też z prysznicem. Z góry z łazienki wrzutnia z brudną odzieżą prosto ( prawie ) do pralki Nie będę likwidował moje własnej sypialni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 14.11.2007 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 ... u nas miał być kanał potem podłogowe a stanęło na prawie cały salon podłogówka, pod wypoczynkiem parkiet przemysłowy (jak najciemniejszy ) i mały grzejniczek pod oknem poza tym http://www.romotop.pl/piece-piecyki/tudela-steel-ceramic.htm w takiej magicznej wnęce dzisiaj ocieplenie poddasza ruszyło Rockwool sznurek i poooszli od soboty tynki wewnętrzne heh czas ucieka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renim 14.11.2007 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 witam wasjestem kolejna osoba ktora wybrala ten piekny domek... bardzo bede wdzieczny za jakiekolwiek namiary do osob ktore postawily juz ten dom... z gory dziekuje i pozdrawiam maciej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 14.11.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Maciek, dopisz się do tego wątku, nie twórz nowego http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=2162750#2162750 pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 15.11.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 A ja tek jeszcze jedno pytanie: Tomasz podaj linka do firmy z allegro. Już podaję: http://www.allegro.pl/item256191070_welna_ursa_df_40_gr_150mm_wa_wa_od_ss.html Firmę znalazłem na Allegro (kupowałem tez u nich wełnę - URSA DF 40). Mają ceny. Chodziło mi oczywiscie o to ze mają bardzo dobre ceny:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 15.11.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Pytanie za 100 punktów: Ile płaciliscie (płacicie lub będziecie płacić) robocizny za: a) ocieplenie poddasza wełną? (cena za m2)b) za m2 tynków wew.c) za m2 ocieplenia zew.d) za m2 ścian kartonowo-gipsowych na poddaszu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomikiczi 15.11.2007 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Więźbe mam już prawie gotową: http://images32.fotosik.pl/45/95af956e7ace6e05.jpg w sobote wianek i picie Pozdro dla barwniaków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zahir1000 15.11.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 ... u nas miał być kanał potem podłogowe a stanęło na prawie cały salon podłogówka, pod wypoczynkiem parkiet przemysłowy (jak najciemniejszy ) i mały grzejniczek pod oknem poza tym http://www.romotop.pl/piece-piecyki/tudela-steel-ceramic.htm w takiej magicznej wnęce dzisiaj ocieplenie poddasza ruszyło Rockwool sznurek i poooszli od soboty tynki wewnętrzne heh czas ucieka... Widzę że Romotop zawitał w waszym domku także To już trzech barwniaków się na niego zdecydowało, tylko każdy na inny model A jak z doprowadzeniem powietrza do niego? on chyba nie ma opcji BZDP ??? Ja wybrałem Stromboli i doprowadzam powietrze z pom. gospodarczego (małego) kratką pod kozę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lahore 16.11.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Pytanie za 100 punktów: Ile płaciliscie (płacicie lub będziecie płacić) robocizny za: a) ocieplenie poddasza wełną? (cena za m2) b) za m2 tynków wew. c) za m2 ocieplenia zew. d) za m2 ścian kartonowo-gipsowych na poddaszu? a) wełna plus stelaż plus płyta gips karton - robocizna 35 zł/m2 - wychodzi około 160 m2 b) tynki wew z materiałem - 28 zł/m2 ale nie odliczali otworów (cena z obróbką otworów) c) ocieplenie zew zaczynamy od poniedziałku, a ta dziedziną akurat zajmuje się małżonek, dopytam się i uzupełnię Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Slygado 16.11.2007 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Znowu na Tvn CnbcBiznes mówi, że gaz poszedł w górę, no i że od 1 stycznia poleci jeszcze bardziej (max.10%) Kurcze, może by dać spokój z gazem i całkowicie pójść w prąd Co myślicie :?: Dodam, że gazu jeszcze podłączonego na działkę nie mam i wacham się czy w ogóle go zakładać.... -------------- BTW: powiedzieli też, że zdrożeje PIWO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 16.11.2007 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Znowu na Tvn CnbcBiznes mówi, że gaz poszedł w górę, no i że od 1 stycznia poleci jeszcze bardziej (max.10%) Kurcze, może by dać spokój z gazem i całkowicie pójść w prąd Co myślicie :?: Dodam, że gazu jeszcze podłączonego na działkę nie mam i wacham się czy w ogóle go zakładać.... -------------- BTW: powiedzieli też, że zdrożeje PIWO Jeśli masz gaz ziemny w ulicy i przyłącze nie będzie kosztowało w miarę normalne pieniądze to moim zdaniem nie ma co się zastanawiam, rób przyłącze. Gaz ziemny, przy tym z butli i w dobrze ocieplonym domu, to nie są jakieś straszne pieniądze. A liczyłeś może ile kosztowałaby instalacja elektryczna a ile gazowa. No i jakie byłyby przybliżone rachunki za ogrzewanie. I pamiętaj, że dopóki nie zacząłeś budiwy masz czas, w przypadku instalcji elektrycznej, na likwidację kominów spalinowych. A z piwkiem to faktycznie przerąbane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 16.11.2007 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 A piece z rozładowaniem dynamicznym wcale tanie nie są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 16.11.2007 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 u mnie ocieplenie poddasza razem z folią (bez rigipsów) 14 zł/m2 elewacja 25 m2 tynki wewnętrzne 4 warstwy z tzw filcem (czyli bez konieczności gładzi) 20 zł/m2 co do kominka i dopływu powietrza to ten model nie ma... wejścia dzisiaj zamontowali drzwi zewnętrzne i klimę... poddacze ocieplone w 90% wreszcie coś się dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomikiczi 17.11.2007 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 Mój cieśla doradził mi taką oto rzecz: Jętki łączące krokfie zniżyć do wysokości 3 metrów od surowego stanu sropu, a następnie wzmocnić je dechami w górę: http://images32.fotosik.pl/47/c6d1bee1c3056c9d.jpg takie rozwiązanie znacznie zwiększy strych i pozwoli zaoszczędzić na ociepleniu dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
silo 18.11.2007 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 witajcie barwniacy kolejny budujący- etap krycie dachu blachodachówka okolice zamościa lubelskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Raffyxxx 18.11.2007 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 takie rozwiązanie znacznie zwiększy strych i pozwoli zaoszczędzić na ociepleniu dachu. my olaliśmy strych zamiast tego będzie szawkoschowek nad schodami ocieplam do szczytu i jeszcze dodatkowo pod sufitem czyli GK strych to dodatkowe koszty i zimno brrr a my jesteśmy ciepłolubni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mike87 18.11.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Witam Mam takie pytanko w sprawie Barwnego. Jaka jest wysokość w najniższym punkcie na użytkowym poddaszu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jureklo 18.11.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Witam Mam takie pytanko w sprawie Barwnego. Jaka jest wysokość w najniższym punkcie na użytkowym poddaszu ? Jeśli zrobisz wg projektu (tzn. kolankowa 34 cm wysokości, a gk oddalona o 50 cm od kolankowej) to jak umiem liczyć ok. 69 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts