Mymyk_KSK 14.10.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 My też się właśnie "męczymy" z nasza garderobą - owocem natchnienia architekta z fantazją - ściany po skosie, każda ze ścian zajęta - a to gniazdko, a to zawory do ogrzewania Zdecydowaliśmy się na system elfa, bo jest stosunkowo łatwy w montażu i daje mozliwość optymalnego wykorzystania miejsca (prócz standardowych półek i drążków ma różne "bajery" typu koszyczki montowane do ściany, wieszaki na krawaty, wieszaki na spodnie itp.), kompletujesz sobie dokładnie te elementy, które sa Ci potrzebne. poza tym na stronce maja trochę przykładów na zagospodarowanie takich "trudnych miejsc" : http://www.elfa.com/templates/Start____12520.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GGGosik 15.10.2008 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2008 Najlepszy będzie stolarz, który zrobi wszystko poza standardami firm od szaf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 01.12.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Kto ma/uzywa takiego wieszaka opuszczanego i jest zadowolony? http://www.muratordom.pl/wnetrza/zrob-to-sam/pantograf-w-szafie,6174_2249.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolina 01.12.2008 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Ja mam trzy pangorafy i jestem z bardzo zadowlona-wiszą wysoko, opytmalnie wykorzystują miejsce w mojej wielkiej szafie i pozwalają mi łatwo zdiąć z góry płaszcze, bez drążków czy taboretów.. polecam ci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 01.12.2008 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 Ja mam trzy pangorafy i jestem z bardzo zadowlona-wiszą wysoko, opytmalnie wykorzystują miejsce w mojej wielkiej szafie i pozwalają mi łatwo zdiąć z góry płaszcze, bez drążków czy taboretów.. polecam ci! super, dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iva_marti 01.12.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 fajny pomysł, ale czy można wieszać na tym ciężkie ubrania typu kurtka,płaszcz. Jak wtedy wyglada opuszczanie i podnoszenie tego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 01.12.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2008 fajny pomysł, ale czy można wieszać na tym ciężkie ubrania typu kurtka,płaszcz. Jak wtedy wyglada opuszczanie i podnoszenie tego? Ponoc jak sie to naciagnie na dol, to wraca samo . Ciezar jaki wytrzymuje to chyba miedzy 10-15 kg (zalezy od producenta). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darqx 03.12.2008 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Ja mam trzy pangorafy i jestem z bardzo zadowlona-wiszą wysoko, opytmalnie wykorzystują miejsce w mojej wielkiej szafie i pozwalają mi łatwo zdiąć z góry płaszcze, bez drążków czy taboretów.. polecam ci! super, dziekuje jeden "mały" minus "zabierają" szerokość. w szafie 60 drążek ma ~45cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fennel 03.12.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 jeden "mały" minus "zabierają" szerokość. w szafie 60 drążek ma ~45cm Domyslam sie, ze jest krotszy, ale i tak ma ten mechanizm sporo +, a ja mam do sufitu spory kawal, potrzebuje wiecej drazkow i chyba jest to jedyne rozwiazanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damon 03.12.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2008 Mamy od kilku lat, nie moze byc zbyt ciężko obwieszony, jak jest sporo rzeczy to łatwo się opuszcza, natomiast w górę jest cięzej, może przez ostatnie kilka lat coś ulepszyli w każdym razie polecam i jeżeli bedzie taka potrzeba będę miała kolejne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Julita2 07.12.2008 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Póki był sprawny - było fajnie. Mój niestety po 4 latach zepsuł się. Naprawa prawie równa się kosztowi nowego, więc nie naprawiam, tylko wchodzę na stołek. W nowym domu nie montuję pantografu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
raffran 07.12.2008 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2008 Mielismy cos takiego w garderobie w mieszkaniu.Super rozwiazanie,jesli chodzi o wieszanie koszul,garnitorow w dwoch rzedach,na dole i u gory na pantogradie.Jesli chodzi o wieszanie wiekszych rzeczy jak np plaszcze to dla mnie jest to raczej nie praktyczne.Sa one za dlugie,zeby wisialy w dwoch rzedach,a nie wykorzystanie miejsca na dole w takim ukladzie jest marnotrastwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 28.12.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2008 Po roku pozwalam sobie odkurzyć temat Czy ktos z Was dysponuje może zdjęciami garderoby na poddaszu w pomieszczeniu z dwoma skosami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 29.12.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Z doświadczenia wiem, ze polki w garderobie nie sa tak potrzebne jak duza ilosc drązków na róznych wysokosciach.Staram sie wszystko wieszac - mniej jest wtedy pogniecione. Jedynie swetry trzeba skladac, by sie nie porozciagaly. Bieliznę (figi, rajstopy, skarpetki) trzymam jednak w komodzie, nie garderobie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_Gdynia 29.12.2008 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 potwierdzam w garderobie powinno być dużo miejsca na wieszaki. Ja wolę powiesić te rzeczy, które się da a jedynie resztę poskładać na półkach. Mam teraz garderobę z otwartymi półkami i nie odczuwam problemu z nadmiernym kurzeniem się rzeczy. Te co nosi sie na bieżąco i tak sie pierze co jakis czas a te rzadko uzywane można przecież zapakować w worki czy kartony albo inne pudła. Do tego celu używam np worki, w którch odbieram pranie z pralni (np takie w których pakują płaszce czy marynarki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cyma2704 29.12.2008 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Nawiązuję do wcześniejszych uwag o kurzu dostającym się pod dzrzwiami. Widziałam u znajomych podklejoną do zwykłych drzwi szczotkę jak przy szafach wnękowych. Doskonale spełnia swoje zadanie i jest niewidoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 29.12.2008 22:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 Aktualnie też jestem bardzo zainteresowana tematem garderoby Mam "mały pokoik" przeznaczony na ten cel, z wejściem od sypialni, na razie stoją tam stare meble, ale czas najwyższy porządnie to zagospodarować. Pytania do użytkowników - czy w typowej garderobie macie raczej "zabudowę" tego typu: http://images31.fotosik.pl/427/5e21db70e31e4706.jpg czyli takie jakby szafy z tyłami i bocznymi ściankami, ale bez drzwi czy raczej coś w tym stylu: http://images43.fotosik.pl/44/b7ed3d92fa6ea201.jpg to znaczy zabudowane ściany półkami, koszami i drążkami, bez tyłów itd. ?? Osobiście bardziej podoba mi się ta pierwsza wersja, ale niewątpliwie przełoży się to na koszt. Czy taka wersja otwarta, bez ścianek sprawdza się w praktyce? Co wtedy ze ścianami? Mogą być tylko pomalowane emulsją? Zamawaliście zabudowę garderoby w firmach czy raczej wyposażenie montowaliście samodzielnie? Gdzie się najlepiej zaopatrzyć w cały ten sprzęt? Wcześniej pojawiały się posty o ikei czy półkach i reszcie kupowanej w marketach, ja mam tylko obawy, że z naszymi niewielkimi zdolnościami technicznymi, przy tych moich krzywych ścianach i podłodze, realizacja własna wyjdzie raczej marnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika_Gdynia 30.12.2008 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2008 ja mam teraz garderobę "bez tyłów". Jak dla mnie jest to rowiązanie ok, zupełnie nie przeszkadza, że jest tam goła ściana (tylko pomalowana). Teraz jednak jak bedę robic zabudowę w nowym domu będę strała sie zrobić tak aby zabudowa wisiała na ścianach a nie stała na podłodze (tak jak na rys nr 2) to zdecydowanie ulatwia sprzątanie (oczywiście jak się nie trzyma innych gratów na podłodze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 31.12.2008 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2008 ja mam teraz garderobę "bez tyłów". Jak dla mnie jest to rowiązanie ok, zupełnie nie przeszkadza, że jest tam goła ściana (tylko pomalowana). Teraz jednak jak bedę robic zabudowę w nowym domu będę strała sie zrobić tak aby zabudowa wisiała na ścianach a nie stała na podłodze (tak jak na rys nr 2) to zdecydowanie ulatwia sprzątanie (oczywiście jak się nie trzyma innych gratów na podłodze ) Racja z tym sprzątaniem. A czy ubrania nie brudzą Ci się od ściany? Masz już konkretny pomysł jak chcesz to zrobić w nowym domu? Wykonawcą będzie jakaś firma czy np. poślubiona złota rączka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masulda 01.01.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2009 J mam obecnie garderobę bez tyłu-tzn.z tyłu mam ścianę.Ubrania się nie brudzą i generalnie nie widzę sensu robienia w nowym domu płyty meblowej z tyłu.Wprawdzie jedna z firm powiedziała mi że oni robią TYLKO I WYŁĄCZNIE z tylną ścianą i dodatkowo od dołu też jest taki cokół-a la zdjęcie na górze-podobno mniej sie kurzy do szafy i to duzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts