Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

GARDEROBA: Wyposażenie garderoby, jak urządzić wnętrze?

tombi

Recommended Posts

No ja się łamię, dlatego zadałam to pytanie. To samo się tyczy jak dla mnie zabudowy spiżarki. Przede wszystkim zastanawiam się czy komuś się chce przy myciu podłogi podnosić za każdym razem te rzeczy/pudełka, które leżą na podłodze w garderobie/spiżarce. Co do pleców, to myślę, że przy malowaniu, to jest na plus, że są plecy i nie trzeba malować, poza tym ściany też się kurzą a łatwiej wytrzeć plecy niż ścianę. Może ktoś jeszcze zabierze głos w dyskusji?

tu nie ma co zabierać głosu , każdy powie co ON -ONA - uważa za odpowiednie do jego poglądów |.Decyzja należy do Ciebie , jeżeli będziesz wykonywała we własnym zakresie , a jeżeli będzie zewnętrzny wykonawca ,niech on zaproponuje rozwiązanie , co będzie adekwatne do jakosci wykonania i sposobie podejścia do jego umiejętności .

• Odpowiedzi 460
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ilona twierdzisz , ze wykonanie w zabudowie szafy Pleców < płyta HDF>to zbędny wydatek ? -- bzdura , jeżeli chodzi o ładne estetyczne wykonanie , Bardziej bym był za tym ze istnieje problem z wykonaniem < Pleców > Estetycznie , ale na to sa sposoby . Ilona odnośnie noszenia Ubrań , zbliża się lato więc chyba będziesz musiała te wszystkie ubrania , odłozyć do szafy . Przegrzanie organizmu jest szkodliwe dla zdrowia .

Ja nie chciałam pleców w garderobie, bo i po co? Wolałam dołożyć np. do kuchni czy łazienki - garderoba to dla mnie pomieszczenie użytkowe, estetykę wykonania podziwiam gdzie indziej :) Jeśli chodzi o ubrania zimowe, to ja jestem zmarzluch i na pewno będę nosić sweterki czy długie spodnie również latem - kurtki (jak już pisałam), szaliki, czapki, rękawiczki leżą w zamkniętej szafie w wiatrołapie :)

EDIT: garderobę z plecami zrobię, jak będę budować domek (oby!), wtedy będzie osobnym pomieszczeniem z lustrami, fotelem, itp., a nie ciasną klitką wydzieloną z sypialni, gdzie nawet się obrócić za bardzo nie da :no:

Edytowane przez Ilona Agata

Jeśli chodzi o ubrania zimowe, to ja jestem zmarzluch i na pewno będę nosić sweterki czy długie spodnie również latem

EDIT: garderobę z plecami zrobię, jak będę budować domek (oby!),., a nie ciasną klitką wydzieloną z sypialni, gdzie nawet się OBRÓCIĆ za bardzo nie da :no:

Ilona to wszystko jest spowodowane tym , że zbyt dużo ubrań nosisz na sobie , :) w domu w kurtce raczej bym się poruszał jest to nie wygodne :)

Edytowane przez ANSE72

No ja się łamię, dlatego zadałam to pytanie. To samo się tyczy jak dla mnie zabudowy spiżarki. Przede wszystkim zastanawiam się czy komuś się chce przy myciu podłogi podnosić za każdym razem te rzeczy/pudełka, które leżą na podłodze w garderobie/spiżarce. Co do pleców, to myślę, że przy malowaniu, to jest na plus, że są plecy i nie trzeba malować, poza tym ściany też się kurzą a łatwiej wytrzeć plecy niż ścianę. Może ktoś jeszcze zabierze głos w dyskusji?

ja w spizarni mam polki bez plecow

Nie będę miała tych szafek zaraz przy kolankowej, będą bardziej wysunięte do przodu (żeby się nie schylać). Z tego co pamiętam to chyba będą na wysokości 170.

Nie pamiętam jakie mam wymiary (ale kolankowa to chyba tylko ok 60 cm. Stracę bardzo dużo powierzchni, ale aby wygodnie korzystać z szafek to chyba jedyne wyjście.

a jak można bez podłóg? chyba, że chodzi o coś innego...

u nas w spiżarni płytki, a w garderobie panele

Chodziło mi czy na plytki, panele, deski macie jeszcze położoną płytę od szafek? A jeśli nie, to czy nie jest to uciążliwe, kiedy przy porządkach trzeba wszystko z podłogi podnosić, żeby ją umyć?

garderoby jeszcze nie mam, ale chce tylko drazki i polki, takze chyba nie bedzie płyty dolnej, szybko mopem sie powyciera i juz

w spizarence mam plytki i poki co regal na sloiki i skrzyneczki takie na inne rzeczy pod regalem wycieram na mokro i jest to wygodne, kiedys zrobie sobie tam szafki z blatem po jedej stronie to nie bedzie dojscia pod spodem do nich...

• 3 weeks później...
  • 1 month później...
  • 5 months później...
Najwazniejsze sa szczelne drzwi. U mnie drzwi beda sie otwierac do srodka, oczywiscie strace przez to troche przestrzeni ale bede mogla od wewnatrz przykrecic listwy gumowe (podobne do tych jakie sie daje w drzwiach do szaf sypialnianych) ktore beda szczelnie przykrywac szczenlny miedzy skrzydlem a framuga.

a chce urzadzic srodek na podobnej zasadzie jak tutaj..

http://www.zdf.de/ZDFmediathek/img/22/0,4145,2548854,00.jpg

Szczelnie drzwi nie są złe, tylko garderoba powinna być wentylowana. CO oznacza, że powinna być w niej kratka wywiewna lub anemostat wywiewny (jak masz WM) a w drzwiach otwory lub szczelina umożliwiająca dopływ powietrza z innych pomieszczeń. Ogólnie rzeczom przechowywanym w garderobie wymiana powietrza służy.