ANSE72 08.04.2011 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 No ja się łamię, dlatego zadałam to pytanie. To samo się tyczy jak dla mnie zabudowy spiżarki. Przede wszystkim zastanawiam się czy komuś się chce przy myciu podłogi podnosić za każdym razem te rzeczy/pudełka, które leżą na podłodze w garderobie/spiżarce. Co do pleców, to myślę, że przy malowaniu, to jest na plus, że są plecy i nie trzeba malować, poza tym ściany też się kurzą a łatwiej wytrzeć plecy niż ścianę. Może ktoś jeszcze zabierze głos w dyskusji? tu nie ma co zabierać głosu , każdy powie co ON -ONA - uważa za odpowiednie do jego poglądów |.Decyzja należy do Ciebie , jeżeli będziesz wykonywała we własnym zakresie , a jeżeli będzie zewnętrzny wykonawca ,niech on zaproponuje rozwiązanie , co będzie adekwatne do jakosci wykonania i sposobie podejścia do jego umiejętności . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 08.04.2011 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 (edytowane) Ilona twierdzisz , ze wykonanie w zabudowie szafy Pleców < płyta HDF>to zbędny wydatek ? -- bzdura , jeżeli chodzi o ładne estetyczne wykonanie , Bardziej bym był za tym ze istnieje problem z wykonaniem < Pleców > Estetycznie , ale na to sa sposoby . Ilona odnośnie noszenia Ubrań , zbliża się lato więc chyba będziesz musiała te wszystkie ubrania , odłozyć do szafy . Przegrzanie organizmu jest szkodliwe dla zdrowia . Ja nie chciałam pleców w garderobie, bo i po co? Wolałam dołożyć np. do kuchni czy łazienki - garderoba to dla mnie pomieszczenie użytkowe, estetykę wykonania podziwiam gdzie indziej Jeśli chodzi o ubrania zimowe, to ja jestem zmarzluch i na pewno będę nosić sweterki czy długie spodnie również latem - kurtki (jak już pisałam), szaliki, czapki, rękawiczki leżą w zamkniętej szafie w wiatrołapie EDIT: garderobę z plecami zrobię, jak będę budować domek (oby!), wtedy będzie osobnym pomieszczeniem z lustrami, fotelem, itp., a nie ciasną klitką wydzieloną z sypialni, gdzie nawet się obrócić za bardzo nie da Edytowane 8 Kwietnia 2011 przez Ilona Agata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ANSE72 08.04.2011 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2011 (edytowane) Jeśli chodzi o ubrania zimowe, to ja jestem zmarzluch i na pewno będę nosić sweterki czy długie spodnie również latem EDIT: garderobę z plecami zrobię, jak będę budować domek (oby!),., a nie ciasną klitką wydzieloną z sypialni, gdzie nawet się OBRÓCIĆ za bardzo nie da Ilona to wszystko jest spowodowane tym , że zbyt dużo ubrań nosisz na sobie , w domu w kurtce raczej bym się poruszał jest to nie wygodne Edytowane 8 Kwietnia 2011 przez ANSE72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adi29 09.04.2011 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2011 ANSE72 dobre...dobre to bylo.pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 11.04.2011 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 No ja się łamię, dlatego zadałam to pytanie. To samo się tyczy jak dla mnie zabudowy spiżarki. Przede wszystkim zastanawiam się czy komuś się chce przy myciu podłogi podnosić za każdym razem te rzeczy/pudełka, które leżą na podłodze w garderobie/spiżarce. Co do pleców, to myślę, że przy malowaniu, to jest na plus, że są plecy i nie trzeba malować, poza tym ściany też się kurzą a łatwiej wytrzeć plecy niż ścianę. Może ktoś jeszcze zabierze głos w dyskusji? ja w spizarni mam polki bez plecow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 11.04.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 A podłogi macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 11.04.2011 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 a jak można bez podłóg? chyba, że chodzi o coś innego... u nas w spiżarni płytki, a w garderobie panele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 11.04.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Na razie projekt - realizacja do końca kwietnia. Może komuś się przyda. http://img29.imageshack.us/img29/6392/garderobab.jpghttp://img43.imageshack.us/img43/1789/garderobalustro.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.04.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Mirela, a ja mam pytanie: jaką masz wysokość ścianki kolankowej? i jakie są wymiary garderoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 11.04.2011 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Nie będę miała tych szafek zaraz przy kolankowej, będą bardziej wysunięte do przodu (żeby się nie schylać). Z tego co pamiętam to chyba będą na wysokości 170. Nie pamiętam jakie mam wymiary (ale kolankowa to chyba tylko ok 60 cm. Stracę bardzo dużo powierzchni, ale aby wygodnie korzystać z szafek to chyba jedyne wyjście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 11.04.2011 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 Ale nie ma tego złego:) za szafkami będziesz mogła mieć schowek na rzeczy rzadko używane: walizki czy inne:)Pytałam bo na wizualizacji te szafki wyglądają na niziutkie, a jak na 170 cm to fajnie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 11.04.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 a jak można bez podłóg? chyba, że chodzi o coś innego... u nas w spiżarni płytki, a w garderobie panele Chodziło mi czy na plytki, panele, deski macie jeszcze położoną płytę od szafek? A jeśli nie, to czy nie jest to uciążliwe, kiedy przy porządkach trzeba wszystko z podłogi podnosić, żeby ją umyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ilona Agata 11.04.2011 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2011 mirela99, świetna garderoba, zazdroszczę rozmiarów Widziałam ostatnio w gazecie podobną i stał tam fotel Barcelona - może pomyślicie nad podobnym rozwiązaniem (oczywiście proponuję fotel z innej półki cenowej ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosia125 12.04.2011 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2011 garderoby jeszcze nie mam, ale chce tylko drazki i polki, takze chyba nie bedzie płyty dolnej, szybko mopem sie powyciera i juzw spizarence mam plytki i poki co regal na sloiki i skrzyneczki takie na inne rzeczy pod regalem wycieram na mokro i jest to wygodne, kiedys zrobie sobie tam szafki z blatem po jedej stronie to nie bedzie dojscia pod spodem do nich... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eteee 03.05.2011 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 inspiracje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
punto 04.05.2011 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2011 Chciałabym mieć taką dużą garderobę po skosami jak wyzej, ale cóż, pod skosem przy dłuższej ścianie garderoby będzie drążek na wieszaki a po bokach półki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
00marta 15.06.2011 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 Witam, do wątku dawno nikt nie zagladał ale mam prośbę na pomysł na dwie szafy do typowej garderoby długość 3,85 głębokość 70 cm, wysokość 2,6, jak zagospodarować półki zeby było praktycznie ? jakich błędów nie popełnić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 15.06.2011 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 mało półek, dużo drążków - jeśli ma być na ubrania.Ja tylko swetry i dres mam ułozone na półce, bielizna w szufladach komódki. Reszta ubrań wisi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malwina Napiórska 19.11.2011 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2011 Przeglądając stronki w necie natknęłam sie na coś takiego. http://img64.imageshack.us/img64/2604/komandor03s400.jpg Wydaje mi sie praktyczna.Z jednej strony będe miała skos, ale pewnie da sie to jakoś przerobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ludwik_13 22.11.2011 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Najwazniejsze sa szczelne drzwi. U mnie drzwi beda sie otwierac do srodka, oczywiscie strace przez to troche przestrzeni ale bede mogla od wewnatrz przykrecic listwy gumowe (podobne do tych jakie sie daje w drzwiach do szaf sypialnianych) ktore beda szczelnie przykrywac szczenlny miedzy skrzydlem a framuga. a chce urzadzic srodek na podobnej zasadzie jak tutaj.. http://www.zdf.de/ZDFmediathek/img/22/0,4145,2548854,00.jpg Szczelnie drzwi nie są złe, tylko garderoba powinna być wentylowana. CO oznacza, że powinna być w niej kratka wywiewna lub anemostat wywiewny (jak masz WM) a w drzwiach otwory lub szczelina umożliwiająca dopływ powietrza z innych pomieszczeń. Ogólnie rzeczom przechowywanym w garderobie wymiana powietrza służy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts