Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Purmo - 40% czy Radson -30%

Ala1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 105
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przepraszam wszyskie wymienione marki są o tej samej jakości i tylko marketingowy bajer wyróżnia ten lub inny model. Prawda jest natomiast bardzo prozaiczna ,poza nazwą i cena niczym się nie różnią .Skąd wiem ? sprzedaje te super marki od 15 lat i myślę ,że jakoś wiedzę już posiadłem .Osobiście mam grzejniki w domu firmy Fonditall o nazwie Solar.Zapytacie dlaczego ? ,ale to już dłuższa rozmowa .Klasyfikacja rabatowa

Purmo 42%

Radson czytaj Weberman 43%

Delonghi 42%

Biasi 42%

Stelrad 42%

Radsonów nie znam, a PURMO to straszny badziew. Kup sobie lepiej KERMI. Radsony są chyba słowackie o ile mnie pamięć nie myli.

Wyjasnij twój poglad na sprawe- zgadzam sie z opinia wszystkich na dole- marki porownywalne ja dożuciłbym jeszcze cosmonowe to tego towarzystwa.

Broń się od REGULUSÓW !!!

sebo8877

Przepraszam wszyskie wymienione marki są o tej samej jakości i tylko marketingowy bajer wyróżnia ten lub inny model. Prawda jest natomiast bardzo prozaiczna ,poza nazwą i cena niczym się nie różnią .Skąd wiem ? sprzedaje te super marki od 15 lat i myślę ,że jakoś wiedzę już posiadłem .Osobiście mam grzejniki w domu firmy Fonditall o nazwie Solar.Zapytacie dlaczego ? ,ale to już dłuższa rozmowa .Klasyfikacja rabatowa

Purmo 42%

Radson czytaj Weberman 43%

Delonghi 42%

Biasi 42%

Stelrad 42%

to poproszę jeszcze o klasyfikację jakościową

Słyszałam, że ostatnio Purmo miały wpadkę jakościową - podobno za bardzo przyoszczędzili na blasze... Czy możecie potwierdzic albo zaprzeczyć?

Jestem właśnie na etapie zakupu grzejników - wszelkie wskazówki bardzo mile widziane :)

Znam ludzi, którzy pracują w Reating Heat Poland (chyba prawidłowo napisałam nazwę), a oni produkuja grzejniki purmo i jak napisał mój przedmówca - oszczędzają jak mogą (na grubości blachy - cieńszych już chyba nikt na rynku nie stosuje, blach anie zawsze wytrawiona przed malowaniem, a i farby jakby nie tej jakości co dawniej). To tyle.

Ale marketing maja OK i cenowo są mocno konkurencyjni (mają na czym urwać).

Znam ludzi, którzy pracują w Reating Heat Poland (chyba prawidłowo napisałam nazwę), a oni produkuja grzejniki purmo i jak napisał mój przedmówca - oszczędzają jak mogą (na grubości blachy - cieńszych już chyba nikt na rynku nie stosuje, blach anie zawsze wytrawiona przed malowaniem, a i farby jakby nie tej jakości co dawniej). To tyle.

Ale marketing maja OK i cenowo są mocno konkurencyjni (mają na czym urwać).

Lepiej to sprawdź. ;-)

przed wejściem do Uniii grzejniki drożały klika razy, zaczynało z reguły Purmo a po nich następni producenci, z tych wielu podwyżek jedna minęla Purmo, oni nie podnieśli cen, natomiast zmniejszyli grubość blachy o 0,2 mm,

ogólnie to jest szajs,

Kermi jest z reguły atrakcyjniejsze cenowo,m a jakościowo bije Purmo na głowę

A co mam sprawdzać, jak zanam ludzi z produkcji, z kontroli jakości, z serwisu, zresztą mieszkałam przez kilka lat (a mój chłop - od urodzenia) w Rybniku. Info na prawdę sprawdzone.

Niedawno przyszło mi porównać cenę purmo do korado,kermi, de longhi i różnice były do 150 zł netto na 1 szt...dlatego też rzuciłem takš propozycję. Bo co z tego że znasz tam ludzi skoro nie porównywałaœ cen?