Gość Arturo72 31.08.2016 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 (edytowane) Przy parterówce to nie ma problemu, u nas trzeba rusztowanie. Czyli kolejny minus domu z poddaszem użytkowym Ale to jest fakt,podbitke robiłem też sam z drabinki Edytowane 31 Sierpnia 2016 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaricia23 31.08.2016 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Nie mam poddasza, pełne piętro. Wysokosc elewacji prawie 7m.Domy z pościnanymi ścianami są dla mnie nie dp przyjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 31.08.2016 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2016 Nie mam poddasza, pełne piętro. Wysokosc elewacji prawie 7m. Domy z pościnanymi ścianami są dla mnie nie dp przyjęcia. Rozumiem Dla mnie schody były nie do zaakceptowania i sypialnie na górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trais 01.09.2016 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2016 ja też mam piętro skosy ble... ps. dom parterowy ma swoje plusy i minus dla mnie sypialnia na górze i pokoje dzieci idealne rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.09.2016 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Rozumiem Dla mnie schody były nie do zaakceptowania i sypialnie na górze niestety...Jak tylko działka pozwala tylko parterówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin34_Śl 01.09.2016 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Nam się parterówki nie podobały, co by nie mówić dom piętrowy/ z poddaszem to oddzielenie części dziennej od nocnej.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaricia23 01.09.2016 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Tia parterówka ok ale nie wtedy gdy metr działki kosztuje 350zł jak u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 01.09.2016 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2016 Oczywiście - wszystko rozbija się o działkę.W parterówce co za problem oddzielić część nocną od dziennej? Chociażby na zasadzie: na prawo od wejścia sypialnie, na lewo część dzienna. Ale dom bez schodów to jest wygoda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 11.09.2016 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2016 Dom bez schodów, to wygoda dla 50+ którzy już nie łapią się na 500+Dom ze schodami to radość dla dzieci małych i tych trochę większych.Dom parterowy o takiej samej powierzchni, jak piętrowy, to +30% kosztów ogrzewania na starość, kiedy nie będzie już dzieci. W piętrowym poddasza nie musisz ogrzewać, bo samo się ogrzewa od ciepła z parteru.Każdemu wg potrzeb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 11.09.2016 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2016 Dom bez schodów, to wygoda dla 50+ którzy już nie łapią się na 500+ Dom ze schodami to radość dla dzieci małych i tych trochę większych. Dom parterowy o takiej samej powierzchni, jak piętrowy, to +30% kosztów ogrzewania na starość, kiedy nie będzie już dzieci. W piętrowym poddasza nie musisz ogrzewać, bo samo się ogrzewa od ciepła z parteru. Każdemu wg potrzeb. Pierwsza część twojej wypowiedzi to tylko i wyłacznie twój poglad na ten temat. Piszesz tak jakby to były fakty a to TYLKO twoje zdanie. Większość (także na forum) uważa inaczej. Druga część to już fanaberia... mieszkałeś może kiedyś w jakimś kolwiek domu? Jeszcze nie widzialem domu piętrowego w którym pięto nie miałoby instalacji ogrzewania "bo ogrzewaloby się" cieplem z parteru. Do jakiej temperatury trzeba grzać parter by na piętrze było komfortowo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość grend 11.09.2016 19:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2016 Pierwsza część twojej wypowiedzi to tylko i wyłacznie twój poglad na ten temat. Piszesz tak jakby to były fakty a to TYLKO twoje zdanie. Większość (także na forum) uważa inaczej. Druga część to już fanaberia... mieszkałeś może kiedyś w jakimś kolwiek domu? Jeszcze nie widzialem domu piętrowego w którym pięto nie miałoby instalacji ogrzewania "bo ogrzewaloby się" cieplem z parteru. Do jakiej temperatury trzeba grzać parter by na piętrze było komfortowo... Fizyka o tym mówi że dom z poddaszem jest tańszy w ogrzewaniu niz parterówka o tym samym metrazu. Jezeli masz wątpliwosci to napisz do Asolta on wylicza takie niuanse... Jedyny fakt przemawiający za parterówką to schody... ale to dla zdziadziałych tetryków którzy jedyna czynnośc fizyczną jaką wykonują to wyjscie z budynku i usadowienie się w samochodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 11.09.2016 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2016 Gdzieś napisałem, że dom z poddaszem jest droższy w utrzymaniu? Czytaj ze zrozumieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 27.09.2016 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 mieszkałeś może kiedyś w jakimś kolwiek domu? Jeszcze nie widzialem domu piętrowego w którym pięto nie miałoby instalacji ogrzewania "bo ogrzewaloby się" cieplem z parteru. Do jakiej temperatury trzeba grzać parter by na piętrze było komfortowo... Kolega GREND chyba jasno i wyraźnie napisał, że praw fizyki Pan nie oszukasz. Logicznym jest, że ciepło idzie z dołu do góry i logicznym jest, że na poddaszu użytkowym zimą, ustawiasz sobie mniejszy przepływ w rurach podłogowych, bo inaczej miałbyś saunę. Czy ty tego nie rozumiesz? Czy ty mieszkałeś kiedyś w jakimkolwiek domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
noc 27.09.2016 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Co to wszystko powyżej m wspólnego z kołkowaniem ocieplenia w Porothermie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
link2jack 27.09.2016 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2016 Kolega GREND chyba jasno i wyraźnie napisał, że praw fizyki Pan nie oszukasz. Logicznym jest, że ciepło idzie z dołu do góry i logicznym jest, że na poddaszu użytkowym zimą, ustawiasz sobie mniejszy przepływ w rurach podłogowych, bo inaczej miałbyś saunę. Czy ty tego nie rozumiesz? Czy ty mieszkałeś kiedyś w jakimkolwiek domu? Pokaż ten dom piętrowy ktory ogrzewanie ma tylko na parterze. Przypominam że napisałeś że piętro samo się ogrzewa z ciepła parteru. Próbujesz znowu obrażać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Odysss 28.11.2016 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 u mnie dawali mniej wiecej po 2 kolki na plyte. Lacznik LFN 10x220 dla stryo 15cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 28.11.2016 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2016 i bardzo dobrze zrobili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 10.01.2017 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 W związku z nasilającymi się tematami o dziwnych dźwiękach, pochodzących ze ścian domów w mroźne dni, muszę odświeżyć ten temat, ku przestrodze i napisać:A NIE MÓWIŁEM, ŻEBY NIE KOŁKOWAĆ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
מרכבה 10.01.2017 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 Pytanie jak było klejone .. czy na placki tylko.. ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 10.01.2017 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2017 (edytowane) Aha!Jak było na placki, to placek odstrzeli, a jak na obręb, to już nie odstrzeli? Co ma piernik do wiatraka? Klej jest klej.Strzelają te śmieszne chińskie plastikowe kołki!O tyle śmieszne, że ktoś za nie niepotrzebnie dodatkowo zapłacił, a gówno trzymają. Edytowane 10 Stycznia 2017 przez lotpaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts