zyhu 29.07.2016 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 OK, nikt was nie zmusza do kołkowania ? nie wiem, o co ta dyskusja ? każdy broni swojego nie dałeś kołków to przecież nie napiszesz, że zrobiłeś źle... zwłaszcza przy oknach, na rogu budynku itp ja dam, choć mi się nie chce. ale dam. bo nie lubie fuszery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 29.07.2016 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 (edytowane) Czyli ociepla dwa domy na tydzień? No to super fachowiec jakiś. No przecież nie robi wszystkiego własnoręcznie.... chyba może mieć ludzi do tego ? Rozmawiałem z nim na budowie gdzie robił dwa domki jednorodzinne obok siebie jednocześnie. Edytowane 29 Lipca 2016 przez dwiecegly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.07.2016 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 (edytowane) Fotohobby gdzie jesteś, dlaczego nie dogryzasz użytkownikowi zyhu, myślącemu podobnie do mnie. Czyżby jakaś awersja tylko do mojej osoby? A co mnie obchodzi Ty, zyhu i temat kołkowania ? Ani mnie kołkowanie ziębi, ani grzeje. Ja nie kołkowałem, ale rozumiem sytuację, kiedy ktoś używa słabszego kleju i kolkuje. Edytowane 29 Lipca 2016 przez fotohobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyhu 29.07.2016 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 trzeba używać dobrego kleju z włóknem szklanym i kołkować i wtedy nie ma fuszery nie ma czegoś takiego, słaby klej i kołki albo dobry klej i brak kołków daj dobry klej i dobre kołki, a co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 29.07.2016 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 A potem jeszcze najlepiej metalowe słupki aż po dach co pół metra elewacji, wtedy na pewno nie odpadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.07.2016 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 trzeba używać dobrego kleju z włóknem szklanym i kołkować i wtedy nie ma fuszery nie ma czegoś takiego, słaby klej i kołki albo dobry klej i brak kołków daj dobry klej i dobre kołki, a co Ceresit dla swojego systemu, opartego na kleju PU nie wymaga juz stosowania kołków. Nie on jedyny zresztą. Widocznie potrzebne tam są, jak piąte koło u wozu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 29.07.2016 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 (edytowane) Bardzo mądrze powiedziane.Kto nie ma chałupy z porothermu i tego nie doświadczył nie powinien się wypowiadać.Wiercenie z udarem..porażka. tego nie bardzo rozumiem ale widać autor miał to na uwadze.Dłuższe wiertło przewierci 2 warstwy porothermu i wtedy mostki cieplne mam jak w banku Ale czego tutaj nie rozumiesz? Weź sobie pustak porothermu 25P+W i spójrz na niego z góry. I co widzisz? Ano widzisz, że ma komory, tak? Ma, czy nie ma? Jeżeli już doszedłeś do tego, że ma, to teraz wyobraź sobie, że bierzesz wiertarkę i przewiercasz TYLKO pierwszą warstwę (komorę). Wkładasz tak kołek, dyblujesz i się trzyma. A teraz wyobraź sobie, że po przewierceniu pierwszej komory porothermu, dociskasz mocniej tę wiertarkę, bo niewiedzieć czemu, chcesz przewiercić jeszcze drugą komorę. I teraz napisz mi po ki uj??? Po to, żeby wiertło zrobiło większą dziurę w pierwszej komorze? Bo nie utrzymasz idealnie poziomo wiertarki, żeby były dwa idealne otwory. No nie utrzymasz i już! A nawet gdybyś utrzymał, to robisz krzywdę temu pustakowi, bo otwierasz niepotrzebnie drugą jego komorę i pustak płacze, bo mu ciepło ucieka x 2 kołki i pińcet pustaków, a to już podchodzi pod sabotaż. No i tutaj właśnie pojawił się ten mostek. Teraz rozumiesz o czym ja piszę i o czym mówił mój wykonawca? Jeżeli nie, to ja prościej wytłumaczyć nie potrafię. Edytowane 29 Lipca 2016 przez lotpaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 29.07.2016 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 (edytowane) Możesz podać powód kołkowania? Mój spokojny sen i pewność, że nic i nigdy nie odpadnie. A koszty, niewiele większe. Masz rację. Tyle co się teraz słyszy o tornadach nawiedzających Polskę, że dziesiątki gospodarstw zostały bez izolacji budynków, a styropiany walają się po polach i lasach, zwierzęta to jedzą i zdychają, a i podobno parę nierzetelnie zrobionych dachów zerwało przy okazji... Edytowane 29 Lipca 2016 przez lotpaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.07.2016 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 O zdychających zwierzętach, to szczerze mówiąc nie słyszałem. Mój pies, jak się dorwał do niebieskiego styro Aqua to tylko kolor odchodów mocno zmienił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
imrahil 29.07.2016 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 jak się wpisze w google "zerwana elewacja", to zwykle na zdjęciach widać, że zerwane elwacje były kołkowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 29.07.2016 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 O zdychających zwierzętach, to szczerze mówiąc nie słyszałem. Bo się o tym nie mówi. Tak samo jak się nie mówi o odpadających niekołkowanych elewacjach, a to z tego powodu, że... nic takiego się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 29.07.2016 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 jak się wpisze w google "zerwana elewacja", to zwykle na zdjęciach widać, że zerwane elwacje były kołkowane... Jak jakiś "kołek" robił, to i kołkować musiał, a i tak niewiele to dało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.07.2016 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Kołki i placki... http://ciechanowinaczej.pl/wp-content/gallery/zerwana-elewacja-gwardii/5.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 29.07.2016 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Gołego betonu na fundamencie nieźle trzymało, widać że tam gdzie są placki to nie puściło w większości, wyżej na starej farbie już wcale nie trzymało... kołki nawet nie pomogły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 29.07.2016 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 ... kołki nawet nie pomogły... To też właśnie o tym mowa, że kołki są dla "Kołków", bo jak przyjdzie co do czego... to widać na załączonym obrazku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dwiecegly 29.07.2016 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 Fotohpbby kolega poleciał z megaaaaa ironią a ty albo udajesz że nie załapałeś albo po prostu nie załapałeś.... to drugie o wiele gorsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 29.07.2016 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2016 http://info.elblag.pl/images/artykuly-minigalerie/17012d.jpg Jak widać, wystarczy zrobić dobrze, użyć dobrego kleju, odpowiednio przygotować podłoźe. Bo jak ktoś odwali fuszerę (a wiele firm klei na "placki"), to kołki g...o dadzą. Dlatego styro przykleiłem sam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elfir 30.07.2016 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Ja nie kołkowałem, ale rozumiem sytuację, kiedy ktoś używa słabszego kleju i kolkuje. Też nie kołkowałam. Klej na całej powierzchni. W bloczkach otorowych kołki i tak by się nie trzymały, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 30.07.2016 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Fotohpbby kolega poleciał z megaaaaa ironią a ty albo udajesz że nie załapałeś albo po prostu nie załapałeś.... to drugie o wiele gorsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lotpaj 30.07.2016 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2016 Także teraz zbierzmy to wszystko do kupy i ustalmy fakty.A fakty są takie, że:1) Kołkowanie domu jednorodzinnego, niewątpliwie dobrze wpływa na producentów kołków.2) Źle świadczy o ekipie ocieplającej, która zaleca kołkowanie domu do wysokości 10m. i nie daje alternatywy wykonania usługi bezkołkowej. Dlaczego? Ano dlatego, że te kołki to taki ich azymut bezpieczeństwa, gdyby coś się wysrało.3) 500 kołków stanowi około 1 m2 dużego mostka termicznego. I to działa 24h/dobę przez cały sezon grzewczy, a nie wtedy, kiedy otworzymy drzwi, aby wyprowadzić psa, czy kota. Zróbcie sobie otwarte okno w ścianie waszego domu o otworze 20x50cm, albo lepiej dziesięć takich malutkich okienek 2x5cm i nie pytajcie, dlaczego sąsiad płaci 10% mniej za ogrzewanie.4) Jak widać na wyżej zamieszczonych zdjęciach, jeżeli silny wiatr podwieje pod elewację, to te kołki, za przeproszeniem, można sobie w d.. wsadzić.5) Porządnie wykonane ocieplenie, to ocieplenie BEZKOŁKOWE. I tylko takich wykonawców szukajcie i nie róbcie ocieplenia ze szwagrem.6) Nie ma znaczenia, czy styropian jest przyklejany "na placki", czy "po obwodzie" - ważnym jest klej i jak najcieńsza jego warstwa oraz struktura i wilgotność ściany, do której przyklejany jest styropian. 7) Nie kleimy NIGDY styropianu na wilgotne ściany.8. Bo kiedyś może odpaść. Dziękuję za uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts