Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

po interwencji policji ,smutne wnioski

qwert

Recommended Posts

• Odpowiedzi 109
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nie chwalę się, nie mam żalu, bo jakoś mam ręce i nimi kręcę... Niemców i ich mentalności nie pochwalam, wręcz nie lubię. Stwierdzam fakt. Uważam, że są zawsze dwie strony medalu. Ci co mają zamiar hałasować, powinni najpierw się zastanowić czy komuś nie będą przeszkadzać, a jeśli już to nie uniknione, to powinni dojść do porozumienia. Policja jest w takiej sytuacji nie potrzebna, bo w niczy nie pomoże. To już taka natura.... A fakultety nie świadczą o niczym. Mam na myśli, że nie podoba mi się argumentacja typu: ja haruję na rentę nierobów.... A nie haruj! ..... :)

gdybym bych naprawdę złośliwy to:

1.nie dał bym nigdy skończyć tego płotu

2.przestawił mu jego płot o 5cm

3.zaczął procedurę rozbiurki jego szopek.

4.trzech ruskich i po oknach z kałacha.....

Wredoty nie lubię. Jak sąsiad z premedytacją, to co innego.....

5.Wielki pies srający na jego grządki...

Ludzie ale wy jesteście żałośni i ( tu mi się na język cisną bardzo bryzdkie słowa) a ty qwert to w swoim poście udowodnieś ,że my ludzie nie jesteśmy bezpośrednim kuzynami nawet najbardzie prechistorycznej małpy. I tu w tym miejscu od razu piszę, że moderator i całe to wileki i szanowne grono forumowiczów ( piszę to z wielką ironia może mnie skreślić)

Powiedz mi k....a człowieki który zna 2 języki, ma wykstałcenie wyższ ,piękny samochód i wspaniały dom co ci pajacu przeszkadza;

a)że sąsiad spawał i szliwował płot w sobotę, stojąc na twojej działce co to zanczy że stał na twojej działce, wpusćiłeś go na twoją posesję przeskoczył przez płyt , a co się wielkigo stąło że stał na twojej działce , ubliżyło to twojej zadufanej godności z wyższym wykształceniem ,że taki pleps jak on po podstawóce stoi na twojej działce, czy boli cię to że jeden sąsiad drugiemu pomaga a tobie nie chce , moze poznali się już na tobie i stwierdzili że z baranmi nie ma co zadzierać .

b)jak im zwróciłem uwagę to zaćząl jeszce głośniej spawać i szlifować, rozumię że gość ustawił mikrofony i wzmcniacz aby poprawić nagłośnienie bo powiedz mi jak jest to mozliwe aby głośniej spawać ???

c) dzięłi tobie sąsiad się wybudował, no co za z ciebie za łaskawca powinni się beatyfikować i przyznać pokojową nagrodę Nobla i inne nagody z szerzenie dobroci naśeicei.

K....a chłopie ty powinieneś się leczyć , żeby na gościa co płot sobie spaw i drugiemu który mu pomaga policeję wzywać. Jak widze takich pajaców jak ty to jestem za karą 12 lat więzienia za glupotę.

Nie będe cię obrażał ale więlsze durnia i kretyna nie widziałe

i żegnam szytkim jak mam czytać na dziale porady takich problemy takich przygów jak qwert który ma wyższe wyksztłącenie i zna 2 języki i pewnie pracuje w jakiejś dużej korporacji na stanowisku które mu ktoś załatwiła a on z tego tytułu mu płaci prowizję to wolę ogładąc seriale w TVP. Dla mnie jest to strata czasu, Jak przeglądam posty typu , o k..a , o jezu pomóżcie mi szybko bo niw wiem jaki kolor dachówki wybrać , tak ja będę wiedział jaki kolor dachówki ma ktoś wybrać i mu doradzić . to forum miało służyćwymianie doświadczeń czyli np czy lepsze są rynny plastkikowe czy metalowe a nie zawracanie dupy jaki kolor wybrac .

chaiłbym aby taki pajac kiedyś trafił na podobnego pajaca w jakimś urządzei albo lekarza lub w czymś podobnym

Wyobrżcie sobie jak taki oszołom jak qwert musiał głębićwykonawców. "a tutaj jest róznica mm będę musiał Panu za tą prace naliczyć kary umowne w wysokość 500zł" a człowiek np: układał silikon w piwnicy

PS.

To forum nie jest warte bym porawiał stylistykę i błędy ort, a mam wykształcenie wyższe i znam 1 język (certyfikat), jestem dyrektorem w duzej spólce informatycznej i wiem że jestem szanowany bo ni oiniżam swoich pracowników tylko dla tego ,że są po technikum a potafią wykonywać bardzo dobrze swoją prace bo to oni pracują na mnie.

No to kolega Dyrektor pojechał po bandzie.

Śmiem przypuszczać, że w oparciu o przypowieść o sąsiedzie buraku i bezradności tych z kompleksem jakimś.. (kurcze może nazwać by go kompleksem buraczanym) co to zarabiają na renty "ziemniaków" :oops: mógłaby powatsć niejedna dobra praca naukowo-badawcza z psychologii.

PS. Kurcze fajnie kolega Dyrektor dzieli ludzi. Są pajace, oszołomy i takie tam inne, a kurde jaki jest wyrozumiały dla swoich prostych pracowników

Ludzie ale wy jesteście żałośni i .........

No to kolega Dyrektor pojechał po bandzie.

PS. Kurcze fajnie kolega Dyrektor dzieli ludzi. Są pajace, oszołomy i takie tam inne, a kurde jaki jest wyrozumiały dla swoich prostych pracowników

Sugeruję aby nie komentować przypadków psychiatrycznych :)

Góralskie: "Prowda jest jak dupa, kazdy ma swoją".....

i "Są trzy prowdy: prowda, tyz prowda i gówno prowda".

Jeśli Quert miał zastrzeżenia do zachowania swojego sąsiada, powinien mu te zastrzeżenia w sposób dokładny i precyzyjny spokojnie objaśnić.

Potem poprosić. Krótko, stanowczo i bez agresji, ale do skutku.

Miałby wówczas spokój raz na zawsze.

Kogutkowo polskie ma się dobrze i to coraz lepiej w miarę postępującego rozwarstwiania ekonomicznego.

Efekt posocjalistycznego zmieszania i zrównania.

W tym samym bloku mieszkał często dyr., kierownik, majster i ich podwładni.

Jak to zmieniać?

Obok siebie powinni jednak mieszkać ludzie o, w miarę, podobnym statusie ekonomicznym i.in. a zatem i podobnym sposobie rozumowania.

Jeśli tak nie jest, należy wziąć sporą poprawkę dla swoich reakcji.

Oczekiwanie na funkcjonowanie zasady pełnej wzajemności zakładającej zawsze działanie pozytywne w dwie strony i obrażanie się, że tak nie jest, wobec ludzi z całkowicie innego środowiska to czysta ułuda.

Każde środowisko ma swój odrębny kodeks honorowy.

Nie można dowolnie, bezkolizyjnie zmieniać orbit swego funkcjonowania.

"Jak Kuba Bogu. tak Bóg Kubie" - to droga donikąd.

"Jeśli wszedłeś między wrony....."

Należy być ponadto w pełni asertywnym.

Stanowisko w każdej sprawie zawsze powinno być jesne i jednoznaczne.

no niestety ja sie pare razy przejechalem na ludziach... zalatwiam im cos, poswiecam czas... czy tez jak autor postu ide na reke w pewnych sprawach... i wiecie co??!!?

JAK KTOS MA MIEKKIE SERCE TO MUSI MIEC TWARDA D**E!

Przekonalem sie o tym parokrotnie i obawiam sie, ze stalem sie egoista (ale w "pozytywnym" tego slowa znaczeniu)

no niestety ja sie pare razy przejechalem na ludziach... zalatwiam im cos, poswiecam czas... czy tez jak autor postu ide na reke w pewnych sprawach... i wiecie co??!!?

JAK KTOS MA MIEKKIE SERCE TO MUSI MIEC TWARDA D**E!

Przekonalem sie o tym parokrotnie i obawiam sie, ze stalem sie egoista (ale w "pozytywnym" tego slowa znaczeniu)

Tak jest! I tu się zgadzam z kolegą.... " Bo trzeba być twardym, a nie miętkim..." HeHe :lol: