Gagata 13.03.2003 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2003 Ostanio jestem za pokryciem dachu domu (będę wymieniać ) dachówką cementową. A co w takim razie z tarasem? Ma byc zdadaszony i powinien tak samo jak dom. PIerwotnie miał to byc gont, także na tarasie. A przy d. cementowej - czy mogę nią pokryć także dach tarasu? jak on wówczas musi byc przygotowany przez stolarza? Bo pod gont miały być deski na wpust i pióro. A .. gdyby.. dach tarasu pokryc gontem, a domu dachówką? Czy to by miało szanse jakos wyglądać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom soyer 13.03.2003 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2003 zastanow sie czy nie zastosowac markizy - koszty moga byc porownywalne a efekt o wiele lepszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 14.03.2003 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 No właśnie wywołałeś wilka z lasu. Od kilku dni rozważam markizę, ale w Panoramie Firm i TPSA nie figuruje takie hasło. Gdzie szukać sprzedawców? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 14.03.2003 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 Prawie każdy producent żaluzji i rolet ma w swej ofercie markizy.Z jakiego rejonu jesteś? Krycie dachu czym innym niż tarasu nie wydaje mi się w dobrym guście.Markiza tarasowa jest bardzo dobrym rozwiązaniem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 14.03.2003 09:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 Moi drodzy - markiza to SUBSTYTUT dachu.Zapraszam pod poniższy adres (podany mi wczesniej przez innego forumowicza)-tam zaznaczcie w 2 kolumnie od lewej ostatnią pozycje na dole, a potem - 2 zdjęcie od lewej (można powiększyć).Dla mnie TO jest TARAS z prawdziwego zdarzenia. Z PRAWDZIWYM dachem!http://www.decks.com/PhotoSearch.asp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 14.03.2003 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 Czy ktoś ma już może u siebie taki taras lub planuje???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 14.03.2003 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 Taras na zdjęcui jest OKTylko pokrycie tarasu powinno być takie same jak dach - tak uważam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 14.03.2003 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 No właśnie - ja tez tak uważam. Myślałam o różnych możliwościach i kombinacjach, ale nic nie wymyśliłam sensownego. Oba dachy MUSZĄ byc takie same. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 14.03.2003 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 Gagata, taki dach ma jedną wadę. Bardzo zacienia przyległe pomieszczenie, jeśli będzie to salon będzie w nim buro i ponuro. Trzeba to brać niestety pod uwagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 14.03.2003 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2003 A może lekka konstrukcja z dachem z płyt poliwęglanowych (są białe i przydymione)Widziałam coę takiego! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 17.03.2003 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 Bartt wrote: Gagata, taki dach ma jedną wadę. Bardzo zacienia przyległe pomieszczenie, jeśli będzie to salon będzie w nim buro i ponuro. Trzeba to brać niestety pod uwagę Słusznie. U mnie to jest taras od strony kuchni, kuchnia będzie jeszcze doświetlona skądinąd - zastanawiamy się nad tym "zaciemnieniem" ale chyba bardzo nam zależy na takim tarasie i zaakceptujemy te konsekwencje.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 17.03.2003 11:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 Engi - taka kostrukcja mogłaby byc nawet i estetyczna i na pewno przepuszczaby światło, ale ... to nie to samo !! Czy widzisz ten taras ze zdjęcia powyżej bez tego pięknego drwenianego zadaszenia??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inwestor 17.03.2003 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 Popieram pogląd Bartt'a. Ja planuję u siebie taras który z czasem zamierzam przekształcić w ogród zimowy. Dla tego dach będzie wykonany z szyb zespolonych na bazie tych samych profili okiennych z których są okna.W przypadku takiego rozwiązania całkowicie odradzam szkło barwione. Kumpel wykonał dach nad swoim tarasem ze szkła o zabarwieniu żółtym (tak mu doradzili że będzie jasno i radośnie nawet w pochmurne dni) efekt jest taki że po roku został on zdemontowany bo wszystkich drażnił i nie dało się pod nim wysiedzieć.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartt 17.03.2003 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2003 Ładny Dom, nr kwietniowy 2003 - obszerny i ciekawy artykuł o różnych rodzajach tarasów. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 18.03.2003 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 Gagata!Chcesz mieś po prostu dużą, zadaszoną werandę!Nie ma się nad czym zastanawiać tylko do cieśli i dekarzy, aby postawili drugi mniejszy daszek nad tarasem - to się da zrobić napewno! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 18.03.2003 08:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 Bartt - dzięki - zaraz poszłam do pobliskiego kiosku i juz mam (a przez chwilę się zastanawiałam JAK JA ZDOBĘDĘ TERAZ KWIETNIOWY NUMER?? ). Zaraz wszystko poczytam. Engi - TAK!My nie mówimy na to weranda, bo mamy z przodu domu, od ulicy taką małą werandkę murowaną na grubych ceglanych słupach (to domek poniemiecki). Więc dla odróżnienia na to z tyłu mówimy TARAS . Ale teraz się chyba rozumiemy! [ Ta wiadomość była edytowana przez: Gagata dnia 2003-03-18 09:35 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
engi 19.03.2003 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2003 OK!Jeśli chcesz utrzymać styl domu , to tylko taki sam dach wchodzi w rachubę - markizy czy szklane dachy odpadają.Nie ma się nad czym zastanawiać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts