premiumpremium 16.10.2006 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2006 Hejka! Ja zaczynam kurs za 2 tygodnie No i nie mogę się doczekać jazd po mieście Domek, widzę, rośnie jak na drożdżach, i oby tak dalej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Zygmunt 17.10.2006 18:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Jazda po mieście jest extra. Cały czas ktoś ciebie wozi, a tu nagle ty jesteś za kierownicą i jedziesz. Ja byłam bardzo z siebie dumna. Widzę, że to nie takie straszne. Życzę powodzenia na kursie. Mury już idą. Dzisiaj postawili sporo metrów ścian, ale nie mam zdjęć bo widziałam to późnym wieczorem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kuleczka 17.10.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2006 Gratulacje wreszcie coś do przodu Teraz niech się mury pną do góry, to bardzo przyjemny etap budowy domku Ale obok Was ktoś szybko goni z budową, a i chałupa niemała....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Zygmunt 18.10.2006 21:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2006 Dzięki Kuleczko. Murarze robią ile się da. A obok nas idą dwie budowy. Nasz sąsiad ma dom gabarytowo podobny do nas, ale ten za nami to już chałupka będzie miała około 300 m2. Na biednego nie trafiło. Oby tylko pogoda dopisywała tak jak teraz to wszystko będzie OK. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa i Marek 01.11.2006 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Witam dzięki za wpis do naszego dziennika macie super ekipę ,że tak szybciutko wam budują, my też nie możemy narzekać są pracowici trzymają porządek i nie marnuja materiału co jest bardzo istotne.Będę śledzić postępy. pozdrawiam Ewa A teraz Marek : jak tak sobie przeczytałem wasz dziennik to jednego wam zazdroszczę: mianowicie odebrania pozwolenia na budowe po 5 dniach-to mistrzostwo świata i tylko się cieszyć że wam sie tak udało, my bujaliśmy się ze starostwem 58 dni, tak tępych urzędników jeszcze w swoim zyciu nie spotkaliśmy, gdyby nie to to już byśmy etap tegoroczny zamknęli, a tak musimy jeszcze troszkę drżeć o pogodę. Cieszymy się, że idziecie do przodu i mam nadzieję, że zagadniemy do siebie od czasu do czasu Pozdrawiam Marek no i Ewa oczywiście :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moonaa 01.11.2006 23:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Listopada 2006 Witaj Beato,Tak sobie przegladałam Twój dziennik i wpadła mi w oko droga. A my też musimy zrobić drogę do naszej działki (dł.ok 80 m, szer. 3-4m). Możesz napisać ile Was kosztowała ta droga i z czego jest zrobiona ? Pozdrawiam,Mooonaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Zygmunt 05.11.2006 17:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Moonaa posłałam Ci wszystko na priva. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sowa monikaka 05.11.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Witam, jestesmy na podobnym etapie, moja więźba czeka w tartaku na transport. Super ze macie już zamówione rolety i okna-moi sprzedawcy zażyczyli sobie poczekac na ukończenie murowania żeby wymierzyc i rolety i okna, a ja już nie mogę się doczekac. Super macie działkę, fajne tempo budowy, gratuluję i trzymam kciuki za pogodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Zygmunt 06.11.2006 13:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Listopada 2006 Sowa!U Was to już niedługo koniec murowania, pójdzie więźba i ani się nie obejrzycie a będziecie mieli dach nad głowami. U nas dzisiaj nic się nie dzieje bo deszcz leje jak z cebra. Chłopaki by się tylko rozchorowali. Czekamy na lepszą pogodę. Nasza więźba jest już na budowie, ale cały czas boimy się by jakoś nam nie "wyparowała" - podobnie jak stemple - (odpukać w niemalowane). Życzę powodzenia i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giza25 09.11.2006 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2006 Cześć Beatko, przeczytałam dziennik i gratuluje postępów. Macie przepiękną działkę czego wam niesamowicie zazdroszcze. Ja jak będę budować drugi dom to tez sobie taka kupię hehe Dom jest super, widziałam zdjęcia takiego domku Żony Budowniczego i efekt końcowy jest rewelacja. Wasz napewno też taki będzie. Zyczę powodzenia i oczywiścię będę sledzic poczynania swojej "Sąsiadki". Kto wie Beatko, może jeszcze wypijemy kawkę w tych swoich nowych domkach A co do jazdy to ucz się ucz - jazda samochodem to super sprawa. Ja jestem kierocą od 7 lat i wciąż nie mogę się nacieszyć samochodem i samą przyjemnością jazdy (a jeżdże codziennie i nie tylko po mieście). I powiem ci po cichu, że kobiety sa lepszymi kierowcami jak niektórzy faceci No to jeszcze raz wszystkiego naj... Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Zygmunt 14.11.2006 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Dzięki Iza za dobre słowa. Jeśli chodzi o dom to obejrzeliśmy wiele katalogów, ale projekt modrzewia wpadł nam w oko i tak już pozostał. A potem trafiłam na Żonę Budowniczego - jak to dobrze, że można skorzystać z dobrych rad forumowiczów. Teraz bardzo się cieszę, że poszłam na ten kurs - tylko czemu nie zrobiłam tego wcześniej? Trochę boję się egzaminu bo wypadnie mi gdzieś pod koniec grudnia lub na początku stycznia. A jak zasypie nas śnieg? Pozdrawiam i będę do Ciebie zaglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giza25 15.11.2006 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2006 Beatko, słuchaj co do egzaminu to się nie przejmuj. Ja swoje prawko robiłam w taką ślizgawicę, że raz obróciło mnie na drodze o 360 stopni i ... wróciłam na plac manewrowy. Napewno wszystko będzie ok. Po śniego lepiej się jeździ bo tak przyjemnie skrzypi - oczywiście taki żarcik. Co do domku to masz fajnie, że możesz gdzieś coś podejrzeć, albo kogoś zapytać. U nas z kolei my jesteśmy pierwsi i wszyscy nas pytają (a z nas takie fachury, że hoho). Ale w polsce jest sporo osób, które budują naszego Pelikana. To na jakim etapie kończycie budowę w tym roku? Bo my właśnie deskujemy dach, obijamy papą i jeszcze tylko lekko podszykujemy garaż i finisz na 2006 r. Wprawdzie w zmię mamy mieć już zakładaną elektrykę ale okna i caaaaała reszta dopiero od wiosny - start. Gdzieś koło lutego, marca muszę rozglądać się za kredytem, żeby w przyszłym roku zakończyć inwestycję. Bo jak nie to będziemy domek kończyć ze 3 latka. No to jeszcze raz pozrawiam i do napisania. Iza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żona budowniczego 19.11.2006 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Ale super - macie już strop!!! Nie zaglądam często do waszego dziennika, bo jakoś jestem ostatnio zaganiana, ale nie znaczy, że nie kibicuję! Trzymam dalej kciuki, żeby mrozy i śnieg nie pojawiły się za szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Zygmunt 19.11.2006 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2006 Ja bardzo się cieszę, że strop już za nami. Jeszcze 3 tygodnie i zaczną nam układać dach . Czasami jak tam jestem to nie wierzę, że to nasz dom. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giza25 20.11.2006 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 Super, nie ma jak dach nad głową SWÓJ !! Ale teraz widać jak szybko u Was budowa postępuje, jeszcze troszke i będziemy oglądac dach. Najwazniejsza sprawa to dobra ekipa - a widać, że twoja jest świetna - uwijają się chłopaki. Czekam na nowe zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga76 20.11.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2006 gratulacje postępów Dawno nie zaglądałam na forum, a tu takie postępy U nas zastój i bardzo zazdroszczę Ci tego zamieszania na budowie. Pozdrawiam i powodzenia na kursie i egzaminie Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Zygmunt 27.11.2006 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2006 Dzięki Aga. A czemu u Was zastój na budowie? Ja teraz odwiedzam budowę tylko w sobotę i niedzielę. Dla mnie też teraz jakoś te mury pną się jakoby wolniej. Teraz została taka dłubanina, której nie widać. Jak pójdzie więźba to coś się ruszy - będzie coś widać. Napisz co tam u Ciebie. Pozdrawiam Andre 10. Miło, że mój dziennik jest dla Ciebie pomocny. Jak będziesz chciał o coś zapytać to pytaj tylkow komentarzach. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giza25 28.11.2006 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 hej Beatko, no super - widzę, że u Ciebie ruszyło na dobre. Teraz tylko patrzeć jak stanie konstrukcja. A gdzie dokładnie budujesz ten domek, wiem że w Poniatowie ale cos bliżej - to będę wypatrywać więźby. Chciaz przy tej mgle to raczej niemożliwe - nawet jazda samochodem jest mało przyjemna. Pozdrawiam i czekam na kolejne wpisyIza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga76 28.11.2006 18:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 hej u nas zastój, bo jak w końcu skończyliśmy instalacje wod-kan i elektryczną to było już trochę za późno na tynki i wylewki. Gdyby nam się udało to zrobić to wykonalibyśmy plan a tak czekamy do wiosny. I tak nie jest źle: mamy okna, drzwi, bramę garażową. A jak przyjdzie wiosna to z nowymi siłami i pieniążkami ruszamy z robotą. A Wy planujecie prace przez zimę? No i kiedy planowana przeprowadzka? Z tempa prac wynika, że nas dogonicie (jeśli nie przegonicie ) Pozdrawiam Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Beata Zygmunt 28.11.2006 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2006 Cześć Izo! Nasza chatka powstaje na ul. Jesionowej, gdzieś w połowie ulicy. Jak się jedzie do Sulejowa to na skrzyżowaniu ze światłami w lewo i potem druga ulica w lewo . Dobrze, że teraz nie jeżdżę bo mgła faktycznie jest duża. Egzamin w styczniu . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts