Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze - Dom pod Modrzewiem

Recommended Posts

Beatko,

wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! :D

Jak to miło spotkać kogoś kto ma urodziny w tym samym dniu! :lol:

Podeślij na priva jak dojechać do was na budowę, bo kiedyś byliśmy w Poniatowie i chcieliśmy poszukać waszego domu. Niestety, jest tam w tej chwili tyle domów, że szybko poddaliśmy się...

• Odpowiedzi 183
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo dziękuję za życzenia urodzinowe :p !!! Też Wszystkiego co najlepsze. A już myślałam, że tylko ja się urodziłam takiego pięknego dnia :lol: ! Chociaż teraz po latach nie ma co narzekać. 13 to nie taki najgorszy dzień. Po tym jak jeździłam samochodem numer 13 to już nic złego nie może się przytrafić w taki dzień. Podam na priva jak dojechać. Jeszcze raz dziękuję i pozdrawiam

• 2 weeks później...

Serdecznie Ci zazdroszczę tego słodkiego lenistwa bez dzieci-od czasu do czasu takie wolen tylko dla siebie jest bardzo potrzebne,szczególnie jesli się jest mamą,żona inwestorką,kierowcą i jeszcze kimś więcej w jednej osobie :D

Miłego,spokojnego i zdrowego relaksu!

Pozdrawiam cieplutko

Witaj Beato :)

Po tej wichurze, przewróconych blaszaków w okolicy byo więcej, że nie wspomnę o innych zniszczeniach :-?

Nam wyrwało jedno przęsło z płotu, ale już jest naprawione.

Sąsiadowi na nowo wybudowanym domu porwało w strzępy połowę dachówki bitumicznej, podobno była źle położona.

ps. skoro masz wolny tydzień, zapraszam na kawę :wink: (poraz enty :lol: )

• 5 weeks później...

Beatko,

nie daj się zwieźć tą słodką gadką panów z Budvaru. Są rzeczywiście bardzo mili, ale trzeba ich bardzo pilnować i nie ufać do końca! :oops:

U nas drzwi balkonowe od tarasu są skopane - po kilku interwencjach nadal wieje w wietrzne dni (firanka się nawet rusza). To jest prawdopodobnie kwestia błędu w technologii (te nasze szyby P4 są strasznie ciężkie i pewnie dlatego profil się odkształcił). Chyba będziemy nadal reklamować - do skutku.

Nie udało nam się jeszcze dojechać na waszą budowę, ale jak tylk zrobi się trochę bardziej wiosennie to się wybierzemy. :D

- dachówka L-15 czerwona Angoba Koramica - 2800 sztuk. Dachówka i wszystkie dodatki kosztowały nas 19000 PLN.

Jeszcze a propos dachówki: w tej cenie mieliście podstawową dachówkę i wszystkie inne typu krawędziowe, gąsioty itd. Również wszystkie dodatki do jej ułożenia? Łaty i kontrłaty też?

A rynny macie skalkulowane osobno?

Cześć

Okna dachowe mamy firmy Fakro. Jeśli chodzi o tę kwotę na dachówkę to zawierały się tam wszystkie elementy dachówki ceramicznej oraz 5 sztuk okien dachowych i wyłaz. Jak pisałam o tej kwocie to jeszcze nie był zrobiony cały dach. Dodatkowo zapłaciliśmy jeszcze 2.700,00 zł. za rynny, wkręty, blachy itp. Jeśli chodzi o łaty i kontrłaty to cena jest doliczona do więźby - bo tak kupowaliśmy wszystko w jednym tartaku. Pozdrawiam :p

Hej Beatko

Ale super macie wjazd,jak do jakiego zamku :D

Ale Ci fajnie ,że już jestes na takim etapie,ja też bym juz chciała kryc dach :roll:

Apropo dachu,jaki ma metraż Wasz dach? i jaka to dachówka?

Ja wczesniej myslałam o blachodachówce,ale teraz mam wątpliwości i zaczynam spoglądac na dachówki :roll:

Pozdrawiam

Droga Sówko.

Kilka fotek wrzuciłam do dziennika. Jeśli chodzi o okna to wybraliśmy PCV rodzimej produkcji. Tempo prac wykończeniowych mnie przytłacza. O wielu rzeczach trzeba myśleć dużo wcześniej. Pieniądze wprost się rozpływają. Pozdrawiam

No właśnie,mnie juz czaszka boli od wybierania płytek-a efektu nie ma :-?

A kasa znika w tempie ponaddźwiękowym :-?

Pozdrawiam cieplutko

Witaj Beata.

Gratulacje pięknego domu .Jestem na podobnym etapie co ty ale niestety muszę wrócić do ogrodzenia którego jeszcze nie mam. Czy możesz napisać jak głęboko masz wykopne pod murek i czy masz dane zbrojenie.

Mąż mówi, że około 40 cm i nie dawaliśmy zbrojenia. Pozdrawiam :p