joanka77 03.07.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2006 Mam pytanie do osób, które korzystały z firm przeprowadzkowych: jakie są koszty ? płaci się za km czy ilość a może rodzaj mebli ? Jak zorganizować przeprowadzkę, żeby wyszło najtaniej i najsprawniej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 04.07.2006 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Sa firmy które organizuja przeprowadzki i jesli jest to na terenie miasta maja juz ustalone stawki jezeli przeprowadzasz sie pozamiasto placisz od kilometra. Ilosc mebli nie ma zaczenia jezli bedziesz sobie je sama ladowala i rozladowywala. Jezeli firma ma je wnosic wiadomo ze chlopaki policza sobie wiecej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
popi 04.07.2006 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Zgadzam sie w 100%z bladym78 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 04.07.2006 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 A wiecie moze jakies są stawki za km ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 04.07.2006 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 mnie nie stac było na firme wziołem busa, brata, teścia, szwagra.... i jazda na 3 razy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joanka77 04.07.2006 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 mnie nie stac było na firme wziołem busa, brata, teścia, szwagra.... i jazda na 3 razy No i tak jest najlepiej ale w naszym przypadku chyba będziemy musieli skorzystać z firmy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 04.07.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Ja się kiedyś przeprowadzałem ze stolicy do mojego miasta (rodzina 4-osobowa). Wziąłem sąsiada z busem, zrobił jeden kurs. Kosztowało mnie to 600 zł za 180 km (w jedną stronę). Resztę drobiazgów przewiozłem na 2 kursy swoim saochodem wypchanym po dach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 04.07.2006 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 Nie wiem, jak to liczyli - podali cenę 400 zł za 2 kursy z wynoszeniem (ale z parteru) i wnoszeniem. Odległość około 15 km w jedną stronę, Olsztyn (i za miasto). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 04.07.2006 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2006 A ja wypożyczyłem przyczepkę. 30 zł/doba. Rzem z moim ojcem i kumplami przewieźliśmy wszystko w 2-3 dni. Oczywiścię wcześniej wszystko spakowaliśmy w kartony (w marketach dostępne są za darmo ). Kartony podpisaliśmy np. naczynie, pierdoły z małego pokoju itp...) . Poszło bardzo fajnie. I tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 05.07.2006 04:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 Fakt. Podpisywanie kartonów jest bardzo ważne, szczególnie na początku zamieszkiwania na nowym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.07.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2006 do dzis stoja kartony nawet obok mnie z napisem SZKŁO ale fakt ze co moglem to wczesniej powywoziłem osobówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pnk 19.12.2015 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2015 Koszt zależy od firmy, od tego ile masz rzeczy i jeszcze paru czynników. Najlepiej przedzwonić do firm zajmujących się przeprowadzkami i z nimi to skonsultować. Z tego co się orientuję, to Japa Pana Jakubowskiego ma jedne z niższych cen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gontia 10.06.2021 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2021 Wiem, że stary temat, ale chyba nowy nie ma sensu...Przeprowadzał się ktoś z 4 piętra bez windy? Bardzo wpływa to na koszty w stosunku do parteru albo bloku z windą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 11.06.2021 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2021 Nascie lat temu...Firmy przeprowadzkowe zwykle biorą "na godziny" więc na pewno parę stówek więcej zapłacisz. Ale jakiejś tragedii nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bertha 11.06.2021 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2021 Pięknie znosi się mebelki z 4 piętrowego bloku z lat 60'. Primo - wąska klatka schodowa. Wiem, wiem niby normy itp. bajery, ale jest ciasno. Secundo - nogi będziesz miał/a jak u maratończyka. Tertio - kartony, folia bąbelkowa, taśma klejąca. I opisy na kartonach z dwóch stron, bo nie zawsze uważnie postawisz - właściwą stroną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts