Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aktualny komentarz polityczny

Aggi

Recommended Posts

MALI,

To ladny kraj te Mali :D

Swoja droga , to widze wlasnie , ze sie Zyta postawila i nie weszla na stolek.

Sie wziela i pogniewala.

To dobrze , bo za bardzo dokrecala srubke ,

tak btw

Jak silna trzeba miec wiare i chyba skonczona ekonomie :lol: ,

zeby wierzyc , ze takie posuniecie jak zaprzestanie samozatrudnienia, zmniejszy bezrobocie i przyniesie wieksze wplywy do kasy tego taniego Panstwa , z tytulu zatrudnienia przez pracodawce oczywiscie

hihihihihi

r ,Ty nie jesteś na bieżąco,

juz nie ma taniego państwa,:roll:

teraz mamy sprawne państwo :evil:

• Odpowiedzi 148
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Szanowny Kolego!!!

ABSOLUTNIE nie wzywam do rozlewu krwi!!!

Ja tylko po prostu uważam, że obecna sytuacja gospodarcza (zwłaszcza) naszego kraju ogólnie i większości obywateli z osobna, może doprowadzić do takiego scenariusza.

No to w końcu zdecyduj się, jaki widzisz scenariusz dla Polski. Mówienie o rozlewie krwi, gdy nie ma ku temu żadnych wskazań jest przecież absurdalne, groźne dla społeczeństwa i w ogóle brak mi słów. Pomyśl nad wagą swoich słów! Czy tylko dlatego, że straciłeś pracę mają się dziać w Polsce dantejskie sceny. Ja akurat też nigdy tak niepewny swojego losu nie byłem jak teraz i bynajmniej nie obarczam o to rządzących polityków. I nie uważam, że ma się to zaraz skończyć tak, jak przewidujesz. Dosyć było w naszej wspólnej historii rozlewów krwi. Jak można je przywoływać w obecnej sytuacji, najlepszej od setek lat?!!!!!! Nawet ja, który antykomunizm wyssałem z mlekiem matki, do głowy nie przyszły mi takie scenariusze, gdy Polską rządziło SLD a prezydentem był I sekretarz PZPR! i gdy złodziejska afera goniła aferę.

Głosowałem na PO, jeśli już tak bardzo Cię to interesuje. Nie gdybam, czy byłoby lepiej, gdyby to właśnie oni rządzili, ale zastanawiam się nad polityką (społeczno-gospodarczą w szczególności) obecnie rządzącej ekipy.

No to pomyśl nad tym, że ministrem finansów z nadania PiS była osoba planowana na to stanowisko przez PO. Więc w czym problem?

Uważam, że rozprawianie się z przeszłością jest o wiele mniej ważne od planowania przyszłości!!! Weź to sobie do serca i rozważ!

Rozważam to cały czas. Jednakże brak załatwienia się raz na zawsze z historią powoduje, że np. nasz współny minister finansów zosatał zmuszony odejść ze stanowiska, bynajmniej nie przez urojenia PiS, tylko przez gry osób czerpiących z tejże histori nienależne profity. Pozdrawiam.

Bądźmy realistami! PO na pewno będzie współtworzyć rząd. To chwilowe przepychanki, spowodowane frustracją po podwójnej przegranej i towarzyszącej temu wewnetrznej walce w PO o wpływy z gatunku, która opcja więcej wytarguje. Bez względu na wszystko, nie pozwolą sobie jednak na kolejną kadencję bycia w opozycji, o nie! A i PiS nie będzie na tyle głupi żeby rządzić z byle kim, bo to by była ich pierwsza i ostatnia kadencja.

Nie obrazasz Gryfpc - kolege ckwadrata , sam zobacz co pisal nie tak calkiem dawno

No tak , ale wiadomo , ze kto nie zmienia pogladow :roll:

RRmi, ależ ja się nadal pod tym podpisuję, co napisałem. Przecież nie moja wina, że PO postąpiła wbrew jakiejkolwiek logice i nie chciała ani wejść do rządu ani też nie chciała przedterminowych wyborów. Koalicja PiS z SO i LPR jest przecież tego bezalternatywnym następstwem.

A i PiS nie będzie na tyle głupi żeby rządzić z byle kim, bo to by była ich pierwsza i ostatnia kadencja.

a to nie odnosilo sie wlasnie do LPR i SO?

No bo nie o Platforme Ci jak mniemam chodzilo?

Daj spokoj ckwadrat :)

Znaczy , ze Romek pasuje :o ? Nie lubie jednak niedomowien :-?

ckwadrat gdybym chciala czytac tego typu odpowiedzi jak teraz to co powyzej- zajelabym sie rozmowa z wareczka vel lewakiem czy jak go zwal .

Po Tobie spodziewalam sie czegos ambitniejszego .

A moze tez widzisz rozwoj gospodarczy i spadek bezrobocia? :-?

Oczywiscie spadek bezrobocia mam na mysli taki , ze ludzie dostaja dobra prace w Polsce , a nie wyjezdzaja na saksy.

Teraz bedzie moze lepiej :-? :wink: , szara strefa sie powiekszy ,

bo nie bedzie samozatrudnienia.

Nie wiem jak ci ekonomisci to licza , naprawde nie wiem :roll:

Ps Jedna prosba , nie znecaj sie nad kolega , ktory stracil prace , bo to brzydko wyglada. Czuc jednak w tym taka szczera chec dobicia .

Cos na ksztalt jadu .Naprawde to widac .

Tobie tez sie moze zdarzyc cos takiego i nie bedzie to dla nas powodem do radosci

Ps Jedna prosba , nie znecaj sie nad kolega , ktory stracil prace , bo to brzydko wyglada. Czuc jednak w tym taka szczera chec dobicia .

Cos na ksztalt jadu .Naprawde to widac .

Tobie tez sie moze zdarzyc cos takiego i nie bedzie to dla nas powodem do radosci

RRmi - jesteś prawdziwą żmiją. W jednym poście pisałem, że szczerze utraty pracy Gryfowi współczuję. I to mimo tego, jak wzburzyły mnie jego słowa o rozlewie krwi. A w drugim, że też mam niewyraźną sytuację, więc jak możesz pisać, że moja szczerość jest sztuczna. Tak jesteś zacietrzewiona w nienawiści do wszystkiego, co wiąże się z PiS, w tym i mnie, że przypisujesz mi nieprawdziwe i niewynikające zupełnie z moich postów intencje. Opanujżesie!

RRmi - jesteś prawdziwą żmiją. W jednym poście pisałem, że szczerze utraty pracy Gryfowi współczuję. I to mimo tego, jak wzburzyły mnie jego słowa o rozlewie krwi. A w drugim, że też mam niewyraźną sytuację, więc jak możesz pisać, że moja szczerość jest sztuczna. Tak jesteś zacietrzewiona w nienawiści do wszystkiego, co wiąże się z PiS, w tym i mnie, że przypisujesz mi nieprawdziwe i niewynikające zupełnie z moich postów intencje. Opanujżesie!

Moze i jestem z tym , ze gdyby Platforma robila takie jaja mi jako wyborcy ,

to juz dawno bym ich oplula .

Na pewno natomiast nie plulabym na rozgoryczonych tym faktem ludzi.

Trzeba nie miec zdolnosci rozumienia , zeby dopatrzec sie w tym co Gryfpc napisal- nawolywania do rozlewu krwi .Moze masz problem z ocena sytuacji?No wlasciwie to chyba masz.

ps .A Tobie sie wydaje , ze mozesz tu ludzi wyzywac i jest ok?

Zacznij sie zastanawiac zanim cos sklecisz :-?

No tak, nie ma to jak grupa wzajemnej adoracji. Mnie można zarzucić fałszywość, sączenie jadu, dobijanie kogoś w trudnej sytuacji. Ale jak ja odpowiem tym samym (no bo któż sączy jad, jak nie żmija), to już "przemawiam językiem PiS". Sądząc z Waszej nieawiści do prawicy, gorsza obelga nie mogła mnie spotkać :lol:.

pozdrawiam serdecznie

Sądząc z Waszej nieawiści do prawicy, gorsza obelga nie mogła mnie spotkać :lol:.

pis to socjalisci , czyli nie jest prawica .

Od kiedy prawica mowi o solidarnym panstwie , zastanow sie?

O innych ciekawych powiedzonkach nie wspomne :-?

A ja sobie oglądam TVN 24 o Ks. Czajkowskim.

Konkluzja?Redakcja "Więzi": NIe ważne, że donosił wiele lat, nie ważne, że dopiero co nakłamał, nie ważne, że biskup Życimski pytał historyków "nienawiść Was wyzwala ???" - jest on prawie bohaterem !!! Jaki odważny ! Jaki skruszony ! Nie kamieniujmy go. MIał dokonania jako nauczyciel, ksiądz, pasterz ................ ludzie w jakim ja kraju żyję. Przecież to pier..ony donosiciel ! Ilu ludzi skrzywdził, zniszczył, doprowadził do nędzy, choroby, lub do końca - on, ksiądz, osoba zaufana - to przekracza moją percepcję.

Ja - wychowana na bibule i Wolnej Europie, ganiająca się z zomowcami po Starówce - ja jestem przerażona Kaczogrodem i tym co się teraz dzieje. Jak uprawiana jest relatywizaca wszystkich podstawowych pojęć takich jak prawda, honor, odwaga....... myślę, że zabronię dzieciom oglądać wiadomości.

Komentarz polityczny ? No comment.