Nefer 12.07.2006 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 .........Biura PiS będą w każdym mieście...... A potem w każdej gminie, powiecie aż w końcu w każdym domu - obok portretu miłośnie panujących nam Braci... skąd ja to znam ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 12.07.2006 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 .........Biura PiS będą w każdym mieście...... A potem w każdej gminie, powiecie aż w końcu w każdym domu - obok portretu miłośnie panujących nam Braci... skąd ja to znam ???? Nie! No nie strasz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 12.07.2006 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 .........Biura PiS będą w każdym mieście...... A potem w każdej gminie, powiecie aż w końcu w każdym domu - obok portretu miłośnie panujących nam Braci... skąd ja to znam ???? Nie! No nie strasz... Może nie zdążą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 12.07.2006 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Tak , uwazam , ze jak ktos ma problem z wyslowieniem sie nie powinien byc Prezydentem. Czyli Michnik też nie miałby szans? A inni? Wałęsa był, a to przecież pólanalfabeta. Kto go wybrał??? W ogóle to mali i ci niewyraźnie mówiący won!! Najlepiej za granicę! U nas mogą co najwyżej prowadzić warzywniak! O to chodzi? Tak ma być? Narodzie zrzęd i malkontentów? Przeczytajcie sobie niektore wypowiedzi przeciwników fszystkiego. Obejrzyjcie styl i ortografię, o kwestiach merytorycznych nie wspominając. Niech żyje tolerancja? Niech żyje patriotyzm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 12.07.2006 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 bez przesady. Patriotyzm nie polega na tym, aby popierać Kaczyńskich. A może już tez to zmienili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 12.07.2006 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 A na czym polega? patriotyzm? Zawsze tylko na wspieraniu opozycji? Jeśli pluje się na kogoś a priori, zanim zaczął swoją pracę, to budzi to we mnie bardzo wielką nieufność co do prawdziwych intencji plującego.W tym wypadku tak właśnie jest.Wszyscy nasi politycy to miernoty ,ale tym bardziej nie należy być wobec miernot w permanentnej opozycji. Lewica? źle!, Prawica? źle! Centrum? źle!Może z niektórymi? Źle! Należy dać czas.I tak kadencja trwa i plucie nic nie zmieni. Jeśli nasz wóz ciągnie nawet stara habeta to nie okładajmy jej bezustannie batem, nie szarpmy jej na prawo i lewo, bo będziemy stali w tym samym miejscu a to oznacza cofanie się.O to Wam chodzi ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 12.07.2006 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Bogusław...ale my się przecież i bez okładania cofamy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 12.07.2006 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 A na czym polega? patriotyzm? Zawsze tylko na wspieraniu opozycji? Jeśli pluje się na kogoś a priori, zanim zaczął swoją pracę, to budzi to we mnie bardzo wielką nieufność co do prawdziwych intencji plującego. W tym wypadku tak właśnie jest. Wszyscy nasi politycy to miernoty ,ale tym bardziej nie należy być wobec miernot w permanentnej opozycji. Lewica? źle!, Prawica? źle! Centrum? źle! Może z niektórymi? Źle! Należy dać czas. I tak kadencja trwa i plucie nic nie zmieni. Jeśli nasz wóz ciągnie nawet stara habeta to nie okładajmy jej bezustannie batem, nie szarpmy jej na prawo i lewo, bo będziemy stali w tym samym miejscu a to oznacza cofanie się. O to Wam chodzi ???? znowu sie rozpędzasz patriotyzm polega m.in na wspieraniu państwa, co moimi podatkami robię. Wybudowałam tu dom, pracuję w polskiej firmie, zatrudniam polskich pracowników, dzieci chodzą tutaj do szkoły, hymn umieją nie tylko zaspiewać /bez błędu/ ale nawet zagrać Znajdź mi proszę, gdzie jest napisane, że mam wspierać polityka, ktorego działania są dla mnie nieakceptowalne. Kolejna martyrologia? No i pokaż mi, w którym punkcie są /kaczyńscy/ prawicą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 12.07.2006 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Patriotyzm (łac. patria = ojczyzna) postawa szacunku, umiłowania i oddania własnej ojczynie oraz chęć ponoszenia dla niej ofiar. Charakteryzuje się też przedkładaniem celów ważnych dla ojczyzny nad osobistymi, a często także gotowociš do powięcenia własnego zdrowia lub życia. Często twierdzi się, że od skrajnego nacjonalizmu i szowinizmu odróżnia go otwartoć na inne narody i tolerancja wobec nich. Co więcej patriotyzm zazwyczaj opiera się na pojęciu obywatela, podczas gdy nacjonalizm zwišzany jest zazwyczaj z dominujšcš w danym państwie grupš etnicznš. Jednoczenie osoby i organizacje głoszšce poglšdy nacjonalistyczne i szowinistyczne uważajš się często za "prawdziwie patriotyczne". W rzeczywistoci granica między budzšcym pozytwne skojarzenia patriotyzmem, a ocenianym negatywnie nacjonalizmem bywa trudna do ustalenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mały 12.07.2006 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 A czytajšc definicję patriotyzmu, ale tak na poważnie i patrzšc na nasz kraj i to co sie w nim dzieje...nie wiem czy jestem patriotš. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 12.07.2006 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 Tak , uwazam , ze jak ktos ma problem z wyslowieniem sie nie powinien byc Prezydentem. Czyli Michnik też nie miałby szans? A inni? Wałęsa był, a to przecież pólanalfabeta. Kto go wybrał??? W ogóle to mali i ci niewyraźnie mówiący won!! Najlepiej za granicę! U nas mogą co najwyżej prowadzić warzywniak! O to chodzi? Tak ma być? Narodzie zrzęd i malkontentów? Przeczytajcie sobie niektore wypowiedzi przeciwników fszystkiego. Obejrzyjcie styl i ortografię, o kwestiach merytorycznych nie wspominając. Niech żyje tolerancja? Niech żyje patriotyzm?[/quote] Bogusław, to Ty od ministra Romana a nie lepiej Ojczyzną , za bardzo nie wycierać sobie ust też nie byłem zwolennikiem Wałęsy, ale był o niebo lepszy od teraźniejszego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcza75 12.07.2006 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2006 A na czym polega? patriotyzm? Zawsze tylko na wspieraniu opozycji? Jeśli pluje się na kogoś a priori, zanim zaczął swoją pracę, to budzi to we mnie bardzo wielką nieufność co do prawdziwych intencji plującego. W tym wypadku tak właśnie jest. Wszyscy nasi politycy to miernoty ,ale tym bardziej nie należy być wobec miernot w permanentnej opozycji. Lewica? źle!, Prawica? źle! Centrum? źle! Może z niektórymi? Źle! Należy dać czas. I tak kadencja trwa i plucie nic nie zmieni. Jeśli nasz wóz ciągnie nawet stara habeta to nie okładajmy jej bezustannie batem, nie szarpmy jej na prawo i lewo, bo będziemy stali w tym samym miejscu a to oznacza cofanie się. O to Wam chodzi ???? Panie Kolego. Czytałem z 10 razy ten tekst zanim do mnie cokolwiek dotarło . Ale ponieważ jeszcze mało rozumiem proszę o trochę wyjaśnień. Czy? 1. Patriotyzm to zwlaczanie opozycji i popieranie wszelkiej władzy? 2. Po jakim czasie można krytykować władzę , po pół roku, po dwóch latach, czy może po 5? 3. "Wszyscy nasi politycy to miernoty ,ale tym bardziej nie należy być wobec miernot w permanentnej opozycji. Lewica? źle!, Prawica? źle! Centrum? źle! " Trudny fragment, ale dotarło do mnie... wszystkich należy kochać... tak ewangelicznie 4. Na koniec ponownie zrozumiałem, że nie można krytykować "starej habety" tzn chyba władzy. To akurat pokrywa się z Waści uwagami w podobnym wątku o czwórpodziale władzy, które sparafrazuję następująco - media i dziennikarze zawsze kłamią, dokuczają władzy i manipulują społeczenstwem, tworząc fałszywą rzeczywistość. Czytam i myślę, patrzę i dumam, a czy Kolega to nie z ambasady jakiejś może. Np. Radzieckiej Republiki Białorusi, albo Kuby lub Iranu. Ciekawe... , bo w moim kraju - Polsce , to od tysiąca lat władzę krytkuje się i krytykować będzie, tym mocniej im jest szkodliwa dla Państwa i podła dla ludzi. Z uwielbieniem wszystkich partii i ich działaczy prawie się zgadzam, tylko na kogo będę głosował jak wszyscy są tacy wspaniali... A co do wolnych mediów, to z nimi jest jak z demokracją i kapitalizmem, mają same wady, tylko nikt nie wymyślił dotąd lepszego narzędzia kontroli przez społeczenstwo trzech władz konstutucyjnych. Z komsomolskim priwetom...... .... pa .... .... a może teraz zagłosuję na gejów, lesbijki i feministki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 13.07.2006 05:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Czytałem z 10 razy ten tekst zanim do mnie cokolwiek dotarło . Ale ponieważ jeszcze mało rozumiem proszę o trochę wyjaśnień. wilcza75- mimo tych dziesięciu powtórzeń nadal nic do Ciebie nie dotarło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 13.07.2006 05:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 1950 też nie byłem zwolennikiem Wałęsy, ale był o niebo lepszy od teraźniejszego Ty jesteś rocznik 1950(?), ja jestem 1953. I wiesz co? Dziwię Ci się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 13.07.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 1950 też nie byłem zwolennikiem Wałęsy, ale był o niebo lepszy od teraźniejszego Ty jesteś rocznik 1950(?), ja jestem 1953. I wiesz co? Dziwię Ci się. być może, bo ja patriotyzm rozumiem inaczej, a ponadto uważam, że o patriotyźmie świadczą czyny, a nie cała masa pięknych, PUSTYCH słów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 13.07.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 O to się nie martw 1950! Patriotycznych czynów jest znacznie, znacznie, znacznie więcej niż słów. Przyjacielu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.07.2006 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 1950 też nie byłem zwolennikiem Wałęsy, ale był o niebo lepszy od teraźniejszego Ty jesteś rocznik 1950(?), ja jestem 1953. I wiesz co? Dziwię Ci się. Jesteś zdziwiony Bogusław - bo masz krótką pamięć. Ja też głosowałam na Wałęsę bo alternatywą były komuchy. Głosowanie na Wałęsę to były pierwsze Wolne Wybory w Polsce. Pamiętam, bo to były pierwsze wybory, w których miałam prawo uczestniczyć i ostatnie na które założyłam białą bluzkę, czarną spódnicę, przypięłam znaczek Solidarności i byłam tak dumna, że można mnie było poturlać do tego lokalu wyborczego. Pamiętam jak byłam pełna wiary, jaka to była radość i nadzieja. A teraz patrzę na tych co byli wtedy z Wałęsą i mi się białko ścina. Nie jest ważne, że Wałęsa był taki a nie inny. Nie jest ważne, że w zasadzie obserwując co się dzieje to mu nie wyszło. Ważne jest jedno mądre powiedzenie, które oddaje to co się teraz dzieje: "Nie ma nic gorszego niż miernota obdarzona władzą" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 13.07.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 SŁUSZNIE Nefer PRAWICIE!!! Co to się teraz na tym naszym świecie porobiło?! :o ZGROZA!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 13.07.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Ja też głosowałem na Wałęsę...................................... A wiesz, że szefem jego doradców został ostatnio znowu imć Wachowski? To ci dwaj panowie walczyli m.in. z braćmi Kaczyńskimi..... Nie ma nic gorszego niż miernota obdarzona władzą" Po Wałęsie, który i którego otoczenie kolaborowało z komuchami wiem to najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.07.2006 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Ja też głosowałem na Wałęsę...................................... A wiesz, że szefem jego doradców został ostatnio znowu imć Wachowski? To ci dwaj panowie walczyli m.in. z braćmi Kaczyńskimi..... Nie ma nic gorszego niż miernota obdarzona władzą" Po Wałęsie, który i którego otoczenie kolaborowało z komuchami wiem to najlepiej. Nie chcesz wiedzieć kto doradza Kaczyńskim. Nie chcdesz wiedzieć co się działo w Ratuszu warszawskim jak tam siedział. Zapewniam Cię - nie chcesz tego wiedzieć, żeby spać spokojnie. Ja tu mieszkam. Moi znajomi pracują w spółkach miejskich i widzieli to na własne oczy. I zapewniam Cię - nie chcewsz tego wiedzieć - ja też wolałabym tej wiedzy nie posiadać. Dlatego NIE JESTEM W STANIE POGODZIĆ SIĘ W GŁUPOTĄ TEGO NARODU. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts