Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Aktualny komentarz polityczny

Aggi

Recommended Posts

• Odpowiedzi 148
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Tak , uwazam , ze jak ktos ma problem z wyslowieniem sie nie powinien byc Prezydentem.

Czyli Michnik też nie miałby szans? A inni?

Wałęsa był, a to przecież pólanalfabeta. Kto go wybrał???

W ogóle to mali i ci niewyraźnie mówiący won!! :o Najlepiej za granicę!

U nas mogą co najwyżej prowadzić warzywniak!

O to chodzi? Tak ma być? Narodzie zrzęd i malkontentów?

Przeczytajcie sobie niektore wypowiedzi przeciwników fszystkiego.

Obejrzyjcie styl i ortografię, o kwestiach merytorycznych nie wspominając.

Niech żyje tolerancja? Niech żyje patriotyzm?

A na czym polega? patriotyzm?

Zawsze tylko na wspieraniu opozycji?

Jeśli pluje się na kogoś a priori, zanim zaczął swoją pracę, to budzi to we mnie bardzo wielką nieufność co do prawdziwych intencji plującego.

W tym wypadku tak właśnie jest.

Wszyscy nasi politycy to miernoty ,ale tym bardziej nie należy być wobec miernot w permanentnej opozycji.

Lewica? źle!, Prawica? źle! Centrum? źle!

Może z niektórymi? Źle!

Należy dać czas.

I tak kadencja trwa i plucie nic nie zmieni.

Jeśli nasz wóz ciągnie nawet stara habeta to nie okładajmy jej bezustannie batem, nie szarpmy jej na prawo i lewo, bo będziemy stali w tym samym miejscu a to oznacza cofanie się.

O to Wam chodzi ????

Jeśli pluje się na kogoś a priori, zanim zaczął swoją pracę, to budzi to we mnie bardzo wielką nieufność co do prawdziwych intencji plującego.

Wszyscy nasi politycy to miernoty ,ale tym bardziej nie należy być wobec miernot w permanentnej opozycji.

Może z niektórymi? Źle!

Należy dać czas.

Jeśli nasz wóz ciągnie nawet stara habeta to nie okładajmy jej bezustannie batem, nie szarpmy jej na prawo i lewo, bo będziemy stali w tym samym miejscu a to oznacza cofanie się.

O to Wam chodzi ????

znowu sie rozpędzasz 8)

patriotyzm polega m.in na wspieraniu państwa, co moimi podatkami robię. Wybudowałam tu dom, pracuję w polskiej firmie, zatrudniam polskich pracowników, dzieci chodzą tutaj do szkoły, hymn umieją nie tylko zaspiewać /bez błędu/ ale nawet zagrać :wink:

Znajdź mi proszę, gdzie jest napisane, że mam wspierać polityka, ktorego działania są dla mnie nieakceptowalne. Kolejna martyrologia?

No i pokaż mi, w którym punkcie są /kaczyńscy/ prawicą?

Patriotyzm (łac. patria = ojczyzna) – postawa szacunku, umiłowania i oddania własnej ojczyŸnie oraz chęć ponoszenia dla niej ofiar. Charakteryzuje się też przedkładaniem celów ważnych dla ojczyzny nad osobistymi, a często także gotowoœciš do poœwięcenia własnego zdrowia lub życia. Często twierdzi się, że od skrajnego nacjonalizmu i szowinizmu odróżnia go otwartoœć na inne narody i tolerancja wobec nich. Co więcej patriotyzm zazwyczaj opiera się na pojęciu obywatela, podczas gdy nacjonalizm zwišzany jest zazwyczaj z dominujšcš w danym państwie grupš etnicznš. Jednoczeœnie osoby i organizacje głoszšce poglšdy nacjonalistyczne i szowinistyczne uważajš się często za "prawdziwie patriotyczne". W rzeczywistoœci granica między budzšcym pozytwne skojarzenia patriotyzmem, a ocenianym negatywnie nacjonalizmem bywa trudna do ustalenia.

Tak , uwazam , ze jak ktos ma problem z wyslowieniem sie nie powinien byc Prezydentem.

Czyli Michnik też nie miałby szans? A inni?

Wałęsa był, a to przecież pólanalfabeta. Kto go wybrał???

W ogóle to mali i ci niewyraźnie mówiący won!! :o Najlepiej za granicę!

U nas mogą co najwyżej prowadzić warzywniak!

O to chodzi? Tak ma być? Narodzie zrzęd i malkontentów?

Przeczytajcie sobie niektore wypowiedzi przeciwników fszystkiego.

Obejrzyjcie styl i ortografię, o kwestiach merytorycznych nie wspominając.

Niech żyje tolerancja? Niech żyje patriotyzm?[/quote]

Bogusław, to Ty od ministra Romana :o :o :o :o

a nie lepiej Ojczyzną , za bardzo nie wycierać sobie ust

też nie byłem zwolennikiem Wałęsy, ale był o niebo lepszy od teraźniejszego

Może z niektórymi? Źle!

Należy dać czas.

O to Wam chodzi ????

Panie Kolego.

Czytałem z 10 razy ten tekst zanim do mnie cokolwiek dotarło :o . Ale ponieważ jeszcze mało rozumiem proszę o trochę wyjaśnień.

Czy?

1. Patriotyzm to zwlaczanie opozycji i popieranie wszelkiej władzy?

2. Po jakim czasie można krytykować władzę , po pół roku, po dwóch latach, czy może po 5?

3. "Wszyscy nasi politycy to miernoty ,ale tym bardziej nie należy być wobec miernot w permanentnej opozycji. Lewica? źle!, Prawica? źle! Centrum? źle! " Trudny fragment, ale dotarło do mnie... wszystkich należy kochać... tak ewangelicznie

4. Na koniec ponownie zrozumiałem, że nie można krytykować "starej habety" tzn chyba władzy. To akurat pokrywa się z Waści uwagami w podobnym wątku o czwórpodziale władzy, które sparafrazuję następująco - media i dziennikarze zawsze kłamią, dokuczają władzy i manipulują społeczenstwem, tworząc fałszywą rzeczywistość.

Czytam i myślę, patrzę i dumam, a czy Kolega to nie z ambasady jakiejś może. Np. Radzieckiej Republiki Białorusi, albo Kuby lub Iranu.

Ciekawe... :roll: , bo w moim kraju - Polsce , to od tysiąca lat władzę krytkuje się i krytykować będzie, tym mocniej im jest szkodliwa dla Państwa i podła dla ludzi.

Z uwielbieniem wszystkich partii i ich działaczy prawie się zgadzam, tylko na kogo będę głosował jak wszyscy są tacy wspaniali...

A co do wolnych mediów, to z nimi jest jak z demokracją i kapitalizmem, mają same wady, tylko nikt nie wymyślił dotąd lepszego narzędzia kontroli przez społeczenstwo trzech władz konstutucyjnych.

Z komsomolskim priwetom...... 8) .... pa ....

.... a może teraz zagłosuję na gejów, lesbijki i feministki...

1950

Ty jesteś rocznik 1950(?), ja jestem 1953. I wiesz co? Dziwię Ci się.

być może, bo ja patriotyzm rozumiem inaczej,

a ponadto uważam, że o patriotyźmie świadczą czyny, a nie cała masa pięknych, PUSTYCH słów

1950

Ty jesteś rocznik 1950(?), ja jestem 1953. I wiesz co? Dziwię Ci się.

Jesteś zdziwiony Bogusław - bo masz krótką pamięć.

Ja też głosowałam na Wałęsę bo alternatywą były komuchy. Głosowanie na Wałęsę to były pierwsze Wolne Wybory w Polsce. Pamiętam, bo to były pierwsze wybory, w których miałam prawo uczestniczyć i ostatnie na które założyłam białą bluzkę, czarną spódnicę, przypięłam znaczek Solidarności i byłam tak dumna, że można mnie było poturlać do tego lokalu wyborczego.

Pamiętam jak byłam pełna wiary, jaka to była radość i nadzieja.

A teraz patrzę na tych co byli wtedy z Wałęsą i mi się białko ścina. Nie jest ważne, że Wałęsa był taki a nie inny. Nie jest ważne, że w zasadzie obserwując co się dzieje to mu nie wyszło.

Ważne jest jedno mądre powiedzenie, które oddaje to co się teraz dzieje:

"Nie ma nic gorszego niż miernota obdarzona władzą"

Ja też głosowałem na Wałęsę......................................

A wiesz, że szefem jego doradców został ostatnio znowu imć Wachowski?

To ci dwaj panowie walczyli m.in. z braćmi Kaczyńskimi.....

Nie ma nic gorszego niż miernota obdarzona władzą"

Po Wałęsie, który i którego otoczenie kolaborowało z komuchami wiem to najlepiej.

Ja też głosowałem na Wałęsę......................................

A wiesz, że szefem jego doradców został ostatnio znowu imć Wachowski?

To ci dwaj panowie walczyli m.in. z braćmi Kaczyńskimi.....

Nie ma nic gorszego niż miernota obdarzona władzą"

Po Wałęsie, który i którego otoczenie kolaborowało z komuchami wiem to najlepiej.

Nie chcesz wiedzieć kto doradza Kaczyńskim. Nie chcdesz wiedzieć co się działo w Ratuszu warszawskim jak tam siedział. Zapewniam Cię - nie chcesz tego wiedzieć, żeby spać spokojnie. Ja tu mieszkam. Moi znajomi pracują w spółkach miejskich i widzieli to na własne oczy. I zapewniam Cię - nie chcewsz tego wiedzieć - ja też wolałabym tej wiedzy nie posiadać. Dlatego NIE JESTEM W STANIE POGODZIĆ SIĘ W GŁUPOTĄ TEGO NARODU.