boguslaw 13.07.2006 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Ty masz swoją wiedzę i z tej wiedzy wyciągasz swoje wnioski, ja mam swoją wiedzę i swoje wnioski. Dlaczego uważasz, że jesteś mądrzejsza niż inni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.07.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Ty masz swoją wiedzę i z tej wiedzy wyciągasz swoje wnioski, ja mam swoją wiedzę i swoje wnioski. Dlaczego uważasz, że jesteś mądrzejsza niż inni? Nie jestem mądrzejsza. Mam tylko więcej informacji od Ciebie. Zresztą nie trzeba ich mieć i wiedzieć, że prezydent państwa, którego żołnierze siedzą w Iraku nie powienien na śniadaniu Wilkanocnym mówić do nich : "Pełnicie honorową służbę w IRANIE". Prezydent jednego ze słabszych krajów w regionie nie powinien "stawiać się" w polityce zagranicznej, bo poza lepszego samopoczucia robi tylko złą robotę dla kraju. A tu chyba zaczynamy mówić o partiotyźmie, nie ? Bo mnie się wydawało, że rządzenie to służba. Podobnie jak w firmie - zarządzasz ludźmi to masz im służyć. A nasz Miłościwie Panujący martwi się głównie o swoje ego , a nie o stosunki dyplomatyczne. To nie jest normalne (ciągnąc wątek patrotyzmu) że premier i/lub prezydent kraju nie znają słów hymnu narodowego - swojego hymnu. Przedszkolaki są lepiej wykształcone w tej kwestii. To nie jest normalne, że prezydent i premier obiecujący TANIE PAŃSTWO ma NAJWIĘCEJ W HISTORII doradców. A dlaczego ? Ano dlatego, że POTRZEBUJĄ DORADCÓW. A kiedy się potrzebuje doradców? WTEDY GDY SIĘ NIE MA POJĘCIA O TYM CO SIĘ ROBI. P.S. - ja nie mam doradcy w swojej firmie czego życzę rządzącym:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 13.07.2006 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Ja też nie mam.Ale obdarzam swoich pracowników pewnym kredytem zaufania, odcinając im stopniowo z tego kuponu...Moi pracownicy mają w ramach tego zaufania prawo do błędów, nie wolno im tylko popełniać ich dwa razy......Kaczyńscy mają pewien cel do zrealizowania, który wiąże się ze spojrzeniem wstecz, na spojrzeniu na fundament i na jego poprawienie.Później mogą nawet wyparować. Ps.Podane przykłady z Iranu i z hymnu to zwykłe przejęzyczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcza75 13.07.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Czytałem z 10 razy ten tekst zanim do mnie cokolwiek dotarło . Ale ponieważ jeszcze mało rozumiem proszę o trochę wyjaśnień. wilcza75- mimo tych dziesięciu powtórzeń nadal nic do Ciebie nie dotarło. to nie rób smutnej miny, tylko pisz zrozumiale człowieku... a co do L.Wałęsy, to jednego mu nie mogę odmówić. To był jedyny Prezydent , którego celem było dobro Polski, a nie górników i hutników, kolejarzy i sekretarzy, roli uprawiaczy i radia wiernych słychaczy. Popadł w megalomanię i denerwował wszystkich, tak, że człowiek wpadał w szał, widząć go i słuchając. Ale i wtedy i teraz to jedno przyznaję, ze wszystkimi jego wadami i błędami - starał się coś zrobić dobrego dla naszego Państwa. W przeciwieństwie do komuszka kłamczuszka i obecnego "spieprzaj dziadu", których jedynym celem było i jest zaspokojenie własnych ambicji oraz ochrona interesów swojej grupy wyborczej, najpierw sierot po PZPR,a teraz tych którym Państwo ma zapewnić socjal od urodzenia do grobowej deski. Dlatego sojusz PIS z bolszewikami i narodowymi-socjalistami to nie przypadek i taktyka , tylko 100% zgodności celów i programów. Tylko gdzie w tym Państwo Polskie, gdzie patiotyzm? Melduję panie prezesie, że nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mTom 13.07.2006 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 A c2 pisze, że PiS to prawica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 13.07.2006 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 wilcza. coś Ci się pomyliło..... Polska to właśnie m.in. gornicy, hutnicy, kolejarze i sekretarze, roli uprawiacze i radia wiernych słuchacze. I różne partie. No i jeszcze my i oni. Co byś powiedział, gdyby się jednak okazało, iż połowa czołówki opozycji miało kontakt typu TW z bezpieką a Wałęsa to jednak "Bolek"? Moze niektóre fakty miałyby wówczas zupełnie inny wymiar? sojusz PIS z bolszewikami i narodowymi-socjalistami to nie przypadek A kogo masz na myśli? Czyżbym coś przegapił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.07.2006 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 wilcza. coś Ci się pomyliło..... Polska to właśnie m.in. gornicy, hutnicy, kolejarze i sekretarze, roli uprawiacze i radia wiernych słuchacze. I różne partie. No i jeszcze my i oni. Co byś powiedział, gdyby się jednak okazało, iż połowa czołówki opozycji miało kontakt typu TW z bezpieką a Wałęsa to jednak "Bolek"? Moze niektóre fakty miałyby wówczas zupełnie inny wymiar? sojusz PIS z bolszewikami i narodowymi-socjalistami to nie przypadek A kogo masz na myśli? Czyżbym coś przegapił? Halo, halo - kwestia Bolka została rozstrzygnięta przez niezawisły sąd Rzczpospolitej. Patriotyzm to również szanowanie wyroków sądu tego kraju. Ja rozumiem, że można mieć wątpliwośći - podobno - Kaczyński załatwił kwestię swojej teczki jednym zdaniem: "te dokumenty są sfałszowane". Jakież to proste :) Jakieś wątpliwości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
premiumpremium 13.07.2006 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Gdyby Kaczyńscy byli trojaczkami, bałabym się następnego konklawe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirek_gdynia 13.07.2006 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Ja rozumiem, że można mieć wątpliwośći - podobno - Kaczyński załatwił kwestię swojej teczki jednym zdaniem: "te dokumenty są sfałszowane". Jakież to proste Jakieś wątpliwości ? I w ten sam sposób ogłosili "aferę billbordową". Stwierdzili, że w PZU fałszowano dokumenty, a skoro tych fałszywych dokumentów nie można znaleźć to zapewne je zniszczyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michal_m 13.07.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Gdyby Kaczyńscy byli trojaczkami, bałabym się następnego konklawe... Czemu, wyniki niemal pewne. Chyba, że bałabyś się omsknięcia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 13.07.2006 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 A iluż aferzystów i prawdziwych przekręciarzy te Twoje Nefer "niezawisłe" sądy posadziły? Pierwszy milion trzeba ukraść... Nie pamiętasz?Sprawa teczki Kaczyńskiego została również przez sąd orzeczona... Co do wyroku w sprawie Bolka niech wypowiedzą się jego najbliżsi:Walentynowicz i Gwiazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 13.07.2006 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 A iluż aferzystów i prawdziwych przekręciarzy te Twoje Nefer "niezawisłe" sądy posadziły? (...) i Chrońmy urząd! Napisała to ta sama osoba. bogusław. Dostrzegam pewną niescisłośc. Jeden urzad trzeba chronić choćby nie wiem co/prezydencki/ drugim /sądem/ mozna sobie gębę wycieraćj, jak tzw. naszym pasuje. Ot logika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 13.07.2006 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 A nasi Dropsiak to kto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 13.07.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Przeczytaj swój poprzedni post kierowany do Nefer. Chyba wiesz co piszesz? ps, Jest w nim tez kolejna niescisłośc Najpierw napadasz na sądy /Wałęsa - Bolek/ a potem się nimi podpierasz przy teczce L.K. No to albo niezawisłe albo "niezawisłe'"??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 13.07.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Wyjaśnię Ci: Urząd Prezydenta jest jeden. Prezydent też jest jeden. Można mu powiedzieć: Panie Kaczyński. Moim zdaniem Pan źle wypełnia funkcję głowy Państwa. Dlatego i dlatego. Albo bez uzasadnienia.Ma Pan wokoł siebie kiepskich, niekompetentnych doradców. Taka krytyka jest ok. To jest uprawniona krytyka obywatelska, do której ma każdy prawo a nawet kazdy ma obowiązek ją zgłosić w razie wątpliwości. Natomiast jeśli ktoś mówi: Kaczyński - o jakie okropnie to śmieszne, o jaki knypek, o jak się śmiesznie jąka a w ogóle to jego mama żyje bez ślubu z jego samotnym bratem, pewnie pedałem. To już nie jest krytyka obywatelska. Co to jest, sama sobie odpowiedz.A cała masa postów jest w tym stylu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 13.07.2006 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 A twoje teksty o sądach w poscie powyżej to krytyka uprawniona czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boguslaw 13.07.2006 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Przeczytaj swój poprzedni post kierowany do Nefer. Chyba wiesz co piszesz? ps, Jest w nim tez kolejna niescisłośc Najpierw napadasz na sądy /Wałęsa - Bolek/ a potem się nimi podpierasz przy teczce L.K. No to albo niezawisłe albo "niezawisłe'"??? To nie ja to Nefer.... Ja rozumiem, że można mieć wątpliwośći - podobno - Kaczyński załatwił kwestię swojej teczki jednym zdaniem: "te dokumenty są sfałszowane". Jakież to proste Jakieś wątpliwości ? [quote] Zaznaczyłem tylko, że w tej sprawie rownież odbyl się sąd. To nie było tylko "jedym zdaniem".[/quote] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wilcza75 13.07.2006 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 wilcza. coś Ci się pomyliło..... Polska to właśnie m.in. gornicy, hutnicy, kolejarze i sekretarze, roli uprawiacze i radia wiernych słuchacze. I różne partie. No i jeszcze my i oni. ... nic mi się nie pomyliło, ja nie kwestionuję polskości żadnej z grup społecznych, nie wmawiaj mi (zgodnie z taktyką swojej partii) czego nie mówię... Piszę o tym,że jest coś ważniejszego od interesu górników, rolników i przedsiębiorców, PiS-u..... itd. -> to jest Polska , Państwo Polskie. Jeśli górnik mówi - mam wszystko w d...e bo chcę przed 40-ką iść na emeryturę, a rolnik - nie płacę i nie będę płacił podatków i niech mi leczenie, naukę i emeryturę funduje, na przykład - przedszkolanka , albo ważny polityk stwierdza - nie lubię Niemców , a Francuzów sie brzydzę, to pytam się gdzie tu jest Polska? To jest Targowica. Toż szlachta w imię obrony swojej demokracji, tradycji, wiary oddała Polskę Katarzynie II. Podatki? Veto, Wojsko? Veto, Oświata? Veto. Jak 200lat temu szlachta, dziś Polskę rwą i górnik i rolnik a ich "słuszne" postulaty wspiera PiS , to ja pytam, gdzie tu jest Państwo Polskie? gdzie Rzeczpospolita? ... Co byś powiedział, gdyby się jednak okazało, iż połowa czołówki opozycji miało kontakt typu TW z bezpieką a Wałęsa to jednak "Bolek"? ... a co mnie obchodzi jakiś kryptonim ubecki? Jaki z Ciebie był gieroj w tamtych czasach, to już tu napisałeś. Dlatego nie wypominaj innym czy coś podpisali czy nie bo po prostu nie masz do tego prawa. Raz w życiu stanąłem naprzeciwko kompanii zomo i o mało nie zesrałem się ze strachu. Dlatego dzisiaj byłbym nikczemnym gadem, wypominając cokolwiek tym co walczyli z komuną. ... sojusz z PIS z bolszewikami i narodowymi-socjalistami to nie przypadek A kogo masz na myśli? Czyżbym coś przegapił? z chęcia odpowiadam - czerwonogębnego, dużego i małych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nefer 13.07.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 Wyjaśnię Ci: Urząd Prezydenta jest jeden. Prezydent też jest jeden. Można mu powiedzieć: Panie Kaczyński. Moim zdaniem Pan źle wypełnia funkcję głowy Państwa. Dlatego i dlatego. Albo bez uzasadnienia. Ma Pan wokoł siebie kiepskich, niekompetentnych doradców. Taka krytyka jest ok. To jest uprawniona krytyka obywatelska, do której ma każdy prawo a nawet kazdy ma obowiązek ją zgłosić w razie wątpliwości. Natomiast jeśli ktoś mówi: Kaczyński - o jakie okropnie to śmieszne, o jaki knypek, o jak się śmiesznie jąka a w ogóle to jego mama żyje bez ślubu z jego samotnym bratem, pewnie pedałem. To już nie jest krytyka obywatelska. Co to jest, sama sobie odpowiedz. A cała masa postów jest w tym stylu. Bogusław - nikt nikogo nie przekona. Ja nie twierdzę, że Kaczyński nie powinien rządzić, bo jest kurduplem. Ja twierdzę, że jak Ty to nazywasz "przejęzyczenia" są niegodne głowy państwa. Że jego zachowania dot.polityki zagraniczne są szkodliwe dla Polski i co za tym idzie są niegodne głowy Państwa. Juz nie wyciągam kwestii dawania orderu Jaruzelowi, bo podpisanie takiego nadania jest również niegodne głowy państwa. Reakcja na idiotyzmy w niemieckim brukowcu - to nadal zachowanie nie licujące w urzędem. Oczywiście zawsze mógł się "pomylić" "nie przeczytać" "nie zauważyć" - tylko jakoś tak dziwnie się składa, że to ciągłe pasmo nieszczęść - a ja je nazywam zachowaniem niegodnym głowy państwa. To żenada. Dopiero teraz mi wstyd się przyznawać zagranicą, że jestem z Polski. Ani za komuny, ani za Wałęsy, ani za Kwacha tego nie miałam. Dlaczego ? Dlatego, że teraz nie moge obalić argumentów wyśmiewających Kaczora - BO TAKIE SĄ FAKTY. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dropsiak 13.07.2006 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2006 A iluż aferzystów i prawdziwych przekręciarzy te Twoje Nefer "niezawisłe" sądy posadziły? Pierwszy milion trzeba ukraść... Nie pamiętasz? Sprawa teczki Kaczyńskiego została również przez sąd orzeczona... Co do wyroku w sprawie Bolka niech wypowiedzą się jego najbliżsi: Walentynowicz i Gwiazda. i o nie ja to Nefer.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts