jasiek71 17.12.2011 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Grudnia 2011 Tak trzymać! Adam M. staram się dzięki:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swistak81 21.12.2011 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Panowie glikolowcy (GWC) Jak realizujecie sterowanie pompą od GWC? Jest na to jakiś standardowy=tani sposób? Na allegro jest sterownik do GWC glikolowego za 139zł. Macie jakieś alternatywy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 21.12.2011 09:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Prosty termostat (dwa jak na lato też) ustawiony i "zapomniany".Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 21.12.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Panowie glikolowcy (GWC) Jak realizujecie sterowanie pompą od GWC? Jest na to jakiś standardowy=tani sposób? Na allegro jest sterownik do GWC glikolowego za 139zł. Macie jakieś alternatywy? http://forum.muratordom.pl/showthread.php?153301-GWC-wodny-quot-tymi-r%C4%99cami-quot-robiony&p=4650907&viewfull=1#post4650907 Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 21.12.2011 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Ten z allegro dobry jest, można sobie zamówić z innym algorytmem .Ja je zakładam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 21.12.2011 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 A czemu nie uzywasz tego z ms elektroik ? Wprawdzie na razei mam od nich tylko sterowniczek do cyrkulacji, ale to jest to samo. Wg mnie duzo lepsze rozwiazanei niz to z Allegro. Taniej o jakies 50 zl ! Wyswietlacz. Mozliwosc samemu regulowania itd. Ale jak ktos chce aby to bylo ladne to musi samemu w obudowe wlozyc. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 21.12.2011 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 W czym lepsze w sensie zastosowania w GGWC ? W niczym ! W innych sytuacjach na pewno tak, Ja mam podobne funkcje w swoim "składaku" i nie tykam odkąd ustawiłem .Jak już kupować to z obudową . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 21.12.2011 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 No jak w niczym. Przeciez napsialem Po pierwsze tansze !! Po drugie mozna samemu konfigurowac wg potrzeb. Po trzecie mozna miec staly podglad na parametry. Powiem tak - jakby to bylo w obudowie to w 100 % byloby lepsze od tego z Allegro. A bez tej obudowy to tak z 50% lepsze. Fantom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RK1719508166 21.12.2011 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 a ten sklep nie oferuje obudowy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 21.12.2011 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Oferuje ale już jest droższy i nie wnosi nic wymiernego w instalacji GGWC !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczukot 21.12.2011 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 (edytowane) Nie. Wlasnie do tego nie oferuje. Ma inny w obudowie, ale on juz z 200 zl kosztuje (ale tam sa dwa kanaly, wbudowany zasilacz itp). Piczman, co sie czepiasz tego sterownika ? Rozumiem jakby ten co sugerujesz kosztowal mniej lub mial cos wiecej. A tak ?? Chyba stales sie juz typowym instalatorem i masz gdzies klienta. Juz nie patrzysz jak na poczatku, ze to ma byc wlasnymi recyma i tanio !Co znaczy 'nic nie wnosi' ?? Wnosi - jest tanszy !!! i ma wieksze mozliwosci sterowania (nawet jak tego drugiego uzywa sie raz na start) i potencjalny user ma lbiany bajer : wyswietlacz. Masz jakies profity z tego z Allegro czy jak ?Powiem tak, zaraz dopasuje obudowe do niego (5 zl ??) bede je dorabial, i wystawie na Allegro po 139. Nie dosc, ze zarobie, to produkt bedzie lepszy od tego co teraz tam sprzedaja. Fantomps. A obudow do wyboru, mozna sobie cos wybrac.http://www.tme.eu/pl/katalog/#id_category%3D100431%26search%3Dobudowa%26md5%3Dt76f6df04d0bd81a4c0de8d947bcc1bc3%26path%3D%3B100431https://www.kradex.com.pl/oferta.phphttp://www.maszczyk.pl/katalog_2010/index.html Edytowane 21 Grudnia 2011 przez szczukot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 21.12.2011 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Jakoś nigdy nie lubiłem wyświetlaczy i innych, wolałem 2 pokrętła w mikrofalówce ,,, Można też najtaniej, włączasz pompę w Grudniu i wyłączasz w Marcu.Podobnie w lecie, Czerwiec-Sierpień . Wtedy najtaniej i wcale nie gorzej ! I przestań się mnie czepiać bo Ja nigdy nie będę typowym instalatorem bo jestem dzieckiem tego forum i traktuję to trochę bardziej sentymentalnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swistak81 21.12.2011 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 Panowie macie obaj rację.Ja dla siebie samego - wolę ten z MSelektronik. Obudowę sobie dorobię, zasilacz dokupię.Ale to JA i dla SIEBIE. Kupię taniej, włożę trochę pracy i mam co chciałem taniej.Jakbym robił instalacje dla klienta - na pewno nie bawiłbym się w składanki "bo będzie 40zł taniej".Ten czas wolałbym przeznaczyć na co innego.A ta na marginesie jest jedna drobna różnica - ten droższy ma funkcję zapobiegającą blokowaniu się pompy.Choć nie jest to cenne dopłaty oczywiście, ale tę kwestię tłumaczyłem powyżej. Tak czy inaczej dziękuję za cenne uwagi (przede wszystkim wskazanie tańszego). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 21.12.2011 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2011 A cała zabawa sprowadza się do tego, aby pompę wystartować jak "warunek spełniony" a zatrzymać jak "nie spełniony". I tak przy tym nikt siedział nie będzie i nie będzie wpatrywał się w te wyświetlacze... A jak jest jeszcze rozwijane menu... to konia z rzędem temu, co po połowie roku wróci do tego i ustawi co chce! Im prostsze tym lepsze. A każde dobre. Jak robi co potrzeba... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziewo 02.01.2012 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Proszę o poradę w budowie gwc wodnego 1.Jak będzie lepiej - jedna pętla rury fi 32 o długości około 200mb czy dwie fi 25 o długości po 100 mb?Może z budynku wyjść dwiema rurami i tam rozdzielić na zwykłych trójnikach? PozdrawiamWojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ravbc 02.01.2012 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 W tym wypadku lepiej będzie fi 25, bo... taniej. Rura tańsza i glikolu mniej wejdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swistak81 03.01.2012 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Ale nie dziel poza domem (chyba że w jakiejś studzience rewizyjnej, tylko po co...).Wprowadź 4 rury do domciu i tam sobie to połączysz. Tym bardziej, że trzeba mieć możliwość zamknięcia każdej z pętli celem odpowietrzenia.A i opomiarujesz sobie jeśli zechcesz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 03.01.2012 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Proszę o poradę w budowie gwc wodnego 1. Jak będzie lepiej - jedna pętla rury fi 32 o długości około 200mb czy dwie fi 25 o długości po 100 mb? Dla jakiej nagrzewnicy i wydatku powietrza robisz ten kolektor ? Przy sporych mocach przyda się bardziej większy zład a krótsze pętle . Co do łączenia to 4 końce do domu, możesz na zewnątrz zamienić 2 wewnętrzne nitki ze sobą tak aby łatwiej było je połączyć je w szereg . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
swistak81 03.01.2012 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Piczman, nie w szereg a równolegle się je łączy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 03.01.2012 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Piczman, nie w szereg a równolegle się je łączy. Sorki, niektórzy z nas mylą spódnicę z sukienką, Ja akurat to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts